نمونه قرارداد خرید و فروش چوب و الزامات حقوقی مرتبط با آن

2 سال پیش
نمونه قرارداد خرید و فروش چوب

 

چوب درختان از مواد مهم طبیعی است که در زندگی انسان از دیرباز تا کنون بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. ماده اولیه مهم کارگاه‌ها و کارخانه‌جاتی که به تولیدات محصولات و مصنوعات چوبی می‌پردازند چوب است. هم‌چنین از چوب در ساختمان‌سازی، معماری داخلی و امروزه حتی از چوب خام برای دکوراسیون خانه و محل کار هم استفاده می‌شود. با رواج زندگی شهری و ماشینی و دوری از طبیعت افراد قصد دارند با وارد کردن نمادها و مواد طبیعی روح زندگی و طبیعت را وارد محل زندگی خود کنند و چوب یک از این مواد مهم است. بنابراین گرایش به خرید و فروش چوب در بین مردم بسیار بالا رفته است.

ما در این نوشتار نکات ضروری که در هنگام خرید و فروش چوب لازم است رعایت کنید را مورد بررسی قرار می‌دهیم. با ما همراه باشید!

پیش از آن لازم به ذکر است شما خواننده عزیز می‌توانید از طریق لینک زیر نمونه قرارداد خرید و فروش چوب لامینگو را به صورت سفارشی از مشاورین حقوقی ما دریافت نمایید.

 

تنظیم قرارداد خریدوفروش چوب

 

قرارداد خرید و فروش چوب چیست؟

خرید و فروش و مبادله کالا به کالا از اولین معاملات و روابط تجاری موجود بین انسان‌ها بوده است. برآمده از ماده ۳۳۸ قانون مدنی خرید و فروش را مالک شدن مال منقول یا غیرمنقول معین، در ازای پرداخت مبلغ مال می‌توان معنا نمود.

مکتوب کردن شرایط و ضوابط عمل خرید و فروش، تحت عنوان سند قانونی را قرارداد خرید و فروش می‌گویند. نمونه قرارداد خرید و فروش چوب نیز یکی از انواع این اسناد الزام‌آور است که به تعیین تعهدات طرفین، شرایط و ضوابط حاکم برقرارداد و دیگر موارد مهم در رابطه طرفین می‌پردازد.

در ادامه به بررسی بیشتر ضوابط و الزامات حقوقی این قرارداد می‌پردازیم.

همراه ما باشید!

 

طرفین قرارداد خرید و فروش چوب چه کسانی هستند؟

در قراردادها اولین بند اصولاً به تعیین طرفین و مشخصات و سمت آن‌ها اختصاص می‌باید. در نمونه قرارداد خرید و فروش چوب نیز تعیین طرفین قرارداد و مشخصات آن‌ها از مهمات این قرارداد می‌باشد. در این قسمت نام، نام خانوادگی، نام پدر٬ شماره شناسنامه، شماره ملی، آدرس محل سکونت، کد پستی و اطلاعاتی از این قبیل می‌باشد.

در نمونه قرارداد خرید و فروش چوب یک طرف قرارداد، فروشنده یا در اصطلاح حقوقی بایع و طرف دیگر قرارداد خریدار می‌باشد.

در قرارداد خرید و فروش چوب خریدار یا فروشنده می‌تواند شخص حقیقی یا حقوقی مانند شرکت‌ها، موسسات، کارخانه‌جات تولید مصنوعات چوبی، کارگاه‌ها و… باشند. در صورتی که طرفین یا یکی از آن‌ها شخص حقوقی باشند در قسمت اطلاعات طرفین لازم است نام شرکت، شماره ثبت، کد اقتصادی، آدرس شرکت، تلفن، مشخصات نماینده قانونی و سمت وی در قرارداد نوشته شود.

 

نمونه قرارداد خرید و فروش چوب

 

موضوع قرارداد

در نمونه قرارداد خرید و فروش چوب موضوع قرارداد عبارت است از فروش چوب با مشخصات و به میزان معین شده بین طرفین.

پس دریافتیم که ذکر نوع چوب، کیفیت آن، اندازه‌ها و نام چوب برش خورده (در صورتی که خریدار قصد خرید چوب برش خورده و در ابعاد مشخصی را دارد)، وزن چوب، میزان چوب، تعداد قطعات و دیگر جزيیات و مشخصات دقیق محصول در قرارداد نوشته شود.

مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت

در این بند از قرارداد لازم است میزان مبلغی که طرفین به عنوان ثمن (قیمت) معامله توافق کرده‌اند ذکر شود.

هم‌چنین نحوه پرداخت مبلغ و زمان پرداخت نیز باید ذکر شده و به توافق طرفین برسد.

برای مثال در قرارداد ذکر می‌شود: خریدار متعهد شد پنجاه درصد مبلغ قرارداد را در زمان تحویل کالا و بقیه مبلغ را تا حداکثر پس از یک هفته تسویه نماید. نحوه پرداخت به این صورت است که ۵۰٪ اول به صورت نقدی و ۵۰٪ دوم را طی یک فقره چک پرداخت نماید.

هم‌چنین ممکن است در قرارداد خرید و فروش چوب مقرر شود، خریدار متعهد است در ابتدای عملیاتی شدن پروژه و قرارداد مبلغ ۵۰ میلیون تومان به عنوان پیش پرداخت، به صورت نقدی یا ضمانت نامه بانکی جهت خرید مورد معامله به فروشنده پرداخت کند.

 

نمونه قرارداد خرید و فروش چوب

 

تعهدات و شرایط حاکم بر قرارداد

  • فروشنده متعهد است کیفیت محصول مورد قرارداد را تضمین و محصول نهایی با کیفیت را به خریدار تحویل دهد.
  • خریدار متعهد است مبلغ مورد معامله و پیش پرداخت را طبق قرارداد در زمان مقرر پرداخت نماید. خسارت حاصل از تأخیر در پرداخت ثمن و در پی آن تأخیر در تحویل سفارشات می‌باید در قرارداد پیش‌بینی گردد.
  • فروشنده مرجوع کردن قطعاتی از مورد معامله (انواع چوب) که بر اساس سفارش خریدار و مطابق با مشخصات توافق شده، اندازه اشتباه، میزان غلط و… باشند را، تا مدت مشخصی می‌پذیرد. برای مثال به مدت ۳ روز و پس از آن امکان مرجوع کردن مورد معامله وجود ندارد.
  • هیچ یک از طرفین در قبال قوه قاهره و حوادث فورس ماژور مسئول نخواهند بود. این به این معنا است که در صورت وقوع حوادث طبیعی و خارج از اراده طرفین مانند: سیل، زلزله، آتش سوزی و… هر یک از طرفین ناتوان در انجام تعهدات خود باشند، مسئولیتی در قبال طرف دیگر نخواهند داشت.
  • هر یک از طرفین که با عدم انجام تعهدات خود در موعد مقرر یا عمل نادرست و ناکافی موجب ورود زیان به طرف دیگر شده است، موظف به جبران خسارات وارده به طرف مقابل می‌باشد.
  • شرایط این قرارداد و اسناد و مدارک مرتبط با آن برای طرفین محرمانه است و هیچ یک از طرفین حق افشای این موارد و اسرار را ندارد.
  • پایان یافتن نمونه قرارداد خرید و فروش چوب، با اتمام مدت زمان قرارداد، با توافق طرفین برای فسخ قرارداد، فسخ قرارداد به علت نقض مقررات ذکر شده در قرارداد یا دلایل قانونی ممکن است اتفاق بیافتد؛ در غیر این صورت، قرارداد تا پایان مدت مقرر شده در قرارداد پابرجا و طرفین متعهد به انجام وظایف خود هستند.
  • محل تسلیم کالا و تحویل چوب به خریدار، محلی است که در قرارداد مشخص شده است. اگر در قرارداد محل تسلیم کالا مشخص نشده باشد و عرف محل رویه خاصی را مقرر نکرده باشد، مورد معامله باید در محل انعقاد قرارداد خرید و فروش یا اصطلاحاً محل انعقاد عقد بیع به خریدار تحویل داده شود.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن پایانی

چوب یکی از مواد اولیه مهم در زندگی انسان‌ها است. از دیرباز انسان‌ها با استفاده از چوب و ساخت مصنوعات چوبی به انواع نیازهای خود پاسخ می‌گفتند. امروزه نیز با تمایل بیشتر افراد به استفاده از مواد طبیعی و وارد کردن نشانه‌هایی از طبیعت به سبک زندگی خود استقبال از چوب و مصنوعات چوبی بیشتر شده است. از این رو علاوه بر نجاران، کارخانه‌جات، کارگاه‌های بزرگ، این خریداران بزرگ و مهم چوب، همه افرادی که کسب‌وکار کوچک یا خانگی مرتبط با چوب دارند و همه افرادی که به نوعی از چوب استفاده می کنند، مخاطب خرید چوب هستند. در نتیجه قرارداد خرید و فروش چوب قرارداد لازم و مهم برای این گروه از افراد و فروشندگان چوب است.

در این نوشتار سعی کردیم به بخشی از الزامات و اصولی که لازم است در قرارداد خرید و فروش چوب به آن توجه کنید بپردازیم. همچنین اگر شما نیازمند خرید یا فروش چوب هستید، درخواست جهت تنظیم نمونه قرارداد خرید و فروش چوب لامینگو هم اکنون در دسترس شماست.

از شما خواننده عزیز دعوت می‌کنیم جهت مطالعه مطالب حقوقی بیشتر٬ از لامینگو بلاگ دیدن فرمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب فاطمه فاضلی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه