5 نکته مهم حقوقی در قرارداد فریلنسری !

4 سال پیش
قرارداد فریلنسری

 

با افزایش پدیده فریلنسری، روابط میان این افراد با متقاضیان ارائه خدمت با چالش‌های بسیاری همراه بوده است. یکی از این مسائل روابط قراردادی و حقوقی میان افراد است. قراردادهای فریلنسری از یک قالب خاصی پیروی می‌کنند و از یک تخصص به تخصص دیگر جزئیات خاصی دارد. با افزایش تقاضای افراد مبنی بر تنظیم اختصاصی قرارداد فریلنسری، تصمیم گرفتیم در این نوشتار به شرح نکات مهم و کلیدی اینگونه قراردادها بپردازیم.

این مطلب را بخوانید: چالش‌­های فریلنسر و راه­‌های مقابله با آن

قرارداد فریلنسری چگونه قراردادی است؟

یک قرارداد فریلنسری زمانی میان افراد تنظیم می‌گردد که فردی خواهان تخصص و مهارت یک فرد دیگر که به اصطلاح فریلنسر نامیده می‌شود باشد. فریلنسرها افرادی هستند که در قالب پروژه و به دور از روابط استخدامی کار می‌کنند. امروزه تخصص‌های مختلفی تحت عنوان فریلنسری رو به رشد هستند. غالبا مشاغل مربوط به کسب‌وکارهای الکترونیک در این شکل و شمایل کار می‌کنند. مشاغلی نظیر برنامه نویسی، تولید محتوا یا کارهای گرافیستی مثال‌های مناسبی از رشته‌های محبوب فریلنسرها هستند.

قراردادهای فریلنسری از همان قالب معروف و محبوب قراردادهای پیمانکاری تبعیت می‌کنند. درواقع می‌توان گفت قراردادهای فریلنسری نام و عنوانی جدید برای قراردادهای پیمانکاری هستند. در ادامه به شرح مهم‌ترین نکات حقوقی این قراردادها اشاره می‌کنیم.

تنظیم قرارداد سفارشی

5 نکته مهم حقوقی قراردادهای فریلنسری

  • طرفین قرارداد

قبل از هر چیز لازم است کارفرما یا متقاضی خدمت درک و شناخت کافی از فریلنسر و توانایی او داشته باشد. این کار سبب می‌شود تا نتیجه حاصل شده باب طبع ایشان باشد. به همین دلیل در مرحله اول بررسی سوابق کاری افراد به شدت توصیه می‌گردد. پس از آن لازم است در متن قرارداد معرفی درست و کاملی از طرفین صورت گیرد.

قرارداد فریلنسری

  • موضوع قراردادهای فریلنسری

موضوع هر قرارداد فریلنسری باید بر اساس محتوا و هدف همان قرارداد یا پروژه نوشته شود. این ماده یکی از مهم‌ترین مواد این قرارداد را تشکیل می‌دهد لذا باید در نگارش آن دقت شود. اگر احساس می‌کنید نیاز است به شرح جزئیات پرداخته شود حتما این جزئیات را جداگانه نوشته و به متن قرارداد پیوست کنید.

  • مبلغ قرارداد و شرح پرداخت

قبل از هر چیز لازم است یک مبلغ کلی برای انجام پروژه مشخص کنید. سپس درصدی از آن را به عنوان پیش‌پرداخت به فریلنسر پرداخت کنید که با امضای قرارداد ایشان را ملزم به آغاز کار کند. پس از آن می‌توانید برای هر قسمت از پروژه یک فازبندی و شاخص مناسب قرار دهید تا در صورت حصول شاخص موردنظر در زمان تعیین شده، مبلغ درنظر گرفته شده به فریلنسر پرداخت شود.

  • شرح دقیق تعهدات طرفین همراه با ضمانت اجرای مناسب

مهم‌ترین قسمت یک قرارداد که منشا اصلی تعارضات و اختلافات افراد را ناشی می‌گردد، قسمت مربوط به تعهدات است. هرچه تعهدات شفاف‌تر و جزئی‌تر نوشته شوند احتمال بروز اختلاف در آن کمتر خواهد بود. همچنین لازم است در ازای تعهدات مهم قراردادی ضمانت اجرای متناسب هم درج گردد تا در صورت نقض آن تعهد تعیین تکلیف راحت‌تر و سریع‌تر صورت پذیرد.

  • مالکیت فکری دستاوردهای قرارداد فریلنسری

در تمام قراردادهای پروژه‌ای و فریلنسری باید این احتمال را قرار دهیم که ممکن است یک دستاورد مهمی خارج از توقعات قراردادی اما در نتیجه آن به وقوع بپیوندد. مالکیت این دستاوردها از آن چه کسی خواهد بود؟ قبل از اینکه بر سر این موارد به مشکل بر بخورید لازم است تکلیف آن‌ها را روشن کنید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

اگر شما هم به عنوان یک فریلنسر حرفه‌ای به یک قرارداد استاندارد حقوقی احتیاج دارید همین حالا با دریافت وقت مشاوره از مشاوران حقوقی لامینگو نسبت به تنظیم اختصاصی قرارداد خود اقدام کنید.

برای مطالعه سایر مطالب ما به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه بفرمایید و با ما از طریق کامنت در ارتباط بمانید.

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه