هرآنچه لازم است درباره نمونه قرارداد اجاره فضای تبلیغاتی بدانید!
نمونه قرارداد اجاره تابلو تبلیغاتی توافقی است که میتوان با آن تبلیغ یا تبلیغات خود را در فضاهای شهری، تلویزیون، مجلات یا هر مکان دیگری نمایش داد. با توجه به مکانی که در آن تبلیغ انجام میشود، اجاره فضای تبلیغاتی دارای نکاتی حقوقی است که باید مد نظر تبلیغکننده قرار گیرد. برای مثال، استفاده از تابلوهای تبلیغاتی (بنرهای خیابانی) در سطح شهر تابع قواعد مختص به خود هستند که باید در یک نمونه قرارداد اجاره فضای تبلیغاتی اعمال شود. پس اگر قصد استفاده از نمونه قرارداد اجاره فضای تبلیغاتی را دارید، باید در مورد نکات حقوقی مربوط به آن اطلاعات خود را افزایش دهید. با مقاله دیگری از لامینگو همراه باشید.
دریافت قرارداد اجاره فضای تبلیغاتی
نمونه قرارداد اجاره فضای تبلیغاتی چیست؟
برای استفاده از فضاهای تبلیغاتی، نیاز به قرارداد اجاره فضای تبلیغاتی است که میان اجارهدهنده فضای تبلیغاتی و اجارهکننده (شخص حقیقی یا حقوقی) منعقد میشود. هر فردی که بهدنبال اجاره کردن یا اجاره دادن فضای تبلیغاتی است، باید از قرارداد اجاره فضای تبلیغاتی استفاده کند. در این قرارداد باید تمام تعهدات طرفین از جمله موضوع قرارداد، مدت قرارداد، مبلغ قرارداد و موارد دیگر قید شود تا بعدها مشکلات حقوقی دامنگیر طرفین نشود. پس طرفین باید نکات حقوقی نمونه قرارداد اجاره فضای تبلیغاتی را بهخوبی بدانند.
این قرارداد تابع قواعد مرتبط با «عقد اجاره» است و قانون مدنی شرایط و ویژگیهای این قرارداد را پیشبینی کرده است. هرآنچه در بندهای توافقنامه ذکر شده است، تحت قوانین حقوقی است. یکی از این موارد، این است که طرفین بعد از امضای قرارداد اجاره فضای تبلیغاتی، اجازه فسخ آن را ندارند؛ مگر اینکه در قرارداد به موضوع فسخ و شرایط آن پرداخته شده باشد یا قانون برای شخص حق فسخ قائل شده باشد. ممکن است در توافقنامه ذکر شود که اگر محتوای تبلیغات مطابق با معیارهای قوانین لازمالاجرا نبود، قرارداد فسخ میشود.
حتماً بخوانید: شرایط فسخ اجاره پیش از موعد توسط مستأجر و موجر چیست؟
نکات مهم حقوقی نمونه قرارداد اجاره فضای تبلیغاتی
حالا به سراغ قوانین حقوقی حاکم بر اجاره فضای تبلیغاتی میرویم. اطلاع از نکات حقوقی به شما کمک میکنند تا بتوانید در صورت وقوع مشکل، از حقوق خود دفاع کنید. این حقوق به شرح زیر هستند:
نکته 1: توجه به مواد قرارداد
در هر قرارداد اجاره باید مواد زیر قید شوند:
- نام طرفین قرارداد: یکی از طرفین قرارداد، اجارهدهنده نام دارد که مالک منافع فضاهای تبلیغاتی است. اجارهدهنده (موجر) میتواند سازمان دولتی یا خصوصی باشد (در ایران بیشتر این سازمانها دولتی هستند). طرف دیگر قرارداد، اجارهکننده (مستأجر) نام دارد که میتواند حقیقی (شخص) یا حقوقی (شرکت) باشد که طی مبلغ و مدت مشخصی، فضای تبلیغاتی را اجاره میکند.
- موضوع قرارداد: موضوع قرارداد به موضوع اصلی توافق طرفین یعنی انتقال مالکیت منافع فضای تبلیغاتی جهت استفاده از انواع رسانههای محیطی از جمله بیلبورد، بنر، تلویزیون و غیره اشاره دارد.
- مبلغ اجاره: مبلغ اجاره همان مقدار مبلغی است که اجارهکننده باید طبق مدت مشخصی که فضای تبلیغاتی را در اختیار دارد، به اجارهدهنده پرداخت کند. بسته به نوع فضای تبلیغاتی و نوع محتوا (عکس یا ویدئو)، قیمت اجاره فضا متفاوت است.
- مدت قرارداد: یکی از شروط مهم در صحت قرارداد اجاره، تعیین مدت استفاده از فضای تبلیغاتی است. باید در توافقنامه مواردی مانند تاریخ دقیق شروع و اتمام مشخص شود.
نکته 2: معرفی دقیق طرفین قرارداد
در نمونه قرارداد فضای تبلیغاتی باید مشخصات کامل طرفین قید شود. در قرارداد باید اطلاعات و مشخصات اشخاص حقیقی یا حقوقی قید شود؛ مشخصاتی مانند نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، نقش آنها در قرارداد، شماره تماس، آدرس محل اقامت و موارد دیگر. لازم به ذکر است که برای مشخصات سازمانها باید نام برند، آدرس شرکت، شماره تماس، شماره ثبت و موارد دیگر قید شود. اگر هم شخصی از جانب سازمان برای امضای قرارداد حضور یابد، باید مشخصات کامل او نیز در توافقنامه آورده شود.
حتماً بخوانید: 5 نکته که باید درباره نمونه قرارداد اجاره بالابر ساختمانی بدانید! + لینک دانلود
نکته 3: تعهدات طرفین نسبت یکدیگر
از مهمترین نکات حقوقی نمونه قرارداد اجاره فضای تبلیغاتی، تعهدات مربوط به طرفین است. اجارهدهنده تعهد میکند که نسبت به مبلغ و مدت مقرر، فضا را برای تبلیغ در اختیار اجارهکننده قرار دهد. اجارهکننده نیز متعهد به پرداخت مبلغ اجاره در مدتزمان استفاده از فضای تبلیغاتی است. در این میان، ممکن است تعهدات دیگری نیز بیان شود.
برای مثال، طرفین با هم شرط میکنند در تاریخ مشخص، مبلغ قرارداد بهاندازه معلوم پرداخت شود؛ یا اینکه به دلایل خاصی میتوان قرارداد را فسخ کرد. هر موضوع مهم باید در توافقنامه قید شود؛ زیرا آنچه در زمان طرح دعوی مهم خواهد بود، تعهدات مکتوب طرفین است!
در تنظیم نمونه قرارداد اجاره فضای تبلیغاتی، نکات زیر به شما کمک میکنند:
- درصورتیکه اجارهدهنده قصد دارد مانع انتقال فضای تبلیغاتی توسط اجارهکننده به اشخاص ثالث گردد، باید این موضوع در قرارداد بهطور واضح قید شود.
- اخذ مجوزها (شهرداری، وزارت فرهنگ و ارشاد و غیره) بر عهده اجارهکننده است.
- اگر پرداخت مبلغ اجاره در مدت تعیینشده انجام نشود، باید خسارت تأخیر در قرارداد ذکر شود.
- تضمین حسن اجرا مهم است. این مهم میتواند ضمانتنامه بانکی یا هر سند دیگری باشد که نشاندهنده اطمینان حسن انجام قرارداد توسط سازمان اجارهدهنده است.
- در قرارداد اجاره نیازی به پرداخت حق بیمه نیست؛ اما برای نگهداری یا سایر موارد مراقبتی که به استخدام افراد خاص نیاز است، موضوع بیمه را میتوان مطرح کرد.
- هرگونه اتفاقات غیرقابل پیشبینی مانند طوفان، آتشسوزی، بارانهای سیلآسا و غیره باید در نمونه قرارداد اجازه فضای تبلیغاتی تعیین تکلیف شود.
- موارد مربوط به فسخ قرارداد ناشی از تخلفات مانند عدم پرداخت اجاره یا واگذاری موضوع قرارداد به شخص ثالث، باید در توافقنامه بهطور واضح قید شوند.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
کلام آخر
استفاده از پتانسیل تبلیغات محیطی بهخصوص بیلبوردها و تابلوهای تبلیغاتی خیابانی، این امکان را برای شما فراهم میکند که بتوانید کسبوکار خود را به بخش عظیمی از مردم معرفی کنید. این کار برای شما مزایای زیادی دارد و میتواند در فروش محصولات و جذب کاربران هدف کمک زیادی کند. اما برای استفاده بهینه از تبلیغات محیطی، نیاز به تنظیم قرارداد است. قرارداد میتواند به شما کمک کند تا از حقوق خود دفاع کنید. این مهم اغلب توجه به نکات حقوقی نمونه قرارداد اجاره فضای تبلیغاتی را طلب میکند که برای طرفین توافقنامه امری مهم و ضروری است.
این امکان را دارید از وبلاگ لامینگو برای کسب اطلاعات در حوزههای مختلف حقوقی نهایت استفاده را ببرید. همچنین، سؤالات خود را در بخش دیدگاهها از کارشناسان حقوقی ما بپرسید.
دیدگاه شما