ویروس کرونا محرکی برای موج بعدی نوآوری

4 سال پیش
ویروس کرونا و کسب و کار

وقایع ناگوار، مانند رکود اقتصادی و بیماری‌های همه‌گیر همانند ویروس کرونا ، مسیر دولت‌ها، اقتصاد، کسب‌وکارها و به طور کلی روند تاریخ را تغییر می‌دهد. طاعون سیاه در دهه 1300 سیستم فئودالی اروپا را شکست و آن را با قراردادهای کاری مدرن‌تر جایگزین کرد. تنها سه قرن بعد، یک رکود اقتصادی شدید به خاطر جنگ 100 ساله بین انگلیس و فرانسه، یک موج عظیم نوآوری را آغاز کرد که باعث افزایش چشمگیر بهره‌وری در کشاورزی شد.

تا سال‌های اخیر، رشد بیماری همه‌گیر سارس (2002 – 2004)، برای شرکت تجارت‌الکترونیکی کوچک  آن زمان به نام علی بابا مانند یک کاتالیزگر عمل کرد و به استقرار آن در صدرخرده فروشی آسیا کمک کرد. این رشد ناشی از اضطراب برای مسافرت و تماس با سایر انسان‌ها بود؛ شبیه به آنچه امروز با وجود کرونا تجربه می‌کنیم. بحران‌های مالی سال 2008 اثرات جانبی مخربی را با خود به همراه داشت. با این حال Airbnb و Uber محبوبیت بیشتری در سراسر غرب یافتند. این بحران‌ها افراد را وادار کرد تا دارایی‌های مانند اتاق‌های اضافی و اتومبیل خود را به اشتراک بگذارند.

این مطلب را بخوانید: مدیریت کسب و کار در بحران کرونا (برگرفته از HBR)

در حال حاضر با وجود کرونا، شاهد علائم اولیه تغییر در نحوه رفتار مصرف‌کنندگان و کسب و کارها هستیم. ترغیب به دورکاری بین شرکت‌های فناوری محور و سنتی به طور یکسان افزایش یافت. سود شرکت‌های هواپیمایی با کاهش سفرها تحت تأثیر قرار گرفته است. زنجیره‌های تأمین در سطح جهانی مختل شد. موجودی دستمال، مواد ضدعفونی کننده و کالاهای ازین قبیل در فروشگاه‌های خرده فروشی به اتمام رسید. برخی از این تغییرات، پاسخ‌های کوتاه‌مدت به بحران کرونا هستند. پس از مهار کرونا آن‌ها به حالت اولیه باز می‌گردند. با این حال، برخی از این تغییرات ادامه خواهند یافت. ایجاد یک تحول دیجیتال طولانی مدت که باعث ایجاد کسب و کارها در چند دهه آینده خواهد شد.

دریافت مشاوره حقوقی

تاثیر سه بعدی کرونا

شیوع بیماری کرونا تأثیر مستقیمی بر ابعاد بیولوژیکی، روانشناختی و اقتصادی دارد. شدت تاثیر آن به میزان مرگ و میر، عوارض بیماری و همچنین مدت زمان گسترش آن بستگی دارد.

با شیوع کرونا، تأثیر بیولوژیکی به سرعت تشدید شده و تاکنون برای سالمندان بیشترین ضربه را به همراه داشته است. تأثیر روانشناختی را می‌توان در بازارهای بورس در سراسر جهان مشاهده کرد. سرمایه‌گذاران نسبت به آینده از ابهام زیادی برخوردار هستند؛ زیرا اطلاعات در مورد گسترش ویروس کرونا و تأثیر آن بر بهره‌وری جهانی در بهترین حالت ناقص و در بدترین حالت نادرست است. جمعیت جهان با این تأثیر روانی نیز روبروست. ضعف در روحیه افراد، انزوا به دلیل کمبود ارتباط انسان‌ها، و عدم آزادی در سفرها، برخی از این تاثیرات است. در آخر (نه به معنی کمترین تاثیر)، تأثیر اقتصادی چشمگیر است. در کوتاه مدت، عرضه انواع کالاهای اساسی مختل شده و تقاضا برای محصولات و خدمات مختلف کاهش یافته است. اگر این روند ادامه یابد، کرونا می تواند به دلیل اصلی ضریب منفی تولید ناخالص داخلی جهانی باشد.

 

ویروس کرونا محرکی برای موج بعدی نوآوری

 

همه این موارد منجر به نوآوری بلندمدت و تغییرات در روندها خواهد شد. چرا که مصرف‌کنندگان و کسب و کارها با جدیت تمام سعی می‌کنند تأثیر ابعاد روانشناختی و اقتصادی را به حالت طبیعی بازگردانند (به شرط آن که ویروس مهار شود و تأثیر بیولوژیکی برطرف گردد). مطالعه بیش از 50 استارتاپ که در زمان بحران‌های جهانی توانستند به رشد جهشی دست یابند، این موضوع را شفاف می‌کند. رکود معمولاً باعث تسریع در تغییر مدل تجاری و سپس منجر به کاهش هزینه‌ها و قیمت‌ها می‌شود. از طرف دیگر، بیماری‌های همه‌گیر، دسته‌های کاملاً جدیدی از کسب و کارها را فعال می‌کنند. همچنین کاملاً واضح است که بیماری همه‌گیر و رکود اقصادی، شتاب‌دهنده نوآوری هستند این استارتاپ‌ها و ایده‌های تجاری در اطراف ما به لطف یک رویداد خاص، محبوبیت بالایی بدست می‌آورند. با توجه به این یادگیری‌ها و چارچوب‌ها، در زیر به سه نوآوری کلان می‌پردازیم که می‌توان پس از کرونا انتظار آن‌ها را داشت.

 

یکپارچگی زنجیره‌های تامین

تکنولوژی‌های 5G، open source، IOT و blockchain می‌توانند برای ارائه خدمات به منظور پیوند خریداران و همچنین در شبکه‌های زنجیره‌ تامین بکار گرفته شوند. این امر می‌تواند تاثیر شگفت‌آوری بر منابع و سیستم‌های توزیع شما بگذارد. در سطح جهانی، به راحتی می‌توان از پلتفرم‌های ‌B2B علی بابا و آمازون برای حضور در این اکوسیستم‌ پیچیده‌ استفاده کرد.

 

این مطلب را بخوانید: آیا ویروس کرونا عاملی برای فورس ماژور محسوب می‌شود؟

 

بروکراسی‌های دیجیتال تبدیل به جریان اصلی خواهند شد

شیوع ویروس کرونا باعث شده است که بروکراسی‌های دولتی سریعتر از هر زمان دیگری وارد عمل شوند. تنها در 10 روز در ووهان چین 645000 متر مربع بیمارستان ساخته شد. کره جنوبی سریعا بیش از 200000 شهروند خود را مورد آزمایش قرار داد و از تلفن‌های هوشمند برای مشخص کردن حرکت افراد آلوده استفاده نمود.

همه این تلاش‌ها و همچنین شفافیت تأثیرات بیولوژیکی، در صورت وجود شهرهای هوشمندتر در جهان می توانست بهبود یابد. طبق آخرین مطالعه دانشگاه گلاسگو ، فقط 27 شهر از 5 هزار و 500 شهر بزرگ در این منطقه پیشرو در نظر گرفته شده‌اند. همانطور که دولت‌ها از تجربه کرونا درس می‌گیرند، سرمایه‌گذاری‌های خود را در جهت هوشمندسازی شهرها تغییر می‌دهند. زیرا برای مدیریت بهتر بحران‌های بعدی، سرمایه گذاری بسیار مهم است. بازیکنان اصلی که از این تغییر مسیر بهره‌مند می‌شوند، دولت‌های هوشمند، شرکت‌های متمرکز مانند سیسکو، مایکروسافت و زیمنس و همچنین استارتاپ‌های شهر هوشمند در اروپا و ایالات متحده هستند.

 

 

حمایت دیجیتالی از سلامت روان

شیوع ویروس کرونا منجر به گسترش دورکاری و همچنین آموزش‌های آنلاین گردیده است. درک این موضوع دشوار است که اگر اکثر نیروهای کار دانش محور، برای مدت نامعلومی به همکاری با یکدیگر از راه دور مجبور شوند، چه اتفاقی رخ خواهد داد. این احتمال وجود دارد که این تغییر روی روحیه، بهره‌وری و سلامت روان کارکنان در سراسر جهان تأثیر بگذارد و کسب و کارها باید برای آن آماده شوند.

برای شرکت‌هایی که به دنبال بهبود تجربه دیجتال کارکنان در سازمان خود هستند ، امروز انتخاب‌ها محدود است. تعداد معدودی از شرکت‌های فنی، مانند Github و Automattic که عمدتاً بر روی مدل همکاری از راه دور فعالند، می‌توانند به منظور کمک به سایر شرکت‌ها، محصول و چشم‌انداز و قابلیت‌های خود را سازگارتر سازند. استارتاپ‌های بهداشت روان مانند Braive و Moment Pebble می‌توانند مشکل انزوا را کاهش دهند، در حالی که برنامه‌های شبکه‌های تجاری مانند Ripple می‌توانند در حل چالش‌های مربیگری و توسعه ناشی دورکاری کمک کنند.

کانال تلگرام لامینگو

 

دنیای پس از ویروس کرونا

ویروس کرونا شوک وحشتناکی برای اقتصاد جهانی و همچنین هزاران فرد و خانواده تحت تأثیر آن، به همراه داشت. شرکت‌ها در کوتاهمدت نیاز به اطمینان از سلامتی و امنیت کارکنان، شرکا و تأمین‌کنندگان را دارند. در بلندمدت، ویوروس کرونا شیوه رقابت کسب و کارها را در طی یک دهه آینده تغییر خواهدداد. شرکت‌هایی که از این تغییرات اساسی برای سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند موفق خواهند شد.

سایر مطالب مرتبط را می‌توانید در وبلاگ لامینگو مطالعه فرمایید. فراموش نکنید که نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه