پروانه وکالت بدون آزمون 1402 | پروانه کارشناس رسمی و مشاوره خانواده بدون آزمون

9 ماه پیش
پروانه وکالت بدون آزمون

به طور معمول، افراد اینگونه تصور می‌کنند که برای اشتغال به شغل وکالت باید در آزمون وکالت شرکت کرده و اقدام به أخذ پروانه وکالت نمایند. اما موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که برخی از اشخاصی که دارای شرایط لازم هستند، می‌توانند بدون شرکت در آزمون، اقدام به دریافت پروانه وکالت و شرکت در این آزمون نمایند. نکته بسیار مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که اگر قصد داریم بدون شرکت در آزمون وکالت اقدام به دریافت پروانه کنید، باید ابتدا از شرایط این موضوع به درستی آگاه باشید.

در این نوشتار قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که چه کسانی می‌توانند بدون شرکت در آزمون وکالت، پروانه وکالت بدون آزمون دریافت کرده و وکالت کنند. در نتیجه، اگر قصد کسب اطلاعات لازم در این زمینه را دارید پیشنهاد ما به شما این است که این مقاله را مطالعه کنید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

طرح دریافت پروانه وکالت بدون آزمون

بر اساس رویه هر ساله، متقاضیان فارغ‌التحصیل در رشته‌های حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی یا معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی پس از انتشار دفترچه ثبت نام آزمون وکالت در صورت داشتن تمامی شرایط اعلام‌شده، امکان ثبت نام و شرکت در آزمون وکالت را دارند. دریافت پروانه وکالت از دو نهاد مجزای مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلای دادگستری امکان‌پذیر بوده و هر یک از نهادها برای دریافت پروانه وکالت بدون آزمون شرایطی را اعلام کرده است. این شرایط تا حدی شبیه به هم هستند، اما تفاوت‌هایی نیز در این زمینه وجود دارد مانند اینکه دریافت پروانه وکالت از مرکز وکلا علاوه بر نیاز به قبولی در آزمون کتبی، نیاز به قبولی در مصاحبه شفاهی نیز دارد.

به طور کلی فرآیند دریافت پروانه وکالت با آزمون به این صورت است که افرادی که در آزمون اولیه قبول شده و در مصاحبه نیز حد نصاب اعلام شده را کسب نمایند پس از طی دوره کارآموزی، پروانه وکالت خود را دریافت می‌کنند. در این میان تعدادی از متقاضیان دریافت پروانه وکالت بر اساس شرایطی که برای آن‌ها توسط ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی در مجلس شورای اسلامی و ماده 8 اصلاحی 1373 لایحه قانونی استقلال کانون وکلا به تصویب رسیده است، در صورت داشتن شرایط اعلام‌شده امکان دریافت پروانه وکالت بدون شرکت در آزمون وکالت را خواهند داشت.

انتشار آگهی دریافت پروانه وکالت بدون آزمون

این دسته از متقاضیان باید پس از انتشار آگهی اختصاصی دریافت پروانه وکالت بدون آزمون که هرساله در زمان مشخصی اعلام می‌شود، نسبت به مطالعه شرایط اعلام‌شده اقدام و در صورت داشتن این شرایط، فرم ثبت نام خود را تکمیل نمایند. لازم به ذکر است که شرایط دریافت پروانه وکالت بدون آزمون، بسته به نهاد انتخابی متفاوت بوده و افراد باید حتماً با توجه به شرایط اعلام‌شده از سوی نهادهای مرکز وکلا یا کانون وکلا نسبت به ثبت نام و تکمیل فرم اقدام نمایند.

سؤالی که ممکن است در این زمینه برای شما ایجاد شود این است که پیشنهاد و تصویب این طرح با چه هدفی انجام شده است که در پاسخ به این پرسش باید بدانید که یکی از دلایل تصویب این طرح، افزایش پرونده‌های قضایی و کمبود وکلا برای رسیدگی به آن‌ها اعلام شده و بر این اساس، قانونی برای تسهیل امر دریافت پروانه وکالت تعیین شده است. با استفاده از این طرح، تعداد زیادی از افراد تحصیل‌کرده و دارای سوابقی که به موجب آن‌ها دریافت پروانه وکالت بدون آزمون میسر می‌شود، امکان وکالت و دریافت پروانه را خواهند داشت.

این مطلب را نیز بخوانید: مشاوره تأسیس دفتر اسناد رسمی و شرکت در آزمون سردفتری

 

چه کسانی واجد شرایط أخذ پروانه وکالت بدون آزمون هستند؟

بر اساس قوانین مصوب در ارتباط با این موضوع، اشخاص زیر می‌توانند بدون شرکت در آزمون وکالت، اقدام به دریافت پروانه وکالت نمایند. در صورتی که فرد متقاضی دریافت پروانه وکالت آخرین حکم بازنشستگی یا محل خدمتش در شهرهای مشمول کانون مرکزی باشد پس از سپری کردن دوره نه ماه کارآموزی و در ادامه حضور در امتحانات برگزارشده، امکان دریافت پروانه وکالت را دارد.

در صورتی که به عنوان افسر بازنشسته نیروهای مسلح با داشتن مدرک کارشناسی حقوق، سابقه کاری هشت ساله در فعالیت‌های خدمات یا سازمانی را دارید و یا این که به مدت پنج سال تمام در نیروهای مسلح خدمت کرده‌اید، به مراتب شرایط دریافت پروانه وکالت بدون آزمون را دارید.

تمامی نمایندگان مجلس در صورت داشتن شرایطی از جمله پنج سال سابقه کار به عنوان قاضی و برخورداری از مدرک اتمام تحصیلات از حوزه علمیه قم و یا مدرک کارشناسی در رشته‌های مربوط به حوزه قضایی، امکان أخذ پروانه وکالت بدون آزمون را دارند.

هر فرد عضو هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در صورت داشتن پانزده سال سابقه کار در حوزه قضایی و همین طور برخورداری از مدرک دکتری در رشته های مختلف و مرتبط، شرایط اخذ پروانه وکالت بدون آزمون را دارد.

کلیه افراد عضو هیأت علمی دانشکده‌های حقوق در صورت داشتن مدرک دکتری در این قیبل از رشته‌ها و همین طور داشتن سابقه کاری حداقل پانزده سال در زمینه تدریس در دانشگاه، امکان دریافت پروانه وکالت بدون شرکت در آزمون وکالت را دارند.

پروانه وکالت بدون آزمون

 

آیا افراد مشمول دریافت پروانه وکالت بدون آزمون، کارآموزی دارند؟

نکته بسیار مهمی که در زمینه دریافت پروانه وکالت بدون شرکت در آزمون باید به آن توجه داشت این است که با وجود اینکه افراد مشمول می‌توانند بدون شرکت در آزمون پروانه را دریافت کنند، اما این افراد همچنان ملزم به گذراندن و سپری کردن دوره کارآموزی هستند. اما در این میان، برخی از افراد حتی نیازی به گذراندن دوره کارآموزی نیز ندارند. یک دسته از افرادی که از طی کردن دوره کارآموزی معاف هستند، اعضای هیئت علمی دانشگاه هستند، این افراد در صورتی که دارای سابقه کاری لازم در دانشگاه باشند از گذراندن دوره کارآموزی معاف خواهند بود.

چه افرادی از دریافت پروانه وکالت ممنوع هستند؟

مطابق با مقررات تصویبی در ارتباط با شراط دریافت پروانه وکالت بدون آزمون، برخی افراد حتی در صورت داشتن شرایط لازم از دریافت پروانه وکالت ممنوع هستند. افرادی که در ادامه این نوشتار به آن‌ها اشاره خواهیم داشت، از جمله این افراد هستند.

1. افرادی که با شئون، عفت و امانت وکالت مخالف بوده و همین طور کسانی که به جنایت مطلق محکوم هستند.

2. امکان أخذ پروانه وکالت برای اتباع خارجی وجود ندارد.

3. کلیه افراد در صورت انجام اعمال منافی عفت، استعمال مواد مخدر و داشتن فساد اخلاقی امکان دریافت پروانه وکالت را ندارند.

4. افرادی که محکوم به عدم امکان استفاده از خدمات دولتی هستند شرایط أخذ پروانه وکالت را ندارند.

5. با داشتن سن پایین‌تر از بیست و پنج سال نمی‌توان برای أخذ پروانه وکالت اقدام کرد.

6. کلیه مستخدمین و قاضی‌های مملکتی، بلدی و دولتی اجازه أخذ پروانه وکالت را ندارند.

7. افراد محروم از وکالت بر طبق حکم محکمه قضایی.

8. افراد و بنگاه‌ها در صورتی که کل یا قسمتی از سرمایه‌شان به دولت اختصاص دارد نمی‌توانند برای دریافت پروانه وکالت بدون آزمون اقدام کنند.

9.  در صورتی که فرد جنایتی را مرتکب شده باشد به هیچ وجه امکان دریافت پروانه وکالت را ندارد.

دریافت مشاوره حقوقی

 

شرایط عمومی دریافت پروانه وکالت چیست؟

همانطور که پیش از این بیان شد، برای دریافت پروانه وکالت بدون آزمون وکالت، نیاز است تا افراد واجد شرایط لازم باشند. اما در اینجا سؤالی که ممکن است برای افراد ایجاد شود این است که آیا صرف مشمول این شرایط بودن برای دریافت پروانه وکالت کافی است یا خیر؟ در پاسخ به این سؤال باید بدانید که علاوه بر شرایط فوق، برخی شرایط عمومی نیز وجود دارد که متقاضی دریافت پروانه، باید این شرایط را نیز واجد باشد. برخی از این شرایط به شرح زیر است:

1. وابسته نبودن به هیچ یک از رژیم‌های حکومتی از جمله رژیم سابق پهلوی

2. عضو نبودن در هیچ یک از گروه‌های مخالف و معاند با اسلام و مسلمین

3. تبعیت از قوانین و ضوابط دین اسلام و توجه به آن‌ها

4. باور و ایمان قلبی به قانون اساسی جمهوری اسلامی، ولایت فقیه، نظام مقدس جمهوری اسلامی

5. محکوم نشدن در دادگاه انقلاب اسلامی و نداشتن هیچ گونه سابقه کیفری

6. عدم اعتیاد به انواع مشروبات الکلی و مواد مخدر

پروانه کارشناس رسمی بدون آزمون

 

مراحل ثبت نام دریافت پروانه وکالت بدون آزمون چگونه است؟

بر اساس آخرین اطلاعات منتشرشده در خصوص انتشار آگهی دریافت پروانه وکالت بدون آزمون، به گفته رئیس مرکز وکلا این آگهی در درگاه ملی مجوزها برای داوطلبان دارای شرایط منتشر می‌شود. این دسته از افراد پس از مطالعه کامل آگهی منتشرشده می‌توانند برای تکمیل ثبت‌نام خود به سایت g4b.ir مراجعه کرده و مراحل ثبت نام دریافت پروانه وکالت بدون آزمون را تکمیل نمایند. پس از ورود به این سامانه، متقاضیان باید اطلاعات لازم را وارد کرده و فرم‌های مذکور را پر کنند. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که شرایط لازم برای دریافت پروانه وکالت بدون آزمون را دارید، پیشنهاد می‌شود اطلاعات خود درباره شرایط عمومی این طرح را افزایش داده و در زمان انتشار آگهی مربوطه، سریعاً وارد سامانه مذکور شده و ثبت نام خود را انجام دهید. علاوه بر این، پیشنهاد می‌شود که حتماً برای کسب اطلاعات لازم، مشاوره حقوقی مربوطه را از کارشناسان حقوقی دریافت نمایید.
‌‌

أخذ پروانه کارشناس رسمی بدون آزمون چگونه است؟

همانطور که برخی از اشخاص در صورت دارا بودن شرایط لازم این امکان را دارند که اقدام به أخذ پذوانه آزمون وکالت بدون آزمون نمایند، پروانه کارشناس رسمی دادگستری نیز به اشخاصی که واجد شرایط لازم هستند اعطا می‌گردد. بر اساس آیین‌نامه اجرایی ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه، اشخاصی که دارای شرایط لازم هستند، می‌توانند برای دریافت پروانه کارشناس رسمی دادگستری بدون شرکت در آزمون اقدام نمایند.

بر اساس قانون مزبور، اعضای هیئت علمی در رشته‌های مرتبط کارشناسی به شرط داشتن مدرک دکتری در رشته مرتبط و 15 سال سابقه تدریس در رشته مذکور و اعضای هیئت علمی و کارشناسان رسمی شاغل در سازمان پزشکی قانونی کشور به شرط داشتن 10 سال سابقه کار در سازمان مربوطه از آزمون کارشناسان رسمی دادگستری معاف هستند و در صورت داشتن 15 سال سابقه، از آزمون و کارآموزی معاف می‌باشند و پس از احراز سایر شرایط مندرج در ماده 5 آیین‌نامه و در صورت تأیید صلاحیت علمی و اخلاقی و تجربه آن‌ها توسط سازمان مذکور، به آنان پروانه کارشناسی در حوزه‌های قضائی که مورد نیاز می‌باشد اعطاء می‌شود.

این مطلب را نیز بخوانید: شرح کامل مراحل کارآموزی وکالت و وظایف کارآموز در این دوره

 

ثبت نام دریافت پروانه بدون آزمون کارشناسان رسمی چگونه است؟

اشخاصی که دارای شرایط لازم برای أخذ پروانه کارشناس رسمی بدون آزمون هستند، باید پس از احراز صلاحیت، اقدام به ثبت نام برای دریافت پروانه نمایند. ثبت‌نام برای دریافت این پروانه در سایت مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضاییه به نشانی www.23055.ir صورت می‌گیرد. متقاضیان می‌توانند پس از ورود به این سایت و کلیک بر روی سربرگ سامانه‌ها، گزینه امور هیئت علمی و قضات را انتخاب کنند. در مرحله بعد، متقاضی باید گزینه متقاضیان پروانه کارشناسی را انتخاب کرده و پس از ورود به سامانه مزبور، فرم پیش ثبت نام را تکمیل نمایند. پس از تکمیل فرم و تأیید آن، پیامکی حاوی اطلاعات نام کاربری و رمز عبور و آدرس صفحه ورود برای متقاضیان ارسال می‌گردد.

در ادامه ثبت نام، داوطلبان باید جهت ثبت نام خود در سامانه جذب، وارد سامانه جذب به آدرس jazb.23055.ir شوند. پس از ورود به این سامانه، متقاضی باید نام کاربری، رمز عبور و کد امنیتی را وارد کند. پس از ورود به صفحه ظاهرشده به صورت خودکار پیامکی حاوی کد به شماره تلفن همراه کاربر ارسال می‌شود که با ورود آن کد در قسمت کد پیامک‌شده و کلیک روی دکمه ثبت، کاربران می‌توانند وارد محیط کاربری خود شوند. پس از ورود به محیط کاربری، متقاضیان باید از قسمت کارتابل با کلیک بر روی گزینه فعالیت‌های من، مراحل ثبت نام خود را طی نموده و اطلاعات مربوطه را تکمیل نمایند. پس از تکمیل تمام مراحل ثبت‌نام، متقاضی باید منتظر بررسی و اعلام نظر مرکز بماند.

نکته مهمی که در این زمینه باید به آن توجه داشته باشید این است که یکی دیگر از مراحل أخذ پروانه کارشناس رسمی بدون آزمون شرکت در مصاحبه است که زمان و مکان این مصاحبه به اطلاع داوطلب خواهد رسید.

پروانه مشاوره خانواده بدون آزمون

 

شرایط أخذ پروانه مشاوره خانواده بدون آزمون چیست؟

یکی دیگر از مشاغلی که برای فارغ‌التحصیلان رشته حقوق وجود دارد، مشاوره خانواده است که آزمون آن برگزار می‌گردد. اما به موجب قانون، اگر اشخاص دارای شرایط لازم باشند، می‌توانند اقدام به دریافت پروانه مشاوره خانواده بدون شرکت در آزمون نمایند. به عبارتی دیگر، همانطور که برای واجدان صلاحیت پروانه وکالت بدون آزمون صادر می‌گردد، اگر افراد دارای صلاحیت لازم برای دریافت پروانه مشاوره خانواده بدون آزمون باشند، این پروانه برای آن‌ها صادر می‌گردد. مطابق با قانون، اشخاص زیر می‌توانند برای دریافت پروانه بدون آزمون مشاوره خانواده اقدام کنند:

1. قضات بازنشسته با حداقل 5 سال سابقه قضاوت در دادگاه‌های خانواده.

2. اعضای هیئت علمی رسمی دانشگاه‌های معتبر با 5 سال سابقه و مورد تأیید وزارت علوم و آموزش عالی و یا وزارت بهداشت و آموزش پزشکی در رشته‌های مذکور.

3. مشاورانی که در دادگستری‌های سراسر کشور فعالیت نموده‌اند، در صورت نداشتن رابطه استخدامی و حائز بودن شرایط عمومی آزمون با ارائه گواهی لازم از مراجع قضایی.

نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که افراد مذکور صرفاً از شرکت در آزمون کتبی معاف بوده و باید مصاحبه علمی و مراحل بررسی سلامت جسمی و روانی را طی نمایند. همچنین، متقاضیان صدور پروانه مشاوره خانواده بدون آزمون، به جز قضات و اعضای هیئت علمی باید شرایط عمومی شرکت در آزمون را داشته باشند.

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی

در این نوشتار به بررسی شرایط أخذ پروانه وکالت بدون آزمون پرداختیم و بیان شد که افرادی که دارای شرایط و صلاحیت أخذ پروانه وکالت باشند، می‌توانند بدون شرکت در آزمون وکالت درخواست صدور پروانه خود را ارسال نمایند. علاوه بر این، به توضیح و ذکر این موضوع پرداختیم که تمامی افراد مجاز نیستند پروانه وکالت دریافت کنند و افرادی که تابعیت کشور ایران را نداشته باشند و یا افراد جایتکار و مجرم اجازه این کار را نخواهند داشت. نکته مهم دیگری که در این مطلب از سری مطالب بلاگ حقوقی لامینگو به آن پرداختیم این بود که پس از دریافت پروانه وکالت بدون آزمون، نیاز به شرکت در دوره‌های کارآموزی وجود دارد، اما افرادی ازجمله اساتید هیئت علمی دانشگاه‌ها که مدت زمان بسیاری جز هیئت علمی بوده‌اند، نیازی به سپری کردن دوره کارآموزی وکالت ندارند.

همانطور که در این مطلب بیان شد، متقاضیان دریافت پروانه وکالت بدون شرکت در آزمون باید به سامانه مربوطه مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت کنند. در همین راستا پیشنهاد ما به شما این است که اگر قصد دریافت پروانه وکالت، پروانه کارشناس رسمی بدون آزمون و یا پروانه مشاوره خانواده را بدون آزمون دارید، پیش از اقدام اطلاعات و راهنمایی‌های لازم را از مشاوران حقوقی دریافت نمایید. به همین منظور شما می‌توانید با همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو در ارتباط بوده و مشاوره حقوقی مربوطه را به صورت حضوری، تلفنی و یا آنلاین دریافت نمایید.

بلاگ حقوقی لامینگو را دنبال کنید!

مطلبی که تا به اینجا آن را مطالعه نمودید یکی از هزاران محتواهای تولیدی در بلاگ حقوقی لامینگو است. همکاران ما در تیم تولید محتوای لامینگو روزانه مطالبی را در این بلاگ منتشر می‌کنند که مطالعه آن به افزایش دانش حقوقی شما کمک می‌کند. در همین راستا پیشنهاد می‌شود اگر از مطالعه این مطلب رضایت داشته و مطالعه آن برای شما مفید بوده است، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و سایر محتواهای این بلاگ را نیز مطالعه نمایید.

شما می‌توانید سؤالات خود در ارتباط با هر مطلب را در انتهای همان مطلب برای ما نوشته و با ما به اشتراک بگذارید. همکاران ما در سریع‌ترین زمان ممکن به پرسش‌های شما پاسخ می‌دهند و ابهامات شما را رفع خواهند نمود. در پایان، ضمن تشکر از زمان و توجه شما، از شما خواهشمندیم تا نظرات و دیدگاه‌های خود را برای ما بنویسید و از این طریق به ما در بهبود کیفیت مطالب کمک کنید. لامینگو را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید و ما را به دوستان و همکاران خود نیز معرفی نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه