همه آنچه باید در مورد نمونه قرارداد اجاره ابزار ساختمانی بدانید!

2 سال پیش
نمونه قرارداد اجاره ابزار ساختمانی

ابزار و تجهیزات ساختمانی اصولاً شامل دو دسته اصلی می‌شوند. دسته‌ اول آنها که به مصرف ساختمان می‌رسند و دیگری آنها که به خدمت ساخت ساختمان درمی‌آیند ولی در خود بنا مستقر نمی‌شوند. آنچه مد نظر ما از نمونه قرارداد اجاره ابراز ساختمانی است، اصولاً ابزار ساختمانی دسته دوم هستند؛ یعنی تجهیزاتی که برای ساخت ساختمان استفاده می‌شوند ولی در خود بنا استقرار نمی‌یابند. این قسم ابزار ساختمانی، اصولاً گران هستند و پیمانکار هم در نهایت بعد از احداث بنا دیگر نیازی به آنها پیدا نخواهد کرد. از همین رو، قرارداد اجاره مناسب‌ترین قرارداد برای بهره‌مندی از این ابزار خواهد بود.

برای دریافت نمونه قرارداد اجاره ابزار ساختمانی از طریق لینک زیر اقدام نمائید.

دانلود قرارداد اجاره ابزار و تجهیزات ساختمانی

 

چرا نوشتن نمونه قرارداد اجاره ابزار ساختمانی ضروری است؟

حجم عظیم ساخت‌و‌ساز و بازار وسیع و متنوع ابزار و تجهیزات ساختمانی، معمولاً پیمان‌کاران تازه‌کار را به این سمت سوق می‌دهد که نوشتن قرارداد می‌تواند تا حد زیادی امنیت معامله‌شان را تضمین کند. اما آیا فقط پیمان‌کاران تازه‌کار به این قرارداد نیاز دارند؟ جواب قطعاً منفی است؛ چراکه تلاطم و نوسانات هر روزه بازار متأسفانه اعتماد متخصصان و افراد مجرب را هم مخدوش کرده است. لذا به کلیه پیمان‌کاران توصیه می‌شود که حتماً هر زمان به این تجهیزات نیاز پیدا کردند، قرارداد کتبی با طرف خود امضاء نمایند. چون تجربه ثابت کرده است که داشتن قرارداد کتبی، اختلافات و دعاوی احتمالی آینده را راحت‌تر حل‌وفصل خواهد کرد.

 

حتماً بخوانید: نکات حقوقی که باید درباره نمونه قرارداد اجاره دستگاه حفاری بدانید!

 

آنچه که باید در نمونه قرارداد ابزار ساختمانی رعایت شود

قراردادهای اجاره ابزار ساختمانی در قانون مدنی تحت عنوان قرارداد اجاره اشیاء مطرح می‌شود. آنچه که باید به‌طور کلی در مورد این قسم قراردادها دانست، به شرح زیر است:

 

مدت نمونه قرارداد اجاره ابزار ساختمانی

طبق ماده 468 قانون مدنی، «در اجاره اشیاء مدت اجاره باید معین باشد؛ وگرنه اجاره باطل است.»

از آنجا که اجاره در قانون مدنی اصطلاحاً عقدی لازم به حساب می‌آید، به این معنی که طرفین صرفاً تحت شرایطی امکان فسخ قرارداد را دارند، لذا لازم است حتماً پیمان‌کار بسته به نوع تجهیزاتی که می‌خواهد اجاره کند، مدت قرارداد را از قرار روز یا ماه یا سال مشخص نماید.

 

موضوع نمونه قرارداد اجاره ابزار ساختمانی

طبق ماده 472 قانون مدنی، «عین مستأجره باید معین باشد و اجاره عین مجهول و مردد باطل است.»

لذا به تمامی پیمان‌کاران توصیه می‌شود که در قراردادهایشان موضوع قرارداد، تعداد لوازم و تجهیزات و کلیه مشخصات ازجمله کشور سازنده را نیز ذکر کنند.

 

نمونه قرارداد اجاره ابزار ساختمانی

 

ویژگی‌های تخصصی نمونه قرارداد ابزار ساختمانی

همانطور که در بالا هم اشاره شد، قواعد قانون مدنی در خصوص اجاره اشیاء به‌صورت کلی هستند و قرارداد اجاره ابزار ساختمانی یک قرارداد تخصصی به حساب می‌آید و شرایط خاص خود را دارد. برای این منظور، ما اجرای این قرارداد را به سه مرحله عمده تقسیم می‌کنیم.

 

مرحله اول: تسلیم ابزار ساختمانی از طرف موجر (دارنده تجهیزات) به مستأجر

آنچه در این مرحله حائز اهمیت است، سلامت کالاهای تسلیم‌شده است. اگرچه عدم درج این موضوع در قرارداد مستأجر را به استناد خیار عیب، صاحب حق برای فسخ قرارداد می‌کند، اما مستأجر این امکان را دارد که شرط تسلیم سالم و بدون نقص تجهیزات مورد نیاز را در متن قرارداد درج نماید.

مسئولیت حمل‌ونقل در این مرحله از موارد حائز اهمیت است که طرفین می‌توانند باهم در مورد این موضوع تراضی نمایند. در صورت عدم توافق، می‌توان به عرف محل انعقاد قرارداد رجوع کرد.

 

مرحله دوم: استفاده از ابزار ساختمانی در طول مدت نمونه قرارداد اجاره ابزار ساختمانی

بر طبق قانون مدنی، عقد اجاره یک عقد امانی است؛ به این معنی که مستأجر امین مالی که به او سپرده شده است، می‌شود و تا زمانی که نسبت به آن مال تعدی و تفریطی نکرده است، مسئول شناخته نخواهد شد. با این حال، تشخیص تعدی و تفریط همیشه به‌راحتی صورت نمی‌گیرد. لذا به پیمان‌کاران توصیه می‌شود که هر زمان متوجه عیبی در تجهیزات مورد استفاده شدند، فوراً به اطلاع موجر برسانند. به همین دلیل است که توصیه می‌شود قبل از استفاده حتماً از سلامت تجهیزات مورد اجاره اطمینان حاصل نمایید. در این خصوص، فرقی بین اجاره ابزار مستعمل یا غیرمستعمل وجود ندارد.

 

مرحله سوم: پایان مدت نمونه قرارداد اجاره ابزار ساختمانی

اگر مدت اجاره قرارداد تمام شده باشد و مال‌الاجاره همچنان در دست مستأجر باقی مانده باشد، در صورت مطالبه موجر و عدم استرداد وسایل، مستأجر مسئول جبران خسارات وارده به ابزار ساختمانی خواهد بود؛ حتی اگر تعدی و تفریط هم نکرده باشد. بنابراین بسیار مهم است که طرفین در حین انعقاد قرارداد تمام جوانب را بسنجند و مدت قرارداد را با لحاظ این مسائل تعیین کنند.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری و الزامات حقوقی تنظیم این قرارداد

 

مبلغ و شیوه پراخت نمونه قرارداد اجاره ابزار ساختمانی

تعیین مبلغ برای این دست قراردادها کاملاً تخصصی است و بسته به اینکه چه میزان ابزار و تجهیزات و با چه کیفیتی مد نظر پیمان‌کاران یا کارفرمایان است، متغیر خواهد بود. بنابراین پیمان‎کاران تازه‌کاری که از قیمت بازار و عرف کمتر مطلع هستند، می‌توانند با مراجعه به کارشناسان متخصص این حوزه پیش از بستن قرارداد، در جریان قیمت روز بازار قرار بگیرند. در مورد شیوه پرداخت، اصولاً تراضی طرفین قرارداد ملاک عمل قرار می‌گیرد. اگر توافق حاصل نشود، می‌توان به عرف محل انعقاد قرارداد مراجعه کرد.

 

تضمین جبران خسارت در نمونه قرارداد ابزار ساختمانی

عدم تحویل به‌موقع مورد اجاره از جانب موجر می‌تواند خساراتی را برای پیمان‌کار به‌همراه آورد. از طرفی، ورود آسیب به مال‌الاجاره هم می‌تواند خساراتی را برای موجر به بار آورد. طرفین قرارداد می‌توانند تضمینات لازم را در این خصوص در متن قراردادشان در نظر بگیرند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

توصیه آخر

نوشتن قرارداد کتبی، دلیل بر بی‌اعتمادی به طرف مقابل نیست؛ بلکه تضمین اعتماد طرفین است. یک قرارداد جامع که دربرگیرنده خواسته‌های طرفین است، در بسیاری مواقع از بروز دعاوی احتمالی جلوگیری می‌کند. برای انعقاد یک قرارداد خوب، همیشه از کمک مشاوران حقوقی متخصص بهره بگیرید.

برای خواندن مطالب بیشتر، می‌توانید به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه فرمائید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب ثنا سمیعی

دیدگاه شما

یک دیدگاه