5 نکته که باید درباره نمونه قرارداد اجاره بالابر ساختمانی بدانید! + لینک دانلود

نمونه قرارداد اجاره بالابر ساختمانی

امروزه در کسب‌وکارهای بزرگی همچون ساخت‌وساز ساختمان‌ها، به‌موجب تخصصی‌تر شدن امور فنی و مهندسی و افزایش روزافزون تأمین‌کننده‌های تجهیزات ساختمانی و خدمات حمل‌و‌نقل، ترجیح پیمانکاران بر اجاره این خدمات است تا اینکه تجهیزات بزرگ و گران‌قیمتی همچون جرثقیل‌ها و بیل‌های مکانیکی را خریداری کرده و بعد از اتمام پروژه درگیر فروش یا نگه‌داری آن‌ها باشند. نمونه قرارداد اجاره بالابر ساختمانی از پراستفاده‌ترین قراردادهای حوزه تجهیزات ساختمانی است که به‌صورت حرفه‌ای و صنعتی، در ابعاد بزرگ و کوچک برای امور ساختمانی و حمل بار و انسان، مورد اجاره قرار گرفته می‌شود.

دانلود قرارداد اجاره بالابر ساختمانی

 

مورد اجاره در نمونه قرارداد اجاره بالابر ساختمانی

قراردادهای اجاره، تحت حاکمیت قانون مدنی هستند و برای بررسی شرایط و ضوابط آن‌ها، بایستی به احکام قانون مدنی رجوع کرد. طبق مواد 466 و 467 قانون مدنی «…مورد اجاره را عین مستأجره گویند و مورد اجاره ممکن است اشیا یا حیوان یا انسان باشد.» بالابر ساختمانی، از اشیاء بوده و می‌توان از آن در قالب اجاره استفاده کرد.

فرق بالابر ساختمانی با آسانسورهایی که در ساختمان‌ها نصب است، در اجاره‌پذیر بودن بالابر است. درواقع، پرتابل بودن و قابل انتقال بودن بالابر، آن را همچون کامیون و جرثقیل قابل اجاره کرده است. درصورتی که آسانسورها به‌عنوان بخشی از بدنه ساختمان هستند و عنوان اجاره برای آن‌ها بی‌معنی است. از بالابر ساختمانی با نام آسانسور کارگاهی نیز یاد می‌شود.

 

حتماً بخوانید: این نکات کلی را درباره قرارداد اجاره در نظر داشته باشید!

 

ویژگی‌های نمونه قرارداد اجاره بالابر ساختمانی

همانطور که گفته شد، اجاره تحت حاکمیت قانون مدنی و قراردادی لازم است؛ به این معنی که طرفین قرارداد نمی‌توانند به‌راحتی از آنچه که به آن تعهد کرده‌اند صرف نظر کرده و به اصطلاح قرارداد را فسخ کنند.

فسخ قراردادهای لازمی همچون نمونه قرارداد اجاره بالابر ساختمانی، نیازمند شرایط قانونی به‌خصوص است؛ مگر اینکه طرفین یعنی موجر و مستأجر شرایطی تحت عنوان شرایط فسخ، ذیل شروط قرارداد گنجانده و پس از احقاق شرایط فرض‌شده، حق فسخ برای آن‌ها به‌طور اتوماتیک و خودکار ایجاد شود.

بنابراین، مادامی که شرایط قانونی یا شروط فرض‌شده در قرارداد فراهم نباشند و یکی از طرفین از تعهدات خود سرپیچی کند، نخست بایستی شخص خاطی را به‌واسطه ضوابط قانونی، ملزم به اجرای تعهد کرد و در صورت عدم اجرای تعهد، حق قانونی فسخ قرارداد برای شخص دارای حق، پدید خواهد آمد. (ماده 476 قانون مدنی)

 

نمونه قرارداد اجاره بالابر ساختمانی

 

نکات حقوقی نمونه قرارداد اجاره بالابر ساختمانی

در این بخش، به بیان 5 نکته مهم درمورد قرارداد اجاره بالابر ساختمانی می‌پردازیم.

 

  1. مدت اجاره

مدت اجاره از زمانی آغاز می‌شود که بین طرفین تعیین شده است؛ در غیر این صورت، از زمان عقد قرارداد محاسبه می‌شود و بالابر ساختمانی بایستی از همان زمان در اختیار مستأجر قرار بگیرد. همچنین، تعیین پایان مدت اجاره در قرارداد الزامی است.

 

  1. صحت و درستی اجاره

توجه داشته‌ باشید که مورد اجاره یعنی بالابر ساختمانی همراه با اوصاف و ویژگی‌های مورد نیاز شما، بایستی به‌طور دقیق و شفاف در قرارداد اجاره ذکر شود. همچنین نحوه استفاده از بالابر باید به‌گونه‌ای باشد که بقای اصل مورد اجاره را با خطر روبه‌رو نکند. همچنین، اگر تحت هر شرایطی تسلیم مورد اجاره به مستأجر ممکن نباشد، نمونه قرارداد اجاره بالابر ساختمانی از صحت لازمه برخوردار نخواهد بود.

 

قرارداد اجاره به شرط تملیک چه نکاتی دارد؟

 

  1. سالم بودن مورد اجاره

هرگاه مشخص شود قبل از عقد یا تحویل بالابر ساختمانی، مورد اجاره دارای نقص فنی و خرابی بوده است، مستاجر حق فسخ قرارداد اجاره را خواهد داشت؛ مگرآنکه موجر سریعاً، قبل از آنکه خسارتی به مستأجر تحمیل شود، موارد خرابی و نقصان را رفع نماید. همچنین، اگر امکان بهره‌برداری از مورد اجاره به‌کلی وجود نداشته باشد، قرارداد باطل خواهد بود.

 

  1. خراب شدن مورد اجاره در مدت قرارداد

استفاده متعارف و ایمن از بالابر، به همان شیوه که در نمونه قرارداد اجاره بالابر ساختمانی ذکر می‌شود، خط قرمز مسئولیتِ خرابی‌ها و حوادث نسبت به بالابر خواهد بود. چنانچه مستأجر در نحوه استفاده از بالابر زیاده‌روی یا در نگهداری‌های لازم کم‌کاری کند، مسئول جبران هرگونه خسارت مربوط به مورد اجاره خواهد بود!

 

  1. هزینه‌های نگهداری و تعمیرات

بسیار پیش می‌آید که در مدت قرارداد، مورد اجاره نیاز به تعمیرات اساسی یا جزئی پیدا می‌کند و بالابرهای ساختمانی از این امر مستثنی نیستند. در صورت نیاز به تعمیر بالابر در مدت اجاره، نخست بایستی به توافق میان طرفین رجوع کرد. اگر طرفین تواق خاصی درخصوص مسئولیت انجام تعهمیرات مورد اجاره داشته باشند، همان توافق ملاک خواهد بود. چنانچه توافقی وجود نداشت، باید عرف محل را درخصوص آن بررسی نمود. اگر عرف و رویه مشخصی نیز در این رابطه حاکم نبود، مطابق حکم قانون مدنی، مسئولیت انجام تعمیرات مورد نیاز برای بهره‌برداری از مورد اجاره برعهده موجر خواهد بود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

جمع‌بندی

نمونه قرارداد اجاره بالابر ساختمانی از قراردادهای لازم در قانون مدنی هستند؛ بنابراین اهمیت توجه به آنچه مورد امضاء و توافق طرفین قرار می‌گیرد، قابل انکار نیست؛ مواردی همچون مشخصات کامل موجر و مستأجر، میزان اجاره‌بهاء، مدت اجاره، مورد اجاره به‌تفصیل ویژگی‌های لازم و مورد خواسته مستأجر و حتی تعیین مرجع حل اختلاف که درصورت وقوع اختلاف می‌تواند روند حل مسائل را با سرعت و آسانی بیشتر پیگیری و حل نماید.

درصورت توجه به نکات ذکرشده و استفاده از نمونه قراردادهای معتبر، می‌توانید صحت و سلامت روابط حقوقی و کاری خود را تضمین کنید!

باعث افتخار است که در افزایش آگاهی و کیفیت سطح قراردادها و روابط حقوقی شما سهیم باشیم! برای استفاده از سایر مطالب، می‌توانید به وبلاگ لامینگو مراجعه کنید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب مسیح ثابت ایمان

دیدگاه شما

2 دیدگاه