پس از ارسال اظهارنامه مالیاتی چه باید کرد؟
برخی از افراد به سبب نحوه کار و یا موقعیت اجتماعی خود مشمول شرایطی برای پرداخت مالیات خواهند شد. لذا آنچه که تعیینکننده میزان و نحوه پرداخت این مالیات است؛ میبایست با توجه به معیارهایی که وجود دارد مشخص گردد. به همین ترتیب افرادی که شرایط لازم برای پرداخت مالیات را دارند، به صورت سالانه نسبت به ارائه اظهارنامهای نسبت به عملکرد خود اقدام مینمایند. اظهارنامه مالیاتی گزارشی است که در قالب فرمهایی به سازمان امور مالیاتی ارائه میشود و با توجه به معیارهای موجود و اظهارات افراد، پرداختی مالیاتی آنها مشخص میگردد.
نکته قابل توجه، چگونگی تنظیم صحیح این نوع اظهارنامه به منظور طی شدن روند قانونی مسائل مربوط به آن است. ممکن است افراد با دریافت مشاوره اظهارنامه مالیاتی درباره نحوه تنظیم آن اطلاعات لازم را به دست بیاورند، اما لازم است بدانند که پس از ارسال اظهارنامه چه باید بکنند. ما در ادامه درباره این موضوع صحبت خواهیم کرد و اقداماتی را که بایستی افراد پس از ارائه اظهارنامه انجام دهند، مرور خواهیم کرد. پس میتوانید با ما همراه باشید.
درصورتیکه شما به یک مشاوره اظهارنامه مالیاتی نیازدارید؛ از طریق لینک زیر با کارشناسان حقوقی ما در این مرکز در تماس باشید و از خدماتی که این افراد در راستای ارائه مشاوره اظهارنامه مالیاتی برای شما درنظر گرفتهاند، استفاده نمایید:
دریافت مشاوره اظهارنامه مالیاتی
اظهارنامه مالیاتی چیست؟
همانطور که گفتیم اظهارنامه مالیاتی، اظهاراتی شفاف از عملکرد افراد واجد شرایط برای پرداخت مالیات است که در قالب فرمهایی تهیه و به سازمان امور مالیاتی کشور تقدیم میگردد. این اظهارات لازم است با ارائه ادله قانونی و سند و مدرک کافی تنظیم شود. لذا تمامی رویدادهای مالی شخص پرداختکننده مالیات لازم است با تکیه بر اسناد معتبر و اظهارات کاملا شفاف ارائه گردد. این فرمها امروزه از طریق درگاه الکترونیکی در اختیار افراد گذاشته میشود. اشخاص باید توجه داشته باشند که اظهارنامه مالیاتی خود را با رعایت شرایط و اصول لازم، تنظیم نمایند و بدانند هر اقدامی که در جهت فریب و یا عدم ارائه اطلاعات کافی به سازمان امور مالیاتی انجام دهند؛ میتواند عواقبی برای آنان به دنبال داشته باشد.
شاید لازم باشد این مطلب را مطالعه کنید: همه آنچه درباره اظهارنامه مالیاتی لازم است بدانیم!
برای ارسال اظهارنامه مالیاتی چه باید کرد؟
افراد حقیقی و حقوقی که موظف به پرداخت مالیات هستند، میبایست اظهارنامه خود را تهیه نموده و آن را در موعد مشخصی به سازمان مربوطه ارائه نمایند. اشخاص حقیقی هرساله تا پایان خرداد ماه موظف هستند که اظهارنامه خودشان را به سازمان امور مالیاتی ارائه نمایند و اشخاص حقوقی نیز تا پایان تیر ماه هر سال میبایست این اظهارنامه را تحویل دهند. سازمان مربوطه که این اظهارنامه را از اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت میکند، میبایست ظرف مدت یک سال از تاریخ انقضاء مواعد فوقالذکر، تمامی موارد و مندرجات فرمهای اظهارنامه را بررسی نموده و براساس عملکرد سالانه اشخاص، نحوه و میزان مالیات پرداختی از سوی آنان را مشخص نماید.
پس از بررسی اظهارنامه توسط سازمان مربوطه، برگ تشخیص مالیات صادر میگردد و میبایست تا حداکثر سه ماه پس از صدور به افراد ابلاغ گردد. لذا اشخاص حقیقی و حقوقی به ترتیب تا پایان شهریور ماه و مهرماه سال بعد از ارائه اظهارنامه خود میبایست منتظر برگ تشخیص مالیات خود بمانند.
پس از ارسال اظهارنامه تا زمان ابلاغ برگ تشخیص چه باید کرد؟
هنگامی که افراد اظهارنامه خود را در قالب فرمهای الکترونیکی ارائه نمودند؛ لازم است تا مدت زمان ابلاغ برگ تشخیص مالیات خود به برخی نکات توجه داشته باشند. اظهارنامه تهیهشده توسط آنها لازم است که در یک نسخه چاپی نزد آنان محفوظ بماند. پس از ارائه اظهارنامه، کد رهگیری برای اشخاص ارسال میشود که افراد با حفظ آن میتوانند روند طی شدن مراحل اظهارنامه خود را پیگیری نمایند. همچنین از آنجایی که اظهارنامه مالیاتی ارائهشده لازم است براساس مدارک و اسناد موجود، تنظیم شود؛ اشخاص میبایست تمامی این اسناد را که به نوعی در اظهارنامه به آنها استناد شده است، نزد خود نگهداری نمایند.
از آنجایی که اظهارنامه ارائهشده از جانب افراد میبایست با شفافیت و تکیه بر اصول قانونی ارائه شود؛ آنچه که بسیار اهمیت دارد این است که اشخاص تمامی امور و حسابهایی را که بر اساس آنها اظهارنامه تنظیم گشته است، مرور و بررسی نمایند و از صحت و درستی اظهارات خود اطمینان حاصل نمایند. همچنین لازم است تمامی این شواهد و مستندات به صورت کامل نگهداری شوند تا درصورت نیاز امکان مراجعه به آنها وجود داشته باشد. در نهایت نیز هرگونه اطلاعیه و یا پیامک ارسالشده از جانب سازمان امور مالیاتی کشور نیز بایستی نزد افراد حفظ گردد. در نهایت با درنظر گرفتن تمامی این موارد و بررسی و پیگیری موارد درج شده در اظهارنامه موعد ارائه برگ تشخیص مالیات فرا خواهد رسید.
شاید این مطلب برای شما مفید باشد: مدت زمان ابلاغ اظهارنامه به چه صورت است؟
این نکات را نیز در پایان به یاد داشته باشید
در نهایت با ارائه برگ تشخیص مالیات، شرایط و میزان پرداخت مالیات اشخاص مشخص خواهد شد و برای سال آتی، افراد واجد شرایط نیز میبایست اظهارنامه دیگری تنظیم نمایند. افراد واجد شرایط که موظف به تنظیم اظهارنامه و ارائه آن به سازمان امور مالیاتی هستند، میبایست درنظر داشته باشند که پرداخت مالیات و ارائه گزارشی شفاف و صادقانه تا چه حد میتواند برای آنها دارای اهمیت باشد. درنهایت با بررسی اظهارنامه افراد و صدور برگ تشخیص از سوی سازمان مربوطه، افراد عملکرد خودشان را بررسی میکنند و میتوانند درصورت وجود ایراد و یا هرنوع مورد دیگر، به برگ صادرشده اعتراض نمایند.
برای جلوگیری از بروز اختلافات احتمالی در آینده، افراد میتوانند با دریافت مشاوره اظهارنامه مالیاتی، از جزییات و اصول لازم در تنظیم اظهارنامه، اطلاعات کافی را کسب نمایند و سپس اقدام به تنظیم و ارائه آن نمایند. در پایان درنظر داشته باشید که اظهارات ارائهشده در مورد عملکرد و اقدامات اشخاص، بایستی با دقت و در نهایت شفافیت ارائه شود تا مانع بروز برخی مشکلات گردد.
فراموش نکنید که میتوانید برای مشاوره اظهارنامه مالیاتی از خدماتی که این مرکز برای شما درنظر گرفته است استفاده نمایید. درصورتیکه تا پایان این مطلب با ما همراه بودهاید؛ در بخش نظرات دیدگاه خودتان را با ما در میان بگذارید. همچنین میتوانید با مراجعه به بلاگ لامینگو از سایر مطالبی که برای شما وجود دارد استفاده نمایید.
دیدگاه شما