سرمایه گذار خطرپذیر کیست؟

سرمایه‌گذاری خطرپذیر

سرمایه‌گذاری خطرپذیر یکی از موارد جهت دریافت سرمایه برای راه‌اندازی و آغاز به کار و یا پیشرفت یک کسب‌و‌کار کوچک می‌باشد. اکثر سرمایه‌گذاری‌هایی که در این حیطه صورت می‌گیرد ریسک بالایی دارند و در جریان خطر هستند. مواردی که در این نوع سرمایه‌گذاری‌ها دارای اهمیت می‌باشند شامل: داشتن مدیریت فعال، داشتن یک برنامه‌ریزی جهت توسعه ایده‌های راهبردی کسب‌و‌کار مورد هدف، ارزش افزوده و بالا رفتن قیمت سهام می‌شود. وقتی یک کسب‌و‌کار رونق پیدا کند، فعالیت‌های انجام شده در این راستا محور اساسی رشد محصول و یک فناوری نوین است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می‌توانید از مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه تیم حقوقی لامینگو بهره‌مند شوید.

 

دریافت مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه

 

مفهوم سرمایه‌گذاری خطرپذیر

سرمایه‌گذاری خطرپذیر نمونه‌ای از سرمایه‌گذاری در شرکت‌های نوپا و عموما استارتاپ‌ها می‌باشد. در حقیقت سرمایه مورد نیاز از گروه سرمایه‌گذار گرفته می‌شود و آن سرمایه را در کسب‌و‌کار و استارپ‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند. افراد کارآفرین برای جذب سرمایه به مواردی چون دارایی و خطر توسعه محصول سرمایه‌گذاری شده، توجه می‌کنند. این نوع سرمایه‌گذاری بیشتر در مرحله اول سرمایه‌گذاری مورد توجه واقع می‌شود و این نکته بر عکس سرمایه‌گذاری‌های دیگر است. این روش سرمایه‌گذاری بیشتر برای افراد ثروتمند و بانک‌ها و موسسات مالی انجام می‌شود، که چنین سرمایه‌ای را در اختیار دارند و حاضر به قبول ریسک‌ها هستند. چنین سرمایه‌گذاری و بالا بردن سرمایه برای شرکت‌هایی که فعالیت‌های خود را تازه شروع کرده‌اند بسیار مناسب است.

 

چگونگی کار صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر

با توجه به اینکه کسب‌و‌کار تا چه حدی از لحاظ سرمایه‌گذاری پیشرفت کرده است، شامل ۳ قسمت می‌شود که در ادامه به شرح آن می‌پردازیم:

  • بودجه اولیه
  • سرمایه مراحل اولیه
  • سرمایه مراحل پیشرفت

در یک صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر میزان کمی پول در کسب‌و‌کارهای متعدد سرمایه‌گذاری می‌شود. این کار به این دلیل است که شرکت‌های کوچک را به شرکتی بزرگ تبدیل کنند. این صندوق قبل از هر کاری از همان اول مبلغ سرمایه را جمع آوری می‌کند. سر فصلی که به وسیله صندوق برای سرمایه‌گذار ارسال می‌شود، تعیین می‌کند که آیا سرمایه‌گذاران قصد دارند سرمایه خود را اضافه کنند یا خیر. افرادی که چنین سرمایه‌گذاری را پوشش می‌دهند، از تمامی سرمایه‌گذاری‌ها محافظت می‌کنند. این صندوق برای بازدهی بالا و مثبت خود به دنبال سرمایه‌گذاران سهام خصوصی است. انجام این پروژه زمان‌بر بوده و نیازمند به یک جستجو در میان کسب‌و‌کار‌های مختلف می‌باشد تا شرکتی را پیدا کرد که بیشترین میزان رشد را دارد.

 

سرمایه‌گذاری خطرپذیر

 

کاربرد سرمایه‌گذاری خطرپذیر

بیشتر خدمات و برنامه‌هایی که روزانه مردم از آن استفاده می‌کنند، از طریق همین سرمایه‌گذاری خطرپذیر انجام شده است. پس از گذشت زمان، استارتاپ‌های مختلفی آغاز به جذب این نوع سرمایه‌گذاری می‌کنند. وقتی در کسب‌و‌کاری سرمایه خطرپذیر به درستی استفاده شود، باعث می‌شود که آن کسب‌و‌کار بر اصول درستی پایه ریزی شود. تمامی برنامه‌ریزی‌های اساسی در این راستا موجب جذب شریک‌های قدرتمند و داشتن بودجه‌ای بسیار می‌شود.

نکته قابل ذکر در این مورد این است که مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری خطرپذیر بیشتر برای کسب‌و‌کارها جدید کاربرد دارد. این سرمایه از طریق پول نقد و قرار دادن سرمایه برای شرکت‌های تازه کار می‌باشد. انتخاب چنین سرمایه‌گذاری بیشتر برای کسانی است که دسترسی به بنگاه‌های دیگری ندارند.

 

مراحل سرمایه‌گذاری خطرپذیر

مرحله اول

مهم‌ترین اصل در سرمایه‌گذاری تأمین بودجه است. این سرمایه در زمینه تحقق هدف در کسب‌و‌کار می‌باشد. کارآفرینان با دریافت چنین سرمایه‌ای دنبال ایده‌ای برای گسترش کسب‌وکار هستند و در این مرحله محصول را توزیع نمی‌کنند. بودجه‌ای که در این زمینه صرف می‌شود، جهت بالا بردن اعضای گروه و پژوهش‌ها در زمینه بازاریابی برای فروش محصول می‌باشد

مرحله دوم

در سرمایه‌گذاری خطرپذیر استارتاپ در مقابل سرمایه زیادتر بخشی از سهام خود را واگذار می‌کند. برای اینکه به پیشرفت قابل قبولی در این زمینه برسد. وقتی واگذاری سهام از این طریق صورت گرفت، جذب سرمایه بیشتر خواهد شد و در نهایت به رشد قابل توجهی رسیده و می‌توان موفقیت آن را ثابت کرد.

مرحله سوم

در این مرحله استارتاپ به میزان رشد بالایی رسیده و دیگر یک شرکت جدید و تازه‌کار به شمار نمی‌آید. با توجه به رونق بازار کسب‌و‌کار سرمایه‌گذاران قوی جلو می‌آیند و حتی بیشتر سرمایه‌گذاران در این مرحله شرکت می‌کنند و حتی ممکن است استارتاپ توسط شرکت‌های بزرگ خریداری شود.

 

سرمایه‌گذاری خطرپذیر

 

انواع قرارداد سرمایه‌گذاری خطرپذیر

قرارداد سهامی

نمونه‌ای رایج در سرمایه‌گذاری خطرپذیر که استارتاپ سرمایه کسب‌و‌کار خود را از شرکت سرمایه گذار دریافت می‌کند، از طریق تنظیم قرارداد سهامی است؛ به عنوان مثال در مقابل سرمایه و مالی که برای سرمایه‌گذاری دریافت می‌کند، پس از گذشت ۶ ماه،۲۰ درصد سهام را به سرمایه‌گذار می‌دهد.

قرارداد قرض یا وام قابل تبدیل به سهام

وقتی که یک وام تبدیل به سهام شود به عنوان بدهی کوتاه مدتی است که  در نهایت تبدیل به سهام می‌شود. با گذشت زمان بدهی در این سرمایه‌گذاری خود به خود به یک سهام تبدیل می‌شود. به عبارت دیگر از طرف سرمایه‌گذار مبلغی پول به صورت وام واگذار می‌شود. در اینجا سرمایه‌گذار به جای اینکه پول خود را پس بگیرد از سهام شرکت با توجه به شرایط قرارداد بهره‌مند می‌شود.

 

ویژگی‌های شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر

  • همراهی در مدیریت کردن شرکت‌ و استارتاپ
  • ارزیابی همه جانبه
  • خطرپذیری و قبول ریسک
  • مشارکت در مالکیت شرکت‌ها
  • داشتن دیدگاه بلند مدت

 

این مطلب را نیز بخوانید: تمام نکات کلیدی در خصوص مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه

 

فایده سرمایه‌گذاری خطرپذیر

  • توسعه کارآفرینی
  • تبلیغ محصولات
  • ترویج صادرات
  • ایجاد فرصت شغلی
  • کمک به رشد فناوری
  • کمک به شرکت‌های ضعیف
  • کمک به توسعه
  • رشد اقتصادی
  • دوام اقتصادی

کانال تلگرام لامینگو

در انتها باید بدانید

در انتها باید بدانید که در این مقاله شما را با مفهوم سرمایه‌گذاری خطرپذیر آشنا کردیم و نکته قابل ذکر این است برای انجام یک سرمایه باید قرارداری واضح بین دو طرف نوشته شود و موارد و نکاتی که در بالا ذکر کردیم مورد توجه قرار گیرد. برای انجام چنین سرمایه‌گذاری و عقد قرارداد مانند قرارداد وام قابل تبدیل سهام می‌توانید به وب‌سایت لامینگو مراجعه نمایید. همچنین از مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه استفاده کنید. کاربران می‌توانند برای کامل کردن اطلاعات خود در زمینه اقدامات پس از جذب سرمایه  و استفاده از خدمات مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه مقالات ما را در بلاگ حقوقی لامینگو دنبال نمایند. همچنین امکان درج سؤالات و ابهامات دراین‌باره در انتهای این مقاله نیز برای کاربران وجود دارد.

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهتاب جهاندار

دیدگاه شما

بدون دیدگاه