آیا با مجازات جرم پولشویی آشنایی دارید؟

مشاوره حقوقی پولشویی

اگر رفتار یا فعلی یا ترک فعلی در قانون توسط قانون‌گذار مورد جرم‌انگاری قرار بگیرد، آن رفتار قابل مجازات است. این خصوصیت نشان از حاکمیت اصل قانونی بودن جرم و مجازات است که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم.

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم جرم پولشویی از دسته جرایمی است که امنیت اقتصادی جامعه را برهم می‌ریزد. در این جرم شخص پولشو با پنهان کردن یا از بین بردن منشا و منبع مجرمانه درآمد و عواید کثیف، این ثروت را وارد سیستم اقتصادی سالم می‌کند. فرآیند پولشویی در حقیقت طی کردن مراحل پاکسازی و گم کردن ردپای مجرمانه کسب عواید با انجام معاملات پیچیده است.

در این مطلب قصد داریم در مورد مجازات‌های پیش‌بینی شده برای این جرم صحبت کنیم و اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم.

همچنین اگر نیاز به دریافت مشاوره حقوقی پولشویی از متخصصین کیفری تیم حقوقی لامینگو دارید، می‌توانید از طریق لینک زیر با ما همراه باشید تا کلیه ابهامات و سوالات شما را پاسخگو باشیم:

 

دریافت مشاوره حقوقی پولشویی

 

 مجازات چیست؟

همانطور که در مقدمه مطرح شد، با نظر به ماده 2 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل در صورتی که در قانون برای آن مجازاتی تعیین شده باشد جرم محسوب می‌شود.

علاوه بر این طبق اصل قانونی بودن جرم و مجازات‌ها هیچ عملی را نمی‌توان مورد مجازات قرارداد مگر اینکه در قانون به صراحتا  به جرم بودن آن عمل، ماده داشته باشیم.

با جرم انگاشتن یک عمل، در نظر گرفتن واکنش جزایی در برابر آن امری طبیعی و لازم است. در قانون مصوب ما واکنش‌های جنایی به جرم یا به صورت اقدامات سرکوب‌گر که به مجازات تعبیر می‌شود یا به صورت غیر سرکوب‌گر، که شامل اقدامات اصلاحی و تربیتی می‌شود، تقسیم می‌شوند.

به‌کارگیری هر کدام از این دو مورد به شرایط و عواملی بستگی دارد که از بحث ما خارج می‌یاشد. برای انطباق و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از مشاوره حقوقی پولشویی استفاده کنید.

 

 

مشاوره حقوقی پولشویی

 

 فلسفه اعمال مجازات

مجازات‌ها همانطور که گفتیم در پی جرم‌انگاری رفتاری، توسط مقام قضایی به مرحله اجرا درمی‌آیند. حال سوال این است که چرا مجازات می‌کنیم؟

در پاسخ به این سوال برای رسیدن به چرایی و توجیه مجازات نظرات مختلفی ارائه شده است که برای جلوگیری از اطاله کلام از شرح و توصیف آن‌ها خودداری و به بیان نتیجه نهایی آن‌ها اکتفا می‌کنیم.

وقتی جرمی رخ می‌دهد گذشته از جنبه خصوصی آن، حیثیت عمومی جرم اتفاق افتاده، امنیت جامعه را بر هم می‌زند.

واکنش مناسب در برابر این اقدام می‌تواند علاوه بر تضمین امنیت افراد جامعه، نظم از دست رفته را هم به جامعه برگرداند.

از حیث جنبه خصوصی آن هم بعضی از جرایم دارای قربانی یا شخص متضرر از جرم هستند. به همین منظور برای جلوگیری از پایمال شدن حق این افراد نیاز به اعمال مجازات شدیدا احساس می‌شود.

اما نظر به اینکه جرم پولشویی در دسته جرایم غیر قابل گذشت است جنبه عمومی آن بر خصوصی غلبه دارد. یعنی حتی در صورت گذشت شاکی یا قربانی آن امکان سقوط مجازات وجود ندارد.

 

مشاوره حقوقی پولشویی

 

نکته حائز اهمیت این است که اعمال مجازات این هدف را هم دنبال می‌کند که افرادی که در معرض ارتکاب جرم هستند(مجرمان بالقوه) با عبرت‌پذیری و حس ترس از دچار شدن به مجازات، از ارتکاب جرم دست بکشند و منصرف شوند. زیرا حاضر نیستند با ارتکاب عملی مجرمانه شان و موقعیت اجتماعی و شغلی خود و خانواده خود را مورد تهدید قرار دهند و با این تجربه تلخ روبرو شوند.

از طرف دیگر بعضی از افراد مجرم هم با محکوم شدن به مجازات و تحمل سختی‌های آن، پس از تمام شدن دوره محکومیت از ارتکاب مجدد جرم اجتناب می‌کنند و زندگی عادی خود را ادامه می‌دهند.

این خصوصیت اصلاح و بازپروری مجازات را نشان می‌دهد. چنین اشخاصی کارهای خود را محتاط‌تر و با ملاحظات قانونی و مشورت انجام می‌دهند.

برای آگاهی بیشتر در این خصوص و دچار نشدن به تبعات منفی بهتر است پیش از هرکاری با مشاوره راهنمایی بگیرید. مشاوره حقوقی پولشویی در این زمینه شما را همراهی می‌کند.

 

 یک مجازات چه ویژگی‌هایی دارد؟

  • محرومیت‌آمیز بودن : تحمل مجازات همراه با محرومیت از حقوق و آزادی فرد است.
  • قضایی بودن : عملی مجازات محسوب می‌شود که توسط محاکم کیفری مورد حکم قرار گیرد.
  • جبران ضررو زیان جرم
  • تحقیر و رسوایی مجرم 

 

هرآنچه مشاوره حقوقی پولشویی به آن می‌پردازد!

 

مجازات

 

مجازات مقرر برای جرم پولشویی

با توجه به نکات بالا در مورد مجازات و فلسفه اعمال آن، در ادامه به شرح مجازات‌های مقرر برای جرم پولشویی می‌پردازیم.

با نظر به ماده 9 قانون مبارزه با پولشویی، مرتکبین این جرایم باید تمام درآمد و عواید حاصل از ارتکاب جرم را برگردانند. همچنین اگر به اموال دیگری تبدیل شده باشد همان اموال ضبط می‌شود.

قانون‌گذار علاوه بر مورد قبل، مرتکب این جرم را به جزای نقدی معادل یک چهارم عواید حاصل از جرم محکوم کرده است.

امکان صدور مجازات‌های تکمیلی مقرر در ماده 23 قانون مجازات اسلامی در صورت وجود شرایطی برای قاضی وجود دارد.

برای نمونه چنانچه میزان جرم پولشویی “یک میلیارد ریال یا بیشتر” باشد، انتشار حکم محکومیت در رسانه ملی یا یکی از روزنامه‌های کثیر الانتشار الزامی است.

موارد ذکر شده مستقل از مجازات جرم منشا (مانند قاچاق کالا، سرقت و …) اعمال می‌شود.

همچنین اگر پولشویی به صورت گسترده رخ دهد مجازات آن متفاوت است. در این صورت چنانکه گستردگی موجه اخلال در نظم اقتصادی شود، با نظر به ماده 286 قانون مجازات اسلامی مجازات آن اعدام است.

 

جرم پولشویی و انواع آن از منظر حقوقی

 

مشاوره حقوقی پولشویی

 

نکات مشاوره حقوقی پولشویی

با توجه به مواد مقرر در قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، اگر میزان جرم پولشویی “بیش از صد میلیون ریال” باشد، استفاده از نهادهای تعلیق و تعویق صدور حکم امکان‌پذیر نیست.

همچنین پولشویی با مبلغ یک میلیارد ریال و بیشتر، شامل مرور زمان تعقیب، رسیدگی و اجرای مجازات نمی‌شود.

رسیدگی به جرایم این جرم در شعبی از دادگاه‌های عمومی تهران صورت می‌گیرد. در صورت احراز مصداق افسادفی‌الارض بودن در صلاحیت اصلی دادگاه انقلاب است.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

نتیجه‌گیری

جرم پولشویی از دسته جرایمی است که امنیت اقتصادی جامعه را برهم می‌رند. به همین دلیل واکنش جنایی متناسب با خود را می‌طلبد.

در این مقاله سعی کردیم تمام اطلاعات کافی در مورد جرم پولشویی و مجازات‌های مقرر برای آن را برای شما شرح دهیم.

اگر در مطالعه مطالب با مشکل یا ابهامی روبرو شدید می‌توانید با دریافت مشاوره حقوقی پولشویی از متخصصین حقوقی در حوزه کیفری تیم لامینگو کمک بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از مطالب دیگر شما را به بلاگ حقوقی لامینگو دعوت می‌کنیم تا با مشاهده و مطالعه موارد حقوقی مفید، دانش خود را در این زمینه افزایش دهید.

در ادامه نظرات، پیشنهادها، انتقادات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید تا همکاران ما در اولین فرصت پاسخگوی شما باشند.

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب فرزانه اسماعیل پور

دیدگاه شما

بدون دیدگاه