سرمایهگذار خارجی کیست؟
سرمایهگذاری خارجی به معنای سرمایهگذاری از طریق یک کشور در کشوری دیگر در جهت افزایش سهام و دارایی در کشور مدنظر. افراد سرمایه گذار خارجی طبق مقدار سرمایه گذاری که انجام میدهند نقش بسیار موثری در مدیریت و برنامهریزیهای شرکت دارند. با توجه به پیچیدگیهای مربوط به این نوع از جذب سرمایه، دریافت راهنمایی از متخصصین در قالب مشاوره حقوقی سرمایه گذاری و جذب سرمایه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
در این سرمایه گذاری ملیتهای مختلفی در شرکت سرمایه گذاری انجام میدهند و این خود یک روش برای رشد اقتصاد یک کشور در زمان آینده به شمار میآید. این جذب سرمایه میتواند هم از طریق شرکت و هم به وسیله افراد صورت گیرد، شرکتهایی که در مرحله پیشرفت و رشد خود هستند با فعالیت با شرکتهای دیگر این بستر را برای خود فراهم میکنند.
سرمایه گذاری خارجی به دلیل اینکه شرکتهای مختلفی از سرتاسر دنیا اقدام به به کاربستن سرمایه در کشورهای دیگر میکنند و موجب رشد اقتصادی آن کشورها میشوند، در سطح جهان رو به افزایش است.
دریافت مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه
مشاوره حقوقی سرمایه گذاری و جذب سرمایه: شکال مختلف سرمایهگذاری خارجی
- وامهای تجاری: این وامها به دولت خارجی و یا شرکتها تعلق میگیرد.
- جریانهای رسمی: کشورهایی که توسعه پیدا کردهاند به کشورهایی که در حال توسعه میباشند از این طریق کمک رسانی میکنند.
- سرمایه گذاری غیر مستقیم خارجی که همان سرمایه گذاری سبد مالی است.
- سرمایه گذاری مستقیم خارجی
سرمایه گذاری خارجی از طریق دو روش سرمایه گذاری مستقیم و سرمایه گذاری غیر مستقیم انجام میشود.
دستهبندی کلی سرمایهگذاری خارجی:
سرمایه گذاری عمومی خارجی
این سرمایهگذاری به وسیله دولتها و یا از طریق سازمانهایی که بینالمللی هستند انجام میگیرد، به عنوان مثال برخی از پروژهها و فعالیتهایی که برای توسعه یک کشور مهم و ضروری باشند به وسیله دولت خارجی مورد سرمایه گذاری قرار میگیرند.
سرمایه گذاری خصوصی خارجی
در این شیوه سرمایه گذاری به وسیله اشخاص حقیقی و حقوقی صورت میگیرد و به عنوان مهمترین نوع سرمایه گذاری میان شرکتهای معتبر به شمار میآید. در سرمایه گذاری خصوصی خارجی یکی از مهمترین فاکتورها این است که دولت هیچگونه دخالتی در این نوع از سرمایهگذاری ندارد.
سرمایهگذاری خارجی غیرمستقیم
این نوع سرمایهگذاری توسط شرکتها، موسسات مالی و افرادی که قصد سرمایه گذاری به صورت اختصاصی را دارند، انجام میشود. در این نوع از سرمایهگذاری، سهام برخی شرکتها و اوراق بهاداری که در بازار بورس وجود دارند، توسط آنها خریداری شده و به این وسیله مشارکت و جذب سرمایه خود را انجام میدهند. در این نوع سرمایهگذاری افراد از نظر حقوقی مشکلات کمتری دارند. سرمایه گذاری غیر مستقیم به دو روش انجام میشود، یکی به وسیله اوراق مشارکت که آن را خریداری میکنند، مانند خریداری کردن سندهای تجاری و سپرده بانکی و اوراق بهادار و روش دیگر آن سرمایهگذاری نقدی میباشد که به طور مستقیم سهام شرکتهایی که در کشورهای خارجی قرار دارند را خریداری میکنند.
این مطلب را از دست ندهید: نمونه قرارداد سرمایه گذاری خارجی و چالشهای آن + انواع قراردادهای رایج
منافعی که از سرمایه گذاری خارجی به دست میآید
- بهبود کارایی بازار
- بالا رفتن نقدینگی بازار
- بهبود زیر ساختهای بازار
- افزایش عمق بازار
- افزایش قیمت سهام و بهبود ساز و کارها
- به وجود آوردن محیطی رقابتی سالم
منافع حاصل از سرمایهگذاری خارجی بر سرمایهگذاران داخلی
افرادی که سرمایهگذاری داخلی انجام میدهند میتوانند از تجربه و دانش سرمایه گذاران خارجی استفاده کنند، و از تغییرات بازار سهام و روند پیشروی آن اطلاعاتی مفید و کاربردی کسب نمایند. افرادی که دانش و مهارت مدیریت سرمایهگذاری خارجی را دارند با نظارتی که انجام میدهند به بالا رفتن سطح شهرت شرکتها و شرایط بازاریابی بهینه و دست یافتن به اطلاعات مالی مناسب کمک بسزایی میکنند؛ همچنین سرمایه گذاران خارجی میتوانند با نظارت و بهبود بخشیدن به بازار بورس به کشورهای مختلف کمک کنند.
ابزارهای سرمایه گذاری غیرمستقیم خارجی
- انجام معاملات و داد و ستد به طور مستقیم از خارج از کشور در بازارهای سهام کشور
- انجام دادن سرمایه گذاری در نمونههای مختلف رسید سپرده
- شرکت کردن در نمونههای مختلف سرمایه گذاری کشوری
بسیاری از کشورها از ترکیب سه روش گفته شده برای انجام سرمایه گذاری خارجی در خریداری اوراق بهادار استفاده میکنند.
در انتها باید بدانید
کاربران میتوانند برای کامل کردن اطلاعات خود در زمینه جذب سرمایه گذار خارجی و استفاده از خدمات مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه، مقالات ما را در پلتفرم هوشمند حقوقی لامینگو را دنبال نمایند. همچنین امکان درج سؤالات و ابهامات دراینباره در انتهای این مقاله نیز برای کاربران وجود دارد.
دیدگاه شما