قرارداد کارگزاری واسطه‌ای برای تجاری‌سازی فناوری‌ها!

4 سال پیش
قرارداد کارگزاری

 

شاید شما هم زمانی که نام قرارداد کارگزاری را می‌شنوید بلافاصله به بورس و کارگزان آن فکر می‌کنید. حقیقت امر اینجاست که علاوه بر کارگزاران و بروکران بورس، در عرصه فناوری‌های نوین هم کارگزاران زیادی مشغول به فعالیت هستند که نقش مهمی در تجاری‌سازی این فناوری‌ها دارند. در این نوشتار قصد داریم بیشتر به شرح قرارداد کارگزاری و نکات حقوقی آن بپردازیم.

کارگزار یا بروکر کیست؟

کارگزار یا بروکر به شخصی گفته می‌شود که به دلیل شناخت کافی از دنیای فناوری از یک سو و شناخت و دسترسی به سرمایه‌گذاران از سوی دیگر، واسطه انجام معاملات فناوری محور قرار می‌گیرد. زمانی‌که یک فناور برای مراحل تجاری‌سازی فناوری و دانش خود به دنبال منابع مالی مناسب می‌گردد قطعا به کمک و مشاوره کارگزاران نیاز پیدا خواهد کرد. به قراردادی که فناوران برای دریافت این کمک‌ها با کارگزاران امضا می‌کنند، قرارداد کارگزاری گفته می‌شود.

دریافت مشاوره حقوقی

قرارداد کارگزاری به بیان چه مسائلی می‌پردازد؟

کارگزار برای آنکه بتواند در مسیر تجاری‌سازی فناوری و جذب سرمایه به فناور کمک کند باید از محتوا و عملکرد تکنولوژی موضوع قرارداد اطلاعات کافی داشته باشد. کارگزار یا بروکر برای جذب سرمایه‌گذاران جلسات متعددی را با آن‌ها برگزار می‌کند. پس لازم است بر تمامی ابعاد و جنبه‌های موضوعات مختلف فناوری اشراف کامل داشته باشد. از طرفی فناوران معمولا بیم افشای اطلاعات محرمانه مربوط به فناوری خود را دارند و به همین علت از توضیح کامل آن سربازمی‌زنند.

قرارداد کارگزاری

با توجه به مطالب گفته شده، لزوم درج شرط محرمانگی اطلاعات به همراه ضمانت اجرای متناسب با ارزش داده‌ها، از بدیهیات یک قرارداد کارگزاری است. با این راهکار، فناور با خیالی آسوده از فناوری و دانش خود سخن می‌گوید. از طرفی کارگزار هم موظف است کلیه اقدامات لازم جهت حفظ این داده‌ها را کارسازی نماید. در صورت امکان با سرمایه‌گذاران قرارداد محرمانگی امضا کند و ریسک افشای اطلاعات را به حداقل برساند.

طبیعتا انجام هرکاری با دریافت دستمزدی مطابق با آن خواهد بود. در قرارداد کارگزاری هم، کارگزار ضمن دریافت حق‌الزحمه خود به میزان ساعات مشاوره و فعالیت، با حاصل شدن هدف قرارداد کارگزاری هم درصدی از مبلغ کل فروش یا تجاری‌سازی فناوری به وی تعلق خواهد گرفت.

تعیین حوزه فعالیت کارگزار از دیگر مواردی است که در قرارداد کارگزاری صورت می‌گیرد. ممکن است یک فناور مایل به جذب سرمایه و تجاری سازی تکنولوژی خود در ابعاد بین‌المللی باشد. بدیهی است فعالیت کارگزار در سطوح بین‌المللی حق‌الزحمه متفاوت و مخصوص به خود را داراست. تمامی نکات فوق باید در متن قرارداد کارگزاری منعکس شود.

تنظیم قرارداد سفارشی

یکی دیگر از مواردی که موجب نگرانی فناوران در قرارداد کارگزاری می‌شود، بحث مالکیت فکری فناوری و امکان سوءاستفاده از محتواهای منتشر شده نزد کارگزار است. به همین منظور در متن قرارداد کارگزاری در مورد مسائلی نظیر مالکیت اطلاعات، اختراعاتی که توسط کارگزار در حوزه مطالب موضوع قرارداد به ثبت خواهد رسید و سایر مباحث این‌چنینی تعیین تکلیف می‌شود.

برای تجاری سازی فناوری خود چه اقداماتی انجام دهیم؟

اگر شما یک فناور هستید و برای فناوری خود به دنبال راهی برای تجاری سازی می‌گردید، چاره‌ای جز اعتماد به یک کارگزار کاربلد ندارید. قبل از هرچیز باید به یک کارگزار یا بروکر خوشنام در عرصه کارگزاری اعتماد کنید. خوشبختانه لامینگو با دارا بودن تیم متخصص و با تجربه در حوزه تجاری سازی انواع محصولات فناوری محور، می‌تواند راهنمای خوبی برای شما در مسیر تجاری‌سازی فناوری باشد.

کانال تلگرام لامینگو

برای مطالعه سایر مطالب حقوقی ما به مجله حقوقی لامینگو مراجعه بفرمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه