نمونه قرارداد مشارکت در تولید برنامه تلویزیونی و مندرجات این مشارکت مدنی

2 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت در تولید و پخش برنامه تلویزیونی۳

نمونه قرارداد مشارکت در تولید و ساخت یک برنامه تلوزیونی، قراردادی بسیار مهم و کاربردی در حوزه رسانه است. امروزه رسانه جایگاه مهمی در زندگی افراد داشته و نقش پررنگی در تحولات هر جامعه‌ دارد و علاوه بر این، تولید محتوای رسانه‌ای یک صنعت بزرگ در عصر مدرن می‌باشد و درنتیجه، افراد زیادی تمایل به فعالیت در این حوزه داشته و روزانه برنامه‌های زیادی برای پخش در رسانه‌های مختلف که تلوزیون نیز یکی از آن‌ها است، تولید می‌گردد. به‌موجب قرارداد شراکت در ساخت برنامه تلوزیونی، دو نفر شخص حقیقی یا دو شخص حقوقی با یکدیگر اقدام به همکاری و مشارکت و خلط سرمایه جهت ساخت برنامه‌های تلوزیونی و شراکت در سود، زیان و حاصل آن می‌نمایند. در ادامه این مقاله سعی داریم تا ابعاد مختلف این همکاری در حوزه رسانه جهت ساخت برنامه‌های تلوزیونی که ممکن است فیلم، سریال، برنامه‌های صبحگاهی، مسابقات تلوزیونی، برنامه کودکان و … باشد را بررسی نماییم.

پیش از آغاز هر نوع همکاری تجاری و تصمیم به مشارکت در زمینه‌های مختلف، نیاز است تا قراردادی مختص به همکاری مزبور تنظیم گردد و طرفین جزئیات و الزامات قرارداد را در آن سند مکتوب ذکر نمایند. در همین راستا، شما می‌توانید قرارداد مشارکت در تولید و ساخت برنامه تلوزیونی را به صورت شخصی‌سازی شده و سفارشی از طریق لینک زیر دریافت نمایید.

 

تنظیم قرارداد مشارکت در تولید برنامه تلویزیونی

قرارداد شراکت در ساخت برنامه تلویزیونی چگونه قراردادی است؟

پیش‌تر نیز بیان شد که هر روزه برنامه‌های گوناگونی برای پخش در تلویزیون تولید می‌گردد و اشخاص زیادی در این زمینه با یکدیگر رقابت می‌نمایند. این موضوع اما کار آسانی نبوده و نیاز به سرمایه، ایده، مهارت و امکانات به‌خصوصی دارد و شخصی می‌تواند موفق به پخش برنامه خود در تلویزیون شود که این موارد را داشته باشد. از آنجایی که در اختیار داشتن تمام این موارد همزمان برای یک نفر مقدور نیست، اشخاص می‌توانند در زمینه تولید و ساخت برنامه تلویزیونی با یکدیگر و یا با اشخاص حقوقی و مؤسسات مشارکت نموده و از این طریق اقدام به فعالیت نمایند.

به‌طور عام، ساخت یک برنامه تلویزیونی نیازمند ایده‌ی اولیه و هنر کارگردانی، تدوین، اخذ مجوزهای لازم، سرمایه مالی برای ساخت و سایر موارد دارد که اشخاص می‌توانند قراردادی تحت عنوان نمونه قرارداد مشارکت در تولید و ساخت برنامه تلویزیونی تنظیم نموده و هر یک از موارد بالا را به‌عنوان آورده و سرمایه‌ی مشارکت با خود به همراه آورند.

 

قانون حاکم بر نمونه قرارداد مشارکت در تولید برنامه تلویزیونی

قرارداد مشارکت در ساخت برنامه تلویزیونی یکی از انواع قراردادهای مشارکت مدنی بین اشخاص است که از این طریق، اشخاص در کار و سرمایه با یکدیگر شریک شده و با خلط سرمایه‌های نقدی و غیرنقدی خود، اقدام به فعالیت تجاری و بازرگانی می‌نمایند. قرارداد مشارکت در ساخت برنامه تلویزیونی مشمول ماده ۱۰ قانون مدنی می‌باشد که به تعریف عقود نامعین پرداخته است. عقود نامعین قراردادهایی هستند که عقد آن‌ها معتبر بوده اما با توجه به نوین بودن آن‌ها، قانون به‌طور خاص آثاری بر آن‌ها وضع ننموده است و اسمی از آن‌ها نبرده است و عقد و اجرای آن‌ها صحیح و منوط به رعایت قانون می‌باشد. قانون مدنی در ذیل این ماده به اشخاص حقیقی و حقوقی مجوز انعقاد قراردادهای خصوصی با موضوعات مختلف را اعطا نموده است.

علاوه بر این، عقد قرارداد شراکت در ساخت و تولید برنامه تلویزیونی مشمول ماده ۱۹۰ قانون مدنی می‌گردد که به بیان شرایط صحت معاملات پرداخته است. با توجه به این ماده و از آنجا که شرایط صحت قراردادها یکسان می‌باشد، در راستای عقد و تنظیم قرارداد مشارکت باید طرفین قرارداد شرایطی ازجمله قصد و رضایت کامل جهت انجام شراکت و اهلیت انجام معاملات را داشته باشند و علاوه بر این برای آنکه قرارداد صحیح باشد باید موضوع مشخصی داشته و جهت معامله نیز مشروع باشد. درصورتیکه نمونه قرارداد مشارکت در تولید و ساخت برنامه تلویزیونی از این ماده تبعیت نماید، قراردادی صحیح و دارای اثر و اعتبار خواهد بود.

 

تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در تولید و ساخت برنامه تلویزیونی

هر قراردادی دارای مفادی عام و خاص است؛ مفاد عام قراردادی مواردی است که در تمامی قراردادها باید ذکر گردد و مشترک میان عقود است و مفاد خاص، مواردی است که در یک قرارداد با توجه به موضوع و ماهیت آن قرارداد ذکر می‌گردد و جهت تنظیم و عقد قرارداد، باید شرایط عام و خاص قراردادی درج گردد. طرفین قرارداد شراکت در ساخت برنامه تلویزیونی نیز باید با توجه به موضوع شراکت خود و نوع همکاری که با یکدیگر دارند، موارد لازم و اساسی را در قرارداد خود بیاورند و البته بهتر است که در عقد قرارداد از متخصصین این امر راهنمایی‌های لازم را أخذ نمایند.

 

نمونه قرارداد مشارکت در تولید و پخش برنامه تلویزیونی۳

 

عنوان نمونه قرارداد مشارکت در تولید برنامه تلویزیونی

هر قراردادی با عنوان خود معرفی می‌گردد و اولین موردی که در تنظیم قرارداد به نوشتن آن قدام می‌گردد، عنوان قرارداد است. عنوان قرارداد بیانگر خلاصه‌ای از قرارداد است و در نوشتن آن باید دقت بسیاری گردد و از کلمات صحیح استفاده شود. در قراردادهای مشارکت باید به‌طور حتم عباراتی مانند مشارکت یا شراکت در عنوان قرارداد نوشته شود.

 

موضوع نمونه قرارداد شراکت در تولید برنامه تلویزیونی

ساخت و تولید برنامه تلویزیونی موضوع قرارداد مزبور است و در ذیل بند مرتبط با موضوع قرارداد، باید خلاصه‌ای از اهداف قراردادی و فعالیتی که بنا است در چارچوب قرارداد صورت پذیر، ذکر گردد. در همین راستا، طرفین قرارداد مشارکت باید نحوه همکاری و شراکت و چگونگی ساخت و تولید برنامه تلویزیونی مد نظر را در این بند درج نموده و در این باره تعیین تکلیف نمایند. شرکای قرارداد باید محتوای برنامه تلویزیونی را در ذیل بند موضوع قرارداد بنویسند و جزئیات مرتبط با آن نیز را ذکر نمایند و در این زمینه باید دقت بسیاری داشته باشند زیرا تعهدات و وظایف شرکای قرارداد براساس موضوع قرارداد تعیین می‌گردد و اگر موضوع قرارداد به‌درستی و به‌صورت کامل قید نگردد، ممکن است در ادامه مشکلات زیادی به وجود آید.

 

طرفین قرارداد مشارکت در ساخت برنامه تلویزیونی

اشخاصی که با تراضی و توافق یکدیگر تصمیم به مشارکت در تولید و ساخت برنامه‌های تلویزیونی می‌‌گیرند، طرفین قرارداد مشارکت در تولید می‌باشند. این اشخاص ممکن است شخص حقیقی یا حقوقی باشند و در هر حال، طرفین قرارداد باید متعهد گردند که تا پایان قرارداد به انجام وظایف خود در طی فرایند ساخت برنامه تلویزیونی پایبند بوده و تعهدات خود را اجرا نمایند. یک طرف نمونه قرارداد مشارکت در تولید و ساخت برنامه تلویزیونی اصولاً تهیه‌کننده برنامه است که سرمایه مالی ساخت برنامه را به‌عنوان آورده‌ی قرارداد مشارکت تأمین می‌نماید و طرف دیگر قرارداد نیز شخص یا تیمی است که هنر و مهارت ساخت برنامه تلویزیونی را داشته و به این حرفه اشتغال دارد.

مشخصات طرفین قرارداد شراکت در ساخت برنامه تلویزیونی باید به‌صورت دقیق و جامع در متن قرارداد ذکر گردد و در این زمینه، تفاوتی میان شخص حقیقی و حقوقی وجود نخواهد داشت. علاوه بر این، اگر شرکای قرارداد تصمیم بر انعقاد قرارداد به‌وسیله وکلای خود داشته باشند، مشخصات این وکلا نیز باید در قرارداد ذکر گردد و وکالت‌نامه آنها نیز پیوست قرارداد گردد. البته باید توجه داشت که اشخاص تنها زمانی می‌توانند قراردادهای خود را به‌وسیله وکلای خود منعقد نمایند که به وکیل خود حق امضا اعطا نموده باشند.

 

این مطلب نیز شاید برای شما جالب باشد: نمونه قرارداد مشارکت در تولید دارو و الزامات حقوقی این قرارداد کار و سرمایه

 

آورده‌ و میزان سود و زیان شرکای نمونه قرارداد تولید برنامه تلویزیونی

قرارداد مشارکت در تولید نوعی از قرارداد است که در آن طرفین قرارداد با هدف تولید محصولی، سرمایه‌های نقدی و غیرنقدی خود را با یکدیگر می‌آمیزند و فرایند تولید را انجام می‌دهند. این سرمایه‌ها آورده‌هایی است که شرکا با خود به همراه می‌آورند و ممکن است پول، مهارت، تجهیزات، هنر و یا هر مورد دیگری باشد. نکته مهمی که وجود دارد این است که طرفین قرارداد باید شرح کاملی از این آورده‌ها را در قرارداد ذکر نمایند. در نمونه قرارداد مشارکت در تولید برنامه تلویزیونی، آورده طرفین سرمایه مالی و کار ساخت برنامه تلویزیونی می‌باشد. در بسیاری از موارد، موسسه‌ها و یا شرکت‌های تجاری اسپانسر ساخت این برنامه‌ها شده و با سازندگان برنامه‌های تلویزیونی مشارکت می‌نمایند.

سود و زیان شرکای قرارداد نیز براساس میزان آورده آن‌ها محاسبه می‌گردد و به‌نسبت آورده خود، در سود و زیان تولید و ساخت برنامه تلویزیونی شریک می‌گردند. البته باید توجه داشت طرفین می‌توانند با تراضی یکدیگر، میزان سود را به‌نسبتی غیر از نسبت آورده قرار داده و برای یکی از شرکا سود بیشتری در نظر بگیرند.

 

مدت زمان آغاز و اتمام مشارکت در تولید برنامه تلویزیونی

قرارداد مشارکت در ساخت برنامه تلوزیونی باید دارای مدت زمان باشد. طرفین قرارداد باید در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت، ابتدا و انتهای زمان همکاری و شراکت خود را معین و در قرارداد ذکر نمایند‌. در طول مدت قرداد مشارکت، طرفین قرارداد باید به تعهدات خود ملزم بوده و پس از اتمام مدت اعتبار قرارداد، دیگر مسئولتی نخواهند داشت. طرفین قرارداد مشارکت در تولید می‌توانند پس از اتمام مدت زمان قرارداد مشارکت، این قرارداد را با همان شرایط سابق تمدید نموده و یا برای ادامه همکاری، قراردادی جدید منعقد نمایند.

 

مالکیت فکری اثر تلویزیونی تولیدشده

هر محصول یا اثری که در پی عقد نمونه قرارداد مشارکت در تولید و ساخت برنامه تلوزیونی تولید می‌گردد‌، دارای حق مالکیت فکری می‌باشد و متعلق به صاحب آن می‌باشد. این موضوع در قراردادهای مشارکت در تولید که محصول یا اثر به‌وسیله بیش از یک نفر تولید می‌گردد، دچار پیچیدگی‌هایی می‌باشد و در این نوع قرارداد، حق مالکیت فکری متعلق به تمام شرکای قرارداد تولید می‌باشد و این حق به‌نسبت آورده این اشخاص است مگر خلاف آن توافق دیگری نمایند.

 

نمونه قرارداد مشارکت در تولید و پخش برنامه تلویزیونی۳

 

شرط محرمانگی اطلاعات در نمونه قرارداد مشارکت در تولید

طرفین قرارداد مشارکت در تولید برنامه تلویزیونی باید متعهد گردند که اطلاعات کاری و مرتبط با همکاری ساخت برنامه را حفظ نموده و آن‌ها را افشا ننمایند. شرکای قرارداد البته می‌توانند با موافقت و اجازه یکدیگر، این اطلاعات را منتشر نمایند. افشای اطلاعات محرمانه همچنین عنوان مجرمانه‌ای است که ممکن است طرفین قرارداد به‌دنبال آن، مورد شکایت کیفری قرار بگیرند. به همین دلیل این بند در قراردادهای مشارکت بندی حائز اهمیت بوده و عموماً در قرارداد درج می‌گردد. اگر بند مربوط به محرمانگی در قرارداد قید نگشته باشد، طرفین نمونه قرارداد مشارکت در تولید می‌توانند ضمن موافقت‌نامه‌ای مجزا، در ارتباط با عدم انتشار اطلاعات توافق نمایند.

 

حل اختلافات ناشی از ساخت برنامه‌های تلویزیونی با عقد قرارداد مشارکت

در طی فرایند ساخت و تولید برنامه تلویزیونی، ممکن است مشکلاتی رخ داده و اختلافاتی میان شرکای سازنده به وجود آید. این اختلافات ممکن است از طرق مختلفی حل گردد؛ روش‌هایی مانند مذاکره و سازش، رجوع به مراجع قضایی عمومی و رجوع به مراجع حل اختلاف خصوصی و شرکای قرارداد باید در هنگام تنظیم این قرارداد، مرجع حل اختلافات مرتبط با قرارداد را معین نمایند.

اصولاً اشخاص خصوصی جهت حل اختلافات قراردادی، از طریق داوری اقدام نموده و حتی می‌توانند نام و عنوان داور مورد توافق را نیز در هنگام عقد قرارداد در ذیل بند مرتبط با حل اختلاف بیاورند. اگر مرجع حل اختلاف در هنگام عقد قرارداد مشخص نگردد و طرفین قرارداد پس از آن نیز نتوانند در این زمینه با یکدیگر توافق نمایند، اختلاف موجود از طریق ارجاع به دادگاه‌های عمومی حل و پیگیری خواهد شد.

 

لامینگو را در توییتر دنبال کنید

 

کلام آخر

در پایان، موضوعی که باید به‌طور جدی مدنظر داشت این است که انجام شراکت بدون عقد قراردادی قانونی در این زمینه، موضوعی بسیار خطرآمیز بوده و ممکن است خسارات و زیان‌های بسیاری به این اشخاص تحمیل نماید. یکی از مشکلاتی که ممکن است اتفاق بیفتد، وقوع جرم کلاهبرداری است؛ درصورتیکه قراردادی قانونی در میان نباشد، امکان کلاهبرداری یکی از شرکا از طرف دیگر بسیار محتمل است. علاوه بر این مورد، دیگر مواردی مانند عدم امکان پیگیری شکایات حقوقی نیز در صورت عدم عقد قرارداد جهت شراکت در امر تولید برای طرفین قرارداد به وجود آید.

علاوه بر این، نیاز است اشخاص نمونه قرارداد مشارکت در تولید را به‌وسیله متخصصین امر قراردادنویسی تنظیم و منعقد نموده و در این زمینه الزامات حقوقی و قانونی را رعایت نمایند. شما می‌توانید در ارتباط با سایر خطرات آغاز همکاری و مشارکت بدون عقد قراردادی مناسب مطلب زیر را نیز مطالعه نمایید.

خطرات شروع کار با شریک بدون تنظیم یک نمونه قرارداد شراکت چیست؟

جهت مطالعه سایر مطالب و آشنایی با الزامات حقوقی عقد دیگر قراردادهای مشارکت در تولید محصول و اثر، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و دیگر محتواهای این بلاگ را بررسی و مطالعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه