هرآنچه مشاوره حقوقی پولشویی به آن می‌پردازد!

مشاوره حقوقی پولشویی

در کنار جرایم کیفری علیه اموال مانند کلاه‌برداری، خیانت در امانت،سرقت و…عنوان مجرمانه پولشویی هم نمایان است. این جرم به موجب قانون خاص “مبارزه با پولشویی” و آیین‌نامه اجرایی آن، توسط قانون‌گذار جرم انگاری شده است.

جرایم اقتصادی علاوه بر ضرری که بر بزه‌دیده وارد می‌کنند، امنیت اقتصادی جامعه را هم مورد هدف قرار می‌دهند. در جرم پولشویی، فرد بزهکار اموال و ثروتی را که از راه‌های نامشروع و غیرقانونی به‌دست می‌آورد، باانجام اعمالی خاص آن‌ها را به گونه‌ای جلوه می‌دهد که در نگاه اول گمان اینکه این درآمد و ثروت از سرچشمه کاملا قانونی تحصیل شده است، می‌رود.

مصادیق پول‌های کثیف :عواید حاصل از قاچاق کالا، قاچاق زنان و کودکان، تروریسم، فساد اداری و هرگونه رفتار مجرمانه دیگری که درآمدزایی را به همراه دارد.

در این مقاله سعی داریم در مورد تعریف جرم پولشویی، انواع آن، روش‌های ارتکاب این جرم و درنهایت مجازات‌ها و محرومیت‌های پیش‌بینی شده برای متهم به این جرم را شرح دهیم .برای اطلاعات بیشتر تا انتها با ما همراه باشید .

تیم حقوقی لامینگو به همراه وکلا و مشاورین حقوقی خود، آماده خدمات رسانی به شما در زمینه مسائل حقوقی و کیفری است. چنانچه نیاز به دریافت مشاوره حقوقی پولشویی به صورت اختصاصی دارید، می‌توانید از خدمات مجموعه ما استفاده کرده و مشکلات حقوقی خود را رفع کنید. لینک زیر راه ارتباطی شما با متخصصین حقوقی لامینگو می‌باشد. جهت دریافت مشاوره حقوقی پولشویی آن را دنبال کنید.

 

دریافت مشاوره حقوقی پولشویی

 

جرم پولشویی چگونه شکل می‌گیرد؟

مرتکبان این جرایم اموال و ثروت‌هایی را از طرق غیرقانونی و نامشروع به‌دست می‌آورند. آن‌ها برای رهایی از گرفتار شدن به ضمانت اجراهای قانونی، با دست زدن به سلسله اقداماتی منشا مجرمانه کسب این اموال را پاک یا به عبارتی تطهیر می‌کنند. قانون‌گذار ما با شناسایی این اقدامات و اعمال و جرم انگاری آن‌ها، راه‌های گریز از تعقیب و محاکمه را بسته است.

با نظر به ماده 2 قانون مبارزه با پولشویی، جرم پولشویی عبارت است از :

تحصیل عواید ناشی از عمل مجرمانه مانند اینکه فردی اموالی را از یک سرقت به‌دست بیاورد.

تملک عواید ناشی از جرم . منظور هرگونه اقدام تملکانه نسبت به اموال مذکور است. مانند اینکه آن‌ها را بفروشد، هبه کند ،اجاره دهدو …

نگهداری اموال و ثروت‌هایی که از افعال مجرمانه به‌‎دست آمده است به قصد مساعدت و همکاری با مجرم اصلی.

استفاده از این اموال حتی اگر توسط مجرم اصلی صورت نگیرد، اما علم اینکه این اموال از راه‌های غیرقانونی به‌دست آمده، وجود داشته باشد .

نکته:در موارد بالا علم مرتکب به مجرمانه بودن عمل و عمد در انجام آن‌ها ضروری است.

 

مشاوره حقوقی پولشویی

 

تبدیل اموال حاصل از جرم به مالی دیگر برای مثال تبدیل ثروت به‌دست آمده از قاچاق کالا به اوراق سهام .

مبادله عواید حاصل از جرم برای پاک کردن منشا مجرمانه اولیه

انتقال و جابه‌جایی اموال

نکته:سه مورد اخیر باید به منظور پنهان کردن منشا غیر قانونی عواید باشد.

پنهان کردن یا کتمان کردن ماهیت واقعی، منشا، منبع، مالکیت و جابه‌جایی عواید حاصل از جرم .

مورد آخر ناظر بر کتمان اطلاعات و آگاهی از مراحل فرآیند پولشویی می‌باشد.

نکته حائز اهمیت اینکه جرم پولشویی از دسته جرایم مطلق می‌باشد. یعنی وقوع آن منوط به تحقق نتیجه خاصی نمی‌باشد و با صرف وقوع یکی از مصادیق بالا جرم محقق می‌شود. خواه پولشو موفق شود خواه نشود.

 

مراحل پولشویی عبارتند از :

  • مرحله پیش شستشو : در این مرحله اموال و پول‎‌های کثیف  و نامشروع برای مثال در بانک‌ها استقرار پیدا می‌کنند و سرمایه‌گذاری می‌شوند.
  • مرحله شستشو : در این مرحله پول‌های کثیفی که وارد سیستم اقتصادی سالم شده‌اند، با معاملات پیچیده مالی و بانکی منشا اصلی این درآمدها را پاک می‌کنند.
  • مرحله ادغام یا تبدیل یا خشکاندن  در این مرحله منافع ناشی از پول کثیف به سیستم مالی برمی‌گردد. در حقیقت پول کثیف و سالم با یکدیگر ادغام و مخلوط می‌شوند . به گونه‌ای که تشخیص سالم یا کثیف بودن مشکل است.

 

مشاوره حقوقی پولشویی

 

انواع پولشویی در ایران به چه صورت است؟

تقسیم‌بندی جرم پولشویی به انواع مختلف، بستگی به این دارد که عمل شست‌وشو و تطهیر اموال و درآمد غیر قانونی در چه محیط جغرافیایی صورت بگیرد. در داخل خاک کشور باشد یا در خارج از مرزها و یا اینکه قسمتی از عملیات در داخل و قسمتی در خارج باشد.

پولشویی داخلی،کنترل شونده،بیرونی،وارداتی 4 قسم انواع پولشویی می‌باشند.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از مشاوره حقوقی پولشویی بهره‌مند شده و با انواع این جرم آشنا شوید.

 

مجازات و ضمانت اجرای کیفری جرم پولشویی

با نظر به ماده 9 قانون مبارزه با پولشویی،مرتکبین این جرایم مکلفند تمام  عین اموال و عواید حاصل از جرم و منافع آن‌ها را مسترد کنند.گاهی پیش می‌آید،وقتی که حکم محکومیت صادر می‌شود عین اموالی که از جرم حاصل شده وجود نداشته و از بین رفته‌اند.چاره‌ای که قانون‌گذار در این موارد اندیشیده این است که مثل یا قیمت اموال و عواید ،توسط مرتکب باید پرداخت شود.

اما قانون‌گذار ما به همین مورد بسنده نکرده و برای مرتکبین این جرم ،مجازات دیگری به همراه مورد قبل پیش بینی کرده است. جزای نقدی به میزان یک چهارم عواید حاصل از جرم ،تدبیر قانون‌گذار در این مورد است.

علاوه بر مجازات‌های اصلی بالا امکان صدور مجازات‌های تکمیلی و تبعی یا محرومیت از حقوق اجتماعی هم برای قاضی صادر کننده رای وجود دارد.

 

مشاوره حقوقی پولشویی

 

نکات مشاوره حقوقی پولشویی

رسیدگی به این جرایم در شعبه تخصصی دادگاه‌های تهران صورت می‎‌گیرد.البته در صورت نیاز در مراکز استانها هم شعبه ای را برای رسیدگی به این جرایم اختصاص می‌دهند.

اما اگر پولشویی به صورت گسترده رخ بدهد که موجب اخلال در نظام اقتصادی کشور شود،از مصادیق افسادفی‌الارض است .در این صورت مرجع صالح رسیدگی به آن، دادگاه انقلاب می‌باشد. برای آشنایی و کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مرجع رسیدگی و فرآیند ،مشاوره حقوقی پولشویی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی نهایی

جرم پولشویی یکی از جرایم اقتصادی می‌باشد که آسیب و ضرر آن امنیت اقتصادی جامعه را نشانه می‌گیرد. شناخت اجزا و عناصر تشکیل‌دهنده این جرم و انواع آن و هرآنچه مشاوره حقوقی پولشویی به آن می‌پردازد را همانطور که ملاحظه می‌کنید، مورد بررسی قرار دادیم.

شما می‌توانید سوالات ، انتقادات و پیشنهادات خود را در مورد موضوع مذکور در قسمت مربوطه درج کنید تا همکاران ما در اسرع وقت به پاسخگویی اقدام نمایند.

همچنین برای دسترسی به مطالب بیشتر و مطالعه آن‌ها در حوزه مسائل حقوقی و کیفری ،مقالات ما را در پلتفرم هوشمند حقوقی لامینگو دنبال نمایید.این مجموعه با خدمات مشاوره حقوقی آنلاین توسط مشاورین و وکلای متخصص در این زمینه آماده ارائه خدمات به شما می‌باشد.

 

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب فرزانه اسماعیل پور

دیدگاه شما

یک دیدگاه