مشاوره دریافت مجوز موسسه کاریابی و شرایط اخذ آن

10 ماه پیش
دریافت مجوز موسسه کاریابی

یافتن کار امروزه به یکی از بزرگترین دغدغه افراد و به خصوص جوانان تبدیل شده است. با وجود نرخ بالای بیکاری در کشور، لازم است تا سازوکارهایی برای یافتن شغل برای متقاضیان در نظر گرفته شود. در همین راستا یکی از این سازوکارها تأسیس مؤسسات کاریابی است. این مؤسسات فعالیتشان به این صورت است که واسطه میان افراد جویای شغل و کارفرمایان می‌شوند تا هم افراد بتوانند شغل مورد نظر خود را بیابند و هم کارفرمایان نیروی مورد نیاز برای کار را. اما اشخاصی که قصد تأسیس موسسه کاریابی را دارند، باید ابتدا اقدام به أخذ مجوزهای لازم از مراجع ذی‌صلاح نمایند. بر اساس مشاوره دریافت مجوز موسسه کاریابی نهاد صادرکننده مجوز، ادارات کار، تعاون و رفاه اجتماعی می‌باشد. علاوه بر این، تأسیس مؤسسات کاریابی نیازمند داشتن تابعیت ایران، حداقل 30 سال سن، نداشتن سابقه کیفری مؤثر و داشتن مدرک تحصیلی مربوطه است.

در این نوشتار قصد داریم به بررسی شرایط دریافت مجوز موسسه کاریابی و ارائه مشاوره حقوقی مربوطه بپردازیم. در نتیجه، پیشنهاد می‌‌شود که اگر قصد کسب اطلاعات در این زمینه را دارید این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید. شما می‌توانید چنانچه پس از مطالعه این مطلب همچنان نیاز به کسب اطاعات بیشتر در این زمینه داشتید، با همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو در ارتباط باشید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

موسسه کاریابی چیست؟

همانطور که در مقدمه این مطلب نیز بیان شد، پیدا کردن شغل یکی از بزرگترین دغدغه جوانان در شرایط فعلی کشور است. با توجه به افزایش نرخ بیکاری در کشور، بسیاری از اشخاص از مشاغلی که داشته‌اند برکنار شده و بسیاری از سازمان‌ها نیز تصمیم به تعدیل نیرو گرفته‌اند. به همین دلیل، از آنجایی که دولت مکلف به تأمین شغل برای افراد واجد شرایط است، در نتیجه باید اقداماتی را در این زمینه انجام دهد. یکی از این اقدامات، اعطای مجوز به اشخاص برای تأسیس مؤسسات کاریابی است. مؤسسات کاریابی مراکزی هستند که واسطه میان متقاضیان اشتغال و کارفرمایان می‌شوند تا از این طریق، افرادی که به دنبال شغل هستند بتوانند شغل مورد نظر را پیدا کرده و از سویی دیگر، کارفرمایان نیز نیروی کار مورد نظر خود را از این طریق تأمین می‌کنند.

بر اساس مشاوره دریافت مجوز موسسه کاریابی نحوه فعالیت این مؤسسات به این صورت است که کارفرمایان با مراجعه به این مؤسسات کاریابی، شرایط کاری و نیروهای مورد نیاز خود و در واقع جایگاه‌های شغلی که به دنبال آن هستند را با موسسه مطرح کرده و موسسه نیز با توجه به این موارد، اقدام به معرفی نیروی کار به کارفرما می‌کند. اما نکته بسیار مهمی که در ارتباط با این مؤسسات وجود دارد این است که تأسیس این مؤسسات، نیاز به داشتن مجوز و أخذ مجوز از مراجع ذی‌صلاح دارد و بدون داشتن این مجوزها تأسیس این مراکز ممکن نخواهد بود. در همین راستا باید بدانید که نهاد ذی‌صلاح برای صدور مجوز کاریابی در کشور ما وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است. علاوه بر این، تأسیس مؤسسات مزبور نیاز به داشتن شرایط دیگری نیز دارد که در ادامه این مطلب به بیان و توضیح این شرایط خواهیم پرداخت.

مشاوره دریافت مجوز موسسه کاریابی

یکی از سؤالات اصلی که برای اشخاص در راستای تأسیس مؤسسات کاریابی ایجاد می‌شود، این است که نحوه أخذ مجوز موسسه کاریابی چگونه است.

شخصی که متقاضی دریافت مجوز کاریابی و تأسیس یک موسسه کاریابی است، در مرحله اول باید به سامانه ثبت و صدور مجوز کاریابی به نشانی karyabi-mojavvez.mcls.gov.ir مراجعه کرده و فرم درخواست مجوز را پر کند و سپس این فرم را به وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی ارسال نماید. در مرحله بعد، شرایط متقاضی دریافت مجوز و تأسیس موسسه کاریابی مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورتی‌که شخص واجد شرایط لازم باشد، سپس صلاحیت فردی این شخص نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در صورتی‌که شرایط تأسیس دفتر کاریابی و صلاحیت فردی متقاضی مورد تأیید قرار بگیرد، یا درخواست صدور مجوز کاریابی موافقت خواهد شد.

پس از اینکه با تأسیس موسسه کاریابی موافقت شود، متقاضی تأسیس این موسسه باید اقدام به تهیه مکان لازم و مناسب برای موسسه نماید. پس از تهیه مکان مناسب، متقاضی باید قبض مالیاتی را نیز پرداخت کرده و پس از انجام تمام این مراحل، مجوز لازم صادر خواهد شد و پس از این، فعالیت این موسسات قانونی خواهد بود. از جمله فعالیت‌هایی که این موسسات انجام می‌دهند می‌توان به مورادی مانند برسی و شناخت بازار کار، ثبت نام کارجویان، بررسی نیاز کارفرما، ارائه مشاوره به جویندگان کار و معرفی نیروی کار به کارفرما اشاره کرد.

مطابق با آنچه توسط مراجع صدور مجوز اعلام شده، پروسه زمانی صدور مجوز تأسیس موسسه کاریابی به 10 روز کاهش یافته است و متقاضیان می‌توانند ظرف 10 روز مجوز لازم را دریافت نمایند.

دریافت مجوز موسسه کاریابی

 

صدور مجوز تأسیس موسسه کاریابی چه شرایط دارد؟

در این بخش از مطلب اما قصد داریم تا به بررسی این شرایط بپردازیم. بر اساس آیین نامه‌های سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افرادی که قصد تأسیس دفاتر کاریابی را دارند، باید حائز شرایطی باشند تا برای آن‌ها مجوز صادر شود. بر اساس این آیین‌نامه، یکی از شرایط أخذ مجوز کاریابی، داشتن تابعیت ایران و اعتقاد به یکی از ادیان رسمی کشور است. در نتیجه، خارجیانی که دولت متبوعشان کشورهای دیگری غیر از ایران است، اجازه تأسیس دفاتر کاریابی در ایران را نخواهند داشت. علاوه بر این، متقاضی تأسیس موسسه کاریابی، باید حداقل 30 سال سن داشته باشد و علاوه بر این اشخاصی که قصد تأسیس این دفاتر را دارند نباید سابقه کیفری مؤثر داشته باشند.

یکی دیگر از این شرایط این است که متقاضیان باید دارای حداقل مدرک تحصیلی لیسانس در یکی از رشته‌های مدیریت، علوم اجتماعی، علوم تربیتی، حقوق، علوم اقتصادی و روانشناسی باشند. البته توجه داشته باشید که ترجیح این است که متقاضی از یکی از این رشته‌ها که غالباً رشته‌های علوم انسانی هستند فارغ‌التحصیل شود، اما اگر متقاضی از سایر رشته‌ها فارغ‌التحصیل باشد ولی واجد شرایط لازم باشد، سخت‌گیری زیادی در این زمینه انجام نخواهد گرفت. از جمله سایر شرایط لازم برای تأسیس دفاتر کاریابی می‌توان به داشتن کارت پایان خدمت برای آقایان، پایبند بودن به مقررات مربوطه، داشتن سابقه و تجربه کاری در زمینه فعالیت کسب و کار حداقل به مدت 5 سال و ارائه گواهی دوره آموزشی آشنایی با کاریابی اشاره کرد.

بر اساس مشاوره دریافت مجوز موسسه کاریابی در ارتباط با اشخاص حقوقی که قصد دارند به عنوان دفاتر کاریابی فعالیت کنند باید به این موضوع توجه داشت که این مورد باید حتماً در اساسنامه این اشخاص درج گردد.

این مطلب را نیز بخوانید: پرداخت دیه ناشی از حادثه حین کار بر عهده کیست؟ | انواع حوادث ناشی از کار

 

أخذ مجوز کاریابی بین‌المللی چه شرایطی دارد؟

یکی از موضوعاتی که باید در ارتباط با تأسیس دفاتر کاریابی بدانید این است که این دفاتر به دو صورت داخلی و بین‌المللی هستند. این دو صورت نیز به این شکل است که یا مجوز کاریابی برای داخل کشور است و یا حوزه فعالیت موسسه کاریابی، به صورت بین‌المللی و خارج از کشور است. در همین ارتباط، ممکن است این سؤال برای شما ایجاد شود که تأسیس موسسه کاریابی در خارج از کشور و به صورت بین‌المللی، چه شرایطی دارد. در پاسخ به این سؤال باید بدانید که شرایط أخذ مجوز تأسیس موسسه کاریابی بین‌المللی تا اندازه زیادی مانند شرایط مجوز کاریابی داخلی است و شرایطی مانند داشتن تابعیت مربوطه، داشتن مدرک تحصیلی مرتبط، داشتن حداقل 5 سال سابقه کار، داشتن حداقل 30 سال سن و داشتن کارت پایان خدمت از مهم‌ترین این شرایط است.

در همین راستا باید بدانید در صورتی‌که درخواست تأسیس موسسه کاریابی بین‌المللی، به تأیید اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان برسد، متقاضی باید مدارکی از جمله تصویر برابر اصل صفحات شناسنامه و کارت ملی خود، تصویر مدارک تحصیلی دوره‌های طی‌شده، کارت پایان خدمت و تصویر گذرنامه و ویزا و دو قطعه عکس و گواهی عدم سوء پیشینه و گواهی عدم اعتیاد را تحویل دهد. در صورتی‌که متقاضی مجوز کاریابی یک شخص حقوقی باشد، در این صورت تصویر اساسنامه، روزنامه رسمی و معرفی‌نامه مدیر کاریابی از طرف این شرکت از جمله مدارک لازم برای دریافت مجوز مربوط می‌باشد. علاوه بر این موارد، متقاضی باید طرح توجیهی در خصوص اعزام نیرو به خارج از کشور را نیز ارائه نماید که این طرح شامل مواردی مانند تعیین کشور هدف، نحوه و مراحل اعزام نیرو، چگونگی انعقاد قرارداد با کارفرمای خارجی و سایر موارد اینچنینی می‌باشد.

دریافت مشاوره حقوقی

 

جمع‌بندی مشاوره دریافت مجوز موسسه کاریابی

یکی از اصلی‌ترین وظایف دولت به موجب قانون اساسی، ایجاد اشتغال برای افراد است؛ به صورتی‌که هر شخصی که واجد شرایط کارکردن باشد، باید شغلی برای خود داشته باشد. در همین راستا دولت موظف است تا سازوکارهایی برای ایجاد شغل پیش‌بینی کند که یکی از این سازوکارها أخذ مجوز لازم برای تأسیس دفاتر کاریابی است. دفاتر کاریابی دفاتری هستند که واسطه میان افراد جویای کار و کارفرمایان می‌شوند تا از این طریق، هم اشخاصی که به دنبال کار هستند بتوانند شاغل شوند و هم اشخاصی که به دنبال نیروی کار هستند، نیروی کار خود را بیابند. این مؤسسات فعالیت‌هایی مانند ثبت نام کارجویان، بررسی بازار کار، بررسی نیاز کارفرما، معرفی جویندگان کار به کارفرما و غیره را انجام می‌دهند.

اشخاصی که قصد دارند دفاتر کاریابی تأسیس کنند، باید ابتدا مجوزهای لازم را از نهادهای ذی‌صلاح که این نهاد در کشور ما وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است أخذ نمایند. برای أخذ مجوز، داشتن تابعیت مربوطه، داشتن مدرک تحصیلی مرتبط ، داشتن حداقل 5 سال سابقه کار، داشتن حداقل 30 سال سن و داشتن کارت پایان خدمت از مهم‌ترین این شرایط است. در نتیجه اگر به دنبال دریافت مجوز لازم برای تأسیس یک دفتر کاریابی هستید، بهتر است اول شرایط لازم را داشته و سپس از طریق ورود به سامانه مربوطه، فرم درخواست دریافت مجوز را تکمیل نمایید.

دریافت مجوز موسسه کاریابی

 

مشاوره حقوقی لامینگو را دریافت نمایید!

مؤسسات کاریابی داخلی و بین‌المللی برای تأسیس و فعالیت نیازمند گرفتن مجوز از اداره کل کار و تعاون و رفاه اجتماعی استان می‌باشند. متقاضی واجد شرایط می‌بایست فرم تقاضای درخواست مجوز کاریابی داخلی یا بین‌المللی را تکمیل نموده و پس از طی فرآیندها و تحویل مدارک لازم مجوز کاریابی خود را دریافت دارد. از جمله شرایط گرفتن مجوز کاریابی می‌توان به تابعیت ایران و حداقل 30 سال سن و نداشتن سابقه کیفری و داشتن مدرک تحصیلی مرتبط و کارت پایان خدمت اشاره نمود.

اشخاصی که قصد تأسیس اینگونه مؤسسات را دارند، باید نسبت به تکمیل مدارک خود و أخذ مجوز از نهادهای ذی‌صلاح اقدام نمایند که این موضوع، نیازمند داشتن اطلاعات لازم در این زمینه می‌باشد. در همین راستا پیشنهاد ما به شما این است که اگر قصد انجام اقدامات مربوط در این زمینه را دارید، مشاوره حقوقی دریافت مجوز موسسه کاریابی را به صورت تلفنی، حضوری و یا آنلاین از همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو دریافت کرده و مورد استفاده قرار دهید.

کانال تلگرام لامینگو

 

بلاگ حقوقی لامینگو

اگر قصد کسب اطلاعات حقوقی در ارتباط با سایر مسائل حقوقی را داشته اما زمان کافی برای مراجعه به مشاورین حقوقی را ندارید، شما می‌توانید با مطالعه محتواهای حقوقی، دانش حقوقی خود را افزایش داده و اطلاعات لازم در زمینه‌های مختلف را کسب کنید. برای این کار شما باید موضوع مورد نظر خود را در اینترنت جست‌وجو کرده و مطالب مربوطه را از سایت‌های معتبر مطالعه کنید. پیشنهاد ما به شما ورود به بلاگ حقوقی لامینگو و مطالعه مطالب این بلاگ است. بلاگ لامینگو پلتفرم تولید محتوا است و همکاران ما در تیم تولید محتوای لامینگو همواره در تلاش هستند تا محتواهایی با موضوعات روز و پرکاربرد حقوقی تهیه و در این بلاگ منتشر کنند.

پس از ورود به بلاگ لامینگو و مطالعه مطالب، شما می‌توانید چنانچه پرسش یا ابهامی درباره هر یک از محتواها در ذهن دارید پرسش خود را برای ما بنویسید تا همکاران ما به آن پاسخ دهند. در پایان ضمن تشکر از زمان و توجه شما خواهشمندیم تا نظرات و انتقادات خود در ارتباط با هر نوشتار را در انتهای آن مطلب و در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید. شما می‌توانید از این طریق به ما در بهبود مطالب بلاگ کمک کنید. برای دریافت جدیدترین اخبار حقوقی، لامینگو را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید و ما را به دوستان و اطرافیان خود نیز معرفی نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه