همه چیز درباره تنظیم قرارداد کار

تنظیم قرارداد کار

اگر شما هم مانند بسیاری از افراد ندانید که چگونه باید یک قرارداد کاری حقوقی و قابل طرح دعوی قضایی و حقوقی بنویسید، چه اتفاقی می‌افتد؟ در سال‌های اخیر، اگر به روابط میان کارفرمایان و افراد تحت پوشش با دقت بیشتری توجه کنید، متوجه خواهید شد که توجه به نکات حقوقی هنگام تنظیم قراردادهای کاری مابین آن‌ها می‌تواند تفاوت‌های اساسی را به وجود آورد. در این مقاله راجع به تنظیم قرارداد کار می‌خواهیم به بخش‌های اساسی و مهمی بپردازیم که عبارت‌اند از:

  • بهترین قرارداد کاری کدام است؟
  • تنظیم قرارداد کار درصدی
  • تنظیم قرارداد کار موقت
  • تنظیم قرارداد کار معین
  • تنظیم کار با کارگر
  • نحوه تنظیم قرارداد کاری

اگر شما هم علاقه‌مند هستید که در مورد اصول تنظیم هر یک از این موارد قرارداد کار، اطلاعات کافی به دست آورید، کافی است تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

همچنین اگر علاقه‌مند هستید که یک قرارداد حقوقی کامل و جامع داشته باشید که توسط متخصصین حقوقی لامینگو تنظیم شده‌ است، می‌توانید از طریق صفحه زیر نمونه قرارداد جامع تنظیم کار را دانلود کنید:

 

تنظیم قرارداد کار سفارشی

 

بهترین قرارداد کاری کدام است؟

همان‌طور که خودتان هم می‌دانید، در هر نوع از قراردادها، ما دو طرف داریم. کارفرما و کارپذیر یا کارگر طرفین یک قرارداد کار هستند. بر اساس ماده 2 قانون کار که به راحتی می‌توانید آن را پیدا کنید، کارگر یا پیمانکار یک شخص حقیقی یا انسان تعریف شده‌ است که به دستور کارفرما یک فعالیت را انجام داده و در ازای آن، مبلغی را تحت عنوان دستمزد یا حقوق دریافت می‌کند.

نکته قابل توجه در اینجا، این است که لازم نیست، کارفرما حتما شخص حقیقی یا انسان باشد، بلکه کارگر یا پیمانکار، می‌تواند با شرکت یا نماینده آن هم قرارداد کار ببندد. برای تنظیم قرارداد کار لازم نیست که مسائل سخت و پیچیده‌ای را بدانید، اما رعایت نکاتی در این زمینه می‌تواند شما را در این حوزه راهنمایی کند.

بر اساس ماده 7 قانون کار، می‌توان قرارداد کار را به شکل زیر تعریف کرد:

تنظیم قرارداد کار به شکل قانونی عبارت است از یک نوع قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت دستمزد یا حقوق (حق‌العمل)، کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کارفرمای خود انجام می‌دهد.

پس با توجه به تعریف فوق، بهترین نوع قرارداد کاری، همان قراردادی است که در چهارچوب قانون تعریف‌شده و بر اساس آن می‌توان، همه‌چیز را به بهترین شکل ممکن تعریف کرد.

 

تنظیم قرارداد کار

 

تنظیم قرارداد کاری درصدی به چه صورت امکان‌پذیر است؟

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بخواهید در یک کار به صورت درصدی فعالیت کنید، در این زمینه شما نیاز به یک قرارداد خواهید داشت! به صورت کلی همان‌طور که در بالاتر هم اشاره کردیم، ما سه نوع قرارداد کاری داریم:

  • قرارداد کار با مدت موقت
  • قرارداد کار با مدت غیر موقت
  • قرارداد کار برای انجام کار معین

این روزها کارفرمایان برای گسترش بیزینس خود، تمایل بیشتری به قراردادها و تنظیم قرارداد کاری دارند که درصدی است! این نوع قرارداد که اصطلاحا قرارداد درصدی یا پورسانتی هم گفته می‌شود، نوعی قرارداد است که به واسطه میزان سودآوری کارگر، شما می‌توانید از سودآوری آن استفاده کنید.

این نوع قرارداد شامل بند‌ها و بخش‌های مهمی است که توصیه می‌کنیم که حتما برای تنظیم آن به یک فرد مطمئن مراجعه کنید و از او برای مشاوره کمک بگیرید.

 

تنظیم قرارداد کار موقت به چه شکل و چرا؟

امروزه اکثر شرکت‌ها و کسب‌وکارها برای خود نیاز به نیروی متخصص و فنی دارند، همین موضوع باعث می‌شود که برای بیزینس خود، همواره به دنبال کسب نیرو باشند. تمامی شرکت‌ها برای نظم‌دهی و چارچوب‌بندی مناسب این نیروهای انسانی، نیاز به تنظیم قرارداد کار به شکل‌های مختلفی دارند که یکی از آن‌ها تنظیم کار موقت است که دارای مزایای فراوانی است.

این نوع قرارداد می‌تواند شفاهی یا کتبی باشد و برای مدت زمان محدودی تنظیم شود. این نوع قرارداد می‌تواند شامل بندهای مختلف و متداولی مثل حرفه و وظایف کارگر، حقوق پایه و الحاقات آن، بیمه، دوره آزمایشی، ساعات کار، تعطیلات و مرخصی‌ها، تعهدات طرفین قرارداد، محل انجام کار، تاریخ انعقاد و شروع و پایان قرارداد، مدت قرارداد و هر آن چیز دیگری که احساس می‌کنید برای تنظیم قرارداد کار موقت به آن نیاز دارید.

 

چرا به قرارداد تنظیم کار موقت نیاز داریم؟

این نوع قرارداد به واسطه موقت بودن خود و این که می‌تواند کمک کند تا بسیاری از دغدغه‌ها و مشکلاتی که یک کسب‌وکار دارد به صورت استخدامی حل شود، می‌تواند مفید واقع شود. به همین دلیل توصیه می‌شود، اگر در یک زمینه نیاز به نیروی متخصص و فنی دارید، حتما از این نوع قرارداد استفاده کنید.

 

تنظیم قرارداد کار

 

تنظیم قرارداد کار معین به چه صورت امکان پذیر است؟

یکی دیگر از انواع قراردادهای کاری که زیاد موردتوجه و استفاده قرار می‌گیرد، قرارداد کار معین است. این نوع قرارداد که برای کار خاص یا معینی مورداستفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند به صورت شفاهی یا کتبی میان کارفرما (حقوقی یا حقیقی) و کارگر (شخص حقیقی) منعقد گردد.

معمولا این نوع قراردادها به صورتی است که در آن لازم است از تجهیزات و ادوات خاصی استفاده گردد که باید توسط کارفرما تهیه گردد. در این نوع قرارداد، بعد از تنظیم قرارداد، هر آنچه که لازم باشد، توسط کارفرما تهیه می‌گردد و برای شروع کار به محل کار منتقل می‌گردد.

این نوع قرارداد با پایان یافتن موضوع کار معین به پایان خواهد رسید، زمان در این نوع قراردادها، تاثیر زیادی نخواهد داشت، اما مدت زمان انجام کار باید موردتوجه قرار بگیرد. تعهد و مسئولیت‌های طرفین باید در این نوع قرارداد به شکل واضحی تعریف گردد تا در صورت بروز هرگونه مشکلی امکان دعوی و رسیدگی وجود داشته باشد.

 

تنظیم قرارداد کار میان کارگر و کارفرما

کارگر یک شخص حقیقی است که از کارفرما حق السعی دریافت کرده و از کارفرما، تبعیت می‌کند. تبعیت حقوقی ذکر شده در قرارداد هم وجود داشته و باعث می‌شود که مسئله ذکر شده بیشتر موردتوجه قرار بگیرد. برای تنظیم این نوع قرارداد لازم است که حتما بند‌ها و مسائل مختلفی مثل مشخصات طرفین قرارداد، تاریخ استخدام، نوع قرارداد، مدت زمان قرارداد، محل انجام کار، حقوق و مزایا و … به صورت کامل مشخص گردد.

توصیه می‌کنیم که قبل از تنظیم این نوع قرارداد، حتما با یک کارشناس حقوقی خبره مشورت کنید تا شما را از چالش‌های حقوقی این نوع قرارداد، آگاه سازد.

 

نحوه تنظیم قرارداد کاری

با توجه به این که بخواهید چه نوع قرارداد کاری بنویسید، نحوه نوشتن قرارداد کاری هم فرق می‌کند. همان‌طور که در بالاتر هم اشاره کردیم، به صورت کلی ما سه نوع قرارداد کاری داریم که عبارت‌اند از:

  • قرارداد کار با مدت موقت
  • قرارداد کار با مدت غیر موقت
  • قرارداد کار برای انجام کار معین

حالا هرکدام از این نوع قراردادها با توجه به نوع کار، نوع کارفرما (حقوقی)، مدت زمان انجام کار، مسئولیت‌های طرفین و… می‌تواند پایین و بالاهای خود را داشته باشد! توصیه می‌کنیم که اگر دارای مهارت‌های لازم در زمینه نوشتن یک قرارداد حقوقی نیستید، حتما با یک کارشناس صحبت کنید.

کارشناسان ما می‌توانند به شما کمک کنند که در کوتاه‌ترین زمان ممکن، بهترین نتیجه را از تنظیم قرارداد کار خود بگیرید.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

نتیجه‌گیری: تنظیم قرارداد قبل از شروع، بهترین کاری است که باید انجام دهید!

شما باید قبل از شروع هر کار و پروژه‌ای ابتدا به فکر تنظیم یک قرارداد کار محکم باشید. قراردادهای محکم کاری می‌تواند به شما کمک کند که در رابطه با مسائل و چالش‌های پیش روی خود، بتوانید کاری انجام دهید. در این مقاله سعی کردیم، راجع به مسائل مختلفی همچون بهترین قرارداد کاری، تنظیم قرارداد کاری درصدی، تنظیم قرارداد کار موقت، تنظیم قرارداد کار معین، تنظیم کار با کارگر و نحوه تنظیم قرارداد کاری صحبت کنیم.

اگر علاقه‌مند هستید که اطلاعات بیشتری در این حوزه بدست آورید، کافیست به دیگر مقالات مجله تخصصی لامینگو سر بزنید.

3
برچسب ها :
نویسنده مطلب عرفان خجسته وهاب زاده

دیدگاه شما

3 دیدگاه