کلاه‌برداری‌های رایج در قرارداد خرید و فروش و راه‌های پیشگیری آن

تنظیم قرارداد خرید و فروش

عدم آگاهی برخی از کاربران و همچنین عدم استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در زمان تنظیم قرارداد خرید و فروش باعث شده تا بسیاری از افراد سودجو و به‌اصطلاح کلاه‌بردار با ترفندهایی به دنبال سوءاستفاده از این ناآگاهی‌ها بروند. این مشکلات می‌تواند زمینه‌ساز مسائل حقوقی مختلفی در آینده باشد. ازاین‌رو لازم است تا همه افراد با سطح آگاهی‌های قابل قبولی دست به تنظیم چنین قراردادهایی زده و همچنین برای حرفه‌ای‌تر کردن قرارداد از وکیل و مشاور حقوقی نیز دراین‌باره مشورت بگیرند. همین یک قدم ساده می‌تواند بسیاری از مسائل حقوقی و مشکلات و کلاه‌برداری‌های رایج در قرارداد خرید و  فروش را از شما دور کند.

در راستای افزایش سطح آگاهی کاربران در این مقاله به بررسی کلاه‌برداری‌های رایج در زمینه تنظیم قرارداد خرید و فروش ملک، خودرو، زمین، کالا، موتور سیکلت و … می‌پردازیم. آشنایی با این ترفندها و روش‌های کلاه‌برداری باعث می‌شود تا کاربران کمتر با چنین مشکلاتی مواجه شوند. همچنین در طول متن روش‌هایی را برای جلوگیری از بروز هرکدام از این کلاه‌برداری‌ها بیان خواهیم کرد.

 

تنظیم قرارداد خرید و فروش در لامینگو

موسسه حقوقی لامینگو با در اختیار داشتن مشاورین حقوقی متخصص و باتجربه در زمینه تنظیم انواع قراردادهای خرید و فروش اقدام به ارائه خدمات زیر برای کاربران نموده است:

  • تهیه و تنظیم نمونه قرارداد آماده خرید و فروش برای انواع معاملات تجاری اعم از ملک، خودرو، زمین، موتور سیکلت، کالا و …
  • ارائه خدمات مشاوره حقوقی برای تنظیم صفر تا 100 قراردادهای خرید و فروش
  • ارائه خدمات مشاوره حقوقی برای بررسی شرایط قرارداد تنظیم شده و یا در حال تنظیم معاملات تجاری

همه این خدمات در بالاترین سطح ممکن برای کاربران فراهم آمده تا بدون دغدغه‌های حقوقی به دنبال تنظیم قراردادهای مد نظر خود بوده و کسب‌وکار موفقی داشته باشند. برای دریافت این خدمات در لینک زیر ما را همراهی کنید.

 

تنظیم قرارداد خرید و فروش

 

کلاه‌برداری‌هایی که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم:

با توجه به اینکه انواع مختلفی از قرارداد خرید و  فروش را در معاملات مختلف شاهد هستیم، ازاین‌رو برای بررسی کلاه‌برداری‌های رایج این معاملات نیز سعی کردیم به‌صورت مجزا به بررسی آنها بپردازیم. ازاین‌رو در ادامه به بررسی موارد زیر خواهیم پرداخت:

  • کلاه‌برداری‌های رایج در هنگام تنظیم قرارداد خرید فروش ملک مسکونی، اداری، تجاری، پیش‌فروش
  • کلاه‌برداری‌های رایج در قرارداد خرید و فروش خودرو صفر و کارکرده
  • کلاه‌برداری‌های رایج در قرارداد خرید و فروش کالا
  • کلاه‌برداری‌های رایج در قرارداد خرید و فروش موتور سیکلت
  • کلاه‌برداری‌های رایج در قرارداد خرید و فروش زمین

همچنین در انتهای هر بحث به بررسی ترفندهایی می‌پردازیم که با به کار گرفتن آنها می‌توانید خود را ازاین‌دست کلاه‌برداری‌ها در امان نگه دارید.

 

تنظیم قرارداد خرید و فروش

 

کلاه‌برداری‌های رایج در هنگام تنظیم قرارداد خرید فروش ملک مسکونی

این دست از قراردادها به دلیل اینکه بیشترین توجه را در کشور داشته و یکی از اصلی‌ترین راه‌های سرمایه‌گذاری برای ایرانی‌ها محسوب می‌شود، با کلاه‌برداری‌های زیادی روبرو است که آگاهی از آنها می‌تواند باعث کمتر شدن این کلاه‌برداری‌ها شده و مانع از بروز مشکلات بزرگ حقوقی برای کاربران باشد. رایج‌ترین کلاه‌برداری‌هایی که در تنظیم قرارداد خرید و فروش خانه با آن روبرو هستیم، به شرح زیر هستند.

 

 

خرید ملک با قیمت‌گذاری تقلبی

در این روش برخی از مشاورین املاک با پایین آوردن ارزش ملک مسکونی و به‌اصطلاح کوبیدن مال سعی در کاهش قیمت مد نظر فروشنده دارند. در چنین مواقعی فروشنده‌های ناآگاه از شرایط بازار و یا کسانی که خیلی سریع پول لازم دارند، فریب این دست از افراد را خورده و ملک مسکونی خود را با قیمت‌های پایین به آنها می‌فروشند. در اکثر این موارد خریدار از همدستان مشاورین هستند.

 

 

خریدارانی که تسهیلات بانکی کلان دارند!

یکی از موارد پرتکرار در زمینه معاملات مسکن که تاکنون هیچ‌کس عملی شدن آن را ندیده است، خریدارانی هستند که دارای تسهیلات بانکی کلان بوده  و برای خرید پا پیش می‌گذارند. در اکثر موارد این دست از افراد به نان شب خود نیز محتاج هستند. شما بایستی خیلی عاقل باشید و بدانید که دریافت چنین تسهیلاتی نیاز به اسناد و مدارک بسیار زیادی دارد که معمولاً از عهده هرکسی برنمی‌آید. ازاین‌رو در دام این افراد نیز نفتید. این وام‌ها معمولاً نام‌های مختلفی داشته و در اکثر موارد بعد از انتقال سند امکان دریافت آنها وجود دارد. اگر برای دارایی و ملک خود ارزش قائل هستید، هرگز بدون دریافت پول آن را به نام کس دیگری نزنید.

 

 

کلاه‌برداری در خرید و فروش خانه‌های نیمه‌ساز

یکی از پرتکرارترین محل‌های کلاه‌برداری در تنظیم قرارداد خرید و فروش ملک همین خانه‌های نیمه‌ساز هستند که همچنان نیز این روش در حال قربانی گرفتن در جامعه است. افراد به دلیل عدم آگاهی درباره شرایط قرارداد ساخت ساختمان و یا قرارداد پیش‌خرید، با افرادی وارد معامله می‌شوند که صلاحیت لازم را در این زمینه ندارند.

  • فروش مال به چند نفر به‌صورت هم‌زمان
  • فروش مال بدون ساخت کامل آن
  • رها شدن پروژه در نیمه راه
  • متواری شدن سازنده
  • ساخت ملک با مصالح ساختمانی بی‌کیفیت

ازاین‌دست کلاه‌برداری‌هایی هستند که در پیش‌خرید خانه در انتظار خریداران نشسته است. البته کلاه‌برداری‌هایی هم برای سازندگان چنین ملک‌های قابل‌تصور است.

  • جعلی بودن سند
  • واقعی نبودن مالک
  • وکالت‌نامه‌های جعلی

ازاین‌دست موارد هستند که سازندگان نیز باید در هنگام تنظیم قرارداد ساخت‌وساز به آن دقت داشته باشند.

 

 

خرید و فروش خانه با وکالت‌نامه

هرچند وکالت‌نامه یک سند کاملاً معتبر در قوانین حقوقی است و دارنده آن در صورت دریافت مجوز در متن وکالت‌نامه می‌تواند حتی برای خرید و فروش ملک اعطا کننده وکالت‌نامه اقدام نماید، اما به دلیل کم بودن سطح سواد حقوقی کاربران درباره وکالت‌نامه‌ها و عدم مشورت با وکیل در زمان تنظیم قرارداد خرید و فروش خانه، معمولاً کلاه‌برداری‌ها و جعل‌های زیادی را در این عرصه شاهد هستیم. افراد سودجو با استفاده از وکالت‌نامه‌های جعلی اقدام به فروش مال غیر کرده و از این طریق به دنبال ثروت‌اندوزی هستند. نباید فریب این دست از افراد را نیز بخورید.

 

تنظیم قرارداد خرید و فروش

 

خرید و فروش ملک رهنی

البته موضوع خرید و فروش ملک رهنی با موضوع خرید و فروش مال غیر کاملاً متفاوت است. امکان خرید و فروش ملکی که سند آن در رهن سازمان و یا بانک است، وجود داشته و این کار کاملاً قانونی است. اما خریداران محترم در چنین شرایطی حتماً باید تمام اسناد و مدارک را به‌دقت مطالعه کرده که هم از نظر قیمتی و هم از نظر شرایط رهن ملک مشکلی پیش نیاید. مشاوره حقوقی بهترین ترفند در این مواقع برای این عزیزان است.

 

 

خرید و فروش خانه بدون بازدید!

شاید با دیدن این عنوان از خود بپرسید که آیا کسی ملکی را بدون بازدید می‌خرد؟ به‌وفور این اتفاق را در سطح معاملات مسکن شاهد هستیم. مشاورین و یا فروشنده‌ها به دلایل مختلفی بدون بازدید از ملک سعی در فروش آن دارند. یا در برخی مواقع با نشان دادن یک ملک دیگر با مطرح کردن این موضوع که امکان مشاهده ملک اصلی وجود ندارد و یا مطرح نکردن این موضوع اقدام به تنظیم قرارداد خرید و فروش کرده و از این طریق کلاه‌برداری می‌کنند.

 

 

خرید و فروش ملک‌های بدون سند و یا مشکلات سندی

مشکلات سندی هنوز هم در هر شهری و روستایی برای املاک و خانه‌ها وجود دارد. به دلایل مختلفی ممکن است ملک موردنظر با این مشکلات روبرو باشد.

  • اوقافی بودن ملک
  • بنیادی بودن ملک موردنظر
  • مزروعی بودن زمین
  • نداشتن پایان کار ساختمانی
  • تخلف سازنده در ساخت
  • طولانی شدن پروژه دریافت سند برای برج‌ها و آپارتمان‌های بلندمرتبه

و مواردی ازاین‌دست می‌تواند از دلایل نداشتن سند و یا ایرادات سندی در خانه‌ها و زمین‌ها باشد. خرید و  فروش در چنین مواقعی ممکن است با مشکلاتی روبرو باشد. برای مثال درصورتی‌که تمام اسناد و مدارک درست بوده و هیچ‌کس هم قصد کلاه‌برداری نداشته باشد، متراژ دقیق واحد را نمی‌توانید به‌صورت حتم در متن قرارداد درج کنید. زیرا تا تنظیم نشدن سند و پایان کار این عدد حدودی است. ازاین‌دست مشکلات باعث شده تا برخی افراد سودجو نیز باوجود علم بر مشکلات سندی و یا نداشتن سند اقدام به فروش خانه‌ها و املاک این‌چنینی نمایند.

 

 

یک داستان جالب درباره کلاه‌برداری ملکی که باید بدانید

هرچند این روش کلاه‌برداری ملکی خیلی رواج ندارد، اما در سال‌های گذشته بارها مشاهده شده است. در این ترفند کلاه‌برداران که زن و شوهر هستند، در هنگام تنظیم عقدنامه اقدام به درج قرارداد ملک موردنظر به‌عنوان مهریه در سند ازدواج می‌نمایند. مرد که صاحب اصلی ملک است آن را فروخته و برای همیشه از ایران مهاجرت می‌کند. همسر وی با علم به شرایط برای دریافت مهریه خود اقدام و قانون هم حق را به خانم می‌دهد. به همین سادگی شما ممکن است در معرض یک کلاه‌برداری بزرگی قرار بگیرید که بدون کارشناسی و مشورت با وکیل امکان توجه به آن وجود نخواهد داشت.

 

تمامی نکات ارزنده تنظیم قرارداد خرید و فروش و انواع آن

 

زخمی کردن ملک

یکی دیگر از کلاه‌برداری‌های رایج در تنظیم قرارداد خرید و فروش ملک زخمی کردن آن است. همان‌طور که می‌دانید بعد از تنظیم قرارداد به‌محض اینکه پولی ردوبدل شود، خریدار ملک را در اختیار خواهد داشت. اما شاهد هستیم که کلاه‌برداران با عدم پرداخت بقیه اقساط به‌نوعی به دنبال پایین آوردن قیمت و یا موارد دیگری ازاین‌دست هستند. در برخی مواقع این دست از افراد زمان تحویل سند و آخرین قسط را با مبلغ بالا و در یک بازه طولانی مثلاً چند ماهه یا یک ساله در نظر می‌گیرند. جدای از این قسط‌های بین زمان تنظیم قرارداد  و زمان سند را نیز پرداخت نمی‌کنند. با توجه به پرداخت مبلغ اولیه امکان باطل کردن قرارداد توسط فروشنده نیز وجود نخواهد داشت.

شکایت و شکایت کشی در این مواقع نیز پروسه بسیار طولانی خواهد داشت. ازاین‌رو دقت کنید که به ازای دریافت مبلغ کم ملک خود را نفروشید و همچنین در متن قرارداد چنین مواردی را پیش‌بینی کند.

 

 

کلاه‌برداری‌های رایج در قرارداد خرید و فروش ملک تجاری

تمام روش‌های کلاه‌برداری که برای تنظیم قرارداد خرید و فروش ملک مسکونی مرور کردیم، درباره ملک تجاری هم صادق است. جدای از این مواردی هم وجود دارد که بیشتر کلاه‌برداران در زمینه املاک تجاری دست به آن می‌زنند. نداشتن سند تجاری، معلوم نبودن شرایط سند به دلیل نیامدن پایان کار، فروش مال غیر و مواردی ازاین‌دست ازجمله کلاه‌برداری‌های رایجی هستند که در زمینه املاک تجاری شاهد آنها هستیم. ازاین‌رو قبل از هر چیزی بایستی استعلامات لازم را در زمینه این املاک دریافت کرده و سپس برای آنها اقدام کنید. همچنین مشورت با مشاور حقوقی در این قراردادها با توجه به مبالغ بالای ردوبدل شده در آنها الزامی بوده و عدم دقت به این موضوع ممکن است شما را در دام کلاه‌برداران قرار دهد.

 

ملک

 

کلاه‌برداری‌های رایج در قرارداد خرید و فروش ملک اداری

املاک اداری نیز ازاین‌دست کلاه‌برداری‌ها دور نبوده و در این عرصه نیز شاهد بروز مشکلاتی این‌چنینی هستیم. با توجه به اینکه مشتری چنین املاکی معمولاً دفتر و شرکت‌ها هستند، بررسی مسائل حقوقی در این مواقع دقیق‌تر صورت می‌پذیرد. اما بااین‌وجود هنوز هم مشکلاتی در این رده وجود دارد که برای رفع آنها کاربران نیاز به مشاوره حقوقی با وکیل را دارند.

 

 

چگونه در دام کلاه‌برداری ملکی نیفتیم؟

در این بخش ترفندهایی را بررسی می‌کنیم که هرچند ساده به نظر می‌رسند اما می‌توانند مانع از بروز کلاه‌برداری‌های عنوان شده در تنظیم قرارداد خرید و فروش ملک باشند.

  • لازم است تا در هنگام خرید و فروش ملک از شرایط بازار مطلع باشید.
  • قیمت خانه و ملک تجاری و یا اداری را در منطقه محل سکونت خود بدانید.
  • به هر مشاور املاکی اعتماد نکرده و حتماً در صورت برقراری تماس کارت شناسایی مشاور املاک را مشاهده و جواز آنها را در هنگام تنظیم قرارداد خرید و فروش خانه مشاهده کنید.
  • حتماً قیمت‌ها را از چند مشاور املاک جویا شوید.
  • حتماً سند ملک موردنظر را به‌طور کامل رؤیت کرده و استعلامات لازم درباره آنها را بگیرید.
  • طرفین قرارداد باید همدیگر را احراز هویت نمایند.
  • به‌عنوان خریدار شما باید مشخصات طرف مقابل را با مشخصات صاحب سند تطابق دهید.
  • حتماً و حتماً در هنگام تنظیم قرارداد از حضور فیزیکی طرف مقابل مطمئن شده و از راه دور قول و قرار نگذارید.
  • مبایعه نامه خرید و فروش خانه را با مشورت با افراد حقوقدان و مشاور حقوقی تنظیم کنید.
  • به نحوه تنظیم قرارداد خرید و فروش ملک که می‌توانید جزئیات دقیق آن را در مقالات وبلاگ لامینگو مشاهده کنید، آشنا باشید.
  • هرگز بدون مطالعه دقیق و اطلاع از معنی تمام جزئیات مبایعه نامه اقدام به امضای آن نکنید.
  • از مشاور املاک محترم بخواهید که برای دریافت کد رهگیری مبایعه نامه اقدام نماید.
  • از انتقال سند به نام دیگران بدون دریافت پول اجتناب نمایید.
  • به‌هیچ‌عنوان اطلاعات بانکی خود را در اختیار افراد دیگر نگذارید.
  • در صورت داشتن وکالت‌نامه استعلامات لازم را درباره آن بگیرید.
  • برای خرید و فروش ملک با وکالت‌نامه با وکیل آگاه در این زمینه مشورت کنید.
  • سعی کنید به‌صورت حضوری با خود مالک اصلی اقدام به امضای قرارداد نهایی کنید.
  • هرگز به کپی مدارک ملک موردنظر اکتفا نکرده و اصل آنها را رؤیت کنید.
  • هرگز بدون بازدید دقیق هیچ ملکی اقدام به خرید آن نکنید.

 

تنظیم قرارداد خرید و فروش

 

کلاه‌برداری‌های رایج در تنظیم قرارداد خرید و فروش خودرو

معاملات خودرو در سطح بسیار وسیع در سراسر کشور در حال انجام است. جدای از کسانی که به این بازار به چشم سرمایه‌گذاری نگاه می‌کنند، به دلیل لزوم داشتن خودرو در بازار امروز، خیلی از افراد بدون داشتن حتی سواد معمولی هم در زمینه خرید و فروش خودرو فعالیت دارند. نه‌فقط برای کسب سود بلکه برای داشتن خودروی شخصی. ازاین‌رو لزوم آشنایی با روش‌های رایج کلاه‌برداری در قرارداد خرید و فروش خودرو به‌مراتب بیشتر از سایر قراردادها خرید و فروش است. ازاین‌رو در ادامه به بررسی این روش‌ها هم برای خودروهای صفر و هم برای خودروهای کارکرده می‌پردازیم. البته ترفندهای دور ماندن از این کلاه‌برداری را هم بررسی می کنیم.

 

 

کلاه‌برداری‌های رایج در تنظیم قرارداد خرید و فروش خودرو کارکرده

به دلیل قیمت‌های بالایی که خودروهای صفر دارند، امکان حضور در این بازار برای بسیار از افراد وجود ندارد. ازاین‌رو بازار خرید و فروش خودروهای کارکرده معمولاً پررونق‌تر از خودروهای صفر است. هرچند این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز شرایط خوبی برای خریداران و فروشندگان باشد، اما حجم بالای معاملات در این بازار سودجویان و کلاه‌برداران زیادی را نیز به سمت این بازار کشانده و شاهد روش‌های کلاه‌برداری بسیار متنوعی در آن هستیم. معمولاً هم افراد خیلی به دنبال بستن قرارداد در این مواقع نبوده و تنها به فکر داشتن خودرو موردنظر هستند. اما لازم است تا با روش‌های رایج کلاه‌برداری در این معاملات آشنا شوید تا ازاین‌پس کمتر شاهد مشکلات حقوقی عدیده‌ای که در بازار خرید و فروش خودرو کارکرده هستیم، باشیم. این روش‌ها را در ادامه مرور می‌کنیم.

 

نکات مهم حقوقی در تنظیم قرارداد خرید و فروش

 

تعویض قطعات خودرو قبل از تنظیم قرارداد

یکی از موارد شایع در کلاه‌برداری فروش خودروهای کارکرده وجود دارد، تعویض قطعات قبل از تنظیم قرارداد است. جالب است که سودجویان و کلاه‌برداران این مرحله را بعد از کارشناسی خودرو توسط خریدار انجام داده و از این طریق خودروی به‌ظاهر با کیفیت بالا را با قطعات تعویض شده اسقاطی به شما می‌فروشند. ازاین‌رو لازم است تا هم قبل از تنظیم قرارداد و هم در زمان تنظیم قرارداد کارشناس خودرو را در کنار خود داشته باشید. این مشکل می‌تواند هزینه‌های بسیار زیادی را برای تعمیر و تأمین قطعات روی دست خریدار باقی بگذارد. از این گذشته می‌توانید در متن قرارداد نیز وقوع چنین مواردی را پیش‌بینی و از آنها جلوگیری کنید.

 

 

جعل اسناد

هرچند جعل سند خودرو ممکن است با چالش‌هایی همراه بوده و برای کلاه‌برداران سخت باشد، اما اسناد دیگری مانند برگه کارشناسی خودرو به‌سادگی توسط این دست از افراد جعل شده و این برگه‌ها همیشه قابل اعتماد نیستند. با توجه به اینکه امکان تشخیص آن برای همه افراد نیز وجود ندارد، خیلی‌ها فریب این ظاهرسازی‌ها را می‌خورند. ازاین‌رو لازم است تا در زمان مشاهده اسناد فردی آگاه، مطلع و یا کارشناس حقوقی در کنار خود داشته باشید.

 

 

فروش اقساطی خودروهای کارکرده

البته اصل این فروش با اشکال روبرو نبوده و این موضوع امکانی است که به کاربران این اجازه را می‌دهد تا با توانایی مالی بهتری اقدام به خرید خودرو نمایند. اما موضوع نگران‌کننده اینجاست که در چنین مواقعی معمولاً معامله بین افراد صورت گرفته و ممکن است فروشنده و یا حتی خریدار بعد از مدتی متواری شوند. این موضوع نیز از کلاه‌برداری‌های معمولی است که در بازار خرید و فروش خودرو کارکرده شاهد هستیم.

کلاهبرداری خودرو

 

تعویض خودرو در زمان تنظیم قرارداد خرید و فروش

این ترفند هرچند خیلی رایج نیست اما باز هم ممکن است مورد سوءاستفاده قرار گیرد. در این ترفند فروشندگان قلابی با نشان دادن یک خودرو تمیز که هیچ رنگی ندارد، شرایط را برای قرارداد آماده کرده اما در زمان تنظیم قرارداد خوردی رنگ شده و ضعیف‌تری را تحویل مشتری می‌دهند. هرچند این مورد همیشه امکان‌پذیر نیست اما بهتر است همیشه هم قبل از قرارداد و هم در زمان تحویل خودرو از کارشناس آن کمک بگیرید تا با این مشکلات روبرو نباشید.

 

 

دروغ‌گویی درباره آپشن‌ها

بررسی تمام آپشن‌های برخی از خودروهای خارجی نیاز به تخصص دارد. ازاین‌رو اگر درصدد تنظیم قرارداد خرید و فروش خودرو هستید، بهتر است این موارد را با فردی کاردان در میان بگذارید. عدم دقت به این موضوع باعث می‌شود تا شما خودرویی با آپشن‌هایی تهیه کنید که اصلاً آنها را ندارد.

 

 

یک ترفند عجیب خریداران خسارت بگیر

یک ترفند رایج دیگر در کلاه‌برداری خرید و فروش خودرو مختص خریدارانی است که بیشتر دنبال سود و زیان قرارداد‌ها هستند. این دست از افراد با علم بر نواقص خودرو موردنظر، آن را تهیه و بعد از تنظیم قرارداد اظهار بی‌اطلاعی کرده و درصدد دریافت خسارت برمی‌آیند. ازاین‌رو بهتر است تمام موارد توافق شده اعم از خسارت‌های روی خودرو را در متن قرارداد درج کنید. این نوع از کلاه‌برداری در سال‌های اخیر به‌شدت رواج پیدا کرده است. حتی فرد خریدار در این مواقع بعد از دو قبضه کردن خودرو موردنظر برای سندیت دادن به ادعای خود با کارشناس خودرو در محل حاضر شده و تمام خسارت‌ها را یادداشت‌برداری می‌نماید.

 

 

جعل شماره شاسی و استفاده از قطعات اقساطی

مشکل دیگری که در خرید و فروش خودروهای کارکرده وجود دارد، فروش خودروهای تصادفی با تنظیم آنها با قطعات اقساطی است. حتی برای محکم‌کاری این دست از فروشندگان شماره شاسی خودرو را نیز جعل می‌نمایند تا شواهدی برای این موضوع باقی بگذارند.

 

 

سناریو های از پیش تعیین شده فروش

در برخی مواقع نیز شاهد هستیم که به‌محض رسیدن شما به محل بازدید از خودرو یک فرد با کارشناس خودرو سر رسیده  و سریعاً برای قیمت‌گذاری اقدام می‌نمایند. این ترفند برای هول کردن خریدار انجام یافته و درواقع هم کارشناس و هم خریدار دوم جعلی هستند. ازاین‌رو هرگز باعجله و بدون بازدید دقیق خودرو اقدام به خرید آن نکنید. این موضوع می‌تواند مشکلات زیادی را برای خریداران خودروهای کارکرده به وجود آورد.

 

 

دو قبضه کردن خودرو در پارکینگ

یکی دیگر از چالش‌هایی که فروشنده‌های خودرو باید خیلی مراقب آن باشند، دو قبضه کردن خودرو در پارکینگ است. در این ترفند فرد خریدار با قصد قبلی اقدام به دو قبضه کردن خودرو در یک پارکینگ کرده و سپس به بهانه‌های مختلف به دنبال پایین آوردن قیمت می‌شود. در این مواقع عدم آگاهی فروشندگان از قوانین حقوقی باعث می‌شود تا درنهایت استیصال جای فکر و منطق را پرکرده و خودرو را با قیمتی بسیار پایین‌تر عرضه نماید.

 

 

کلاه‌برداری‌های رایج در قرارداد خرید و فروش خودرو صفر

هرچند خودروهای صفر با توجه به شرایطی که دارند، کمتر در معرض کلاه‌برداری قرار می‌گیرند اما بااین‌حال این خرید و فروش خودروها نیز مشکلاتی را در سال‌های گذشته برای طرفین چنین قراردادهایی به دنبال داشته است. برخی از مهم‌ترین کلاه‌برداری‌ها در این زمینه به شرح زیر هستند:

  • فروش اقساطی خودرو و عدم تحویل آن
  • دیرکرد در زمان تحویل خودرو به‌صورت عمدی
  • فروش خودرو با قیمت بالاتر به بهانه پرداخت خسارت به خریدار قبلی
  • فروش حواله‌های خودرو که غیرقابل خرید و فروش بوده و هیچ ضمانتی برای آنها وجود ندارد.

 

 

چند ترفند ساده برای در امان ماندن از کلاه‌برداری معامله خودرو

با مرور کلاه‌برداری‌های رایج در زمینه فروش خودرو کارکرده لازم است تا نکاتی را برای در امان ماندن از این شیوه‌های کلاه‌برداری برای شما بیان کنیم. دقت به این نکات می‌تواند زمینه‌ساز بهترین شرایط در زمان تنظیم مبایعه نامه خرید و فروش خودرو باشد.

  • حتماً هم در زمان تنظیم قرارداد و هم قبل از آن کارشناس خودرو همراه داشته باشید. خودرو کارکرده موردنظر را کارشناسی شده خریداری کنید.
  • برای بررسی اسناد و مدارک مربوط به خودرو حتماً از کارشناس آن کمک بگیرید.
  • در صورت خرید و فروش اقساطی تمام مدارک و شرایط ممکن را بررسی کرده و با اطمینان بالا معامله کنید.
  • متن قرارداد را به‌صورت کامل تنظیم کرده و هیچ توافقی را نانوشته باقی نگذارید.
  • خسارت‌ها و آسیب‌های خودرو را نیز که به رؤیت خریدار نشان داده‌اید، باید در متن قرارداد ذکر شود.
  • هرگز با رؤیت کپی مدارک خودرو و یا کپی مدارک شناسایی طرف مقابل اقدام به خرید و فروش خودرو موردنظر نکنید.
  • حتماً در زمان معامله طرف حساب شما باید صاحب سند خودرو باشد.
  • متن قولنامه و مبایعه نامه خرید و فروش خودرو را به‌دقت مطالعه کرده و هیچ نکته یا کلمه‌ای را ندانسته باقی نگذارید.
  • شماره بدنه خودرو را با کارت خودرو تطابق دهید.
  • فریب قیمت‌های پایین را نخورید.

 

 

کلاه‌برداری‌های رایج در قرارداد خرید و فروش کالا

خرید و فروش کالا نیز با مشکلات حقوقی زیادی روبرو است. کلاه‌برداری‌های متعددی را نیز در تنظیم قرارداد خرید و فروش کالا شاهد هستیم که جز با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در زمان تنظیم قرارداد نمی‌توانید از آنها مبرا باشید. کلاه‌برداری‌هایی مانند تحویل کالای فاسد شده، تعویض بسته‌بندی کالای با کیفیت یا بی‌کیفیت، فروش محصولات بی‌کیفیت به‌جای نمونه‌های توافق شده، مشکلات مربوط به خرید و فروش‌های اینترنتی و مواردی ازاین‌دست ازجمله کلاه‌برداری‌های رایج در این زمینه هستند که لازم است موارد احتیاطی مربوط به آنها رعایت شود.

 

تنظیم قرارداد خرید و فروش

 

کلاه‌برداری‌های رایج در قرارداد خرید و فروش موتور سیکلت

موتور سیکلت نیز ازجمله وسایل نقلیه‌ای است که معمولاً خرید و فروش آن پرتکرار است. برای اینکه بتوانید از کلاه‌برداری‌های این بازار دور بمانید، بایستی قبل از هر اقدامی برای خرید و فروش تمام جوانب را بررسی کنید. در سال‌های اخیر در بازار خرید و فروش موتور سیکلت شاهد کلاه‌برداری‌هایی به شرح زیر بوده‌ایم:

  • فروش مال غیر یا فروش مال دزدی
  • جعل کارت موتور
  • خرید و فروش چکی و عدم پاس شدن آن
  • خرید و فروش قولنامه‌ای با قولنامه‌های جعلی
  • فروش محصول به چند نفر
  • تعویض قطعات موتورهای کارکرده قبل از فروش
  • عدم پرداخت کامل مبلغ قرارداد و متواری شدن خریدار
  • فروش موتور سیکلت کارکرده به‌جای نو

و ازاین‌دست کلاه‌برداری‌ها که در این بازار به‌وفور شاهد آنها هستیم. لازم است که کاربران با آشنایی با چنین مواردی و همچنین استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در زمان تنظیم این قراردادها، تمام جوانب را بررسی کرده و با اطمینان بالا دست به معامله بزنند.

 

 

کلاه‌برداری‌های رایج در تنظیم قرارداد خرید و فروش زمین

قرارداد خرید و فروش زمین نیز ازجمله قراردادهای پر چالش برای هر دو طرف است. در این قراردادها هم کلاه‌برداری‌های مختلفی را شاهد هستیم که دور ماندن از آنها نیاز به افزایش سطح آگاهی دارد. معمول‌ترین نمونه از کلاه‌برداری‌های مربوط به خرید و فروش زمین به شرح زیر هستند:

  • فروش زمین مزروعی به‌جای مسکونی
  • فروش زمین غیر
  • فروش زمین با اسناد جعلی
  • فروش زمین اوقافی، بنیادی و زمین‌های بدون مالک با سند‌سازی فروش زمین بدون حق امتیاز آب و گاز و دروغ‌گویی و صحنه‌سازی برای آن

و مواردی ازاین‌دست که معمولاً از چشم خریدار شخصی بی‌تجربه دور می‌ماند. برای رهایی از این مشکلات مشاور حقوقی می‌تواند بهترین تصمیم برای کاربران باشد.

 

کلاهبرداری

 

چگونه از کلاه‌برداری‌های قرارداد خرید و فروش راحت باشیم؟

به نکات مهمی در طول متن اشاره کردیم که می‌توانند راهنمای شما برای دور ماندن از مشکلات و کلاه‌برداری‌های مربوط به چنین قراردادهایی باشند. اما به‌صورت واضح و در یک ترفند باید عرض کنیم که استفاده از خدمات مشاوره حقوقی می‌تواند پایان بخشی برای تمام این کلاه‌برداری‌ها باشد. با پرداخت حق مشاوره اندک مربوط به این موارد شما می‌توانید اطمینان خود را در معامله به حداکثر رسانده و هیچ‌گاه با چنین مشکلاتی روبرو نباشید. اگر بر این باور هستید که این مشکلات برای شما به وجود نخواهند آمد، پس باید خود را برای عواقب سخت چنین باوری آماده کنید.

 

 

با ترفندهای تنظیم حرفه‌ای قرارداد خرید و فروش آشنا شوید

همچنین کاربرانی که به دنبال تنظیم قرارداد برای مورد خاصی هستند از قبل باید مفاد و موارد مربوط به آن را با مشورت دانسته و خود را برای تنظیم حرفه‌ای این قرارداد آماده نمایند. اطلاعاتی که به‌صورت کامل درباره همه انواع قراردادهای خرید و فروش در بلاگ لامینگو در اختیار شما قرار گرفته و امکان مطالعه رایگان آنها را خواهید داشت.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در انتها باید بدانید

در انتها دوباره باید یادآور شویم که تنظیم قرارداد خرید و فروش کاری حرفه‌ای بوده و نیاز به تخصص و تجربه دارد. از این رو اقدام شخصی و بدون استفاده از مشاوره می‌تواند عواقب سنگینی را برای طرفین به دنبال داشته باشد. طرف مقابل به محض اینکه متوجه بی‌اطلاعی شما از قوانین شود، اقدامات لازم برای سودجویی را انجام خواهد داد. برای رهایی از این مشکلات دو قدم مهم پیش رو دارید. قدم اول خدمات مشاوره حقوقی است که در لامینگو به آن دسترسی دارید. قدم دوم هم کسب اطلاعات لازم در زمینه‌های مختلف مربوط به تنظیم این قراردادها است که می‌توانید مقالات مربوط به آنها را در بلاگ حقوقی لامینگو دنبال کنید. در انتهای این متن هم امکان درج نظرات برای کاربران وجود دارد.

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

بدون دیدگاه