5 گام برای جدا شدن از یک شراکت

نمونه قرارداد شراکت

یکی از مسائلی که باید در هر شراکت قبل از شروع آن بررسی شود، شیوه و نحوه جدا شدن از شریک است. این مسئله اگر از همان ابتدا در نمونه قرارداد شراکت، تعیین تکلیف شود، می‌تواند از تنش‌ها، چالش‌ها  و  مشکلاتی که ممکن است در آینده به وجود آید، جلوگیری کند. شاید با خودتان تصور کنید که هیچ‌گاه از شریک خود جدا نخواهید شد و یا کسب‌وکارتان دچار افول یا سقوط نمی‌شود.

واقعیت در دنیای کسب‌وکارها این است که حتی بهترین بیزینس پلن ها (Business Plan) ممکن است از مسیر اصلی خود دور شوند و یا طرفین کسب‌وکار با یکدیگر دچار اختلافاتی در شراکت شوند. بهترین مثال برای این موضوع، جدا شدن بنیان‌گذاران شرکت فیسبوک (Facebook) یعنی مارک زاکربرگ و ادوارد ساورین است. در ادامه سعی می‌کنیم با بررسی گام‌به‌گام مراحلی که می‌توانید برای جدا شدن از شریک خود بردارید به شما کمک کنیم که در این مسیر، تمامی پیش‌بینی لازم را انجام دهید!

 

حتما مطالعه کنید: همه آنچه درباره قرارداد شراکت و مسائل حقوقی آن باید بدانید!

 

قدم اول: در نمونه قرارداد شراکت خود، استراتژی لازم برای جدا شدن از شریک را تصمیم‌گیری کنید!

اگر قبل از ورود به مشارکت در ساخت‌وساز، تولید یک نرم‌افزار، شروع یک کسب‌وکار و حتی سرمایه‌گذاری با یک مشاور حقوقی خبره صحبت کنید، متوجه خواهید شد که نحوه جدا شدن از شراکت، یک مسئله بسیار مهم و حیاتی است که باید از همان ابتدا در یک نمونه قرارداد شراکت، بررسی‌های لازم راجع به آن، انجام شود.

اگر احساس می‌کنید که راجع به این موضوع نمی‌توانید به‌صورت شفاف با شریک کاری خود صحبت کنید، حتماً سعی کنید که یک جلسه سه نفرِ با حضور یک شخص بی‌طرف برگزار کنید و در آن در مورد استراتژی خروج از کار صحبت کنید. مدنظر بگیرید که شاید همین استراتژی و برنامه جدا شدن از شراکت در ابتدای کار بتواند به شما کمک کند که حتی در صورت از بین رفتن شراکت، رابطه دوستانه شما با شریکتان حفظ شود.

در این زمینه اگر علاقه‌مند هستید که یک نمونه قرارداد شراکت که توسط چندین متخصص حقوقی خبره در این زمینه تدوین‌شده است را مشاهده کنید، می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

دانلود قرارداد شراکت

 

نمونه قرارداد شراکت

 

قدم دوم: در مورد مسئولیت‌ها و تعهدات خود در شراکت، شفاف سازی کنید

مسئله شفاف‌سازی و مشخص کردن تمامی بندها و قوانین حقوقی که باید در مورد آن تصمیم‌گیری کنید. شما باید بدانید که تعهدات و مسئولیت‌های خودتان و شریک یا شرکایتان چیست. تقسیم‌کارها بر اساس سهام و سهم‌الشراکه مشخص‌شده باعث می‌شود که شما به‌راحتی بتوانید تشخیص دهید که آیا طرفین به تعهدات خود پایبند بوده‌اند یا خیر؟

 

حتما مطالعه کنید: ویژگی‌های یک شریک مناسب چیست؟ عاملی مهم در موفقیت شراکت

 

قدم سوم: احساسات خود را کنترل کنید

در هر کسب‌وکاری ممکن است که مسائلی مانند شکست به وجود آید، برای جدا شدن از شراکت حتماً باید در این مواقع احساسات خود را کنترل کنید. شما نمی‌توانید با بروز احساسات مختلفی مانند خشم، عصبانیت، دلسردی و… از شراکت خود جدا شوید. بهترین کاری که در این موقعیت می‌توانید انجام دهید، مراجعه به نمونه قرارداد شراکت خود و تصمیم‌گیری در مورد استراتژی است که از ابتدا بر روی آن توافق کرده‌اید.

 

قدم چهارم: از یک مشاور حقوقی حرفه‌ای کمک بگیرید!

شاید در نمونه قرارداد شراکت شما استراتژی خاصی برای جدا شدن از شراکت وجود داشته باشد که لازمه اجرایی شدن آن، کمک گرفتن از یک مشاور حقوقی خبره باشد. مشاوران حقوقی و کمک گرفتن از خدمات آن‌ها در این زمینه، می‌تواند کمک کند که هر یک از طرفین به حق‌وحقوق خود برسد. شاید تصور شما این است که مشاور حقوقی تنها در موقعیت‌های پراسترس و مشکلات ناگوار باید حضورداشته باشد که صحیح نیست!

 

نمونه قرارداد شراکت

حضور یک وکیل یا مشاور حقوقی که بر مسائل قرارداد شراکت شما تسلط کافی داشته باشد، می‌تواند تضمین‌کننده این موضوع باشد که تمامی سود و سهم‌الشراکه بر اساس موضوعات توافق شده بین طرفین تقسیم شود. همچنین اگر در موقعیت حساسی هستید که احساس می‌کنید، شاید رابطه شخصی شما با شریکتان نیز درخطر است، می‌توانید با حضور یک متخصص حقوقی از این اتفاق و خطر جلوگیری کنید.

 

حتما مطالعه کنید: با اصول اولیه یک شراکت موفق آشنایی دارید؟ 5 اصل مهم شراکت را بشناسید

 

قدم پنجم: گزینه های دیگر را قبل از جدا شدن از شراکت بررسی کنید!

گاهی اوقات ممکن است که نیاز به خروج از شراکت نباشد و شما بتوانید با بررسی خواسته‌های طرف مقابلتان و یا یک گفت‌و‌گوی ساده، چالش‌های پیش آمده را بررسی کنید. گاهی اوقات برخی از اختلافات جزئی بین طرفین کسب‌و‌کار، باعث می شود که نرخ رشد کسب‌وکار کاهش پیدا کند و یا با شکست مواجه شود. شما می‌توانید با بررسی مشکل و حل آن، شراکت خود را حفظ کنید. البته گاهی اوقات تنها راه برای دوام یک کسب‌وکار و یا حفظ سرمایه، خروج از شراکت است.

 

نتیجه‌گیری: تنها رفتار برد برد، می‌تواند از مشکلات جلوگیری کند

در شراکت، یکی از مهم‌ترین رفتارهایی که می‌توانید از خود نشان دهید، برد برد است. شما باید به دنبال حرکتی باشید که در آن‌ همه اعضا نفع ببرند. پیچیده‌تر کردن اختلافات و بحث‌های کاری، می‌تواند به ضرر شما و تمامی شرکایتان تمام شود. اگر تصمیم به خروج از شراکت گرفته‌اید، حتماً شیوه‌ای را در پیش داشته باشید که همگی طرفین قرارداد از آن نفع کافی و عادلانه را ببرند.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

شما می‌توانید بامطالعه دیگر مقالات مجله لامینگو و بررسی آن‌ها راجع به مسائل حقوقی کسب‌وکار، آگاه‌تر شوید و در مواقع حساس در مورد سازوکارهای قانونی لازم  مطلع باشید. همچنین درزمینه جدا شدن از شریک اگر تجربه، نظر و یا سؤال خاصی دارید، می‌توانید در انتهای همین مطلب با کارشناسان حقوقی لامینگو در میان بگذارید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب عرفان خجسته وهاب زاده

دیدگاه شما

یک دیدگاه

  • ali
    1 سال پیش

    جداکردن کسبوکارازتلفن