مدیریت کسب و کار در بحران کرونا (برگرفته از HBR)

4 سال پیش
مدیریت کسب و کار در بحران کرونا

با گسترش شیوع ویروس کرونا در سطح جهان، تأکید اصلی بر مهار و کاهش این بیماری است. اما تأثیرات اقتصادی این بحران غیر قابل انکار است و بسیاری از شرکت‌ها درگیر پیدا کردن راه‌حل و  واکنش نشان دادن به حوادث اخیر هستند. تغییرات و چرخش‌های پیش‌بینی نشده با هر اتفاق و خبری ممکن است ایجاد شود. ارزش اصلی در این شرایط ، تلاش برای استخراج آموزه‌ها و آمادگی بهتر برای بحران‌های آینده است. بر اساس تجزیه و تحلیل‌های مداوم در سراسر جهان، آموزه‌های زیر برای پاسخ به بحران‌هایی همچون بحران کرونا و یادگیری به منظور مدیریت کسب و کار در شرایط نامتعارف استخراج گردیده است.

تنظیم قرارداد سفارشی

 

روزانه داده‌های خود را به روز کنید.

رخدادها با سرعت حیرت انگیزی در حال آشکار شدن هستند و تصورات به صورت روزانه تغییر می‌کند. فقط همین چند روز پیش بود که به نظر می‌رسید شیوع این بیماری عمدتا به چین محدود شده و تحت کنترل است. اخیراً، تعدادی از مراکز تشخیص رشد سریع عفونت در سراسر چین به مرحله جدیدی اشاره کرده‌اند که استراتژی‌های جدید کاهش را به جای مهار ضروری می‌دانند. بدین ترتیب برای بروزرسانی داده‌های محیطی و بازنگرش چشم‌انداز خود به یک چرخه روزانه نیاز است.

 

مراقب اخبار باشید.

خبرگزاری‌ها اغلب رخدادهای جدید را مورد توجه قرار می‌دهند، بدون این که یک تصویر کلی ارائه دهند. گاهی اوقات بین واقعیت‌های ناخوشایند، حقایق خوشایند و حدس و گمان تفاوت قائل نمی‌شوند. اخبار دیروز به احتمال زیاد به نحوه تفکر سازمان شما در مورد بحران امروز شکل می‌‌دهد. هنگامی که در معرض تغییر سریع محیط هستیم، خواه یک فناوری جدید یا یک بحران درحال ظهور، یک تمایل درونی برای غافل شدن از سیگنال‌های ضعیف در ما به وجود می‌آید. بدین ترتیب نسبت به مسائل نوظهور بیش از حد واکنش نشان می‌دهیم، قبل از این که با نگاهی دقیق‌تر آن را بررسی کنیم. همانطور که آخرین اخبار را دریافت می‌کنید، قبل از هرگونه اقدامی، با نگاه منتقدانه درباره منبع اطلاعات فکر کنید.

 

مدیریت کسب و کار در بحران کرونا

 

صرفا اطلاعات، آگاهی ایجاد نمی‌کند!

در دنیای متصل ما، کارکنان دسترسی مستقیم به بسیاری از منابع اطلاعاتی دارند. ممکن است رهبران نتیجه بگیرند که با وجود اطلاعات و تفسیرهای بیرونی فراوان، دیگر اقدامات اضافی نیازی ندارند. باید بدانید که ایجاد و به اشتراک گذاری منظم یک خلاصه به روز شده از واقعیت‌ها و پیامدهای مهم، بسیار ارزشمند است. بنابراین زمان خود را برای بحث کردن در مورد حقایق و فرضیه‌های مختلف مربوط به آن تلف نکنید.

این مطلب را بخوانید: چگونه می توان کسب و کار خود را در برابر بلایایی مانند ویروس کرونا مقاوم کرد؟

 

از کارشناسان و پیش‌بینی‌های دقیق استفاده کنید.

بگارگیری متخصصان اپیدمیولوژی، ویروس شناسی، بهداشت عمومی، لجستیک و سایر رشته ها در تفسیر اطلاعات پیچیده و تغییرات ضروری است. واضح است که نظرات کارشناسان در مورد موضوعات مهم مانند سیاست‌های مهار بهینه و تأثیر اقتصادی متفاوت است و خوب است که با چندین منبع مشورت کنید. هر اپیدمی غیرقابل پیش بینی و منحصر به فرد است. ما هنوز در مورد ویژگی‌های بحرانی شرایط حاضر در حال یادگیری هستیم. ما به استفاده از یک روش تکراری و تجربی برای درک آنچه اتفاق می‌افتد نیاز داریم. با نظر متخصصان است که این فرایند صورت می‌گیرد.

 

به طور مداوم درک خود را بر اساس رخدادها بازنگری کنید.

ترکیب یک تصویر کلی از شرایط و برنامه ای از قبل برای مقابله با آن روی کاغذ آورده‌اید، می‌تواند خود به منبع بی‌تحرکی تبدیل شود. یک ضرب‌المثل چینی می‌گوید که ژنرال‌های بزرگ باید صبح‌ها دستوراتی صادر کنند و در عصر آنها را تغییر دهند.

اما سازمان‌های بزرگ به ندرت انعطاف‌پذیری نشان می‌دهند. مدیران غالباً در برابر انتشار برنامه‌ها، تا زمانی که کاملاً مطمئن نباشند، مقاومت می‌کنند. آنها از ترس ناکارایی برنامه‌ها و ایجاد سردرگمی در سازمان، تمایلی به تغییر آن‌ها ندارند. یک سند زنده، با برچسب “بهترین دیدگاه فعلی”، برای یادگیری و سازگاری در شرایط متغیر امروز، ضروری است.

دریافت مشاوره حقوقی

 

مراقب بوروکراسی باشید.

موضوعات بحث برانگیز، حساس و پراهمیت معمولاً توسط مدیران ارشد، مدیران حقوقی، مدیریت ریسک و بسیاری از واحدهای دیگر مورد بررسی قرار می‌گیرد. هرکدام پیشنهادی ارائه می‌دهند که منجر به یک دیدگاه بیش از حد عمومی یا محافظه کارانه و روند آهسته و دشوار می‌شود. جمع کردن یک تیم قابل اعتماد کوچک و دادن فرصت کافی به آنها برای تصمیم‌گیری سریع، تاکتیکی بسیار مهم است.

 

اطمینان حاصل کنید که پاسخ شما به این هفت بعد متعادل است

ارتباطات: به احتمال زیاد کارمندان در معرض اطلاعات متناقض قرار می‌گیرند و نسبت به بهترین مسیر عملی احساس اضطراب یا سردرگمی می‌کنند. مطمئن شوید که سیاست‌ها را فوراً، واضح و با روشی متعادل اجرا می‌کنید.

نیازهای کارمندان: محدودیت حضور در اماکن شلوغ، نیازهای کارمندان را برای دسترسی به آموزش، مراقبت‌های بهداشتی‌، امور روزانه و مواردی از این دست برانگیخته است. شما باید برای این موارد راه‌حل‌هایی را پیش‌بینی و توسعه دهید. یک مرکز اطلاعاتی ایجاد کنید تا کارمندان بتوانند تمام اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند.

سفر: اطمینان حاصل کنید که سیاست‌های سفرهای کاری از نظر مکانی، دلایل سفر، مجوزهای مورد نیاز و زمان آن روشن است.

دورکاری: در مورد خط مشی‌های خود شفاف باشید؛ کارمندان در چه شرایطی می‌توانند دورکار شوند، چگونه کار خواهند کرد و چه زمانی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

تثبیت زنجیره تأمین: تلاش برای ایجاد ثبات در زنجیره تأمین با استفاده از ذخایر، منابع جایگزین و همکاری با تأمین‌کنندگان برای حل چالش‌ها. در صورت وجود راه‌حل‌های سریع، برنامه‌هایی را تهیه کنید، راه‌حل‌های موقت ایجاد نمایید و برنامه‌ها را به اطلاع کلیه ذینفعان مربوطه برسانید.

پیگیری و پیش بینی کسب و کار: هر بحران احتمالا نوسانات غیرقابل پیش‌بینی ایجاد می‌کند. چرخه‌های گزارش‌دهی سریع را تنظیم کنید تا بتوانید بفهمید چگونه تجارت شما تحت تأثیر قرار می‌گیرد و کاهش و سرعت عمل در کدام موارد نیاز است. دیر یا زود بازارها قضاوت خواهند کرد که کدام شرکت‌ها توانسته‌اند به طور مؤثر این چالش‌ها را مدیریت کنند.

مدیریت بحران

 

اکنون برای بحران بعدی آماده شوید.

Covid-19 یک چالش یک مرتبه‌ای نیست. ما باید انتظار مراحل بعدی شیوع این ویروس را داشته باشیم. تحقیقات در مورد اثربخشی پاسخ‌های سازمانی به بحران‌های پویا نشان می‌دهد که تنها یک متغیر پیش‌بینی کننده برای موفقیت نهایی وجود دارد؛ آماده‌سازی و پیشگیری. اکنون آماده شدن برای بحران بعدی (یا مرحله بعدی بحران فعلی) بسیار مؤثرتر از یک واکنش موقت در شرایط بحرانی است.

 

بر آموزه‌های خود تأمل کنید.

در صورت فروکش کردن بحران، به جای اینکه یک آه تسکین بکشید و به روال‌های عادی برگردید، باید تلاش کنید تا فرصت ارزشمند یادگیری از بین نرود. حتی در حالی که بحران در حال انمام است، باید پاسخ‌ها و تأثیرات را مستندسازی کرد که تا بعدا مورد بررسی قرار گیرد. تحولات سریع شرایط، نقاط ضعف موجود در سازمان را نشان می‌دهد. شناسایی این موارد مانند عدم توانایی در تصمیم‌گیری‌های سخت یا تعصب بیش از حد نسبت به اجماع،  فرصت هایی برای پیشرفت کسب و کار است.

کانال تلگرام لامینگو

 

برای یک دنیای تغییریافته آماده شوید.

باید انتظار داشته باشیم که بحران ویروس کرونا به روش‌های مختلفی مشاغل و جامعه ما را تغییر دهد. به عنوان مثال احتمالاً حوزه‌هایی از قبیل خرید آنلاین، آموزش آنلاین و سرمایه‌گذاری در بهداشت عمومی را تقویت می‌کند. همچنین احتمالاً چگونگی پیکربندی زنجیره تامین شرکت‌ها را تغییر دهد و فرایند آن را به دور از وابستگی تقویت کنند. شرکت‌ها باید در نظر بگیرند که این بحران چه تغییری ایجاد می‌کند تا آن‌ها را در برنامه‌های خود منعکس کنند.

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

لینک منبع

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه