چگونه یک قرارداد مشاوره برد-برد تنظیم کنیم؟

4 سال پیش
قرارداد مشاوره

 

استفاده از راهنمایی و تخصص مشاوران در مسیر کسب‌وکار اجتناب ناپذیر است. این امر تقریبا محال است که تمام جوانب تخصص و تجربه در یک نفر جمع آمده باشد. از طرفی متخصص شدن در تمام زمینه‌ها زمانی بالغ بر عمر آدمی را می‌طلبد. پس بهترین کار استفاده از تجربیات و علم دیگران است.بدین منظور افراد زیادی با عناوین مشاور وجود دارند که می‌توانید با همراهی آن‌ها از پیچ و خم‌های مسیر کسب‌وکارتان آسوده‌تر عبور کنید. اما چه مدل همکاری مناسب این رابطه است؟ بدین منظور شما باید با مشاور خود قرارداد همکاری امضا کنید. اما اینکه ماهیت این قرارداد چیست و باید به چه صورت تنظیم شود چیزی است که قصد داریم در این مطلب بدان بپردازیم.

قرارداد استخدامی

اگر یک مشاور به صورت تمام وقت یا پاره وقت اما طبق شرایط قانون کار با شما همکاری می‌کند، شما یک قرارداد استخدام موقت امضا کرده‌اید. در این قرارداد معمولا یک فرد متخصص برای یک دوره زمانی مشخص مثلا شش ماهه به استخدام شما در می‌آید. بر طبق الزامات قانون کار شما به عنوان کارفرما موظف هستید ایشان را نزد شعب معتبر بیمه تامین اجتماعی بیمه کنید. همچنین حقوق پرداختی ایشان نمی‌تواند از حداقل پایه حقوق وزارت کار کمتر باشد.

اینکه شرایط کار در مجموعه به چه صورت باشد، به طور مثال تمام وقت بودن یا پاره وقت بودن مشاور و ساعات حضور ایشان از مسائل دیگری است که به آن در این قرارداد پرداخته می‌شود. اما همانطور که در تمام مطالب مربوط به قراردادهای استخدامی به آن اشاره کرده‌ایم و اینجا هم دوباره خاطر نشان می‌کنیم که شما نمی‌توانید حقوق و مزایای مشاور خود را کمتر از آنچه در قانون کار ذکر شده است درنظر بگیرید.

دریافت مشاوره حقوقی

قرارداد پیمانکاری تک‌نفره

قرارداد پیمانکاری تکنفره هم از جمله قراردادهایی است که برای همکاری فی‌مابین افراد منعقد می‌شود و طرفداران زیادی هم دارد. اما چیزی که در این قرارداد بسیار مهم است ماهیت و نوع کار موضوع قرارداد است. کارهای دائمی و مستمر در این گروه جایی ندارند و نمی‌توان از این قالب برای آن‌ها استفاده کرد. به عنوان مثال با منشی شرکت خود نمی‌توانید قرارداد پیمانکاری امضا کنید.

اما به نظر می‌رسد استفاده از قرارداد پیمانکاری تک‌نفره برای بسیاری از پروژه‌های مشاوره مناسب است. زیرا کار مشاوره در بسیاری موارد مستمر نیست و پس از مدتی پایان می‌گیرد. لذا با این روش می‌توان به نتایج مطلوب دست پیدا کرد.

مهم‌ترین مزیتی که استفاده از قالب قرارداد پیمانکاری برای کار مشاوره به همراه دارد بحث بیمه است. اگر این قرارداد به درستی تنظیم و نوشته شود بار بیمه را از دوش کارفرما برمی‌دارد.

قرارداد مشاوره

قرارداد مشاوره ساعتی

یکی از معمول‌ترین روش‌هایی که با مشاوران قرارداد منعقد می‌شود، قرارداد مشاوره ساعتی است. در این قراردادها موضوع فعالیت مشاور و میزان ساعاتی که به تخصص و مشاوره ایشان نیاز است بیان می‌شود. حق‌الزحمه این نوع مشاوره از قرار ساعتی N ریال مشخص می‌گردد.

همچنین بر اساس قوانین مالیاتی به قراردادهای مشاوره این چنینی ده درصد مالیات تعلق می‌گیرد. ضمن اینکه اینگونه قراردادها سقف معافیت مالیاتی ندارند. این بدان معنا است که با کم تعیین کردن حق الزحمه نمی‌توانید از پرداخت مالیات معاف شوید بلکه میزان دریافتی مشاور به هر میزانی که باشد باید معادل ده درصد آن به عنوان مالیات پرداخت شود.

نکته مهم دیگری که باید در این قرارداد به آن پرداخته شود حق بیمه مشاور است. اگر شما با یک شخص حقیقی قرارداد مشاوره امضا می‌کنید و مدت زمان مشاوره ایشان از مجموع 15 روز کارکرد در ماه کمتر باشد نیازی به بیمه ایشان و لیست بیمه و مفاصا حساب نخواهد بود. اما اگر مدت زمان خدمات مشاوره‌ای این فرد در مجموعه شما معادل 15 روز کار یا بیشتر باشد، این فرد کارمند مجموعه شما به حساب می‌آید و باید بیمه شود.

تنظیم قرارداد سفارشی

تشابهات قراردادی

هر کدام از قالب‌های بالا را که انتخاب کنید باید شروط زیر را در آن‌ها رعایت کنید:

  • معرفی کامل طرفین قرارداد

ضمن معرفی کامل طرفین اسناد مثبت سمت آن‌ها را هم حتما مورد بررسی قرار داده و در صورت امکان آن‌ها را پیوست قرارداد کنید. ممکن است فردی تنها ادعای تخصص در زمینه‌ای را داشته باشد. البته این مورد مخصوص کسانی است که تازه کار هستند و رزومه دقیقی از آن‌ها در دست نیست.

  • مبلغ قرارداد و کسورات آن را دقیق مشخص کنید. همچنین باید تعیین شود که پرداخت کسورات با کدام یک از طرفین است.
  • شرط رعایت محرمانگی اطلاعات را حتما در قرارداد درج کنید. حتی در صورت امکان یک قرارداد محرمانگی جداگانه با مشاور خود امضا کنید.

این مطلب را بخوانید: قرارداد عدم افشای اطلاعات یا محرمانگی (NDA) چیست؟

  • برای نقض تعهدات قراردادی ضمانت اجرای متناسب با آن وضع کنید.
  • موارد فسخ قرارداد و فورس ماژور را از قلم نیندازید.
  • یک روش مناسب برای حل و فصل اختلافات ناشی از این توافق در نظر بگیرید.

کانال تلگرام لامینگو

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه