با الزامات نمونه قرارداد ترخیص کالا آشنا شوید

2 سال پیش
نمونه قرارداد ترخیص کالا

شرکت‌های بازرگانی به‌خوبی می‌دانند که ترخیص کالا یک امر کاملاً تخصصی است. گمرک هر کشور یک انبار بزرگ ولی با ظرفیت محدود است. کالاهای وارداتی و صادراتی در گمرک نگهداری می‌شوند تا مجوز ورود یا خروج بگیرند. کمپانی‌ها معمولاً خیلی مایل نیستند کالاهایشان مدت طولانی در انبار گمرک بایگانی شود. آنها می‌خواهند هرچه سریعتر کالاهایشان ترخیص و وارد چرخه بازار شود. پس لازم است یک نیروی متخصص را که به عملیات ترخیص مسلط است، همیشه همراه خود داشته ‌باشند. اما کمپانی‌ها به‌خوبی می‌دانند که تربیت نیروی متخصص زمان‌بر و هزینه‌بردار است. از طرفی، همیشه هم به موفقیت نمی‌انجامد. پس بهترین راه، بستن قرارداد با اشخاص حقیقی یا حقوقی است که تخصصاً کار ترخیص کالا را انجام می‌دهند.

برای دریافت نمونه قرارداد ترخیص کالا از سایت لامینگو، به لینک زیر مراجعه نمائید.

دریافت قرارداد ترخیص کالا

 

آنچه باید قبل از بستن نمونه قرارداد ترخیص کالا بدانید!

قرارداد ترخیص کالا، یک قرارداد کاملاً تخصصی با پیچیدگی‌های خاص خودش است. برای آنکه متوجه ضرورت استفاده از قرارداد ترخیص شوید، لازم است ابتدا با شرایط و روند ترخیص کالا آشنا شوید. یک کالا از زمان خرید توسط کمپانی تا زمانی که به دست وی برسد، به‌طور معمول باید 18 مرحله زیر را طی کند:

 

  مراحل ترخیص کالا

  1. دریافت پروفرما از فروشنده؛
  2. مبادرت به دریافت ثبت سفارش NTSW؛
  3. تقاضای تخصیص ارز از بانک مرکزی؛
  4. حواله خرید کالا؛
  5. فرآیند بارنامه و حمل کالا به ایران؛
  6. برآورد هزینه ترخیص کالا از گمرک؛
  7. اخذ ترخیصیه از شرکت حمل و قبض انبار کالا؛
  8. ثبت کالا در سامانه EPL و دریافت کوتاژ؛
  9. تعیین مسیر؛
  10. واریز وجه گمرکی (حقوق ورودی)؛
  11. واریز ۴درصد مالیات علی‌الحساب (در صورت عدم شمول معافیت)؛
  12. دریافت مجوزهای لازم؛
  13. دریافت کد رهگیری از بانک عامل؛
  14. صدور پروانه الکترونیک؛
  15. محاسبه عوارض انبارداری؛
  16. ورود کامیون و بارگیری کالا؛
  17. بررسی مجدد کالا از طرف دایره درب خروج گمرک؛
  18. خروج کالا و تحویل کالا به انبار گفته‌شده در سامانه EPL.

 

حتماً بخوانید: دلالی و حق العمل کاری چیست و چه تفاوت هایی باهم دارند؟

 

 ترخیص‌کار کیست و چرا باید ترخیص کالا را به او سپرد؟

ترخیص‌کار یک شخص حقیقی یا حقوقی است که به وکالت از شرکت صاحب کالا، وظیفه ترخیص کالا از گمرک را به عهده دارد. شرایط قانونی که یک ترخیص‌کار باید داشته باشد، از قرار زیر است:

  • داشتن حداقل 25 سال؛
  • داشتن کارت بازرگانی؛
  • تابعیت ایران؛
  • کارمند دولت نبودن؛
  • نداشتن محکومیت به جرم و جنایت و عدم سابقه قاچاق در گمرک به گواهی کتبی مقامات مربوطه؛
  • مدرک تحصیلی حداقل دیپلم؛
  • پذیرفته شدن در امتحان قانون امور گمرکی و آیین‌نامه آن.

علاوه بر شرایط قانونی، ترخیص‌کار یک‌سری ویژگی‌های فنی نیز باید داشته باشد. یک ترخیص‌کار ماهر می‌داند تأخیر در ترخیص چه سودی به‌نفع بازار رقیب موکلش ایجاد می‌کند. او به فرم اظهارنامه و شرایط تکمیل آن مسلط است و می‌داند اشتباه احتمالی در تکمیل فرم اظهارنامه چه خسارت‌های مالی و غیرمالی برای شرکت صاحب کالا به وجود می‌آورد. یک ترخیص‌کار باتجربه اشراف کامل به قوانین امورگمرکی، تعرفه‌های گمرکی و واحدهای گمرکی دارد. یک ترخیص‌کار خبره، مهارتش را به کار می‌گیرد تا هرچه سریع‌تر و با امانتداری کالای موکلش را از گمرک خارج کند.

 

نمونه قرارداد ترخیص کالا

 

نمونه قرارداد ترخیص کالا چیست و باید چه شرایطی داشته باشد؟

صرف نظر از شرایط اختصاصی که باید در این دست از قراردادها رعایت شود، رعایت چند نکته در قرارداد ترخیص کالا اکیداً توصیه می‌شود.

 

زمان در نمونه قرارداد ترخیص کالا

حتماً هنگام انعقاد قرارداد، مدت‌زمان قرارداد را با دقت و صحت درج نمایید. یک قرارداد خوب که با دقت تنظیم شده است، افراد را متعهدتر و راسخ‌تر به اجرای آن می‌کند.

 

شرط محرمانگی در نمونه قرارداد ترخیص کالا

اگرچه طبق قواعد وکالت وکیل ملزم است که غبطه موکل را رعایت کند، اما برای جلوگیری از اختلافات ناشی از ابهام‌های قانون، شرط محرمانگی را در قراردادتان لحاظ کنید. پیش‌بینی این شرط درواقع ترخیص‌کار را ملزم به حفظ اسرار شرکت شما خواهد کرد؛ از جمله اطلاعات مربوط به نوع کالا، تعداد کالا، محصول کدام کشور، ساخت کدام کمپانی و …. در اینصورت اگر قصوری از جانب ترخیص‌کار پیش آید و اسرار شرکت نزد رقیب فاش شود، ترخیص‌کار ملزم به پرداخت خسارت خواهد بود.

 

حتماً بخوانید: همه‌چیز در ارتباط با نمونه قرارداد اسپانسری و پیوست‌های این قرارداد پرطرفدار

 

حمل‌ونقل در نمونه قرارداد ترخیص کالا

شرکت‌هایی که کار ترخیص کالا را انجام می‌دهند، معمولاً تعهد به ترخیص و حمل کالا تا درب شرکت را خود به عهده می‌گیرند. این مزیتی برای صاحب کالا به حساب می‌آید. چراکه طبق قواعد قانون تجارت، حمل‌ونقل، تعهدی به نتیجه به حساب می‌آید؛ به این معنی که دارنده وسیله نقلیه موظف به سالم رساندن کالا تا محلی است که به او سپرده شده است و اگر به هر دلیلی بار به سلامت به مقصد نرسد، متصدی حمل‌ونقل مسئول شناخته خواهد شد؛ مگر آنکه بتواند ثابت کند امری خارج از اراده‌‌ او پیش آمده است.

 

هزینه‌ها و کارمزد در  نمونه قرارداد ترخیص کالا

بحث هزینه‌ها و کارمزد در قرارداد ترخیص کاملاً تخصصی است و فاکتورهای خاص خود را دارد. یکی از این فاکتورها، تلاطم و نوسانات هر روزه‌ بازار است که بر طرفین اکیداً توصیه می‌شود در قرارداد خود این موضوع را در نظر بگیرند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

کلام آخر

شما به‌عنوان یک شرکت بازرگانی لازم است کلیه حقوق و تکالیف خود را بدانید. توصیه لامینگو به شما این است که از مشاوران حقوقی متخصص در حوزه فعالیت‌تان کمک بگیرید. راهنمایی‌های حقوقی مشاوران شما را تا حد زیادی از آسیب‌های حقوقی احتمالی حفظ خواهد کرد.

برای دیدن مطالب بیشتر، می‌توانید به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه نمائید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب ثنا سمیعی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه