اعسار از پرداخت نفقه فرزند به چه شکل است؟

3 سال پیش
مشاوره حقوقی نفقه

هنگامی که افراد در سایه ازدواج تشکیل خانواده می‌دهند؛ وظایف و مسئولیت‌هایی نیز در ازا این اقدام برای هر یک از اعضا خانواده تبیین شده است. فرزندان تا زمانی که تحت سرپرستی و حضانت پدر خود هستند و پدرتوانایی پرداخت نفقه را دارد؛ می‌بایست حق نفقه خود را از وی دریافت نمایند. مرد با ازدواج با یک زن به عنوان همسر خود، می‌بایست تا زمانی که وی همسر او و در قید حیات است، نفقه او را که مشمول تمامی هزینه‌های زندگی زن می‌باشد؛ برای همسر خود فراهم نماید.

به همین ترتیب پس از به‌دنیا آمدن فرزندان هزینه‌های زندگی و تا سطحی از رفاه و بهره‌مندی از امکانات اجتماعی آن‌ها نیز توسط پدر و یا هر کسی که حضانت آن‌ها را برعهده دارد تامین شود. حال اگر شرایطی برای پدر در خانواده رخ بدهد که وی از پرداخت نفقه عاجر و پرداخت آن وی را با ناراحتی و رنج روبرو می‌کند؛ درصورتی‌که شرایط خاصی دراین‌باره وجود داشته باشد، وی می‌تواند از پرداخت نفقه معاف شود. به همین ترتیب ما قصد داریم در ادامه به این موضوع بپردازیم. اگر شما نیز به دنبال کسب اطلاعات دراین باره هستید با ما همراه باشید.

 

درصورتی‌که شما به دنبال دریافت مشاوره حقوقی نفقه هستید؛ می‌توانید از طریق لینک زیر با کارشناسان حقوقی و وکلا پایه یک که در این مرکز حضور دارند در تماس باشید و از خدماتی که آن‌ها جهت ارائه یک مشاوره حقوقی نفقه برای شما درنظر گرفته‌اند نیز استفاده نمایید:

 

دریافت مشاوره حقوقی نفقه

 

نفقه فرزند چیست؟

تولد فرزند در یک خانواده برای پدر و مادر وی مسئولیت‌های ناگزیری را ایجاد می‌کند. فرزند متولد شده از منظر قانونی نیز حقوقی بر گردن پدر و مادر خود دارد. تمامی هزینه‌هایی که لازم است یک کودک از زمان نوزادی تا هنگام ازدواج و استقلال خود داشته باشد؛ می‌بایست توسط پدر تامین شود. این هزینه‌ها شامل تمامی امکانات مادی و معنوی و تمامی هزینه‌هایی است که برای تامین اسباب زندگی لازم است؛ از جمله خوراک و پوشاک و مسکن و اسباب تفریح و کسب علم.

به همین ترتیب پدر فرزند تا زمانی که فرزند وی در منزل پدری خود سکونت دارد و خود به تمکن مالی نرسیده باشد تمامی هزینه های زندگی او را لازم است تامین نماید. اگر پرداخت نفقه فرزندان با کوتاهی و یا قصور انجام گیرد از منظر قانونی نیز می‌توان حقوق مربوط به نفقه فرزند را مطالبه کرد.

 

پیشنهاد می‌کنیم که این مطلب را مطالعه کنید: همه آنچه مشاوره حقوقی نفقه به آن می‌پردازد!

 

مشاوره حقوقی نفقه

 

نفقه فرزند از منظر قانون چگونه است؟

مطابق با ماده 1168 قانون مدنی، نگهداری از اطفال حق و تکلیف ابوین فرزند می‌باشد. به‌همین‌ترتیب این حق و تکلیف برعهده کسی خواهد بود که حضانت فرزند را برعهده دارد. کسی که حضانت فرزند را برعهده دارد موظف به پرداخت نفقه فرزند خواهد بود. بر اساس بند 3 ماده 48 قانون حمایت از خانواده فرزند دختر تا زمانی که سن ازدواج او فرا نرسیده باشد و همچنین تا زمانی که وی ازدواج نکرده و در منزل پدری خود سکونت دارد، می‌بایست نفقه خود را از کسی که حضانت او را برعهده دارد دریافت نماید. فرزند پسر نیز تا زمانی که خود به استقلال و سن استقلال نرسیده باشد؛ کسی که حضانت او را برعهده دارد می‌بایست هزینه‌های زندگی او را به عنوان نفقه او پرداخت نماید.

 

اعسار از نفقه فرزند به چه معناست؟

اعسار در لغت به معنای رنج و سختی و ناتوانی در تامین هرینه‌های تعیین شده است. زمانی که اعسار از نفقه مطرح می‌شود به این معناست که فردی که مسئولیت پرداخت نفقه را برعهده دارد از ناتوانی مالی و شرایط سختی برخوردار است و پرداخت نفقه، زندگی وی را با مشکلات جدی روبرو می‌کند. به همین ترتیب درصورتی‌که عدم پرداخت نفقه به دلیل اعسار باشد؛ می‌تواند از منظر قانونی عدم پرداخت و یا نوع متفاوت پرداخت آن را توجیه نمایند.

به همین ترتیب اگر پدر فرزندان از پرداخت نفقه ممانعت می‌کند و یا آن را به صورت قانونی به فرزندان خود پرداخت نمی‌کند؛ کسی که مسئولیت نگهداری و پرداخت هزینه‌های زندگی فرزندان را برعهده دارد می‌تواند در باب عدم پرداخت نفقه این موضوع را مورد شکایت قرار دهد. در این مرحله درصورتی‌که پدر خانواده از اعساربرای پرداخت نفقه فرزندان خود برخوردار است؛ می‌بایست برای دریافت حق اعسار با یک مشاوره حقوقی نفقه موضوع را از نظر قانونی بررسی نموده و با توجه به رای دادگاه نسبت به عدم پرداخت نفقه قانونی و یا پرداخت آن به شیوه متفاوت با مبلغ کمتر و یا موارد دیگر که توسط دادگاه و رای قاضی مشخص می‌شود اقدام نماید.

 

مشاوره حقوقی نفقه

 

کانال تلگرام لامینگو

 

این نکات را در پایان به یاد داشته باشید

نکته‌ای که در پرداخت نفقه فرزندان به صورت کلی وجود دارد این است که فرزندان دختر خانواده تا زمان ازدواج و فرزند پسر تا سن 18 سالگی که از نظر قانونی توانایی کار و استقلال دارند؛ می‌بایست نفقه خود را از پدر و یا کسی که حضانت آن‌ها را برعهده دارد دریافت نمایند. به همین ترتیب تا پیش از این مدت زمان اگر پدر نفقه را پرداخت نکند و یا قصوری در این زمینه رخ بدهد از منظر قانون قابل پیگیری بوده و مجازات‌های متعددی نیز با توجه به نوع تخلف برای وی در نظر گرفته خواهد شد.

به‌علاوه برای پرداخت نفقه، پدر و یا کسی که حضانت فرزند را برعهده دارد نباید در شرایط سختی قرار بگیرد و به همین ترتیب اگر تمکن مالی پدر به حدی نباشد که بتواند تمامی نفقه و یا در کل نفقه فرزند وی را بپردازد از منظر قانون محکوم نخواهد شد؛ چرا که شرط پرداخت نفقه این است که مرد در ازا پرداخت نفقه به شرایط بدی دچار نگردد و تنها درصورتی‌که وی به دلایل دیگری از پرداخت نفقه ممانعت می‌کند؛‌ می‌بایست از منظر قانونی مورد پیگیری قرار بگیرد. درهمین راستا در مواردی که پدر از طرف قانون محکوم به پرداخت نفقه باشد و عدم پرداخت نفقه برای وی به دلیل اعسار باشد می‌تواند برای دفاع از حق خود با دریافت مشاوره حقوقی نفقه این موضوع را بررسی و به قانون اعلام نماید.

 

فراموش نکنید که می‌توانید جهت دریافت مشاوره حقوقی نفقه از خدماتی که در این مرکز برای شما در نظر گرفته شده است استفاده نمایید. در صورتی که شما تا انتها این مطلب با ما همراه بوده اید نظرات خودتان را در این باره با ما در میان گذاشته و برای استفاده و بهره‌مندی از سایر مطالبی که برای شما وجود دارید نیز می‌توانید به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه