از معافیت مالیاتی بانوان چه میدانید؟
دریافت مالیات همواره یکی از راههای درآمد دولتها برای اداره و انجام پروژههای عمرانی، خدماتی و بهداشتی در کشور بوده است. بااینحال در برخی موارد قانونگذار برای حمایت و توسعه کارگاههای تولید، اقتصادی و اقشار خاص جامعه آنها را از پرداخت مالیات برای مدت مشخصی یا مادامالعمر معاف میکند. درواقع معافیت مالیاتی را میتوان خروج قانونی و بهصورت موقت از قوانین کشوری که در راستای سیاستهای حمایتی حاکمان از مردم صورت میگیرد، تعریف کرد. در این راستا یکی از چالشها و نکاتی که بسیاری از دولتمردان و قانونگذار با آن درگیر هستند مسئله حمایت از زنان و مالیات بر دارایی و درآمد آنها میباشد. اطلاع و آشنایی با این قوانین و مقررات میتواند فرصتهای جدیدي را برای کسب درآمد بیشتر یا افزایش سرمایه پیش روی زنان قرار دهد و از طرف دیگر به توسعه همهجانبه کشور کمک کند. به همین جهت نیاز است آنها از طریق مشاوره معافیت مالیاتی با این مقررات و موارد معافیت آشنایی کامل پیدا کنند. در ادامه ما بهصورت خلاصه به معافیت مالیاتی زنان میپردازیم با ما همراه باشید.
ما در مطلب حاضر میخواهیم به برخی از موارد معافیت بانوان در قانون مالیاتی كشور اشارهکنیم. تا پایان مطلب ما را همراهی کنید. همچنین چنانکه نیاز به دریافت مشاوره معافیت مالیاتی زیر نظر مشاورین حقوقی لامینگو دارید، میتوانید از طریق لینک زیر با متخصصین در این زمینه ارتباط برقرار کنید.
موارد معافیت مالیاتی بانوان در جامعه
جهیزیه و مهریه
طبق قانون معافیت مالیاتی تمامی بانوان در قبال جهیزیه و مهریه خود از پرداخت مالیات معاف هستند. این به این معناست که درصورتیکه زنی از همسر خود مهریه خود را مطالبه کند، پس از پرداخت مهریه از سمت همسر او، زن نباید مبلغی را بهعنوان مالیات بهحساب سازمان امور مالیاتی واریز کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر این مطلب را هم بخوانید: سیر تا پیاز آنچه نیاز است در مورد معافیت مالیاتی بدانید
حقوق کارکنان زن با سقف حقوقی مشخص
قانونگذار تمامی کارکنان و کارگرانی که حقوق و مزایای آنها کمتر از 3 میلیون تومان است، از پرداخت مالیات معاف کرده است. این قانون مشمول بانوان نیز شده است و این افراد ميتوانند مانند کارکنان آقا از این قانون استفاده کنند. البته باید متذکر شد که درصورتیکه حقوق این افراد بالاتر از این مبلغ باشد، آنها موظف هستند مانند آقایان مالیات خود را به سازمان مالیاتی بپردازند. درصورتیکه زنان در مناطق کمتر توسعهیافته مشغول بهکار باشند ميتوانند از قانون معافيت مالياتي مناطق كمتر توسعه يافته استفاده كند و از پرداخت ماليات معاف شوند.
زنان سرپرست خانواده
دولت برای زنان ازجمله زنان سرپرست خانواده طرحهای حمایتی و بیمهای بسیاری را مشخص کرده است. در این راستا دولت آنها را به دو دسته زنان شاغل و زنان غیر شاغل تقسیم میکند. همچنین زنان غیر شاغل را نیز به دو دسته زنانی که توانایی اشتغال را دارند یا فاقد امکان اشتغال هستند تقسیم میکند. در خصوص زنانی که امکان و توانایی اشتغال را دارند با ایجاد بستههای حمایتی خاصی کارفرما و مدیران کارگاهها را ترغیب به نگاهداشتن زنان سرپرست خانوار بهعنوان نیروی کار میکنند. به این معنی که مشوقهای مالیاتی ایجاد کرده و کارفرما را تشویق میکند که در نیروهای کاری خود از زنان سرپرست خانوار استفاده کنند. بهعنوان نمونه طبق مطالعات انجامشده معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری پیشنهاد معافیت ۲۰ درصدی از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما را در کارگاههایی که از نیروی کار زنان سرپرست خانوار استفاده میکنند، به دولت ارائه کرد. بهطور كلي طبق قانون معافیت مالیاتی زنان سرپرست خانواده از پرداخت مالیات معاف هستند.
موارد کلی معافیت که مشمول زنان نیز میشود
باید به این نکته نیز اشاره کرد که بهجز موارد یادشده در خصوص زنان سرپرست، مهریه و جهیزیه، بانوان نیز مانند مردان از تمامی قوانین مالیاتی نیز میتوانند بهره ببرند. بهعنوان نمونه درصورتیکه بانوان در مراکز آموزشی و تربیتی یا در مراکز نگهداری از کودکان معلول حرکتی و ذهنی فعالیت کنند یا اقدام به تأسیس و مدیریت ورزشی نمایند این افراد از پرداخت مالیات معاف هستند. این افراد درصورتیکه در مراکز صنایعدستی و شرکتهای تعاونی کشاورزی و دامپروری مانند کارگاههای بافت فرش، مراکز صید ماهی و…. فعالیت کنند از پرداخت مالیات معاف هستند. همچنين درصورتیکه این افراد در مراکز تولید، بیمارستانها، هتلها و مراکز گردشگری منطبق با مجوزهای مراکز ذیربط فعالیت کنند میتوانند از امکاناتی که قانونگذار در خصوص معافیت مالیاتی براي اين مراكز قرار داده است بهره ببرند.
بهطور کل زنان نیز مانند دیگر افراد جامعه در صورت فعالیت در هر شاخه تجاری و غیرتجاری با دریافت مشاوره معافیت مالیاتی از شرایطی که قانونگذار برای تسریع و پیشرفت در فعالیت آنها قرار داده است، میتوانند استفاده کنند.
در پایان به یاد داشته باشید
در انتها باید بدانید که معافیت مالیاتی قانوني است كه تمامي اقشار جامعه ميتوانند از آن بهره مند شوند و از نظر جنسي تفاوتي نميكند فردی که مؤسس یا مدیر یک بخش تولیدی یا کشاورزی است، مرد يا زن باشد. در این مطلب سعی شده برخی از موارد خاص قانوني ماليات چون مهریه را که مختص بانوان است را بهصورت مختصر برای شما شرح دهیم تا توانسته باشید سرمایه خود را حفظ كنيد یا کسبوکار خود را رونق ببخشيد. همچنين باید به یاد داشت که این قوانین دارای شرایط و ضوابط خاصی است که لازم است تمامی افراد جامعه ازجمله زنان از آن آگاه و مطلع باشند. این افراد برای کامل کردن اطلاعات خود را درزمینه معافیتهای مالیاتی کسبوکارهای اقتصادی یا معافیتهای مالیاتی سرمایههاي خود میتوانند از طریق مشاوره معافیت مالیاتی از این شرایط و ضوابط آگاهی پیدا کنند.
درصورتیکه این مطلب را تا انتها مطالعه نمودهاید دیدگاه خودتان را دراینباره در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین میتوانید برای استفاده از سایر مطالبی که وجود دارد به پلتفرم حقوقی لامینگو مراجعه نمایید.
4 دیدگاه
-
2 سال پیش
درود بر شما
با تشکر از مطالب مفید و عالی شما
سپاسگزار شما خواهم بود چنانچه متن قانون معافیت مالیاتی زنان سرپرست خانوار را ارسال بفرمایید.وبا تشکر-
2 سال پیش
با سلام و سپاس از نظر ارزشمند شما،
به موجب بند ح ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم، «ح – آن قسمت از درآمد موقوفات عام که طبق موازین شرعی به مصرف اموری از قبیل تبلیغات اسلامی، تحقیقات فرهنگی، علمی، دینی، فنی،اختراعات، اکتشافات، تعلیم و تربیت، بهداشت و درمان، بنا و تعمیر و نگهداری مساجد و مصلاها و حوزههای علمیه و مدارس علوم اسلامی و مدارس و دانشگاههای دولتی، مراسم تعزیه و اطعام، تعمیر آثار باستانی، امور عمرانی و آبادانی، هزینه یا وام تحصیلی دانشآموزان و دانشجویان،کمک به مستضعفان و آسیب دیدگان حوادث ناشی از سیل، زلزله، آتش سوزی، جنگ و حوادث غیرمترقبه دیگر برسد، مشروط بر این که درآمد و هزینههای مزبور به تأیید سازمان اوقاف و امور خیریه رسیده باشد و همچنین ساخت، تعمیر و نگهداری مراکز نگهداری کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست در گروههای سنی و جنسی مختلف، مراکز نگهداری و مراقبت سالمندان، کارگاههای حرفهآموزی و اشتغال مصدومان ضایعه نخاعی، معلولان جسمی و حرکتی، زنان سرپرست خانوار و دختران خودسرپرست، مراکز آموزش، توانبخشی و حرفهآموزی معلولان ذهنی و کودکان نابینا، کم بینا، کم شنوا و ناشنوا و سایر مراکز و اماکنی که بتوانند در خدمت مددجویان سازمانهای حمایتی بهزیستی کشور قرار گیرند(4) از پرداخت مالیات معاف است.»
-
-
2 سال پیش
بخشنامه معافیت مالیاتی زنان سرپرست خانوار را کجا پیدا کنم
-
2 سال پیش
با سلام و احترام،
این مورد به موجب جزء الف بند 14 ماده واحده قانون اصالح قانون مالیات های مستقیم، مصوب 1394 به بند ح ماده 139 قانون مالیاتهای مستقیم اضافه گردیده است.
-
دیدگاه شما