آموزش استعلام ممنوع الخروجی + دلایل ممنوع الخروجی

1 سال پیش
استعلام ممنوع الخروجی

زمانی که اشخاص قصد خروج از یک کشور و ورود به کشور دیگری را دارند، باید مدارک و شرایطی را داشته باشند. برخی از این مدارک عبارت است از اجازه خروج از کشور و گذرنامه که اگر هر کدام از این موارد موجود نباشد، فرد اجازه خروج از کشور را نخواهد داشت و در اصطلاح به این شخص ممنوع‌الخروج می‌گویند. علاوه بر این ممکن است افراد به‌دلیل محکومیت‌های مالی یا کیفری یا سایر دلایل ممنوع الخروجی از کشور ممنوع‌الخروج شده باشند و به‌عبارت دیگر، این ممنوع‌الخروجی بخشی از مجازات این شخص است. ممنوع‌الخروج بودن افراد گاهی به آن‌ها اطلاع داده می‌شود و گاهی نیز افراد از ممنوع‌الخروجی خود مطلع نبوده و به همین دلیل برای آگاهی از این مورد باید استعلام ممنوع الخروجی گرفته شود.

اگر افراد از ممنوعیت خروج خود مطلع نباشند، در هنگام خروج از کشور در فرودگاه متوجه این موضوع خواهند شد و در نتیجه، بهتر است پیش از سفر این موضوع را استعلام نمایند. در همین راستا سامانه‌ای وجود دارد که اشخاص با وارد کردن کد ملی خود در این سامانه می‌توانند ممنوع‌الخروجی خود را استعلام بگیرند. در این مطلب قصد داریم تا درباره علل ممنوع‌الخروجی اشخاص و چگونگی استعلام این موضوع از سایت استعلام ممنوع الخروجی مطالب لازم را بیان کنیم. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید و در صورتی‌که همچنان نیاز به کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه داشتید، با همکاران ما در تماس باشید.

 

ممنوع‌الخروجی چیست؟

ممنوع‌الخروجی وضعیتی است که بنا بر دلایل مختلف برای برخی افراد ایجاد می‌شود. ممنوع‌الخروجی یک وضعیت حقوقی است و غالباً تضمینی است که قانون برای عدم فرار متهمین به جرایم در نظر گرفته است. اشخاصی که مرتکب جرمی می‌شوند، ممکن است تا زمان صدور حکم دادگاه و اجرای مجازات، به‌صورت موقت و به قید وثیقه خارج از زندان باشند و این افراد ممکن است در طول این مدت، از کشور خارج شوند و دیگر مجارات آن‌ها ممکن نباشد. علاوه بر این، ممکن است محکومین جرایم مالی، برای فرار از پرداخت طلب خود از کشور بگریزند و دیگر دسترسی به این افراد برای طلبکاران غیرممکن شود. به همین دلیل، قانونگذار ممنوعیت خروج را به‌عنوان یک مجازات تبعی برای چنین افرادی در نظر گرفته است تا این اشخاص نتوانند به‌راحتی از کشور خارج شده و به کشورهای دیگر فرار کنند.

 

دریافت مشاوره حقوقی

 

ممنوعیت خروج افراد چه دلایلی دارد؟

همانطور که پیش از این و در مقدمه مطلب بیان شد، افرادی که قصد خروج از کشور را دارند بهتر است پیش از آن استعلام ممنوع الخروجی خود را از سایت استعلام ممنوع الخروجی گرفته و سپس از کشور خارج شوند. در همین راستا ممکن است از خود بپرسید که به چه دلیل اشخاص ممکن است ممنوع‌الخروج شوند و دلایل ممنوع الخروجی چیست. همه ما تا به اکنون حتماً شنیده‌ایم که شخصی قصد خروج از کشور را داشته اما در فرودگاه به وی اعلام کرده‌اند که خارج شدن از کشور برای این فرد ممنوع است و امکان پرواز وجود ندارد. در این بخش از این نوشتار ما قصد داریم تا بررسی کنیم که به چه دلایلی ممکن است یک نفر ممنوع‌الخروج شود.

ممنوع‌الخروجی از کشور به‌طور کلی چند دلیل دارد و در چند مورد قانون می‌تواند مانع از خروج اشخاص از کشور شود که در ادامه به شرح و توضیح این دلایل خواهیم پرداخت.

 

1. بدهکار بودن

اولین دلیل از دلایل ممنوع‌الخروجی از کشور، بدهکار بودن اشخاص است. به‌عبارت دیگر، اشخاصی که به موجب رأی دادگاه یا صدور اجرائیه از سازمان ثبت اسناد و املاک بدهکار شناخته می‌شوند، حق خروج از کشور پیش از پرداخت بدهی خود را ندارند، زیرا ممکن است این اشخاص دیگر به کشور بازنگشته و دسترسی به آن‌ها در خارج از مرزهای کشور بسیار دشوار و تقریباً غیرممکن می‌باشد. توجه داشته باشید که اشخاص بدهکار تنها زمانی ممنوع‌الخروج می‌شوند که شخص طلبکار اقدام به ممنوع‌الخروج کردن این اشخاص کرده باشد.

 

2. فرار مالیاتی

دومین دلیل از دلایل ممنوع الخروجی بدهی مالیاتی می‌باشد. اگر شخصی مطابق با قوانین مالیاتی کشور بدهکار مالیاتی محسوب شود، در این صورت این شخص تا زمان پرداخت بدهی خود، ممنوع‌الخروج از کشور می‌باشد و در صورت أخذ استعلام ممنوع الخروجی از سایت استعلام ممنوع الخروجی مشخص می‌شود که این شخص حق خروج از کشور را ندارد. نکته‌ای که در این زمینه ذکر آن لازم است این است که رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، می‌تواند صرفاً برای یک بار و در شرایطی از جمله سفر حج، زیرات عتبات عالیات، انجام درمان، انجام مسائل تجاری و غیره، اجازه خروج از کشور را به فرد ممنوع‌الخروج بدهد.

 

3. عدم اجازه همسر یا پدر

مطابق با قوانین ایران، برای خروج زنان متأهل از کشور، اجازه همسر این اشخاص لازم است. علاوه بر این، برای خروج از کشور افراد زیر 18 سال، اجازه پدر لازم است. در همین راستا اگر افرادی که برای خروج از کشور نیاز به اجازه دیگران دارند این اجازه را نداشته باشند، در نتیجه خروج از کشور این اشخاص ممکن نمی‌باشند و در اصطلاح، ممنوع‌الخروج می‌باشند. در ارتباط با وضعیت زنی که در حال طی کردن پروسه طلاق با همسر خود است باید در نظر داشته باشید که تا زمانی که طلاق رسمی نشده و در شناسنامه زن درج نشده است، همچنان برای خروج از کشور اجازه همسر لازم می‌باشد.

 

این مطلب را نیز بخوانید: ممنوع الخروج کردن فرزند مشترک توسط پدر و مادر

 

4. در خطر بودن منافع ملی

مطابق با قانون ایران، اشخاصی که خروج آن‌ها از کشور سبب ضرر زدن و به خطر افتادن منافع جمهوری اسلامی می‌شود، ممنوع‌الخروج از کشور می‌باشند. این مورد از دلایل ممنوع الخروجی مصادیق مشخصی نداشته و دامنه آن ممکن است بسیار گسترده باشد و در هر صورت، تشخیص این امر به عهده نهادهای امنیتی کشور می‌باشد. برای مثال، اشخاصی که اطلاعات امنیتی در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران دارند، ممنوع‌الخروج از کشور هستند و این امر به این دلیل است که خارج شدن این افراد از کشور ممکن است امنیت ملی را با خطر مواجه نماید.

 

دلایل ممنوع الخروجی

 

5. سابقه تکدی‌گری، کلاهبرداری و سرقت

استعلام ممنوع‌ الخروجی اشخاصی که سابقه جرایمی مانند کلاهبرداری، سرقت و تکدی‌گری در خارج از کشور را داشته‌اند، مثبت بوده و این اشخاص اجازه خروج از کشور را ندارند.

 

6. عدم پرداخت مهریه

مهریه یکی از حقوق مالی زن پس از ازدواج است و زوجه می‌تواند هر زمان که خواست، مهریه خود را از زوج طلب کند. اگر زوج از پرداخت مهریه با درخواست زن امتناع نماید، زوجه می‌تواند نزد مراجع قضایی دعوای مطالبه مهریه طرح نماید. علاوه بر این، اگر مرد قصد خروج از کشور را داشته باشد، زن می‌تواند از دادگاه خانواده درخواست ممنوع‌الخروج کردن مرد را داشته باشد. در این شرایط اگر مرد پس از یک ماه مهریه را نپردازد و یا درخواست تقسیط مهریه یا اعسار از پرداخت ارائه ننماید، دادگاه اقدام به صدور حکم ممنوع‌الخروجی می‌نماید.

 

7. ممنوع‌الخروجی مشمولین خدمت وظیفه

افرادی که مشمول خدمت وظیفه هستند، تنها با نامه کتبی اداره خدمت وظیفه عمومی می‌توانند از کشور خارج شوند و در صورتی‌که این نامه را نداشته باشند، اجازه خروج از کشور را نخواهند داشت.

 

8. متهم بودن

مطابق با ماده 188 قانون آیین دادرسی کیفری، تا هنگامی که به متهم دسترسی حاصل نشده است بازپرس می‌تواند با توجه به اهمیت و ادله وقوع جرم، دستور منع خروج او از کشور را صادر کند. مدت اعتبار این دستور، شش‌ ماه و قابل تمدید است. در صورت حضور متهم در بازپرسی و یا صدور قرار موقوفی، ترک تعقیب و یا منع تعقیب، ممنوعیت خروج منتفی و مراتب بلافاصله به مراجع مربوط اطلاع داده می‌شود. در صورتی‌که مدت مندرج در دستور منع خروج منقضی شود، این دستور خودبه‌خود منتفی است و مراجع مربوط نمی‏‌توانند مانع از خروج شوند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سایت استعلام ممنوع الخروجی چیست؟

مسافران و افرادی که قصد خروج از کشور را دارند، باید پیش از مراجعه به فرودگاه و خارج شدن از مرزهای کشور، اقداماتی را انجام دهند. برخی از این اقدامات عبارت است از دریافت ویزای کشور مقصد، پرداخت عوارض خروج از کشور و استعلام وضعیت خروج از کشور. از میان این اقدامات، بسیاری از افراد ممکن است فراموش کنند که استعلام ممنوع الخروجی را از سایت مربوطه دریافت نمایند و ممکن است پس از مراجعه به فرودگاه متوجه این موضوع شده و دیگر زمان کافی برای برطرف کردن موانع ممنوعیت خروج از کشور نداشته باشند.

در گذشته، اشخاصی که قصد داشتند وضعیت ممنوع‌الخروجی خود از کشور را بررسی کنند، باید یا به‌صورت حضوری به اداره گذرنامه مراجعه می‌کردند و یا با این اداره تماس گرفته و از وضعیت خود آگاه می‌شدند. امروزه اما با ایجاد سامانه‌‌های مختلف جهت بررسی وضعیت ممنوعیت خروج از کشور، استعلام ممنوع‌الخروجی بسیار راحت شده و افرادی که قصد خروج از کشور را دارند می‌توانند با مراجعه به سایت استعلام ممنوع الخروجی و وارد کردن کد ملی، وضعیت خود را بررسی نمایند. با راه‌اندازی این سامانه، دیگر نیازی نیست تا مسافران زمانی را برای مراجعه به اداره گذرنامه صرف کنند و می‌توانند در سریع‌ترین زمان ممکن استعلام خود را دریافت نمایند.

 

سامانه‌های استعلام ممنوع الخروجی و آموزش استعلام از این سایت‌ها

همانطور که در قسمت قبل بیان شد، دیگر نیازی نیست اشخاص برای بررسی وضعیت خروج از کشور خود به اداره گذرنامه مراجعه نمایند و امروزه سامانه‌هایی جهت بررسی این موضوع راه‌اندازی شده است. موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید این است که همانطور که دلایل ممنوع الخروجی اشخاص متفاوت است، سایتی که مسافران باید جهت بررسی وضعیت خود به آن مراجعه نمایند نیز متفاوت است. در ادامه مطلب به بررسی سامانه‌های استعلام ممنوع‌الخروجی پرداخته و نحوه استعلام از هر سامانه را به‌صورت تصویری آموزش خواهیم داد. پس از مطالعه این بخش به‌صورت دقیق، شما می‌توانید به‌راحتی و در سریعترین زمان ممکن، وضعیت خروج از کشور خود را استعلام کنید.

 

1. سامانه استعلام ممنوع الخروجی سازمان ثبت اسناد و املاک

در بخش مربوط به دلایل ممنوع‌الخروجی ذکر شد که برخی از افراد ممکن است به‌ دلیل اجرائیه صادره از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ممنوع‌الخروج باشند. در همین راستا سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از چند سال پیش سامانه‌ای را جهت استعلام ممنوع‌الخروجی و رفع ممنوع‌الخروجی مرتبط با پرونده‌های اجرایی سازمان ثبت اسناد و املاک راه‌اندازی کرده است که اشخاص می‌توانند وضعیت خود را در این سامانه بررسی نمایند. اگر قصد دارید استعلام ممنوع‌الخروجی خود را از این سامانه بگیرید، باید ابتدا در مرورگر خود وارد سامانه استعلام ممنوع الخروجی به آدرس my.ssaa.ir شوید.

پس از ورود به این سایت، صفحه‌ای برای شما نمایش داده می‌شود و شما باید اطلاعات درخواستی این صفحه را که شامل مواردی مانند نام، نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد و غیره است را تکمیل نمایید. پس از تکمیل اطلاعات، پیامی برای شما نمایش داده می‌شود که حاوی وضعیت ممنوعیت خروج شما از کشور است. نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که ممکن است در برخی شرایط، پس از تکمیل اطلاعات، سامانه پیامی با این مضمون برای شما ارسال نماید که اطلاعات شما مغایر با اطلاعات ثبت احوال است که این پیغام به‌دلیل قدیمی بودن نسخه مرورگر شما است و پس از به‌روزرسانی مرورگر این مشکل برطرف خواهد شد.

 

سایت استعلام ممنوع الخروجی

 

2. سایت استعلام ممنوع الخروجی اداره مالیات

مطابق با قوانین مالیاتی در حقوق ایران، اشخاصی که بدهی مالیاتی آن‌ها بیشتر از 10 میلیون ریال است تا زمان پرداخت این بدهی از کشور ممنوع‌الخروج می‌شوند. در همین راستا اگر قصد دارید تا وضعیت ممنوعیت خروج خود به‌دلیل بدهی‌های مالیاتی را بررسی کنید، باید وارد سامانه مالیات من به نشانی اینترنتی my.tax.gov.ir شده و از این سامانه استعلام بگیرید. توجه داشته باشید که شما برای دریافت استعلام باید در این سامانه ثبت نام کنید و این سامانه تنها مربوط به استعلام ممنوع‌الخروجی به‌دلیل بدهی‌ها و فرارهای مالیاتی است و در موارد دیگر امکان استعلام از این سامانه وجود ندارد.

 

3. سامانه استعلام ممنوع الخروجی ناجا (پلیس من)

علاوه بر سامانه استعلام ممنوع‌الخروجی سازمان ثبت اسناد و املاک و سامانه مالیات، شما می‌توانید از طریق مراجعه به سامانه استعلام ممنوعیت از خروج ناجا نیز استعلام وضعیت بگیرید. برای دسترسی به این سامانه و پیگیری وضعیت ممنوع‌الخروجی خود از طریق سامانه ناجا شما باید ابتدا اپلیکیشن پلیس من را دانلود کنید و وارد آن شوید. اپلیکیشن پلیس من خدمات مختلفی را به افراد ارائه می‌دهد که یکی از این خدمات، استعلام وضعیت خروج از کشور است. شهروندانی که قصد خروج از کشور را دارند، می‌توانند با مراجعه به این اپلیکیشن، امکان یا عدم امکان خرو از کشور را بررسی نمایند. اگر در ارتباط با هزینه استعلام ممنوع‌الخروجی از این طریق سؤال دارید، باید بدانید که هزینه مربوطه 5200 تومان است.

 

4. استعلام ممنوع الخروجی از اداره گذرنامه

در برخی موارد، ممنوعیت از خروج قابل استعلام از طریق سامانه‌ سازمان ثبت اسناد و املاک نیست. یکی از این موارد، ممنوعیت خروج از کشور به‌دلیل محکومیت‌های کیفری است. همانطور که پیش از این بیان شد، اگر شخصی محکوم به ارتکاب جرایمی مانند دزدی، کلاهبرداری و تکدی‌گری باشد، اجازه خروج از کشور را ندارد و در ارتباط با این موارد یعنی محکومیت‌های کیفری، اشخاص باید به اداره گذرنامه مراجعه کرده و استعلام بگیرند. توجه داشته باشید که راه دیگر استعلام از ممنوع‌الخروجی به‌دلیل محکومیت کیفری، استعلام از طریق اپلیکیشن پلیس من است.

 

 استعلام ممنوع الخروجی

 

اعتراض به قرار ممنوع‌الخروجی چگونه است؟

مطابق با ماده 248 قانون آیین دادرسی کیفری، مدت زمان قرار ممنو‌ع‌الخروجی 6 ماه است و این زمان قابل تمدید می‌باشد. به‌عبارت دیگر، اشخاصی که به یکی از دلایل ممنوع الخروجی اجازه خروج از کشور را ندارند، تا 6 ماه از کشور ممنوع‌الخروج بوده و پس از گذشت این 6 ماه، در صورتی‌که مانع ممنوعیت خروج از کشور برطرف نشود، این مدت زمان تمدید می‌شود. قرار ممنوع‌الخروجی قابل اعتراض است و اعتراض به این قرار به دو صورت است؛ اگر قرار ممنوع‌الخروجی توسط بازپرس صادر شده باشد، این قرار تا 10 روز قابلیت اعتراض دارد و شخصی که با صدور این قرار ممنوع‌الخروج شده است، می‌تواند در دادگاه به آن اعتراض نماید. علاوه بر این، اگر قرار ممنوع‌الخروجی توسط دادگاه صادر شده باشد، شخص ممنوع‌الخروج می‌تواند طی 10 روز نسبت به این رأی در دادگاه تجدیدنظر استان شکایت نماید.

 

قرار ممنوع‌الخروجی چگونه رفع می‌شود؟

در بخش‌های قبل از این محتوا به بررسی دلایلی که به موجب آن افراد ممنوع‌الخروج از کشور می‌شوند و چگونگی استعلام ممنوع الخروجی و اعتراض به این قرار صحبت کردیم. با توجه به این توضیحات، ممکن است برای شما این سؤال ایجاد شود که قرار ممنوع‌الخروجی چگونه رفع می‌شود و ممنوعیت خروج از کشور به چه صورت به پایان می‌رسد. به‌صورت کلی، اگر 6 ماه از قرار ممنوعیت از خروج بگذرد و این قرار تمدید نشود، در این صورت ممنوعیت خروج به‌صورت خودکار رفع می‌شود، اما اگر شخص قصد داشته باشد پیش از این 6 ماه اقدام به رفع ممنوع‌الخروجی نماید باید مانعی که سبب ممنوع‌الخروجی شده است را رفع نماید.

در همین راستا اگر ممنوعیت از خروج به‌دلیل بدهی فرد باشد، این شخص می‌تواند پس از پرداخت بدهی خود اقدام به رفع ممنوع‌الخروجی نماید. اگر ممنوعیت از خروج به‌دلیل عدم دسترسی قاضی اجرای احکام به متهم باشد، متهم باید نزد قاضی حضور یافته و پس از حضور یافتن ممنوعیت خروج رفع می‌شود. اگر ممنوع‌الخروجی به‌دلیل بدهی مالیاتی باشد، شخص ممنوع‌الخروج می‌تواند پس از پرداخت بدهی از کشور خارج شود. اگر ممنوع‌الخروجی به‌دلیل عدم اجازه همسر باشد، زن می‌تواند با أخذ رضایت‌نامه یا وکالت‌نامه کتبی از همسر خود، از کشور خارج شود. اگر شخصی با دستور بانک مرکزی ایران ممنوع‌الخروج از کشور باشد، این شخص تنها با اجازه بانک مرکزی امکان خروج از کشور را خواهد داشت و در نهایت اگر خروج از کشور به‌دلیل مشمول خدمت سربازی بودن باشد، شخص ممنوع‌الخروج باید با دریافت نامه کتبی از اداره وظیفه این ممنوعیت را رفع نماید.

 

جمع‌بندی پایانی

در این مطلب از مطالب بلاگ حقوقی لامینگو درباره ممنوع‌الخروجی افراد و استعلام ممنوع الخروجی نکات لازم را بیان کردیم. از آنجایی که موضوع ممنوعیت خروج از کشور موضوع بسیار مهمی است، لازم است هر شخصی از قوانین و مقررات مربوطه آگاه باشد. همانطور که بیان شد، افراد ممکن است به‌دلایلی ازجمله متهم بودن، مشمول خدمت سربازی بودن، بدهکار بودن، عدم داشتن اجازه همسر یا پدر و غیره، اجازه خروج از کشور را نداشته باشند.

از آنجایی که مصادیق ممنوع‌الخروجی و دلایل ممنوع الخروجی گسترده و متعدد است، بهتر است پیش از سفر به خارج از کشور حتماً وضعیت خود در این زمینه را از سامانه‌های مربوطه که در مطلب بیان شد استعلام بگیرید. دستور ممنوعیت خروج از کشور شش ماهه است و پس از گذشت شش ماه، امکان تمدید و رفع این قرار وجود دارد. اگر شما به هر دلیلی ممنوع‌الخروج هستید و قصد رفع ممنوع‌الخروجی را دارید باید در اسرع وقت اقدام به اعتراض به این قرار و رفع مانع خروج از کشور نمایید.

کانال تلگرام لامینگو

مشاوره حقوقی استعلام ممنوع الخروجی را از لامینگو بخواهید!

دریافت استعلام ممنوع الخروجی ممکن است با توجه به اینکه سامانه‌های مختلفی برای استعلام در این زمینه وجود دارد، کمی دشوار و پیچیده باشد. علاوه بر این، باید توجه داشته باشید که در برخی شرایط، مدت زمان مسافرین برای استعلام وضعیت ممنوع‌الخروجی خود بسیار محدود می‌باشد و اگر در زمان مناسب اقدام به رفع ممنوع‌الخروجی و رفع دلایل ممنوع الخروجی نشود، شخص امکان خروج از کشور را از دست خواهد داد.

به همین دلیل، توصیه می‌شود اگر اطلاعات کاملی در این زمینه ندارید، ابتدا مطلب فوق را با دقت مطالعه کرده و سپس در صورتی‌که نیاز به کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه داشتید با همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو در ارتباط بوده و اقدام به دریافت مشاوره حضوری یا تلفنی نمایید. تیم حقوقی لامینگو متشکل از وکلا و مشاوران حقوقی متخصص در زمینه‌های مختلف است و شما می‌توانید با خیال راحت مشاوره حقوقی لازم در ارتباط با ممنوع‌الخروجی و دلایل آن و نحوه استعلام از سایت مربوطه را از این افراد دریافت نمایید.

بلاگ حقوقی لامینگو را دنبال کنید!

همه ما روزانه با مسائل حقوقی بسیاری مواجه می‌شویم و در صورتی‌که اطلاعات لازم در این زمینه نداشته باشیم، ممکن است با مشکلاتی مواجه شویم. به همین دلیل، مطالعه مطالب حقوقی به‌خصوص محتواهایی که در رابطه با موضوعات عام حقوقی در زندگی افراد است، روش بسیار مفیدی می‌باشد. در همین راستا پیشنهاد می‌شود وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و مطالب این بلاگ را که موضوعات مختلف و متعدد دارد مطالعه نمایید.

علاوه بر این، این امکان برای شما فراهم است تا پرسش‌های خود در ارتباط با هر محتوا را در انتهای آن مطلب بنویسید تا توسط همکاران ما پاسخ داده شود. برای مثال شما می‌توانید چنانچه سؤالی درباره ممنوعیت خروج از کشور و نوشتار بالا دارید، پرسش خود را با ما به اشتراک گذاشته و پاسخ آن را دریافت نمایید. در پایان ضمن تشکر از توجه و زمان شما خواهشمندیم نظرات خود را با ما در میان گذاشته و ما را در بهبود مطالب یاری نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه