هزینه‌های تعمیرات در آپارتمان بر عهده کیست؟

4 سال پیش
نمونه قرارداد پیمانکاری تعمیرات ساختمان

امروزه به دلیل گسترش جمعیت و سکونت افراد در شهرهای بزرگ بیشتر افراد ناچار به زندگی در آپارتمان‌ها می‌شوند. این زندگی به نوعی حریم شخصی و زندگی اشتراکی را در کنار یکدیگربرای افراد به دنبال می‌آورد. یک ساختمان ممکن است که در شرایط و موقعیت‌های مختلف به تعمیرات نیاز پیدا کند و ساختمان تنها متعلق به یک نفر نیست و به همه افرادی که در آن ساکن هستند متعلق است. بنابراین برای هر نوعی از تعمیرات و هزینه‌هایی که در پی آن به وجود می آید لازم است که تعیین شود چه کسی موظف است ان‌ها را بر عهده بگیرد. این موارد همه باید پیش از قرارداد ساختمان برای همه ساکنین شفاف سازی شده باشد تا از درگیری‌ها و مشکلاتی که ممکن است در پی این مورد بوجود بیاید کاسته شود. در ادامه درباره این هزینه و چگونگی پرداخت آن‌ها برایتان خواهیم گفت.

 

این مطلب را حتما مطالعه کنید: همه آن‌چه که درباره پیمانکاری تعمیرات ساختمان باید بدانید

 

هزینه‌های تعمیرات از نظر قانون چگونه است؟

از آن جایی که یکی‌ از اختلافاتی که مستاجر یا موجر با آن روبرو می‌شوند هزینه های پیش آمده در تعمیرات است بر اساس قانون این موضوع را می‌توان مورد توجه قرار داد. بر اساس ماده 486 قانون مدنی برای حل این اختلاف‌ها این طور امده است که مالک یک ساختمان یا موجر آن موظف است ملک را با همه شرایط و امکاناتی که در قرارداد بین طرفین قید شده است به مستاجر تحویل دهد و هزینه‌ها نیز بر مبنا کلی یا جزیی بودن آن مستاجر یا مالک موظف به پرداخت آن‌ها هستند. بنابراین نکته اصلی این است که تعمیرات کی و جزیی برای طرفین تعریف شود. در قانون هزینه تعمیرات کلی بر عهده موجر و مالک ساختمان است چرا که با دریافت شارژ ماهیانه موظف است که این موارد را پرداخت کند اما تعمیرات جزیی و هزینه‌های آن بر عهده خود مستاجر است.

 

نمونه قرارداد پیمانکاری تعمیرات ساختمان

 

کدام تعمیرات جزیی است و کدام تعمیرات کلی است؟

تعمیرات کلی، اقداماتی است برای تعمیر مواردی در ساختمان که در اثر استفاده ایجاد نشده‌اند و به اصل بنا بر می‌گردد :
– تعمیرات مربوط به اصل ساختمان مثل درها و پنجره‌ها و سقف و حیاط و سایر بخش‌های ساختمان
– تعمیراتی که به تاسیسات مربوط می‌شود مثل شوفاژ خانه‌ها کولرهای ساختمان و تهویه و از این قبیل چیزها.
– تعمیراتی که به لوله کشی‌های آب و گاز مربوط می‌شود.
– مواردی که به نشتی‌های سرویس ها و لوله‌های آب برمی‌گردد.
– تعمیرات مشکلاتی که در برق ساختمان اتفاق می‌افتد.
– تعمیرات کلی آسانسور
– رنگ آمیزی کلی ساختمان

 

و اما تعمیرات جزیی تعمیراتی هستند که در اثر استهلاک در مرور زمان برای هر بخش ممکن است رخ بدهد و مواردی می‌بایست مورد تعمیر قرار بگیرند که جزء موارد مصرفی هستند:

– تعمیر شیرهای آب ساختمان و تعویض واشرها
– تعویض پوشال‌های کولرهای آبی
– تعمیر قفل در
– تعمیر پریزهای برق
-تعمیر تهویه‌های سرویس‌های بهداشتی در هر واحد.

با استفاده از این لیست می‌توان به افراد یک دید کلی درباره این که کدام یک از تعمیرات کلی بوده‌اند و کدام یک جزیی داد تا بتوانند پیش از قرارداد از این موارد مطلع باشند.

 

در صورتی که شما به یک نمونه قرارداد پیمانکاری تعمیرات ساختمان نیاز دارید می‌توانید با مراجعه کردن به لینک زیر از خدمات کارشناسان ما در این حیطه استفاده نمایید:

دانلود نمونه قرارداد تعمیرات ساختمان

 

اگر مالک ساختمان از تقبل هزینه‌ها سر باز زد چه باید کرد؟

اگر تعمیرات مورد نیاز در ساختمان از دسته تعمیرات کلی باشد و مالک موظف به انجام آن‌ها باشد ولی هزینه‌های آن را تقبل نمی‌کند و یا برای تعمیراتی اقدامی نیز انجام نمی‌دهد؛ می‌توان با استناد به قرارداد بین طرفین به شورای حل اختلاف مراجعه کرد و از مالک شکایت نمود. اگر در صورت شکایت نیز مالک همچنان اقدامی در این زمینه انجام ندهد مستاجر می‌تواند هزینه تعمیرات را با توجه به چند و چون آن که به صورت قانونی تعیین می‌شود از اجاره بها کسر کند. در صورتی که مالک زیر بر هیچ یک از این موارد نرود مستاجر می‌تواند بر اساس حکم دادگاه قرارداد بین خود و مالک ساختمان را فسخ نماید.

 

نمونه قرارداد پیمانکاری تعمیرات ساختمان

 

اگر مستاجر مانع انجام تعمیرات توسط مالک شود چه باید کرد؟

در صورتی که یکی از مستاجرین در ساختمان مانع شود که مالک تعمیرات اساسی را انجام دهد مالک نیز می‌تواند با مراجعه کردن به شورا حل اختلاف با استناد به قرارداد بین خود و مستاجر، از مستاجر شکایت نموده و با در دست داشتن حکم دادگاه و قوانینی که به او این حق را می‌دهند در فرصتی مناسب بدون نیاز به اجازه مستاجر به تعمیرات اساسی ساختمان بپردازد.

 

این مطلب ممکن است برای شما مفید باشد: آیا وجود قرارداد در تعمیرات ساختمان ضرورت دارد؟

 

کلام پایانی

در مراجع قضایی گاهی پرونده‌هایی قرار می‌گیرند که به موج اختلاف بین مستاجر و مالک بر سر پرداخت هزینه‌های ساختمان به وجود آمده‌اند. بنابراین برای کم شدن این اختلافات در مرحله اول مهم است که همه مواردی که ممکن است بر عهده هر یک از طرفین باشد در قرارداد قید شود تا بتوان با استناد بر آن به پیگیری اختلافات پرداخت. همچنین با اطلاع از قانون مستاجر و مالک میتوان از بروز دیگر اختلافات نیز جلوگیری نمود. و در پایان توجه به این نکته مهم است که زمانی مستاجر می‌تواند از ملک خود منتفع شود که آن ملک بی عیب و نقص باشد بنابراین طرفین اگر بنابر قرارداد به برطرف کردن مشکلات بپردازند اختلافی در این زمینه‌ها بوجود نخواهد آمد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

فراموش نکنید که می‌توانید جهت دریافت نمونه قرارداد پیمانکاری تعمیرات ساختمان از خدمات این مرکز بهره‌مند شوید. در صورتی که این مطلب برای شما مفید بوده است در بخش نظرات دیدگاه خودتان را با ما در میان بگذارید. همچنین جهت استفاده از سایر مطالب مرتبط می‌توانید به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه