چقدر از مزایا و معایب شغل برنامه نویسی آگاهی دارید؟

نمونه قرارداد استخدام برنامه نویس

کسب‌وکار در دنیای امروزی، همانند دیگر خواسته‌ها و نیاز‌های مردم به سوی استفاده از اینترنت و تکنولوژی گرایش دارد. به همین سبب در اغلب مشاغل حضور یک برنامه نویس جهت طراحی سایت و یا نرم افزار و… از ملزومات یک کسب‌وکار موفقیت آمیز محسوب می‌شود. شغل برنامه نویسی که به عنوان یکی از مشاغل پر درآمدزا در جهان شناخته شده، معایب و مزایای خاص خود را داشته و منجر به نیازمندی کارفرمایان سازمان‌ها و شرکت‌ها به مطالعه نمونه قرارداد استخدام برنامه نویس، جهت جذب نیروی کار می‌شود. در ادامه این مطلب، مبحث آگاهی نسبت به مزایا و معایب شغل برنامه نویس مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

برنامه نویس کیست؟

به شخصی که به درخواست کارفرمای خود و با در نظر گرفتن نیاز بازار، نسبت به ایجاد و طراحی یک اپلیکیشن، طراحی سایت و به طور کلی تولید محصولات برنامه نویسی اقدام نماید، برنامه نویس می‌گویند.

 

این مطلب را بخوانید:کلیه نکات حقوقی لازم که باید درباره‌ی قرارداد استخدام برنامه نویس بدانید

 

نکته:طبقه‌بندی برنامه نویس به دو صورت انجام‌ می‌پذیرد: برنامه نویسی به شکل front end  و برنامه نویسی به شکل back end .

برنامه نویس front end

هر آنچه در صفحات مرورگر برای کاربران یا users مورد نمایش قرار گرفته، به قسمت front end  در برنامه نویسی تعلق دارد.

برنامه نویس back end

این قسمت با data layers در ارتباط بوده و برنامه نویس در بخش سرور فعالیت دارد.

 

نمونه قرارداد استخدام برنامه نویس

 

مزایای شغل برنامه نویسی

برای بسیاری از مردم، حتی افرادی که نسبت به شغل برنامه نویسی از هیچگونه شناختی برخوردار نبوده، درآمدزایی بالا در این حرفه تنها مزیت آن محسوب می‌گردد.

اما شغل برنامه نویس از دیگر مزایا نیز بهره‌مند بوده و حتی ممکن است از دیدگاه‌های متفاوت مردم، برخی از این مزایا نسبت به درآمد و حقوق بالا برنامه نویسی برتر محسوب شود. برخی مزایای شغل برنامه نویس عبارتند از:

 

  • عدم وجود نیاز به ارتباطات به شکل مستقیم با ارباب رجوع

در شغل برنامه نویسی، شخص اکثر اوقات کاری خود را با کامپیوتر به سر می‌برد. این شغل برای افراد درون‌گرا به سبب عدم مراجعه مکرر کارفرما، مشتریان و به طور کلی هر شخصی به فرد برنامه نویس، شغل و حرفه‌ی آرمانی محسوب می‌شود. البته این مزیت تنها برای افراد درون‌گرا مناسب نیست؛ درواقع تکرر ارتباطات به شکل مستقیم با سایر افراد در برخی مواقع برای کلیه انسا‌ن‌ها منجر به ایجاد استرس و اضطراب، امکان برخورد با رفتار نامناسب برخی افراد و رخ دادن سایر موارد آزاردهنده در دفاتر اداری همچون نیاز مبرم به کسب رضایت دیگران می‌گردد. پس گذراندن اوقات کاری با تعاملات کوتاه با گروه اندکی از همکاران و کارفرمایان، برای برنامه نویسان مزیت محسوب شده و به آرامش آن‌ها در محل کار می‌افزاید.

 

  • تعیین ساعت کاری توسط شخص برنامه نویس

از بزرگترین مزیت‌های شغل برنامه نویسان در اختیار داشتن امکان تغییر زمان کاری می‌باشد. کلیه برنامه نویسان فارغ از چگونگی فعالیت آن‌ها اعم از فریلنسر بودن یا استخدام رسمی سازمان‌ها بودن، امکان تعیین زمان کاری خود به شکل کار بدون وقفه و یا استراحت دادن به خود در مواقع خستگی دارند. برنامه نویس امکان انتقال کار خود به منزل یا سایر اماکن مد نظر مناسب جهت به اتمام رساندن فعالیت خود، تغییر ساعت کار از روز به شب و استراحت بدون نگرانی هنگام وقوع دشواری‌هایی همانند بیماری برنامه نویس را دارند. در قیاس با بعضی مشاغل که کارمندان حتی از تعطیلات در روز‌های تعطیلی رسمی برخوردار نبوده، شغل برنامه نویس یک حرفه‌ی آرمانی محسوب می‌شود.

 

این مطلب را بخوانید:مهم‌ترین نکاتی که باید درباره‌ی شغل برنامه نویسی بدانید

 

  • ترقی در مقام و سمت در برنامه نویسی

برنامه نویسان هنگام کدنویسی و طراحی برنامه‌ها هر لحظه با مسائل جدیدی مواجه شده که منجر به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه حل مشکلات برنامه‌ نویسی و درکل کسب مهارت در حرفه خود می‌گردد. تفاوت برخوردن به مشکلات و فراگیری چگونگی رفع آن‌ها با سایر مشاغل این است که مهارت کسب شده و اطلاعات دریافت شده در دنیای برنامه نویسی امکان ترقی سمت وی هنگام تغییر محل کار خود را فراهم می‌سازد. این به معنای کسب درآمد و حقوقی بالاتر برای برنامه نویس تنها به علت کسب اطلاعات چگونگی رفع برخی مشکلات کدنویسی می‌باشد.

 

لازم به ذکر است در شغل برنامه نویسی در دید جامعه، یک شغل با پرستیژ بالا محسوب می‌شود. حتی اگر درآمد کسب شده به میزان اندکی بوده، شخص برنامه نویس از عزت و جایگاهی آبرومند در جامعه برخوردار می‌باشد.

 

برای دریافت نمونه قرارداد استخدام برنامه نویس که توسط وکلای پایه یک و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو تنظیم گردیده، به لینک زیر مراجعه فرمایید:

 

دانلود نمونه قرارداد استخدام برنامه نویس

 

نمونه قرارداد استخدام برنامه نویس

 

معایب شغل برنامه نویسی

با وجود مزایای مذکور در شغل برنامه نویس، برخی معایب موجود در این حرفه منجر به صرف نظر کردن افراد در انتخاب آن می‌گردد. برخی معایب برنامه نویسی عبارتند از:

ایجاد مشکلات جسمانی همچون چاقی به سبب کمبود تحرک و مصرف بالای قهوه و کافئین توسط برنامه نویسان برای بازدهی بهتر، حملات قلبی به سبب مصرف کافئین و کمبود خواب و تحرک پایین، ضعیف شدن چشم و قدرت بینایی به علت خیره شدن به مانیتور کامپیوتر به طور مداوم و درد کمر به علت زیاد نشستن می‌باشد.

مشکلات روحی و روانی همچون افسرده شدن به سبب عدم تحرک کافی و کمبود ارتباط و تعاملات با سایر افراد، خستگی بالا به علت فشار زیاد کمبود خواب و ایجاد وسواس فکری به علت نیاز به دقت و تمرکز بالا در کدنویسی می‌باشد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

این مطلب حاوی آگاهی نسبت به مزایا و معایب شغل برنامه نویس بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از نمونه قرارداد استخدام برنامه نویس لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

 

 

 

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

2 دیدگاه

  • مبین
    3 سال پیش

    مقاله جالبی بود فقط اینم اضافه کنید که با اجرایی شدن طرح صیانت در کشور عزیزمون شغل های اینچنینی نابود میشه و رویای نوجوون هایی مثل من هم به باد میره

  • Mohamad
    3 سال پیش

    مقاله خوبی بود ولی تو قسمت معایب فک نمیکنم تا اون حد ضرر داشته باشه ما میتونیم هم فعالیت برنامه نویسی داشته باشیم هم ورزش خوب داشته باشیم تا از لحاض جسمانی هم خوب باشیم