با اصول اولیه یک شراکت موفق آشنایی دارید؟ 5 اصل مهم شراکت را بشناسید

نمونه قرارداد شراکت

همه ما ممکن است که باورهای متفاوتی در رابطه با شراکت داشته باشیم. شراکت یکی از مسائل مهمی است که باید به آن‌ها قبل از انعقاد قرارداد آن توجه داشت تا تمامی چالش‌ها و و باورهایی که راجع به شراکت و نحوه آن داریم، کاملاً خنثی شوند. در شرایطی که ممکن است هر تیم یا فردی در رابطه با شراکت، تصمیم‌گیری‌ها و رویکردهای متفاوتی داشته باشد، بررسی اصول در یک نمونه قرارداد شراکت ،احتمالاً بتواند به شما کمک کند که در این رابطه تصمیم‌گیری صحیح داشته باشید.

بسیاری از افرادی که در زمینه‌های مختلف در حال فعالیت هستند و برای توسعه کار خود شریک پیدا کرده‌اند، بعد از مدتی ممکن است که بر سر مسائل مالی دچار مشکلاتی شوند که به ضرر آن‌ها و کسب‌وکارشان تمام شود. شاید می‌پرسید که راه حل این مشکلات و چالش‌ها چیست؟ شما می‌توانید با پیروی از اصول شراکت موفق و تنظیم یک نمونه قرارداد شراکت به خوبی از به وجود آمدن تمامی این چالش‌ها جلوگیری کنید.

 

این مطلب را حتما مطالعه کنید: همه آنچه که درباره قرارداد شراکت و مسائل حقوقی آن باید بدانید!

 

۵ اصل مهم و اساسی در مشارکت و پیدا کردن شریک

از مهم‌ترین اصولی که باید آن‌ها را دنبال کنید تا یک شراکت موفق داشته باشید و در آینده با مسائل، مشکلات و چالش‌ها در این زمینه برخورد نکنید، عبارت اند از:

 

مدیریت مسائل مالی بر اساس شیوه و اصول صحیح آن

مسائل مالی خود را چگونه مدیریت می‌کنید؟ شاید می‌پرسید که بررسی مسائل مالی شخصی من چه ارتباطی با مسائل مالی شراکت دارد؟ حقیقت این است که شیوه بررسی مسائل مالی و مدیریت آن‌ها در زندگی شخصی و مالی افراد معمولاً شبیه به یکدیگر است! پس اگر می‌خواهید که در کسب‌وکار و شراکت خود دچار مشکل نشوید، اولین قدمی که باید در این زمینه بردارید، این است که مدیریت مالی خود را بهبود ببخشید.

شما می‌توانید با مدیریت مالی صحیح خود در زندگی شخصی و کاریتان، یک رابطه شراکت بدون چالش در زمینه مسائلی مالی را تجربه کنید. همان‌طور که احتمالاً خودتان هم می‌دانید، بسیاری از شراکت‌ها بر سر پول و مسائل این چنینی به هم می‌خورد. اگر نمی‌خواهید که کسب و کار شما بر سر چنین مسائلی بهم بخورد، توصیه می‌شود که حتماً قبل از شروع شراکت خود با کمک یک مشاور حقوقی اقدام به تدوین و تنظیم یک نمونه قرارداد شراکت اصولی کنید.

 

نمونه قرارداد شراکت

 

مرز رابطه دوستانه و کاری خود را قبل از شروع شراکت مشخص کنید!

در هر رابطه شراکتی بوجود آمدن یک رابطه شخصی اجتناب ناپذیر است، اما باید توجه داشته باشید که برای عدم برخورد به مشکل خاصی در این زمینه حتماً باید توجه داشته باشید که میان زندگی شخصی و کاری خود، یک حد و مرز تهیه کنید. یکی دیگر از دلایل این که رابطه‌های کاری از بین می‌روند و کسب‌وکارها نابود می‌شوند، تداخل رابطه شخصی با رابطه کاری است.

برای رعایت این اصل، حتماً باید مدنظر داشته باشید که می‌توانید در همان ابتدای شروع شراکت خود با شریک یا شرکایتان یک جلسه بدون تعارف برقرار کنید که در آن به تمامی مسائل مهم در این حوزه رسیدگی شده باشد. در این جلسه شما باید در مورد توقعات خود از یکدیگر، انتظارات و مسائلی که نباید درگیر رابطه کاری شما شود، صحبت کنید.

 

جنگ اول بهتر از صلح آخر است! (در رابطه با خروج از شراکت تصمیم‌گیری کنید)

به هر دلیلی شما یا یکی از شرکایتان شاید تصمیم بگیرید که از شراکت خارج شوید! برای این شرایط خاص، آیا تصمیم‌گیری کرده‌اید؟ آیا شما می‌دانید که چطور و به چه نحو باید از شریک خود جدا شوید، بدون آنکه مشکل یا اخلافی بین شما بوجود آید؟ شما باید برای محاسبه ارزش واقعی هر سهم تصمیم‌گیری صحیحی کرده باشید و در این زمینه مدنظر بگیرید که چطور و به چه صورت باید اقدام به خرید سهام طرف مقابل کنید.

در یک نمونه قرارداد شراکت استاندارد که همه مسائل در آن بررسی شده باشد، ما شاهد این موضوع هستیم که برای این موضوع و نحوه انجام آن تصمیم‌گیری شده‌است و تمامی شرکا بر روی این مسئله توافق دارند. اگر نمی‌توانید به خوبی خودتان به تنهایی در رابطه با مسائل حقوقی خروج از شراکت و خرید و فروش سهام تصمیم‌گیری کنید، بهتر است که با یک مشاور حقوقی حرفه ای صحبت کنید.

 

نمونه قرارداد شراکت

 

قبل از تنظیم نمونه قرارداد شراکت حتماً انتظارات خود را مشخص کنید!

مشخص کردن انتظارات از جمله مسائل مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید. این که باید چه مقدار از سهام یا سود مال شما باشد و دوست دارید که به چه صورت و یا چگونه از شراکت خارج شوید، مسئله‌ای است که باید بی‌پرده به آن بپردازید و به صورت شفاف تمامی انتظارات خود در این زمینه را بیان کنید.

البته مسائل دیگری هم مهم هستند که باید حتماً به آن‌ها در صحبت‌های قبل از شروع شراکت اشاره شود. از جمله این صحبت‌های بسیار مهم که باید به آن‌ها توجه داشته باشید، میزان ساعات کاری، مشخص کردن میزان سرمایه‌گذاری با منابع مالی و معنوی و … است. اگر در این رابطه بدون شفافیت لازم صحبت نکنید، احتمالاً در آینده نه چندان دور با شریک خود دچار اختلافاتی می‌شوید.

 

این مطلب را حتما مطالعه کنید: ویژگی‌های یک شریک مناسب چیست؟ عاملی مهم در موفقیت شراکت

 

اهداف و ارزش‌های خود را قبل از امضای قرارداد شراکت هم‌راستا کنید!

آخرین اصل مهمی که در یک شراکت موفق به آن توجه فراوانی می‌شود، یکسان‌سازی اهداف و ارزش هاست. دو شخص که می‌خواهند به دو مسیر متفاوت بروند و در یک ماشین هستند، احتمالاً هیچ وقت، هیچ جا نخواهند رفت. این نکته در مورد ارزش‌ها و اهداف شما هم صدق می‌کند. اگر هدف شما با شریک یا شرکایتان متفاوت باشد، احتمالاً هیچ وقت، پیشرفت نخواهید کرد و تنها در جای خود، ثابت می‌مانید.

شما حتماً باید قبل از تنظیم نمونه قرارداد شراکت و بررسی آن به صورت کامل در رابطه با این موضوع تصمیم‌گیری‌های لازم را کرده باشید و به یکسان‌سازی انتظارات با شریک خود رسیده باشید. برای دریافت یک نمونه قرارداد شراکت که توسط متخصصین حقوقی سامانه تنظیم آنلاین قرارداد لامینگو تهیه شده‌است، می‌توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید:

دانلود قرارداد شراکت

 

از کمک‌های یک مشاوره حقوقی حرفه‌ای قبل از مشارکت غافل نشوید!

همه افرادی که از شراکت تجربه ناخوشایندی دارند، احتمالاً راجع به قرارداد شراکت خود، تصمیمات صحیحی نگرفته بودند. این افراد بدون آن که بدانند، وارد مسائل پیچیده حقوقی شده بودند که از آن هیج اطلاعی نداشتند و همین موضوع باعث یکسری از مسائل و اختلافات می‌شود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

اگر علاقه‌مند هستید که در این زمینه اطلاعات بیشتری داشته باشید، می‌توانید به دیگر مقالات مجله لامینگو مراجعه کنید. همچنین اگر در رابطه با اصول شراکت، نظر، سؤال و یا تجربه خاصی دارید، می‌توانید در بخش نظرات انتهای همین مقاله با ما و دیگر افرادی که این مقاله را مطالعه می‌کنند به اشتراک بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب عرفان خجسته وهاب زاده

دیدگاه شما

بدون دیدگاه