نمونه قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری و الزامات حقوقی تنظیم این قرارداد

2 سال پیش
نمونه قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری

در پیشبرد پروژه‌های ساختمانی و عمرانی، تجهیزات زیادی مورد نیاز است که این تجهیزات با یکدیگر متفاوت بوده و یک تیم مهندسی برای رسیدن به اهداف خود از ساخت ساختمان و تحویل بنایی تخصصی، باید از تمامی این ابزارآلات ساختمانی که دوربین نقشه برداری یکی از آن‌ها است و کار اندازه‌گیری فواصل را انجام می‌دهد، استفاده نمایند. این تجهیزات و دوربین‌های ساختمانی قیمت بسیار بالایی داشته و همچنین، انواع گوناگونی دارند که این موضوع سبب می‌گردد مهندسین ساختمانی تمایل به اجاره این تجهیزات داشته باشند و نه خرید آن‌ها؛ درنتیجه، اشخاص بسیاری تجهیزات ساختمانی و به‌خصوص دوربین های نقشه برداری را با عقد نمونه قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری برای مدت‌زمانی که احتیاج به استفاده از این دوربین‌ها دارند، اجاره نموده و از این تجهیزات استفاده می‌نمایند.

همان‌طور که پیش‌تر ذکر شد، استفاده از دوربین‌ها و سایر تجهیزات ساختمانی حرفه‌ای که در امر محاسبات در پروژه‌های ساختمانی کاربرد دارد، سبب می‌گردد عوامل اجرای پروژه درنهایت به موفقیت بیشتری رسیده و اجرای پروژه را تخصصی‌تر به پایان برسانند. به همین دلیل، قراردادهای اجاره تجهیزات ساختمانی که نمونه قرارداد اجاره دوربین یکی از آن‌هاست، از قراردادهای رایج در حوزه‌ عمران بوده و اشخاص زیادی از این قرارداد برای دسترسی و استفاده از تجهیزات استفاده می‌نمایند. اگر تمایل به دریافت این قرارداد دارید، می‌توانید از طریق لینک زیر قرارداد مذکور را دریافت نمایید.

دریافت قرارداد اجاره دوربین

 

نمونه قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری چه کاربردی دارد؟

علاوه بر اینکه دوربین‌های نقشه‌برداری در امر اندازه‌گیری فواصل و انجام محاسبات ساختمانی کمک فراوانی به مهندسین سازه می‌نمایند و انجام پروژه‌های ساختمانی را تسهیل می‌کنند، اجاره این دوربین‌ها و تجهیزات ساختمانی برای مالکین آن‌ها نیز درآمد خوبی دارد؛ زیرا این تجهیزات قیمت بسیار بالایی داشته و روزانه مدل‌های جدیدتری از آن‌ها وارد بازار می‌گردد و اشخاصی که بتوانند در این زمینه سرمایه‌گذاری نمایند، می‌توانند با اجاره دادن این دوربین‌ها از طریق عقد نمونه قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری سود زیادی کسب نمایند.

امروزه شرکت‌های بسیاری در زمینه اجاره تجهیزات ساختمانی فعالیت دارند و این شرکت‌ها با تهیه و خرید انواع تجهیزات مانند دوربین های پیشرفته نقشه برداری و اجاره دادن آن‌ها، مشتریان بسیاری جذب نموده و فعالیت خود را گسترش داده‌اند و از این طریق علاوه بر کسب سود، انجام پروژه‌های ساختمانی را نیز برای مهندسین و صاحبین این پروژه‌ها، تسهیل نموده‌اند.

 

حتماً بخوانید: نکات حقوقی اجاره انبار که لازم است بدانید!

 

در نمونه قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری ذکر چه مواردی الزامی می‌باشد؟

پیش از ورود به بحث و شرح مفاد نمونه قرارداد اجاره دوربین، ذکر این مطلب ضروری است که طرفین هر قراردادی آزادند مفاد قرارداد را با توافق یکدیگر تنظیم نموده و در متن قرارداد وارد نمایند؛ مگر اینکه آن مورد با مقررات قانونی و شرعی تعارضی داشته باشد که در این صورت نامعتبر می‌گردد.

قرارداد اجاره قراردادی است که در آن مستأجر با پرداخت مبلغی به‌صورت روزانه، ماهانه و یا سالانه، برای زمان محدود مالک منفعت مالی که متعلق به دیگری می‌باشد می‌گردد.

نمونه قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری نیز نوعی از قرارداد اجاره است که طی آن، یکی از عوامل پروژه ساختمانی به‌عنوان مستأجر دوربین را از موجر، که مالک منافع دوربین است، اجاره نموده و متعهد می‌گردد در زمان‌های مقررشده مبلغ اجاره‌بها را پرداخت نموده و از این طریق، از دوربین در انجام محاسبات عمرانی استفاده نموده و در پایان مدت اجاره دوربین را به موجر تحویل داده و یا با توافق مالک دوربین، قرارداد اجاره را تمدید می‌نماید. در ادامه، به شرح مفادی می‌پردازیم که طرفین باید در قرارداد اجاره دوربین ذکر نمایند.

 

1) عنوان قرارداد اجاره

هر قراردادی با عنوان آن شناخته می‌گردد و در بند مربوط به عنوان هر قراردادی باید نوع آن قرارداد، موضوع قرارداد و مورد قرارداد ذکر گردد. عنوان قراردادی که در آن پروژه‌های ساختمانی اقدام به اجاره دوربین نقشه برداری که یکی از تجهیزات ساختمانی می‌باشد می‌نمایند، قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری می‌باشد. طرفین باید در انتخاب عنوان دقت زیادی نموده و عنوان صحیحی برای قرارداد خود انتخاب نمایند.

 

نمونه قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری

 

2) طرفین قرارداد اجاره دوربین و تعهدات آن‌ها

طرفین قرارداد اجاره دوربین عوامل پروژه ساختمانی مانند کارفرما یا مهندس مربوطه می‌باشند و موجر نیز مالک دوربین و تجهیزات ساختمانی است. این طرفین باید در متن قرارداد به‌تفصیل معرفی گشته و اطلاعات آن‌ها درج گردد. دقت نمایید که طرفین قرارداد اجاره ممکن است اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند؛ برای مثال، ممکن است مالک دوربین نقشه برداری یک شرکت تجهیزات ساختمانی باشد که قرارداد اجاره را از طریق نمایند خود منعقد می‌نماید و یا ممکن است یک نفر شخص حقوقی باشد که با هدف سرمایه‌گذاری، اقدام به خرید و سپس اجاره دادن تجهیزات ساختمانی نموده است.

در هر حال، باید اطلاعات این اشخاص درج گردد و اگر یکی از طرفین شخص حقوقی باشد، باید اطلاعاتی مانند شماره ثبت شرکت، نشان تجاری، کد اقتصادی، نشانی شرکت، کد پستی، شماره تلفن و سایر اطلاعات این‌چنینی و همچنین مشخصات و سمت نماینده شخص حقوقی که عقد اجاره دوربین به‌نمایندگی وی صورت گرفته است و یک شخص حقیقی می‌باشد، درج گردد.

 

تعهدات مستأجر

کارفرما یا مهندسی که دوربینی را با عقد نمونه قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری برای استفاده در امور عمرانی اجاره می‌نماید، تعهداتی در قبال مالک دوربین دارد که باید این وظایف را انجام دهد. برای مثال، عوامل پروژه ساختمانی که این دوربین را اجاره می‌نمایند، باید اجاره‌بها را در مواعد مقرر به مالک دوربین بپردازند. همچنین، مستأجر در این قرارداد نباید در استفاده از عین مستأجره تعدی و تفریط نموده و نباید استفاده‌های غیرمتعارفی از دوربین نقشه برداری داشته باشد. علاوه بر موارد ذکرشده، درصورتی‌که صاحب دوربین واگذاری دوربین به شخص ثالثی را منع نموده باشد، مستأجر باید از انجام این عمل خودداری نماید.

 

تعهدات موجر

مالک دوربین نقشه برداری که در اینجا موجر محسوب می‌گردد، باید دوربین را سالم و بدون عیب به مستأجر تحویل دهد؛ چرا که اگر دوربین عیبی داشته باشد که استفاده از آن به‌وسیله این عیب غیرممکن گردد، مستأجر می‌تواند نمونه قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری را فسخ نماید. همچنین، موجر زمانی می‌تواند دوربین نقشه برداری را اجاره دهد که مالک آن و یا مالک منافع دوربین باشد و در غیر این صورت، حق اجاره دادن آن را نخواهد داشت. علاوه بر موارد مذکور، انجام کلیه تعمیرات اساسی مرتبط با دوربین که برای امکان استفاده از آن ضروری می‌باشد نیز بر عهده صاحب دوربین می‌باشد.

 

3) مورد اجاره و شرایط و امکانات دوربین

ماده 472 قانون مدنی در ارتباط با عین مستأجره چنین می‌گوید که عین مستأجره باید معین باشد و اجاره عین مجهول یا مردد باطل است. این ماده به این موضوع اشاره دارد که طرفین قرارداد اجاره باید در هنگام تنظیم متن اجاره‌نامه به‌طور صریح مشخص نمایند که مورد اجاره چه می‌باشد و نباید چند مورد را قید کنند و یا اصلاً مورد اجاره را ذکر ننمایند؛ زیرا در این صورت قرارداد اجاره باطل تلقی می‌گردد.

در نمونه قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری نیز عوامل پروژه ساختمانی باید به‌طور دقیق ذکر نمایند که هدفشان اجاره چه نوع دوربینی می‌باشد؛ زیرا دوربین‌های تجهیزات ساختمانی انواع متفاوتی مانند ترازیاب، تئودولیت و غیره دارند که کاربرد هرکدام متفاوت می‌باشد و مستأجر باید عنوان نماید که هدفش اجاره کدام دوربین است.

همچنین، مشخصات دوربین اجاره‌شده و امکاناتی که این دوربین دارد باید در متن اجاره‌نامه درج گردد و طرفین باید اطلاعات و مشخصات کامل عین مستأجره را در متن قرارداد درج نمایند.

 

حتماً بخوانید: هرآنچه لازم است درباره نمونه قرارداد اجاره فضای تبلیغاتی بدانید!

 

4) مدت‌زمان اجاره دوربین

درصورتی‌که طرفین عقد اجاره از قید زمان و مدت عقد اجاره در متن نمونه قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری خودداری نمایند، این قرارداد کأن‌لم‌یکن بوده و نامعتبر می‌باشد. قرارداد اجاره عقدی موقت است و به همین دلیل مدت‌زمانی که مستأجر قصد استفاده از دوربین نقشه برداری را دارد باید مشخص گردد. مدت اجاره از روزی شروع می‌شود که طرفین بر سر آن توافق نموده‌اند و مقرر کرده‌اند و درصورتی‌که در قرارداد ابتدای مدت ذکر نشده باشد، ابتدای مدت اجاره از روز انعقاد قرارداد محسوب می‌گردد و با انقضای این مدت، قرارداد اجاره خاتمه می‌یابد.

 

5) فسخ نمونه قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری

قرارداد اجاره ممکن است به دلایلی مانند اعمال حق فسخ از سوی طرفین قرارداد، فسخ گردد. این حق فسخ ممکن است به حکم قانون برای طرفین ایجاد شده و یا طرفین با تراضی خود این حق فسخ را ایجاد نموده باشند. در ادامه، چندین مورد از مواردی را که قانون حق فسخ برای طرفین پیش‌بینی نموده است بیان می‌کنیم.

یکی از مواردی که به حکم قانون سبب ایجاد حق فسخ قرارداد می‌گردد، تعدی مستأجر نسبت به عین مستأجره و استفاده نامتعارف از دوربین نقشه برداری می‌باشد. اگر عوامل پروژه ساختمانی در استفاده از دوربین تعدی و تفریط نمایند، صاحب دوربین می‌تواند قرارداد را فسخ نماید.

همچنین، اگر مشخص گردد که دوربین در زمان انعقاد عقد اجاره معیوب بوده است، مستأجری که این دوربین را اجاره نموده است می‌تواند نمونه قرارداد اجاره دوربین نقشه برداری را فسخ نماید.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در پایان باید بدانیم

عوامل پروژه ساختمانی که دوربین نقشه برداری را اجاره نموده‌اند، باید توجه نمایند که این اشخاص تا زمانی حق استفاده از دوربین را دارند که مدت قرارداد اجاره باقی باشد و درصورتی‌که قرارداد اجاره به پایان رسیده باشد و مستأجر همچنان به استقاده از عین مستأجره مشغول باشد، باید به‌ازای این استفاده مبلغی را به‌عنوان اجرت‌المثل بپردازد. اگر موجر به استفاده از دوربین پس از انقضای مدت اجاره رضایت نداشته باشد و در این مدت آسیبی به دوربین وارد آید، مستأجر باید خسارت وارده را بپردازد؛ حتی اگر در وقوع این ایراد نقشی نداشته باشد. درصورتی‌که اگر در طی مدت اجاره دوربین دچار مشکل و ایرادی گردد و مستأجر در استفاده از دوربین تعدی ننموده باشد، مسئولیتی در قبال پرداخت خسارت نخواهد داشت.

قرارداد اجاره قراردادی است که طرفین باید در تنظیم آن دقت زیادی داشته باشند. درنتیجه، مطالعه این مطلب می‌تواند به اشخاصی که قصد عقد چنین قراردادی را دارند، کمک بسیاری نماید و شما می‌توانید با معرفی بلاگ حقوقی لامینگو به دوستان و آشنایان خود، کمک بزرگی به این افراد درجهت تنظیم قرارداد اجاره نمایید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

2 دیدگاه