چه تعریفی می‌توان برای اظهارنامه مالیاتی ارائه کرد؟

4 سال پیش
مشاوره اظهارنامه مالیاتی

تمامی افرادی که به‌نوعی با یک کسب‌وکار در ارتباط هستند، حتما با اظهارنامه مالیاتی آشنایی دارند. حتی اگر با انواع کسب‌وکارها نیز در ارتباط نبوده باشیم، در رسانه‌ها و یا در سطح جامعه به نوعی نام اظهارنامه مالیاتی به گوشمان خورده است. اظهارنامه مالیاتی، یک اظهارنامه الزامی است و تمامی مشمولین مالیات می‌بایست در موعد مشخص این اظهارنامه را به سازمان امور مالیاتی تقدیم نمایند. به همین ترتیب، شاید خالی از لطف نباشد که افراد بدانند اظهارنامه مالیاتی چیست و چگونه تعریف می‌شود. به همین منظور، ما درنظر داریم در ادامه درباره تعاریف اظهارنامه و چیستی اظهارنامه مالیاتی با شما صحبت کنیم. اگر شما نیز به دنبال کسب اطلاعات در این زمینه هستید، در ادامه با ما همراه باشید.

درصورتی‌که شما نیاز به مشاوره تنظیم اظهارنامه مالیاتی دارید، می‌توانید از طریق لینک زیر با کارشناسان حقوقی و وکلای این مرکز که آماده ارائه خدمات به شما هستند، در تماس باشید و از خدماتی که آن‌ها برای شما در نظر گرفته‌اند، جهت دریافت مشاوره تنظیم اظهارنامه مالیاتی استفاده نمایید:

دریافت مشاوره اظهارنامه مالیاتی

 

اظهارنامه چیست؟

اظهارنامه از نوع حقوقی و قضایی، به نوعی از نوشته گفته می‌شود که به‌منظور مطالبه حق، پیش از اقامه دعوا تنظیم شده و برای خوانده ارسال می‌گردد. اما اظهارنامه مالیاتی نوشته‌ای است که براساس اطلاعات مالی افراد مشمول مالیات بر درآمد در طی یک سال مالی تنظیم می‌شود و در اختیار سازمان امورمالیاتی قرار می‌گیرد. پس در این معنا، اظهارنامه مالیاتی با اظهارنامه قضایی و حقوقی تفاوت دارد و لازم است که افراد درباره هر یک از این موارد با توجه به موارد استفاده آن‌ها اطلاعات لازم را داشته باشند تا نحوه صحیح استفاده از هر کدام را نیز یاد بگیرند.

 

این مطلب را حتما مطالعه کنید: همه آنچه درباره اظهارنامه مالیاتی لازم است بدانیم!

 

مشاوره اظهارنامه مالیاتی

 

اظهارنامه مالیاتی چگونه تعریف می‌شود؟

افرادی که با توجه به قوانین مالیاتی مشمول شرایط پرداخت مالیات هستند، موظف هستند که هر ساله گزارشی درباره نحوه عملکرد خود ارائه دهند. به همین ترتیب، اظهارنامه مالیاتی یک دفترچه است که این دفترچه کارنامه یک سال فعالیت آن‌ها در حوزه مربوط به خودشان است. اگر بخواهیم به صورت دقیق‌تر این موضوع را بررسی کنیم، این کارنامه یا دفترچه‌ای که تحت عنوان اظهارنامه مالیاتی پر می‌شود، می‌بایست دربردارنده اطلاعاتی نظیر: درآمدهای یکساله، هزینه‌ها، دارایی‌ها، بدهی‌ها، سرمایه و میزان مالیاتی که فرد در مدت زمان یک سال می‌پردازد باشد و همچنین، اطلاعاتی درباره هویت افراد و محل حضور و اشتغال آن‌ها در این اظهارنامه لازم است که قید شود.

 

خوداظهاری مالیاتی چگونه است؟

با گذر زمان و تغییراتی که در سیستم مالیاتی جوامع به‌وجود آمده است، سیاست‌های امروزی بر این است که دیگر سازمان امور مالیاتی به‌صورت علی‌الرأس به دریافت اظهارنامه از افراد مشمول شرایط نپردازد و خود افرادی که موظف به پرداخت مالیات هستند، به‌صورت خوداظهاری، اظهارنامه را تنظیم نموده و به سازمان امور مالیاتی مربوطه ارائه نمایند.

به همین ترتیب، افرادی که مشمول شرایط پرداخت مالیات و همچنین تنظیم اظهارنامه هستند، می‌بایست با تهیه فرم‌های مربوطه تمامی اطلاعاتی را که از آن‌ها خواسته شده است، در موعد مشخص به سازمان مربوطه تحویل دهند. به دلیل وجود برخی قوانین سخت‌گیرانه مالیاتی، خوداظهاری مالیاتی در تمامی جوامع روشی درست است و در اکثر موارد همان اظهارنامه تقدیمی از جانب افراد مشمول شرایط برای تنظیم امور مالیات کفایت می‌کند.

 

چه کسانی لازم است که اظهارنامه مالیاتی تنظیم نمایند؟

براساس ماده 95 قانون مالیات‌های مستقیم، کلیه اشخاص حقیقی که که ازطریق اشتغال به مشاغل که د ایران تحصیل درآمد می‌کنند، مشروط بر آن‌که مشمول معافیت‌های مالیاتی نباشند، موظف به تنظیم اظهارنامه مالیاتی هستند.

همچنین، مطابق ماده 110 قانون مذکور، کلیه اشخاص حقوقی نیز مکلف به تنظیم اظهارنامه مالیاتی هستند.

 

مشاوره اظهارنامه مالیاتی

 

انواع اظهارنامه مالیاتی در ایران کدام است؟

ازآنجایی‌که در چند سال اخیر، فرم‌های مربوط به تنظیم اظهارنامه مالیاتی به صورت الکترونیکی در دسترس افراد قرار گرفته است، لازم است که افراد با توجه به نوع شرایط خودشان درباره انواع مختلف این فرم‌ها و اظهارنامه‌های مالیاتی اطلاعاتی داشته باشند. در ایران فرم‌های متفاوتی که برای اظهارنامه مالیاتی وجود دارد به تناسب نوع اظهارنامه مورد نظر که افراد با مراجعه نمودن به سایت سازمان امور مالیاتی درمی‌یابند مورد استفاده آن‌ها قرار می‌گیرد.

 

اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی: این اظهارنامه به دو صورت برای افراد تحت شمول ارائه می‌شود و به همین ترتیب، افراد می‌توانند اشتراکی و یا انفرادی آن‌ها را تنظیم نمایند و تا پایان خردادماه هر سال مهلت تسلیم آن به سازمان مربوطه می‌باشد.

اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی: اشخاص و شرکت‌های حقوقی که برای آن‌ها پایان یک سال مالی 20 اسفند ماه است؛ می‌بایست تا پایان تیرماه هر سال اظهارنامه مربوط به مالیات را تنظیم و ارائه نمایند.

اظهارنامه املاک: در صورتی‌که افراد از املاک خود به‌نوعی کسب درآمد می‌کنند، به عنوان مثال آن‌ها را اجاره داده‌اند، می‌بایست مالیات آن را بپردازند و بالتبع لازم است که اظهارنامه‌ای نیز تنظیم نمایند و تا پایان تیرماه اظهارنامه مالیات بر املاک را تقدیم نمایند.

اظهارنامه مالیات بر درآمد خودرو: همانند املاک، درصورتی‌که افراد از وسایل تقلیه خود به نوعی کسب درآمد می‌کنند، مانند خودروهای باری و یا خودروهای امور تأسیساتی و یا مسافربری، موظف هستند که مالیات این درآمد را پرداخت نمایند. این افراد لازم است که با مراجعه نمودن به دفاتر پیشخوان نسبت به خوداظهاری مالیاتی اقدام نمایند.

اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده: افرادی که مشمول پرداخت این نوع از مالیات هستند، موظف هستند که به‌صورت فصلی اظهارنامه خودشان را تنظیم نمایند و آن را ارائه کنند.

 

ممکن است این مطلب را دوست داشته باشید: چگونه می‌توانیم یک اظهارنامه مالیاتی تنظیم کنیم؟

 

در پایان به یاد داشته باشید

تنظیم اظهارنامه مالیاتی برای تمامی افرادی که به کسب درآمد می‌پردازند، ضروری است. به همین ترتیب، این که افراد بدانند در صورت داشتن چه شرایطی می‌بایست این اظهارنامه را تنظیم نمایند و در صورت اطلاع از شرایط، نحوه تنظیم اظهارنامه را نیز بدانند نکته بسیار پراهمیتی است.

بدیهی است که تمامی افرادی که مشمول شرایط پرداخت مالیات و بالتبع تنظیم اظهارنامه هستند، اطلاعات کافی در این باره ندارند. به همین منظور، ازآنجایی‌که هر نوعی از خطا در روند تنظیم اظهارنامه و یا عدم شفافیت می‌تواند هزینه‌های بسیار زیادی را برای افراد به‌وجود بیاورد، دریافت مشاوره تنظیم اظهارنامه مالیاتی امری بااهمیت خواهد بود. افراد می‌توانند با دریافت مشاوره حقوقی، اظهارنامه مالیاتی را با توجه به نکاتی که به آن‌ها یادآوری می‌شود تنظیم نمایند و در موعد مشخص به سازمان مربوطه تقدیم نمایند.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

فراموش نکنید که می‌توانید برای دریافت مشاوره تنظیم اظهارنامه مالیاتی، از خدماتی که این مرکز برای شما در نظر گرفته است استفاده نمایید. درصورتی‌که تا انتهای این مطلب همراه ما بوده‌اید، در بخش نظرات دیدگاه خودتان را با ما در میان بگذارید. همچنین، می‌توانید برای استفاده از سایر مطالب به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

یک دیدگاه