نمونه قرارداد منتورینگ چگونه قراردادی است و چه مندرجاتی دارد؟

2 سال پیش
نمونه قرارداد منتورینگ

منتور در لغت به معنای مربی یا رهنما است و منتی، شخصی است که از این راهنمایی استفاده می‌نماید و به‌عبارتی، راهجو می‌باشد. منتورین’ به‌طور کلی به این معنا است که شخصی که در زمینه تجربه و تخصص کافی را دارد، این تخصص و تجربه خود را در اختیار اشخاصی می‌گذارد که در ابتدای مسیر بوده و به این تجربه نیاز دارند. منتورها کسانی هستند که در مسیری که منتی قصد ورود به آن را دارد، کاربلد و زبده هستند و اکنون آماده این هستند که این توانایی را در اختیار راهجویان قرار دهند. نمونه قرارداد منتورینگ میان منتور و منتی تنظیم می‌گردد تا براساس مفاد این قرارداد، منتور اطلاعات و تجارب خود را در اختیار منتی قرار دهد. در ادامه مطلب، با ما همراه باشید تا قالب و ماهیت قرارداد منتورینگ و مندرجات این قرارداد نوین را با یکدیگر بررسی نماییم.

 

نمونه قرارداد منتورینگ لامینگو

تنظیم قرارداد منتورینگ نیازمند برخورداری از اطلاعات جامع حقوقی می‌باشد زیرا در هنگام نوشتن این قرارداد، نیاز است تا اولاً الزامات قانونی و حقوقی رعایت گردد و ثانیاً، تمام موارد لازم مانند تعهدات طرفین، مدت زمان قرارداد، چگونگی انحلال قرارداد و سایر جزئیات قرارداد تشریح گردد. به همین دلیل لازم است تا تنظیم و نوشتن قرارداد منتورینگ را بر عهده اشخاصی بگذارید که تخصص کافی در این زمینه را دارا می‌باشد. توصیه ما به شما این است که اگر شما نیز جزو افرادی هستند که به‌دنبال عقد قرارداد منتورینگ و استفاده از تجربیات شخص منتور می‌باشید، با ورود بر لینک زیر، شما می‌توانید تنظیم یک نمونه قرارداد منتورینگ متناسب با شرایط خود و طرف مقابل را از همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو درخواست نمایید.

 

تنظیم قرارداد منتورینگ

 

کاربرد عقد نمونه قرارداد منتورینگ چیست؟

نمونه قرارداد منتورینگ در زمینه‌های مختلفی کاربرد دارد اما، کاربرد خاص آن در حیطه کسب‌وکار است؛ مدیران سازمان‌ها و شرکت‌ها اصولاً شخصی را به‌عنوان منتور در شرکت استخدام می‌نمایند تا راهنمای منتی‌ها و کارآموزان در جهت یادگیری وظایف سازمان خود باشند. علاوه بر این، اشخاصی که به‌تازگی کسب‌وکار خود را آغاز نموده‌اند نیز نیاز به استفاده از تجارب اشخاصی دارند که سابقاً مسیر بیزنس آن‌ها را طی نموده‌اند و می‌توانند راهکارهای لازم جهت ارتقاء در این مسیر را در اختیار آن‌ها قرار دهند.

با توجه به اینکه منتورینگ از مدت‌ها پیش در بسیاری از سازمان‌ها کاربرد داشته است، اما بسیاری از اشخاص با این مفهموم آشنایی نداشته و به‌تازگی در میان کسب‌وکارها رونق گرفته است. به همین دلیل لازم است اشخاصی که قصد منتورینگ را دارند، این موضوع را در قالب قراردادی مکتوب و جامع وارد نموده و ابعاد مختلف منتورینگ و وظایف منتور و منتی را در این قرارداد ذکر نمایند.

 

نمونه قرارداد منتورینگ در قالب عقد جعاله

قرارداد منتورینگ ممکن است در قالب عقد جعاله منعقد گردد و در این صورت، آثار عقد جعاله که یکی از عقود معین قانون مدنی می‌باشد، بر قرارداد منتورینگ حاکم خواهد بود. عقد جعاله عقدی است که یک نفر انجام کاری را به دیگری واگذار می‌نماید و درمقابل، حق‌الزحمه وی را می‌پردازد. در عقد جعاله، شخصی که انجام کار را بر عهده می‌گیرد، عامل و شخصی که انجام کاری را به دیگری واگذار می‌نماید جاعل نام دارد و حق‌الزحمه عامل نیز، جعل نامیده می‌شود.

بدین ترتیب، اگر بخواهیم قرارداد منتورینگ را در قالب عقد جعاله تنظیم نماییم، منتور عامل عقد خواهد بود و منتی جاعل. زیرا در قرارداد منتورینگ، منتور وظیفه ارائه خدمات منتورینگ به منتی را بر عهده دارد و در مقابل، پول دریافت می‌نماید. توجه داشته باشید، از آنجایی عقد جعاله یک عقد معین است، منتی و منتور باید در تنظیم قرارداد منتورینگ در قالب این عقد، مقررات قانون مدنی در باب عقد جعاله را رعایت نمایند و نمی‌توانند به خواست و تراضی خود تغییراتی را به وجود آورند. به همین دلیل، ممکن است طرفین نمونه قرارداد منتورینگ تمایل به تنظیم این قرارداد در قالب یک قرارداد خدماتی مستقل و نامعین داشته باشند.

 

نمونه قرارداد منتورینگ۷

 

قرارداد منتورینگ در قالب یک عقد نامعین و مستقل

اغلب قراردادهای منتورینگ در قالب عقود خدماتی مستقل تنظیم می‌گردد زیرا این عقود از عقود نامعین قانون مدنی هستند و طرفین در تعیین مفاد آن اختیار عمل بیشتری دارند و محدودیت‌های عقود نامعین در مقایسه با محدودیت‌های عقود معین بسیار کمتر خواهد بود. قرارداد نامعین قراردادی است که شرایط تنظیم و اجرای مفاد آن در هیچ یک از قوانین مدون نیامده است.
البته تنظیم نمونه قرارداد منتورینگ در قالب یک عقد نامعین به این معنا نیست که طرفین این قرارداد هیچ الزام حقوقی و قانونی ندارند؛ بلکه، براساس ماده ۱۰ قانون مدنی که به تعریف عقود نامعین پرداخته است، طرفین این قراردادها باید مقررات شرعی و قانونی را در تمام مراحل قرارداد رعایت نمایند. با توجه به اینکه قانون مدنی در ذیل ماده ۱۰ خود به اشخاص آزادی تنظیم و عقد عقود نامعین را اعطا نموده است، اما تمامی این قراردادها باید مطابق با ماده ۱۰ تنظیم گردد.

 

موضوع نمونه قرارداد منتورینگ

یکی از مهم‌ترین اصول تنظیم قراردادها، درج مفاد قرارداد به‌صورت صحیح و جامع می‌باشد. یکی از این مفاد، موضوع قرارداد است؛ در ذیل بند مرتبط با موضوع قرارداد، طرفین قرارداد یعنی منتور و منتی باید شرح دقیقی از نوع خدمات منتورینگ را درج نمایند؛ به این معنا که طرفین قرارداد ذیل این ماده باید مشخص نمایند خدمات منتورینگ در چه حوزه‌ای ارائه می‌گردد و جزئیات دقیق خدمات منتورینگ نیز باید مشخص گردد. موضوع قرارداد، محتوای قرارداد را مشخص می‌نماید و علاوه بر این، تعهدات منتور و منتی نیز براساس موضوع قرارداد تعیین و مشخص می‌گردد به همین دلیل اهمیت بسیاری دارد.

 

مدت زمان ارائه خدمات منتورینگ

یکی دیگر از مهم‌ترین مندرجات نمونه قرارداد منتورینگ، تعیین بازه زمانی ارائه خدمات است. این بازه زمانی الزام‌آور بوده و منتور باید خدمات منتورینگ را در این بازه زمانی به منتی ارائه نماید. مدت زمان قرارداد منتورینگ ممکن است به بازه‌های زمانی کوتاه‌تر تفکیک گردد و در این شرایط، منتور مؤظف است در هر بازه زمانی، خدمات معینی را به منتی ارائه نماید. برای مثال، اگر قرارداد منتورینگ با موضوع ارائه اطلاعات و تجارب لازم در زمینه راه‌اندازی و ارتقا کسب‌وکار باشد، در چنین شرایطی طرفین قرارداد یک مدت زمانی کلی معین می‌نمایند و علاوه بر این، می‌توانند مدت زمان قرارداد را به بازه‌های زمانی کوتاه‌تر مانند بازه زمانی شناخت مارکتینگ، بازه زمانی یادگیری معرفی محصول، بازه زمانی شناخت راه‌های ارتباط با مشتری، دوره شناخت بازار و … تفکیک نمایند.

نمونه قرارداد منتورینگ۷

 

مبلغ نمونه قرارداد منتورینگ

همان‌طور که بیان شد، منتور اطلاعات و تجارب خود را در ازای دریافت حق‌الزحمه در اختیار منتی قرار می‌دهد. مبلغ دقیق این حق‌الزحمه و نحوه پرداخت آن، یکی از مندرجات متن قرارداد منتورینگ می‌باشد. مبلغ قرارداد منتورینگ ممکن است به‌صورت کلی و در یک نوبت پرداخت گردد و یا در اقساط چندنوبتی. نوبت این اقساط اغلب با توجه به بازه‌های زمانی مدت قرارداد تنظیم می‌گردد و منتی، پس از هر بار دریافت بخشی از خدمات منتورینگ، بخشی از مبلغ قرارداد را پرداخت می‌نماید.

 

شرط محرمانگی در نمونه قرارداد منتورینگ

شخص منتور برای آنکه بتواند منتی را در جهت درست راهنمایی نماید، باید اطلاعات جامعی از منتی در اختیار داشته باشد. این اطلاعات علاوه بر اینکه شامل اطلاعاتی در زمینه حوزه‌ای می‌گردد که منتور قرار است در آن زمینه خدمات منتورینگ ارائه نماید، شامل سایر اطلاعات مانند اطلاعات شخصی و شخصیتی منتی نیز می‌گردد. این اطلاعات تماماً محرمانه می‌باشد و منتور نباید اطلاعات مزبور را نزد دیگران افشا نماید و به همین دلیل، منتور در زمان تنظیم قرارداد منتورینگ باید ذیل بندی در قرارداد، متعهد گردد که این اطلاعات را جز در مواردی، نزد دیگران فاش ننماید.

شرایطی وجود دارد که در آن صورت، منتور حق افشای اطلاعات محرمانه منتی را دارد. یکی از این موارد آن است که منتی به منتور اجازه انتشار این اطلاعات را داده باشد و مورد دیگر زمانی است که مراجع قانونی از منتور خواهان افشای اطلاعات منتی باشند که در این صورت، منتور باید اطلاعات منتی را در اختیار این مراجع قرار دهد.

 

فسخ و انحلال قرارداد منتورینگ چگونه است؟

قرارداد منتورینگ یک عقد لازم است زیرا اصل بر لزوم قراردادها است و قانون مدنی به جایز بودن برخی از عقود اشاره نموده است که قرارداد منتورینگ جزئی از آن نیست. البته باید توجه گردد که اگر نمونه قرارداد منتورینگ تحت قالب عقد جعاله منعقد گردد، قرارداد منتورینگ یک عقد جایز خواهد بود و منتور و منتی می‌توانند هر زمان اراده نمودند این عقد را فسخ نمایند.

اما اگر قرارداد منتورینگ در قالب یک قرارداد نامعین منعقد گردد، این قرارداد لازم خواهد بود و درنتیجه، طرفین این قرارداد حق فسخ و خروج از قرارداد را ندارند مگر در مواردی که حق فسخ قرارداد را داشته باشند.این حق فسخ را منتور و منتی می‌توانند در هنگام تنظیم متن قرارداد پیش‌بینی و مطابق با آن، قرارداد را فسخ نمایند. علاوه بر این، از آنجایی که قرارداد منتورینگ یک عقد لازم است، طرفین این قرارداد می‌توانند قرارداد مزبور را اقاله نمایند. اقاله به معنای انحلال یک عقد لازم با تراضی طرفین قرارداد است.

 

نمونه قرارداد منتورینگ۷

 

مرجع حل اختلافات قراردادی میان منتور و منتی

ممکن است در طی مدت زمان نمونه قرارداد خدمات منتورینگ، میان طرفین قرارداد یعنی منتور و منتی اختلافاتی به وجود بیاید. منتور و منتی در ابتدای امر باید تلاش نمایند تا این اختلافات را از طرق مسالمت‌آميز مانند مذاکره و سازش حل نمایند و درصورتیکه این اختلافات از طرق مسالمت‌آميز برطرف نگشت، طرفین این قرارداد باید به مراجع حل اختلاف عمومی و خصوصی مراجعه نمایند.

مرجع حل اختلاف عمومی در اختلافات قراردادی، دادگاه‌های عمومی حقوقی و شورای حل اختلاف می‌باشد که طرفین قرارداد می‌توانند بنا به خواسته خود، به هر یک از این مراجع قضایی مراجعه نموده و طرح اختلاف نمایند. علاوه بر این، منتور و منتی می‌توانند در هنگام تنظیم قرارداد، شخصی را به‌عنوان داور مرضی‌الطرفین انتخاب نموده تا پس از بروز اختلاف، اختلاف را برای حل‌وفصل نمودن نزد این شخص ببرند. مراجعه به نهاد داوری جهت حل اختلاف، راه سریع‌تر و کم‌هزینه‌تری برای طرفین قرارداد است و به همین دلیل، مراجعه به داوری شیوه محبوب‌تری در میان افراد با هدف حل اختلافات قراردادی می‌باشد. البته باید توجه داشت که داور نیز همانند قاضی دادگاه حکم مربوطه را صادر می‌نماید و این حکم نسبت به طرفین قرارداد الزام‌آور می‌باشد.

 

تعداد نسخه‌های قرارداد خدمات منتورینگ

طرفین قرارداد می‌توانند قرارداد مزبور را در هر چند نسخه‌ای تمایل دارند، تنظیم نمایند. توجه داشته باشید قرارداد منتورینگ زمانی دارای اثر و اعتبار می‌گردد که توسط طرفین قرارداد امضاء شده باشد. قرارداد منتورینگ اغلب در سه نسخه تنظیم می‌گردد و یک نسخه در اختیار منتور، یک نسخه در اختیار منتی و یک نسخه در اختیار مرجع حل اختلاف قراردادی قرار می‌گیرد. توجه داشته باشید که نسخه‌های قرارداد، سند رسمی و قانونی عقد قرارداد منتورینگ می‌باشند و اشخاص باید این نسخه‌ها را حفظ نمایند.

 

لامینگو را در توییتر دنبال کنید

 

جمع‌بندی

در این مقاله در ارتباط با ماهیت، محتوا و چارچوب و قالب نمونه قرارداد منتورینگ صحبت کردیم و بیان کردیم که باید در تنظیم و نوشتن متن این قرارداد، ابعاد و جزئیات دقیقی از قرارداد ذکر گردد؛ مواردی مانند موضوعاتی که منتور باید در ارتباط با آن‌ها منتی را راهنمایی نماید، خروجی دقیق خدمات منتورینگ، مدت زمانی که در طی آن منتور به ارائه خدمات منتورینگ خواهد پرداخت، نحوه گزارش‌دهی توسط منتور و ارائه گزارش پیشرفت پروژه منتورینگ، موضوع دقیق قرارداد منتورینگ، مبلغ حق‌الزحمه منتور، مواردی که باید به‌عنوان اطلاعات محرمانه در ذیل بند محرمانگی قید گردد، مرجع حل اختلاف میان منتور و منتی و سایر موارد لازم. توجه داشته باشید اگر برای آغاز همکاری منتورینگ قراردادی صحیح و قانونی و مکتوب منعقد نگردد، ممکن است از انجام همکاری منتورینگ نتیجه‌ای که مد نظر طرفین است، حاصل نگردد.

مطلبی که مطالعه نمودید، یکی از هزاران محتوای حقوقی موجود در بلاگ جقوقی لامینگو می‌باشد. بلاگ لامینگو یک پلتفرم آنلاین برای مطالعه انواع مطالب با موضوعات حقوقی می‌باشد که مطالعه این مطالب می‌تواند دانش حقوقی شما را افزایش دهید. توصیه می‌گردد اگر از مطالعه مطلب فوق رضایت کافی داشته‌اید، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و سایر مطالبی را که همکاران ما در تیم تولید محتوای لامینگو در این بلاگ منتشر نموده‌اند را نیز مطالعه نموده و سؤالات خود در این زمینه را با ما به اشتراک بگذارید. در پایان، توصیه می‌گردد لامینگو را در پلتفرم‌های مختلف دنبال نموده و مطالعه مطالب این بلاگ را به دوستان و آشنایان خود نیز پیشنهاد نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه