نمونه قرارداد اجاره سردخانه و بررسی مفاد و قانون حاکم بر این قرارداد

2 سال پیش
نمونه قرارداد اجاره سردخانه

نمونه قرارداد اجاره سردخانه یکی از انواع قراردادهای اماکن تجاری می‌باشد که با توجه به استفاده بسیاری که اشخاص گوناگون از انبارهای سردخانه دارند، به یکی از قراردادهای کاربردی تبدیل گشته است. اشخاص و کسب‌وکارها مواد فاسدشدنی مانند انواع گوشت و سبزیجات و حتی گل‌ها را در سردخانه نگهداری می‌نمایند تا این مواد قابلیت استفاده خود را از دست ندهند. همچنین، سردخانه‌ها برای منجمد کردن و نگهداری طولانی‌مدت بسیاری از موادی که اشخاص تصمیم دارند با نگهداری آن‌ها امکان استفاده از این مواد را در فصولی از سال که امکان تولید آن‌ها نمی‌باشد نیز داشته باشند، اجاره می‌گردند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت اکثر تجارت‌ها و واحدهای تجاری و تولیدی که موضوع تجارت آن‌ها مواد غذایی و یا گیاهان تزئینی می‌باشد، طرفداران عقد قرارداد اجاره سردخانه می‌باشند؛ چه یک شخص کشاورز باشد که محصولات خود را نگهداری می‌نماید چه صاحب یک گلخانه.

نمونه قرارداد اجاره سردخانه تابع مقررات کلی قانون مدنی راجع به عقد اجاره و همچنین قانون روابط موجر و مستأجر می‌باشد و باید در متن قرارداد مواردی مانند مورد استفاده از سردخانه و تعهدات طرفین درج گردد. شما اگر تمایل به دریافت این قرارداد دارید، می‌توانید از طریق لینک زیر این قرارداد را دریافت نموده و مورد استفاده قرار دهید.

دریافت قرارداد اجاره سردخانه

 

قانون حاکم بر نمونه قرارداد اجاره سردخانه

براساس تعریف ماده 466 قانون مدنی، اجاره عقدی است که با انعقاد آن، مستأجر می‌تواند با پرداخت اجاره‌بها به شخصی که مالک عین مستأجره و یا مالک منافع عین مستأجره می‌باشد، از منافع مورد اجاره برای مدتی که زمان آن در متن قرارداد اجاره قید گشته است، استفاده نماید. براساس این تعریف، نمونه قرارداد اجاره سردخانه نیز قراردادی است که در قالب آن، اشخاص انبار سردخانه‌ای را برای نگهداری مواد غذایی فاسدشدنی و یا برای منجمد کردن مواد مختلف، استفاده می‌نمایند و در ازای این استفاده، مبلغی را به صاحب سردخانه می‌پردازند.

علاوه بر قانون مدنی که پس از تعریف عقد اجاره قوانین حاکم بر این قرارداد را در مواد بعدی آورده و عنوان نموده است، قرارداد اجاره اماکن تجاری که نمونه قرارداد اجاره سردخانه نیز یکی از انواع همین قرارداد است، تابع قانون دیگری نیز می‌باشد که قانونگذار این قانون را برای تبیین روشن‌تر عقد اجاره و حمایت از حقوق موجر و مستأجر در قرارداد اجاره اماکن تجاری، مسکونی، انواع اماکن آموزشی و غیره وضع نموده است. درنتیجه، قرارداد اجاره مربوط به سردخانه نیز درصورتی‌که طرفین قرارداد شرایط مذکور در قانون روابط موجر و مستأجر را رعایت نموده باشند، مشمول این قانون می‌باشد.

قرارداد اجاره، قراردادی لازم است. قراردادهای لازم قراردادهایی هستند که طرفین نمی‌توانند هر زمان اراده نمودند عقد را فسخ نموده و قرارداد را خاتمه دهند؛ مگر اینکه، قانون اجازه اعمال حق فسخ را به طرفین قرارداد یعنی موجر و مستأجر داده باشد.

 

متن نمونه قرارداد اجاره سردخانه

در این قرارداد نیز مانند تمام دیگر قراردادهای اجاره، باید نکاتی را مد نظر داشته و مواردی را در متن قرارداد ذکر نماییم؛ مواردی مانند موضوع و عنوان قرارداد، مشخصات موجر و مستأجر و تعهدات آن‌ها، مورد اجاره و اجاره‌بها، موارد فسخ قرارداد و خاتمه قرارداد اجاره. در ادامه، به بررسی نکات مربوط به این موارد و شیوه ذکر آن‌ها در نمونه قرارداد اجاره سردخانه می‌پردازیم.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد اجاره کارگاه صنعتی چگونه تنظیم می‌گردد و چه نکاتی دارد؟

 

1. عنوان و موضوع قرارداد اجاره

عنوان قرارداد نامی است که متناسب با ماهیت و هدف قرارداد بوده است و قرارداد با آن شناخته می‌شود. عنوان قرارداد باید صحیح انتخاب گردد. در نمونه قرارداد اجاره سردخانه طرفین قرارداد، یعنی موجر و مستأجر، باید علاوه بر ذکر نوع قرارداد که عقد اجاره می‌باشد، مورد اجاره که سردخانه می‌باشد را نیز در عنوان دکر نمایند.

موضوع قرارداد اجاره سردخانه نیز، انتقال مالکیت منافع سردخانه به مستأجر برای استفاده از منافع انبار سردخانه با هدف نگهداری و انجماد مواد غذایی و سایر مواد فاسدشدنی در ازای پرداخت اجاره‌بها به موجر می‌باشد.

 

2. طرفین قرارداد و تعهدات آن‌ها

طرفین قرارداد اجاره موجر و مستأجر می‌باشند که موجر همان صاحب انبارهای سردخانه بوده و مستأجر نیز شرکت یا فردی است که تصمیم دارد از این سردخانه برای حفظ محصولات خود استفاده نماید. هریک از این طرفین در قرارداد تعهداتی بر عهده دارند و وظایفی را باید انجام بدهند که برخی از این تعهدات به‌شرح زیر است.

 

تعهدات مستأجر سردخانه

مستأجر نمونه قرارداد اجاره سردخانه وظیفه دارد اجاره‌بها را در موعد مقرر پرداخت نماید و درصورتی‌که از این امر خودداری نموده یا در پرداخت مبلغ قرارداد تأخیر نماید، موجر می‌تواند قرارداد اجاره را فسخ نماید. همچنین، مستأجر انبار سردخانه باید در حفظ مکانی که اجاره نموده است دقت نموده و نباید در استفاده از سردخانه مرتکب تعدی شده و به این مکان آسیبی وارد نماید و در صورت بروز آسیب، باید خسارت آن را بپردازد.

همچنین، بیمه کالاهای نگهداری‌شده در سردخانه بر عهده خود مستأجر می‌باشد و موجر در این باره مسئولیتی ندارد. مستأجر تنها حق نگهداری محصولاتی را در سردخانه دارد که در متن قرارداد ذکر گشته است و اگر محصولی غیر از محصول توافقی باشد، موجر می‌تواند قرارداد اجاره را فسخ نماید.

مستأجر می‌تواند پس از اجاره انبار سردخانه با عقد نمونه قرارداد اجاره سردخانه این مکان را به شخص ثالثی اجاره دهد؛ مگر اینکه موجر در هنگام عقد اجاره این حق را از مستأجر سلب کرده باشد که در این صورت مستأجر حق انجام این کار را ندارد.

 

نمونه قرارداد اجاره سردخانه

 

تعهدات موجر

موجر در نمونه قرارداد اجاره سردخانه موظف است انبار مورد نظر مستأجر را در زمانی که در قرارداد معین نموده‌اند، در اختیار مستأجر قرار دهد و همچنین، این انبار باید از نظر موارد فنی مانند درجه دما مشکل و ایرادی نداشته باشد.

 

3. مدت اجاره‌نامه

عقد اجاره ماهیتی موقت دارد و به همین دلیل باید برای آن مدت تعیین گردد و درصورتی‌که مدت در قرارداد اجاره قید نگردد، این قرارداد باطل می‌باشد. در نمونه قرارداد اجاره سردخانه نیز طرفین قرارداد باید مدت‌زمانی که مستأجر قصد استفاده از انبار سردخانه را دارد، قید گردد و اگر ابتدای مدت در قرارداد ذکر نشده باشد، روز انعقاد اجاره‌نامه ابتدای مدت قرارداد می‌باشد.

 

4. عین مستأجره و مورد اجاره

عین مستأجره که در اینجا مکان سردخانه می‌باشد، باید قابلیت استفاده داشته و این منفعت تا پایان مدت اجاره زائل نگردد. موجر باید مورد اجاره را در زمان مشخص‌شده در قرارداد اجاره سردخانه در اختیار مستأجر بگذارد و اگر در انجام این امر تأخیر نماید، وی ملزم به تسلیم می‌گردد.

همچنین مورد اجاره نباید بین چند مورد مردد باشد و مورد اجاره را مجهول بماند؛ زیرا در این صورت قرارداد اجاره باطل خواهد بود.

 

حتماً بخوانید: نکاتی که در نمونه قرارداد اجاره قالب فلزی بتن لازم است رعايت کنید!

 

5. فسخ نمونه قرارداد اجاره سردخانه

قرارداد اجاره انبار سردخانه ممکن است به‌دلایلی فسخ گردد و یکی از این موارد، اعمال حق فسخ از جانب طرفین است. البته قرارداد اجاره قراردادی لازم است و طرفین نمی‌توانند بدون داشتن حکم قانون مبنی بر اجازه فسخ، قرارداد اجاره را فسخ نمایند و در هر صورت که موجر و یا مستأجر بتوانند با امر قانون قرارداد را فسخ نمایند، طرف مقابل که فعل او سبب اعمال حق فسخ بوده است، باید خسارات مربوطه را بپردازد.

 

فسخ قرارداد اجاره از سوی مستأجر

یکی از مواردی که مستأجر عقد اجاره اجازه اعمال حق فسخ را دارد، این است که موجر قدرتی بر تسلیم انبار نداشته باشد. علاوه بر این، اگر در زمان عقد قرارداد اجاره عیبی در سردخانه وجود داشته باشد که مستأجر از آن بی‌اطلاع بوده، در این صورت نیز مستأجر سردخانه می‌تواند قرارداد اجاره را فسخ نماید.

 

فسخ قرارداد اجاره از سوی موجر

اگر مستأجر سردخانه استفاده‌ای جز آنچه در متن قرارداد ذکر شده است از سردخانه نماید، صاحب سردخانه می‌تواند قرارداد مورد نظر را فسخ نماید. همچنین، چنانچه مستأجر مانع انجام تعمیرات لازم در سردخانه توسط موجر گردد، در این حالت نیز موجر حق فسخ قرارداد را خواهد داشت.

به‌طور کلی، توصیه می‌شود موارد مربوط به به فسخ قرارداد به‌صورت شفاف در متن قرارداد ذکر گردد. در این حالت، علاوه‌بر اینکه طرفین قدرت انتخاب موارد حق فسخ را خواهند داشت، اجرایی کردن آن نیز بسیار آسانتر خواهد شد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

نکته پایانی

اگر مدت‌زمان نمونه قرارداد اجاره سردخانه به پایان برسد و سردخانه هنوز در تصرف مستأجر باشد، مستأجر باید بابت این استفاده به موجر که مالک سردخانه می‌باشد، اجرت‌المثل بپردازد. اگر مالک سردخانه عین مستأجره را درخواست نماید و مستأجر در تحویل آن تأخیر نماید و در این فاصله زمانی سردخانه دچار ایرادی گردد، مستأجر باید به موجر خسارت پرداخت نماید؛ حتی اگر در ایجاد این عیب تقصیری نداشته باشد. درصورتی‌که اگر با رضایت موجر استفاده از سردخانه را ادامه دهد و سردخانه بدون تعدی مستأجر دچار ایرادی گردد، نیازی به پرداخت خسارت از سوی مستأجر نیست.

اگر تا اینجای مطلب را مطالعه نمود‌ه‌اید و از مطالعه این مقاله رضایت داشته و این مطلب برای شما مفید بوده است، پیشنهاد ما به شما این است که وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و دیگر محتواهای منتشرشده با موضوع عقد اجاره را که توسط همکاران ما در بخش تولید محتوا تهیه و نوشته شده است و همچنین سایر مطالب با موضوعات حقوقی را مطالعه نمایید و دانش حقوقی خود را افزایش دهید. شما همچنین می‌توانید بلاگ لامینگو را به دوستان و آشنایان خود معرفی نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه