نحوه رسیدگی در سازمان تعزیرات حکومتی چگونه است؟

3 سال پیش

در هر جامعه‌‌ای بنا به ضرورت نیازها یک سری ارگان‌ها و سازمان‌هایی تشکیل می‌شود. همانطور که جامعه به قاضی و پلیس نیاز مبرم دارد به سازمان تعزیرات نیز احتیاج دارد. تمامی این دست سازمان و نهادهای دولتی برای برقراری نظم و قانون و همچنین یک پارچگی مردم جامعه بنا نهاده شده است. ماهیت تاسیس سازمان تعزیرات حکومتی که از نهادهای نظارتی است، نظارت و ارزیابی بر نحوه عملکرد سازمان‌های دولتی و دیگر مردم جامعه است. این نقش بسیار پر رنگ عاملی بازدارنده، برای کاهش جرائم و جلوگیری از هرج و مرج می‌باشد.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره حقوقی تعزیرات از مشاورین لامینگو استفاده کنید. برای دریافت مشاوره لینک زیر را دنبال نمایید:

 

دریافت مشاوره حقوقی تعزیرات

 

سازمان تعزیرات حکومتی

سازمان تعزیرات حکومتی زیر نظر وزارت دادگستری فعالیت دارند. این سازمان به دلیل اهمیت بسزایی که دارد، قوانین مستقلی برای رسیدگی و نظارت دارد. البته لازم به ذکر است زیر نظر سازمان تعزیرات شعبی فعالیت دارند که صلاحیت رسیدگی به جرائم و پرونده‌های تخلف را دارند. از جمله وظایف تعریف شده برای سازمان تعزیرات حکومتی عبارتند از:

رسیدگی به کم فروشی و تقلب در کسب

رسیدگی بر گران‌فروشی و سوء استفاده از مردم

رسیدگی بر احتکار و انبار کردن اقلام

بررسی پروانه‌های کسب

بررسی موارد امتناع از عرضه کالا در جامعه

بررسی موارد اجرا نشدن قوانین قیمت‌گذاری

بررسی و نظارت در فروش‌های اجباری

و…

به عبارت دیگر در صورتی که تولید کننده یا عرضه کننده از مقررات قانونی پا را فراتر بگذارد، وظیفه پیگیری این تخلافات اقتصادی و صنفی با سازمان تعزیرات می‌باشد.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر این مطلب را هم بخوانید: همه چیز در مورد تعزیرات و مسائل مربوط به آن

 

مشاوره حقوقی تعزیرات

 

شعب فعال رسیدگی در تعزیرات

سازمان تعزیرات از دو هیات اصلی بدوی و تجدید نظر تشکیل شده است. این هیات به جرایم رسیدگی می‌کنند و هرکدام وظایف مخصوص به خود را بر عهده دارند. در شعب بدوی یک رئیس بر نحوه کار نظارت دارد و رای صادر شده در شعب بدوی تنها تا سقف جرائم نقدی دو میلیون تومان است و مبالغ بالاتر از آنچه گفته شد نیز می‌تواند، تجدید نظرخواهی شود. اما در شعب تجدیدِ نظر نیز دو رئیس فعال هستند. زیرا صدور یک حکم قطعی و نهایی، رای موافقت هر دو رئیس را می‌طلبد.

نحوه رسیدگی در شعب بدوی

همان طور که گفته شد هر کدام از شعب وظیفه رسیدگی به امور خاصی را بر عهده دارند. گزارش سازمان بازرسی کل کشور و دیگر مراجع دولتی و حقوقی و انتظامی، گزارش انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان، نظارت بر مجامع امور صنفی، شکایت افراد حقوقی و حقیقی تنها برخی از مواردی است که شعب بدوی در آن دست دارد. در صورت شکایت، وظیفه شعب بدوی آن است که گزارشی به سازمان بازرگانی ارسال کند و تا مدت ۱۵ روز بعد از بررسی و ارزیابی‌های لازمه نظر خود را اعلام کند. سازمان تعزیرات موظف است متهم را برای دفاع در جلسه احضار کند.

چنانچه متهم در تاریخ مقرر حضور بهم نرساند، شعبه خود رای غیابی متهم را صادر می‌کند. در تمامی مراحل پرونده، طرفین دعاوی می‌توانند از حضور وکیل بهره‌مند گردند. رای شعب بدوی باید پیرو قانون و مقررات وضع شده باشد و در متن آرا باید تخفلات و چگونگی محاسبات دقیق ذکر شده باشد. آنچه برای جرائم تخلفات صنفی لحاظ شده است، مبلغ ۵۰۰ هزار ریال جریمه نقدی می‌باشد.

نحوه رسیدگی در شعب تجدید نظر

لازم است بدانید اشخاص خاصی حق تجدید نظرخواهی را دارند. این اشخاص عبارتند از:

شاکی حقیقی یا حقوقی یا وکیل قانونی در مواردی که جبران خسارت اعمال نشده است.

محکوم علیه یا وکیل قانونی وی

رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف کننده با توجه به مرجع شکایت

رئیس امور صنفی در زمانی که شاکی مدیر بازرسی صنف باشد

رئیس سازمان‌های حمایت و تعزیرات دولتی و حکومتی

اعضای کمیسیون هماهنگ کننده سازمان تعزیرات حکومتی در استان و شهر

نکته قابل توجه آن است، مهلت تجدید نظرخواهی برای طرفین تنها ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ است. برای سایر اشخاص نیز ۳ ماه از تاریخ صدور ابلاغیه در نظر گرفته شده است. در صورتی که میزان جریمه بالاتر از ۲۰ میلیون ریال باشد، محکوم علیه می‌تواند درخواست تجدید نظر را به شعب عالی صادر کند. مبلغ تعیین شده برای جرائم نقدی از وزارت بازرگانی پیشنهاد داده شده و توسط هیات وزیران تایید می‌شود. این نرخ با توجه به تورم سالانه صادر می‌شود.

 

مشاوره حقوقی تعزیرات

 

کانال تلگرام لامینگو

 

نتیجه گیری

همان طور که مستحضر هستید علم و آگاهی از قوانین حکومتی بالاخص تعزیرات در دسترس همگان نیست. قوانین و مقرارت وضع شده پیچیده و به وفور بندها، تبصره و ماده دارد. در صورت مواجهه با اینگونه دعوای حقوقی بهترین اقدام این است که به وکلای متخصص و کارشناسان در این حوزه رجوع کنید و از مشاوره حقوقی تعزیرات آنان بهره مند شوید. با مراجعه به متخصصین و مشاوره حقوقی میتوانید بهترین اقدام را در جهت حل مسئله خود داشته باشید و در صورت لزوم، از وکیلی با تجربه استفاده کنید تا در رسیدگی تمامی مراحل قانونی شما را همراهی کند. در بلاگ لامینگو مقالات دیگری درمورد تعزیزات موجود که پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید. در پایان نظرات خود را برای ما ارسال نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره لطفیان

دیدگاه شما

بدون دیدگاه