اثر فوت در عقد کفالت چگونه است؟

3 سال پیش
مشاوره حقوقی کفالت

در قانون مدنی به‌عنوان یکی از قوانین مهم و اصلی در حقوق کشور ما، به شرایط قانونی انواع عقود و قراردادها پرداخته شده است که یکی از آن عقود، عقد کفالت نام دارد. این عقد دارای مفاد و شرایط خاصی است که لازم است تنظیم‌کنندگان آن از این شرایط اطلاع داشته باشند و ناآگاهی از الزامات آن می‌تواند مشکلات حقوقی برای طرفین آن به وجود آورد. لذا اهمیت مشاوره حقوقی به هنگام و یا قبل از تنظیم قرارداد کفالت بسیار اهمیت پیدا می‌کند. اگر در زمینه عقد کفالت اطلاعاتی ندارید و نمی‌دانید که چه شرایط و انواعی دارد، این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید. همچنین اگر نیازمند مشاوره حقوقی کفالت هستید، وب‌سایت لامینگو بهترین انتخاب برای شما خواهد بود؛ چرا که تیم متخصص و حرفه‌ای این مجموعه با داشتن سابقه درخشان در تمام زمینه‌های حقوقی می‌تواند شما را در اتخاذ تصمیم درست یاری دهد.

 

دریافت مشاوره حقوقی کفالت

 

ماهیت عقد کفالت چیست؟

پیش از آنکه به سراغ اثر فوت در عقد کفالت برویم، بهتر است که با این نوع قرارداد بیشتر آشنا شوید. در واقع این عقد، در امور حقوقی و کیفری مورد استفاده قرار می‌گیرد و قراردادی است که بین دو نفر منعقد می‌شود و به‌موجب آن شخص ثالثی که تعهد به حاضر کردن بدهکار و یا متهم دارد به طلبکار و یا شخصی که از جرم متضرر بوده و یا اینکه بزهدیده است، قول می‌دهد که بدهکار و یا متهم را در زمان معینی نزد دادگاه و یا شخص طلبکار و یا هر مکان مشخص‌شده دیگری حاضر کند. در اصطلاح حقوقی، به نفر اول که شخص ثالث و مورد اعتماد طلبکار است، کفیل و به نفر دوم که طلبکار است مکفول‌له و به نفر سوم که بدهکار و یا متهم است، مکفول می‌گویند.

مشاوره حقوقی کفالت این امکان را به شما می‌دهد که با قوانین و شرایط خاص عقد کفالت و مفاد مهم آن به هنگام تنظیم آن مطلع شوید و با آگاهی به سراغ تنظیم آن روید و از مشکلات احتمالی آینده بر حذر باشید.

 

این مطلب را بخوانید: مشاوره حقوقی کفالت و تمام مواردی که باید بدانید!

 

قواعد و ارکان عقد کفالت چیست؟

قانون مدنی ،همچون سایر عقود، قواعدی را برای عقد کفالت در نظر گرفته است که در قسمت زیر به برخی از مهمترین این قواعد و شرح آنها می‌پردازیم. یکی از این قواعد، آن است که عقد کفالت به‌صورت اصطلاحاً غیرمعوض یا مجانی بوده؛ بدین معنی که کفیل در قبال تعهد خویش مبنی بر احضار بدهکار و یا متهم، حقی جهت دریافت مبلغی از سوی مکفول ندارد.

دومین قاعده آن است که تعهد اصلی کفیل، همان احضار شخص مکفول بوده و تعهد اضافه‌ای، درصورتی‌که در قرارداد کفالت درج نشده باشد، به عهده ندارد. البته ممکن است مطابق ماده 741 قانون مدنی، کفیل تعهد کرده باشد که مالی را در صورت عدم توانایی جهت حاضر کردن بدهکار و یا متهم به مکفول‌له بپردازد که در این صورت ملزم است به این تعهد خود عمل نماید.

مورد سوم این است که تحت هر شرایطی کفیل باید به تعهد احضار فرد بدهکار و یا متهم در زمان و مکان تعیین‌شده عمل نماید و تنها در شرایطی می‌تواند از زیر بار این تعهد شانه خالی کند که اثبات نماید عدم انجام تعهد به‌دلیل بروز فورس‌ماژور و یا قوه قاهره با شرایط مقرر در قانون بوده است؛ در غیر این صورت، مکلف است که خسارت وارده به مکفول‌له را که به‌دلیل عدم حاضر شدن مکفول به ایشان وارد شده است، پرداخت نماید. البته این موضوع باعث نمی‌شود که تعهد اصلی کفیل که همان احضار مکفول بوده، تبدیل به پرداخت دین شود؛ بلکه پرداخت دین و جبران خسارت مکفول‌له، نتیجه و اثر غیرمستقیم عقد کفالت خواهد بود. درصورتی‌که کفیل، مکفول را در موعد و مکان مقرر، حاضر کند، این تعهد از عهده کفیل برداشته خواهد شد.

 

مشاوره حقوقی کفالت

 

اثر فوت در عقد کفالت

در عقد کفالت، اگر مکفول‌له فوت کند، قرارداد منحل نشده و همچنان اثر اصلی خود را داشته و برقرار خواهد بود. در این نوع عقد، فرد کفیل نمی‌تواند قرارداد را بر هم بزند و یا از آن صرف نظر نماید. اما اگر فرد مکفول فوت کند، قرارداد منحل شده و از بین می‌رود. بر اساس آنچه که ذکر شد، عقد کفالت در مواقع فوت مکفول‌له قابل انتقال بوده و دین همچنان بر گردن فرد بدهکار و یا متهم بوده و تعهد کفیل را مبنی بر احضار مکفول از بین نخواهد برد. گفتنی است که انعقاد عقد کفالت به رضایت مکفول نیازی نخواهد داشت.

 

سخن پایانی

در این مطلب از بلاگ لامینگو شما را با عقد کفالت، شرایط و اوصاف آن آشنا کردیم. همچنین اثر فوت در عقد کفالت را نیز برای شما بازگو کردیم. در چنین مواردی بنا به وجود مقررات و قوانین ویژه، شما نیاز به یک مشاور عقد کفالت که مسلط به قوانین بوده، نیاز خواهید داشت تا در نتیجه بتوانید تصمیم درستی در مواقع مورد نیاز اتخاذ نمایید.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

با توجه به مطالبی که در بالا ذکر شد، دریافتید که عقد کفالت یکی از عقود معینی بوده که در قانون مدنی به شرایط و قواعد آن به‌طور خاص پرداخته شده و شما به‌عنوان کفیل با پذیرفتن تعهد به احضار مکفول، ملزم هستید تا آن را ایفا نمایید. بدون شک ما در لامینگو سعی داریم تا بخش کوچکی از قوانین حقوقی را برای شما شرح دهیم تا در زندگی روزمره خود دچار مشکل نشوید. درصورتی‌که به راهنمایی و مشاوره بیشتری نیاز داشتید، از طریق همین وب‌سایت می‌توانید با مشاوران مجرب مجموعه در تماس باشید و از آن‌ها یاری بخواهید.

بی‌شک مشاورین ما تا انتهای راه به شما کمک خواهند کرد و راهنمایی‌های تخصصی خود را از شما دریغ نخواهند کرد. همچنین در ادامه می‌توانید از بلاگ لامینگو مطالب مفید دیگری مطالعه کنید. در پایان نظرات خود را برای ما ارسال نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره لطفیان

دیدگاه شما

یک دیدگاه