هر آنچه باید درباره قرارداد مشارکت در ساخت مجتمع تجاری بدانید
در صورتیکه صاحب ملک و یا زمین قصد بازسازی ساختمان خود و مبدل کردن آن به یک مجتمع تجاری را داشته، باید نسبت به انعقاد نمونه قرارداد مشارکت در ساخت با سازندگان ساختمانها اقدام کند. این قرارداد به سبب ماهیت آوردههای طرفین از اهمیت بالایی برخوردار بوده و باید از متخصصین برای تنظیم آن بهره ببرید. در ادامه این مطلب به هر آنچه باید دربارهی قرارداد مشارکت در ساخت مجتمع تجاری بدانید پرداخته میشود.
تنظیم قرارداد
هنگام آغاز همکاری سازندگان ساختمان و صاحبان املاک و زمین جهت ساخت و بازسازی ملک کلنگی و تبدیل آن به یک آپارتمان نوساز، مجتمع تجاری، هتل، کارخانه، ویلا، باغ و سایر موارد مشابه آن، مطابق قانون انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت که کارشناسان متخصص وظیفه تنظیم آن را بر عهده داشته، الزامی است.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه مشارکت در ساخت از لینک زیر استفاده کنید:کلیه نکات حقوقی که باید درباره قرارداد مشارکت در ساخت بدانید
ساخت مجتمع تجاری
جهت ساخت یک مجتمع تجاری باید بین صاحب زمین و یا املاک کلنگی و سازندگان ساختمان باید یک قرارداد مشارکت مدنی و سرمایهای تنظیم شود. برای آغاز مشارکت میان طرفین، هر یک از آنها موظف به در اختیار گذاشتن سرمایهای به عنوان آورده به طرف مقابل هستند. آوردهی شخص مالک در این قرارداد ملک و زمین خود بوده و تنها متراژی از زمین که قصد اعمال تغییرات را در آن داشته به عنوان آوردهی وی در نظر گرفته میشود. برای شخص سازنده آورده کلیه مبالغ و هزینههای ساخت و ساز محسوب شده و در انتها طرفین براساس میزان آوردهی محاسبه شده مقدار سهمالشرکه خود یعنی میزان سهمی که از مجتمع تجاری به هر یک از آنها تعلق دارد را تعیین میکنند.
لازم به ذکر است سهمالشرکه به صورت درصدی بیان میشود.
این مطلب را بخوانید:چگونگی محاسبهی درصد سهمالشرکه در قرارداد مشارکت در ساخت
تعهدات طرفین
یکی از مهمترین بخشهای یک قرارداد مشارکت در ساخت مجتمع تجاری، بخش تعهدات طرفین نسبت به دیگری است. مطابق این قرارداد صاحب ملک و زمین باید جهت اعمال بازسازی و ساخت ساختمان نوساز (در اینجا منظور مجتمع تجاری است) ملک خود را در اختیار سازنده قرار دهد. و شخص سازنده مطابق قرارداد مشارکت موظف به آغاز و اتمام فعالیتهای خود در زمینه ساخت مجتمع تجاری در وقت مقرر میباشد.
به این نکته توجه داشته باشید که در صورت ندامت صاحبان املاک پس از انعقاد قرارداد، امکان فسخ قرارداد مشارکت برای آنها بدون ایجاد توافقنامه وجود ندارد. در صورت ندامت صاحب ملک، شخص سازنده امکان رجوع به دادگاه و مطالبه سهم خود را داشته و مطابق قرارداد با دستور دادگاه ملک شخص را جهت اعمال تغییرات و بازسازی در اختیار خود در بیاورد.
برای دریافت نمونه قرارداد مشارکت در ساخت که توسط وکلای پایه یک و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو تنظیم گردیده، به لینک زیر مراجعه فرمایید:
دانلود نمونه قرارداد مشارکت در ساخت
تعهدات سازندگان
افزون بر تعهدات سازنده مبنی بر آغاز در وقت معین و به سرانجام رساندن پروژه در وقت مقرر، سازندگان تعهداتی در زمینه دریافت مجوز از شهرداری، پرداخت کلیه هزینهها به عنوان آوردهی خود در قرارداد مذکور و در صورت درخواست بلاعوض سازنده به مالک زمین پرداخت اجاره و هزینه از سهمالشرکه خود دارد.
لازم به ذکر است که در تعهدات سازنده، اجرای کلیه قوانین اعم از مهندسی، مراجع قضایی و قانونی حائز اهمیت است. همچنین سازنده موظف به ارائه گزارشاتی از فعالیتهای صورت گرفته هنگام ساخت و ساز مجتمع تجاری بوده و دریافت مجوز پایان کار و سند در زمره مسئولیتها و تعهدات سازندگان میباشد.
نکته: پرداخت جریمههای شهرداری بر عهده شخص سازنده مجتمع تجاری میباشد.
قوانین ساخت مجتمع تجاری
سازندگان ساخت مجتمع تجاری جهت اجرای وظایف خود باید نسبت به قوانین ساخت و ساز مطلع باشند.
یکی از قوانین مربوط به مصوبه شورای عالی شهرسازی در زمینه مقرات ساخت بنا به عنوان مجتمع تجاری بوده که مشمول عمده فروشی و خرده فروشی در بازار میباشد. این قوانین به دو قسمت تقسیمبندی شده و این قسمتها به قرار زیر میباشند:
- بخش تجاری صرف
- بخش تجاری مختلط
تجاری مختلط مشمول تجارتهای مسکونی، ارائه دهنده خدمات، فعالیتهای اداری و… میباشد.
به این نکته توجه داشته باشید که پیش از انعقاد قرارداد با سازندگان، از کلیه مشخصات و شیوه کار وی اطلاعات لازم و کافی را داشته باشید. علت اهمیت آن در زمان دریافت مجوزهای لازم توسط سازنده و اجرایی نمودن کلیه قوانین و مقررات ساخت مجتمع تجاری مشخص میشود.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
این مطلب حاوی هر آنچه باید دربارهی قرارداد مشارکت در ساخت مجتمع تجاری بدانید بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید از نمونه قرارداد مشارکت در ساخت لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.
دیدگاه شما