نمونه قرارداد نظافتی شرکت و نکات این قرارداد پیمانکاری
نمونه قرارداد نظافتی شرکت یکی از انواع قراردادهای خدمات نظافتی است که برای انجام امور نظافتی شرکت منعقد میگردد. انعقاد این قرارداد از این نظر بسیار اهمیت دارد که مدیران شرکتها همواره بهدنبال ایجاد محیط کاری سالم و آرام برای کارکنان خود میباشند و به همین دلیل، نظافت محیط یکی از راههای رسیدن به چنین فضایی برای کار میباشد. طرفین قرارداد باید در نظر داشته باشند روابط خود را در قالب قراردادی پیادهسازی نمایند تا این رابطه کاری از تحکیم بیشتری برخوردار بوده و هیچیک از طرفین نتواند مسئولیتها و تعهدات قراردادی خود را زیر پا بگذارد. قرارداد نظافت شرکت ممکن است در قالب یک قرارداد استخدامی و یا در قالب قراردادهای پیمانکاری باشد و این موضوع بستگی به نوع روابط طرفین با یکدیگر دارد.
پیش از بیان ادامه مطلب، توصیه میشود تمام روابط کاری خود را مکتوب نمایید تا در طی مدت قرارداد با مشکل و اختلافی مواجه نشوید. زمانی که شما روابط قراردادی خود را در فرمهای قانونی و مکتوب وارد مینمایید، حقوق و منافع خود را تضمین نموده و با خیالی آسودهتر به انجام وظایف قراردادی خود میپردازید. در همین راستا، شما میتوانید پیشنویس آماده نمونه قرارداد خدمات نظافتی را از طریق لینک زیر دریافت نموده و مورد بررسی قرار دهید. علاوه بر این، شما میتوانید تنظیم هر قراردادی را که در نظر دارید، از همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو درخواست نمایید.
قالب نمونه قرارداد نظافتی شرکت چیست و تعیین این قالب چه اهمیتی دارد؟
همانطور که پیشتر بیان شد، روابط کاری در قالبهای مختلف قراردادی جای میگیرد. قرارداد نظافت شرکت نیز یکی از همین قراردادها است که میتوان آن را در قالب هریک از این قراردادها منعقد نمود. این موضوع بستگی به این دارد که شخص کارفرما قصد استفاده از خدمات نیروی نظافتی را به چه نحوی داشته و هدف وی از انعقاد این قرارداد چیست و همچنین، بستگی به این دارد که شخصی که به امر نظافت شرکت اشتغال دارد، بخواهد به چه طریقی برای کارفرما کار کرده و ارائه خدمات بدهد.
قرارداد خدمات نظافت شرکت بهعنوان یک قرارداد استخدامی
قراردادهای استخدامی قالبی از قراردادهای همکاری میباشند که براساس مقررات قانون کار منعقد شده و باید از شرایطی که قانون کار تعیین نموده است، تبعیت نمایند و طرفین حق تراضی بر خلاف این مقررات را ندارند. اگر کارفرما و نیروی نظافتی شرکت تصمیم به عقد قراردادی داشته و کارفرما بخواهد بهطور مرتب از خدمات نظافتچی استفاده نماید، طرفین باید رابطه کاری خود را در قالب قراردادهای استخامی وارد نمایند. در قرارداد استخدام نظافتچی شرکت، مواردی مانند تعهدات طرفین، مدتزمان قرارداد، ساعات کاری، حقوق و مزایای قانونی و سایر موارد اعلامی از سوی شورای عالی کار قید میگردد و طرفین باید موضوع قرارداد را در متن بگنجانند.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد نظافت صنعتی و اهمیت تنظیم این قرارداد پیمانکاری
نمونه قرارداد نظافتی شرکت بهعنوان یک قرارداد پیمانکاری
نوع دیگری از قالب قراردادی وجود دارد که ممکن است نمونه قرارداد نظافتی شرکت در آن قالب شکل گیرد و این قالب قراردادی، قالب قراردادهای پیمانکاری میباشد. قراردادهای پیمانکاری، قراردادهایی رایج در میان مردم بوده و به این صورت است که کارفرمای این قرارداد، انجام پروژهای را به پیمانکار یا مجری قرارداد واگذار مینماید و در مقابل، مزد مجری قرارداد را میپردازد. قرارداد خدمات نظافتی شرکت ممکن است در قالب این قرارداد منعقد گردد و با توجه به اینکه قراردادهای پیمانکاری الزامات و محدودیتهای قرارداد استخدامی را ندارد، درنتیجه قراردادی محبوبتر و کاربردیتر میباشد. این قرارداد، زمانی کاربرد دارد که طرف مقابل کارفرما، شرکتها یا بنگاههای ارائه خدمات نظافتی باشند. در ادامه مطلب، در ارتباط با شرایط عام نمونه قرارداد نظافتی شرکت در قالب قراردادی پیمانکاری مواردی را توضیح و شرح میدهیم.
معرفی طرفین نمونه قرارداد نظافتی شرکت
در ابتدای هر قراردادی، طرفین آن قرارداد باید معرفی شوند و مدارک مثبت هویت آنها نیز ضمیمه قرارداد گردد. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت میباشد که هر قراردادی متضمن مسئولیتها و تعهداتی است که باید توسط طرفین آن قرارداد اجرا گردد و تعیین طرفین قرارداد به اجرای صحیح این تعهدات کمک مینماید. در نمونه قرارداد نظافتی شرکت طرفین قرارداد کارفرما و پیمانکار هستند.
ممکن است شرکتی که قصد دریافت خدمات نظافتی را دارد، برای دریافت این خدمات با شرکتهایی که به امر ارائه خدمات نظافتی مشغول هستند، قراردادی را منعقد نماید. در این صورت شرکت نظافتی، پیمانکار قرارداد محسوب شده و موظف میگردد نیروی خدماتی نظافت را برای انجام تعهدات قراردادی به شرکت کارفرما بفرستد. در این صورت، کارفرما باید مبلغ قرارداد را به شرکت نظافتی پرداخت نموده و در مقابل نیروی خدماتی نظافت وظیفهای ندارد. درصورتیکه پیمانکار قرارداد نظافت شرکت نظافتی باشد، باید مشخصاتی مانند نام و نشانی شرکت، شماره ثبت شرکت، نشان تجاری و کد اقتصادی شرکت نظافتی، مشخصات مدیر یا نماینده شرکت و شماره تلفن آن در متن قرارداد قید گردد.
تعهدات کارفرما و مجری قرارداد پیمانکاری نظافت شرکت
برای اینکه موضوع قرارداد نظافت انجام گردد، هرکدام از طرفین این قرارداد باید تکالیف قراردادی خود را بهدرستی اجرا نماید. شرح کامل وظایف، تعهدات و مسئولیتهای قراردادی هریک از کارفرما و پیمانکار و انتظاراتی که این اشخاص از یکدیگر دارند، بهصورت کامل در متن قرارداد قید میگردد تا در طی مدت قرارداد، هیچیک از طرفین نتواند وظایفی را که مسئولیت انجام آنها را بر عهده گرفته است، انکار نماید.
تعهدات کارفرما
اصلیترین تعهد کارفرما در قرارداد پیمانکاری نظافت شرکت، پرداخت حقالزحمه پیمانکار در موعد مقرر در متن قرارداد است. علاوه بر این، کارفرمای این قرارداد که مدیر شرکت است، باید شرایط را برای فعالیت نظافتچی در شرکت مهیا نموده و علاوه بر این، باید شرایطی را برای استراحت او فراهم نماید. مدیر شرکت همچنین میتواند شخصی را برای نظارت بر انجام موضوع قرارداد، یعنی امر نظافت شرکت، مسئول نموده تا این شخص عملکرد نظافتچی را بررسی نموده و گزارش آن را به مدیر شرکت ارائه نماید.
تعهدات پیمانکار
تعهدات و وظایف پیمانکار نیز باید در قرارداد ذکر گردد. ازجمله این وظایف میتوان به این موارد اشاره نمود:
1. پیمانکار نمونه قرارداد نظافتی شرکت وظیفه دارد ازطریق نیروهای خود تمامی قسمتهای مشخصشده در قرارداد را مانند دیوارها، پلهها، راهروها، لابی و غیره بهطور کامل نظافت نماید.
2. پیمانکار وظیفه دارد نکات و استانداردهای ایمنی را در نظافت رعایت نماید.
3. مجری قرارداد باید از مواد شوینده بهداشتی و وسایل نظافتی که قدرت بالایی داشته در نظافت استفاده نماید.
4. نیروهای نظافتچی نباید در هنگام نظافت شرکت مخل آرامش کارکنان شرکت بشوند.
5. نیروهای خدماتی نظافت باید پس از نظافت محیط شرکت، زبالهها را نیز به خارج از شرکت منتقل نموده و اگر در محیط شرکت وسایل را جابهجا نمودهاند، وسایل را به جای اصلی خود بازگردانند.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد خدمات نظافتی و ماهیت این قرارداد رایج و کاربردی
مشخصات پروژه نظافت شرکت
در نمونه قرارداد نظافتی شرکت باید شرایط و اوصاف پروژهای که پیمانکار باید آن را انجام دهد و اجرا نماید، بهصورت کامل قید گردد. این شرایط عبارت است از تمام جزئیات پروژه نظافت ازجمله نوع نظافت مورد نظر کارفرما که میتواند شامل شستوشوی قسمتهای مختلف، جارو کشیدن کفها، نظافت شیشهها و دیوارها و بهطور کلی هر عملی باشد که مشمول امر نظافت قرار میگیرد. علاوه بر این، کارفرما باید تعیین نماید که در نظر دارد نیروی نظافتچی بهطور دقیق چه بخشهایی از شرکت را نظافت نماید؛ برای مثال، مدیر شرکت باید بیان نماید که در نظر دارد نظافتچی اتاق تمامی کارکنان و لابی شرکت را بهصورت کامل نظافت نماید.
مدتزمان نمونه قرارداد نظافتی شرکت
کارفرما و پیمانکار قرارداد نظافت شرکت باید مشخص نمایند که انجام موضوع قرارداد، یعنی امر نظافت شرکت، باید در چه مدتزمانی به اتمام برسد. ذکر مدت در قرارداد یکی از الزامات حقوقی هر قراردادی است؛ زیرا با تعیین مدت قرارداد، ابتدا و انتهای اعتبار قرارداد مشخص میشود و بهدنبال آن، محدوده زمانی که طرفین باید در آن به انجام تعهدات خود مبادرت ورزند نیز مشخص میگردد. این مدت بستگی به اراده طرفین دارد و در قرارداد نظافت شرکت، برای مثال مدیر شرکت بیان مینماید که در نظر دارد شرکت حداقل و حداکثر تا چند روز نظافت گردد و در مقابل، پیمانکار نیز عنوان مینماید که امر نظافت شرکت را در چند روز کاری میتواند به سرانجام برساند و در نهایت، با توافق طرفین، مدت قرارداد پیمانکاری نظافت شرکت معین میگردد.
حقالزحمه مجری قرارداد نظافت و نحوه پرداخت آن
مورد دیگری که ضروری است در متن قرارداد ذکر گردد و درباره آن تعیین تکلیف شود، بند مربوط به مزد پیمانکار برای نظافت شرکت است. پرداخت حقالزحمه اصلیترین تعهد کارفرما در قرارداد نظافت شرکت است و میزان این حقالزحمه با توافق نظر هر دو طرف قرارداد مشخص میگردد. نوع وسایل بهکاررفته در انجام امر نظافت، حجم پروژه نظافت شرکت، درجه سختی کار و شراط مجری قرارداد از دیگر مواردی است که علاوه بر اراده طرفین در تعیین میزان دستمزد نظافتچی تأثیر دارد.
علاوه بر میزان دستمزد، باید چگونگی پرداخت این مبلغ نیز تعیین گردد. این مبلغ ممکن است تماماً در ابتدای کار و در هنگام عقد قرارداد پرداخت گردد و یا ممکن است در چند نوبت و با توجه به هر بار پیشرفت انجام موضوع قرارداد پرداخت گردد. در هر حال، کارفرما میتواند بخشی از این مبلغ حقالزحمه را نزد خود بهعنوان تضمین حسن انجام کار نگه داشته و پس از اتمام امر نظافت شرکت، آن میزان باقیمانده را نیز به مجری قرارداد بپردازد.
فسخ قرارداد پیمانکاری نظافت شرکت
پس از انعقاد قرارداد نظافت شرکت، طرفین قرارداد ملزم به انجام تعهدات خود میباشند؛ اما ممکن است در هنگام عقد قرارداد، طرفین قرارداد با توافق یکدیگر مواردی را جهت اعمال حق فسخ تعیین نمایند. این موضوع بستگی به اراده و توافق طرفین دارد و تنها نکتهای که باید به آن دقت و توجه داشت، این است که کارفرما و پیمانکار تنها در صورتی مجاز به فسخ قرارداد میباشند که برای اعمال حق فسخ، دلیلی قانونی یا قراردادی داشته باشند. ازجمله مواردی که میتوان با اتکا به آن نمونه قرارداد نظافتی شرکت را فسخ نمود، عدم انجام تعهدات توسط هریک از طرفین قرارداد، واگذاری موضوع قرارداد از سوی پیمانکار به شخص ثالث و عدم پرداخت حقالزحمه مجری قرارداد میباشد که میتوان برای آنها در قرارداد حق فسخ پیشبینی کرد.
نکته پایانی
علاوه بر تمام مواردی که بیان شد، باید در نظر داشته باشید که شما میتوانید در متن قرارداد خود بندی در ارتباط با مرجع حل اختلافات قراردادی خود با طرف مقابل درج نمایید. در طول مدت یک قرارداد، ممکن است اتفاقاتی رخ دهد که سبب بروز اختلاف میان طرفین قرارداد گردد و گاهی ممکن است این اختلافات از طرق مسالمتآمیز مانند مذاکره و گفتوگو حل نگردد و نیاز باشد تا مرجعی قضایی این موضوع را حل نماید. شما میتوانید هنگام انعقاد نمونه قرارداد نظافتی شرکت مرجع حل اختلافات قراردادی را، که ممکن است مرجعی دولتی یا خصوصی باشد، با توافق طرف مقابل تعیین و در صورت بروز اختلاف، به آن مرجع مراجعه نمایید.
با مراجعه به بلاگ حقوقی لامینگو شما میتوانید اطلاعات زیادی راجع به انواع قراردادها و سایر موضوعات و اعمال حقوقی کسب نمایید. همچنین، میتوانید سؤالات حقوقی خود را از طریق نوشتن آنها در قسمت دیدگاهها در پایان هر مطلب، با همکاران ما مطرح نمایید و همکاران ما در تیم بلاگ لامینگو، در اولین فرصت به سؤالات شما پاسخ خواهند داد.
دیدگاه شما