مدیریت بحران در رسانه های اجتماعی و نبایدهای آن

5 سال پیش
مدیریت بحران در رسانه های اجتماعی

در سال 2019 ، یک مطالعه توسط PR News واقعیت حیرت‌انگیزی را فاش کرد. در حالی که بیش از 60 درصد کسب و کارها در دنیا ادعا می‌کنند که برنامه مدیریت بحران را دارند. فقط نیمی اظهار داشتند که برنامه آن‌ها به روز است. بسیاری هم اعتراف کردند که هرگز آن را ندیده‌اند. یا نمی دانند که این برنامه به چه معناست. علاوه بر این، کمتر کسی تصور می‌کند که رسانه‌های اجتماعی چگونه در ارتباط با بحران، می‌توانند نقش بازی کنند. مدیریت بحران در رسانه های اجتماعی برای اکثر کسب و کارها موضوعی بیگانه است. رسانه‌ های اجتماعی روشی کارآمد برای به اشتراک‌گذاری اخبار، دستورالعمل‌ها و به روزرسانی‌ها هستند. سوال این است: آیا شما به طور صحیح از آن استفاده می‌کنید؟

برای اطمینان از اینکه مدیریت بحران در رسانه های اجتماعی مطابق با بهترین روش‌های قانونی، شفافیت و عدم سردرگمی است، و کسب و کار شما را به سمت حل بحران سوق می‌دهد، حتماً از موارد زیر در رسانه‌ های اجتماعی جلوگیری کنید:

 

1. پست‌هایی از پیامد بحران ارسال نکنید.

نمایش تصاویری از اثر بیماری، فروشگاه‌های تعطیل و غیره برای کارمندان و عموم مردم آزاردهنده است. این در حالیست که در این زمان شما باید مثبت و امیدوار باشید. پس با نشان دادن شواهدی از بحران، وحشت واضطراب را گسترش ندهید. علاوه بر این، این گونه پست‌ها می‌توانند توسط رسانه‌ها جمع شوند و برای آسیب رساندن به تصویر برند شما استفاده شوند.

 مدیریت بحران در رسانه های اجتماعی

 

2. هرگز هشدارها و دستورالعمل‌های رسمی توسط سازمان‌های دولتی را نادیده نگیرید.

این نمایش در بسیاری از کسب و کارهای کوچک و استارتاپ‌ها رخ می‌دهد. بیشتر ما متخصص بهداشت و ایمنی نیستیم. ما باید به کسانی که برای کنترل و مبارزه با بحران‌ در تلاشند، اعتماد کنیم. شاید توصیه‌هایی مانند کار از راه دور و محدود کردن ساعات کار، اقدامات سختگیرانه‌ای به نظر برسد. از نظر شما، شاید این اقدامات در سطح خوش‌خیم بحران غیرمنطقی است. اما باید بدانید که حتما دلیلی وجود دارد که این اقدامات توسط مراکز مبارزه با بحران توصیه می‌شود.

این مطلب را بخوانید: ویروس کرونا فضای کسب و کارها را در جهت مثبت تغییر داده است!

 

3. کارمندان را به اضافه کاری تشویق نکنید.

بحران‌ها در اکثر مواقع، شرایط کاری را تغییر می‌دهند. آن‌ها کسب و کارها را مجبور می‌سازند تا ساعات کاری خود را تغییر دهند یا ارائه خدمات را متوقف کنند. در این شرایط طبیعتا، مدیران از کاهش سود می‌ترسند. اما این دلیل نمی‌شود که شما از کارمندان خود بخواهید که با سخت‌تر و بیشتر کار کردنشان، وفاداری خود را نشان دهند.

به یاد داشته باشید که استخدام یک قرارداد مشترک است. امری که با یک شرایط خاص، یک کارمند را به یک کسب و کار متصل می‌کند و برعکس. هنگامی که شرایط تغییر می‌کند، چون ماهیت کار با آن‌ها مربوط می‌شود، پس برقراری ارتباط مستقیم با کارمندان لازم است. همانطور که تأیید آن‌ها هنگام تغییر نیازهای شما صورت می‌گیرد. رسانه‌های اجتماعی جایی برای گفتگو یا صدور اعلامیه‌هایی در مورد “سخت‌تر کار کردن” نیست. در صورتی که از نکات حقوقی در این خصوص اطلاع ندارید، از طریق لینک زیر مشاوره دریافت نمایید.

دریافت مشاوره حقوقی

 

4. هرگز از زبان “تنها ما” استفاده نکنید.

مدیریت بحران در رسانه های اجتماعی نیاز به کانال‌های مشخص برای ارتباط روشن و تصمیم‌گیری دارد. با این حال، باید درنظر داشت که راه مقابله با هر بحرانی، از طریق همکاری و پشتیبانی متقابل است. هنگامی که در بحران به سر می‌برید، پیام‌رسانی همیشه باید در جهت منفعت باشد؛ به نفع مردم و شرکت.

هرگونه استفاده زبانی که سعی در جدا کردن کسب و کار شما از دیگر مشاغل و به طور کلی از عموم مردم داشته باشد می تواند یک ذهنیت “ما-در مقابل-آن‌ها” را تقویت کند. این شکاف‌ها مدت‌ها پس از برطرف شدن یک بحران، باقی می‌ماند. همچنین شکاف‌هایی در کسب و کار و صنعت شما ایجاد می‌کند که غلبه بر آن‌ها دشوار است و می‌تواند عواقب مالی جدی داشته باشد.

این مطلب را بخوانید: در قرنطینه، اثبات اجتماعی (social proof) خود را تقویت کنید!

 

شما چه راه‌هایی را برای مدیریت بحران از طریق رسانه‌های اجنماعی پیشنهاد می‌کنید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید. همچنین جهت دسترسی به سایر مطالب، به بلاگ لامینگو مراجعه فرمایید.

 

کانال تلگرام لامینگو

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه