از هزینه ثبت انواع شرکت‌های تجاری و غیر تجاری چه می‌دانید؟

3 سال پیش
مشاوره ثبت شرکت

فردی که مایل است در حرفه ای  به‌صورت رسمی و قانونی مشغول به کار شود، می‌بایست فعالیت خود را به‌صورت شرکت در سازمان ثبت شرکت‌ها و مؤسسات مربوطه ثبت کند. در این مسیر او برای این کار نیاز دارد مجوزهای لازمه را از ادارات ذی‌ربط دریافت کند. دراین‌بین متقاضی برای ثبت شرکت خود باید به عوامل متعددی مانند هزینه ثبت شرکت و هزینه های مربوطه دقت کند. متقاضی می‌تواند از طریق مشاوره ثبت شرکت از تمامی این اطلاعات مطلع شود. در ادامه به خلاصه‌ای از عوامل تأثیرگذار بر هزینه ثبت شرکت و میزان هزینه آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

 

تیم حقوقی لامینگو به همراه وکلا و مشاورین حقوقی خود، آماده خدمات‌رسانی به شما درزمینه مسائل حقوقی و کیفری است. چنانچه نیاز به دریافت مشاوره ثبت شرکت دارید، می‌توانید از خدمات مجموعه ما استفاده کرده و مشکلات حقوقی خود را رفع کنید. لینک زیر راه ارتباطی شما با متخصصین حقوقی لامینگو است. جهت دریافت مشاوره ثبت شرکت  آن را دنبال کنید.

 

دریافت مشاوره ثبت شرکت‌

 

میزان هزینه ثبت انواع شرکت‌های تجاری و غیرتجاری

انتخاب نوع شرکت در میزان هزینه‌های جاری برای ثبت شرکت تأثیرگذار است. طبق قانون قوانین، دستورالعمل‌ها، آیین‌نامه‌ها و هزینه‌های ثبت شرکت در تمامی کشور یکسان است. در ادامه به‌طور کامل، دقیق و شفاف به هزینه ثبت انواع شرکت‌ها در ایران می‌پردازیم.

 

هرآنچه که در مورد مشاوره ثبت شرکت باید بدانید!

 

 مشاوره ثبت شرکت

 

هزینه و حداقل سرمایه برای ثبت انواع شرکت

هزینه و حداقل سرمایه برای ثبت شرکت سهامی خاص: حداقل میزان هزینه ثبت شرکت سهامی خاص در کشور یک‌میلیون ریال است که تأمین نقدی سی‌وپنج درصد آن برای آغاز کار کافی خواهد بود. در سال 1399 میزان هزینه ثبت شرکت سهمی خاص بین 740 تا 490 هزار تومان بوده است. البته این مبلغ با افزایش تعداد اعضاء شرکت و میزان سرمایه آن اندکی افرایش می‌یابد.  تأسیس این نوع شرکت‌ها در کشور بسیار رایج است و سهام آن نیز به‌راحتی بین مردم خریدوفروش می‌شود. بااین‌حال سهام شرکت در بورس اوراق بهادار قابل‌عرضه نیست.

هزینه و حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود: در این نوع شرکت‌ها، اعضاء شرکت به میزان سرمایهٔ خود مسئول پرداخت بدهی‌های احتمالی شرکت هستند. حداقل میزان ثبت در کشور در سال 1399 بین 740 تا 490 هزار تومان بوده است. حداقل سرمایه برای تأسیس این نوع شرکت نیز یک‌میلیون ریال است.

هزینه و حداقل سرمایه برای ثبت شرکت سهامی عام: امکان عرضه سهام این نوع شرکت‌ها در بورس اوراق بهادار امکان‌پذیر است. مدیران این نوع شرکت‌ها بخشی از سرمایه شرکت را با فروش سهام شرکت به عموم مردم تأمین می‌کنند. میزان سرمایه اولیه برای تأسیس این نوع شرکت‌ها نیز مبلغ پنج میلیون ریال است که ۳۵% آن باید به‌صورت نقدی تأمین شود. هزینه ثبت شرکت‌های سهامی عام در سال 1399 از 790 تا 490 هزار تومان برآورد شده است.

 

 مشاوره ثبت شرکت

 

هزینه و حداقل سرمایه برای ثبت دیگر شرکت‌های تجاری و غیرتجاری: هزینه‌ها و حداقل سرمایه ثبت و تأسیس شرکت‌های نسبی، شرکت مختلط سهامی، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی و… مانند شرکت‌های تضامنی در قانون مدنظر قرارگرفته است. به این صورت که میزان ثبت شرکت برای این نوع شرکت‌ها از 790 تا 490 هزار تومان تعیین و حداقل سرمایه نیز یک‌میلیون ریال می‌باشد.

هزینه و حداقل سرمایه ثبت شرکت تعاونی تولید و مصرف: هزینه ثبت شرکت‌های تعاونی تولید و مصرف تفاوتی با ثبت دیگر شرکت‌ها ندارد. تنها میزان حداقل سرمایه‌ای که برای این کار می‌بایست در نظر گرفته شود صد میلیون ریال می‌باشد.

 

هزینه‌های متداول برای ثبت شرکت

هزینه ثبت انواع شرکت ها همیشه ثابت نیست. زیرا علاوه بر هزینه‌ای که متقاضی میبایست به سازمان ثبت شرکت‌ها و مؤسسات مربوط واریز کند، هزینه‌های دیگری چون چاپ آگهی در روزنامه رسمی، درج آگهی در روزنامه کثیرالانتشار،پست مدارک، واریزی‌های اداره ثبت، حق‌الوکاله و …. را نیز پرداخت کند. همچنین متقاضی برای تاسیس شرکت‌های سهامی موظف تهیه دفتر سهام و برگه‌های سهام سهامداران است. او میتواند از طریقه مشاوره ثبت شرکت از ریز تمامی این هزینه‌ها آگاهی پیدا کند. در ادامه به خلاصه ای از این هزینه‌ها میپردازیم.

 

 مشاوره ثبت شرکت

 

1-هزینه صدور گواهی عدم سوءپیشینه:

پیش از شروع هرگونه فعالیتی لازم است کلیه اعضای هیئت‌مدیره شرکت، بازرسان و مدیران آن اقدام به اخذ گواهی عدم سوءپیشینه نمایند. درصورتی‌که فردی صرفاً سهامدار باشد و هیچ نقشی در هیئت‌مدیره نداشته باشد نیاز به دریافت گواهی نیست.

 

2- هزینه تعیین و تنظیم اساسنامه و استعلام نام شرکت

متقاضی می‌تواند از طریق مشاوره ثبت شرکت از هزینه تعیین و تنظیم انواع اساسنامه، اظهارنامه، متن صورت‌جلسه و اوراق ثبتی شرکت خود آگاهی پیدا کند. همچنین او باید از شرایط و قوانین تعیین اسامی شرکت و میزان هزینه آن نیز به هنگام ثبت مطلع شود.

 

3- هزینه حق‌الوکاله ثبت شرکت

حق‌الوکاله مبلغی است که از سوی مدیر شرکت به فردی برای پیگیری و انجام  امور مربوط به ثبت شرکت پرداخت می‌شود. تمامی فعالیت‌هایی نظیر درج اطلاعات به سایت سازمان ثبت شرکت و موسسات مربوطه، مشخص کردن نام شرکت، درج اساسنامه و صورت‌جلسه هیئت‌مدیره، مشخص نمودن موضوع فعالیت و…. بخشی از فعالیتی است که وکیل برای تنظیم مدارک انجام می‌دهد. پیگیری ثبت‌اسناد تا دریافت گواهی نهایی نیز بر عهده فرد انتخاب شده خواهد بود. البته مدیر شرکت خود نیز می‌تواند تمامی این مراحل را طی کند و فردی را به‌عنوان وکیل انتخاب نکند.

 

شرکتهای غیر تجاری

 

4- هزینه پست مدارک و پاکت پستی مخصوص

متقاضی می‌بایست مبلغی را به‌عنوان هزینه ارسال مدارک، پاکت پستی و… در نظر بگیرد. او باید مدارک آماده را به همراه دیگر مدارک لازم نظیر فرم‌های امضاشده توسط اعضاء هیئت‌مدیره به اداره پست تحویل دهد. اداره پست مدارک را دربسته‌هایی مخصوص قرار داده و مدارک را به سازمان مربوطه ارسال می‌کند. این مبلغ متغیر است اما تا پایان سال ۱۳۹۹ این تعرفه سی هزار تومان معین‌شده است.

 

5- حق‌الثبت شرکت

پس از صدور آگهی توسط اداره ثبت و مراجعه متقاضی یا وکیل شرکت جهت دریافت مدارک و دریافت اصل آگهی، متقاضی می‌بایست مبلغی را به‌عنوان حق الثبت به‌حساب اداره ثبت کشور واریز کند. طبق مطالعات انجام‌شده مبلغ حق‌الثبت در مورد شرکت‌ها و مؤسسات با حداقل سرمایه ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال، ۵۰٫۰۰۰ ریال است و با افزایش سرمایه مبلغ حق‌الثبت نیز افزایش می‌یابد.

 

6-  هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت

یکی از مالیات‌هایی که متقاضی می‌بایست در زمان ثبت شرکت یا افزایش سرمایه پرداخت کند حق تمبر است. بخشی از این مبلغ دریافتی متغیر و بخشی ثابت است. بخش متغیر این مبلغ بسته به سرمایه متقاضی برآورد می‌شود. متقاضی حداکثر تا 2 ماه پس از درج آگهی این امکان را دارد که مبلغ موردنظر را پرداخت کند.

 

شرکتهای تجاری

 

7- تعرفه درج آگهی در روزنامه رسمی

پس از دریافت مدارک و طی کردن مراحل قانونی ثبت شرکت، متقاضی می‌بایست نام شرکت خود را در روزنامه رسمی آگهی کنند. میزان تعرفه ثبت شرکت در روزنامه بسته به تعداد کاراکترهای آن متغیر است. متقاضی باید به این نکته نیز توجه کند که هرگونه تغییر اساسی نظیر تشکیل یا انحلال شرکت، تغییر سمت افراد در شرکت، تصمیم افراد شرکت به کاهش سرمایه و… که در شرکت روی می‌دهد نیز باید در روزنامه آگهی شود.

 

8- هزینه چاپ آگهی در روزنامه کثیرالانتشار

هزینه درج آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار بسته به تعرفه‌های مرکز روزنامه و میزان ابعاد آگهی متغیر است. گاهی پیش از زمان ثبت شرکت این مقدار محاسبه نمی‌شود چراکه در قوانین زمانی برای انتشار آن معین نشده است. بااین‌حال درج آگهی شرکت می‌بایست در این نوع روزنامه‌های الزامی است.

 

شرکتهای غیرتجاری

 

9- تعرفه و هزینه پلمپ دفاتر در مشاوره ثبت شرکت

یکی از اقداماتی که متقاضی را رفع مشکلات مالیاتی شرکت برای آینده انجام دهد دریافت و تکمیل فرم‌هایی به نام دفاتر پلمپ می‌باشد. درخواست این دفاتر می‌بایست پیش از شروع سال مالی انجام گیرد. پذیرش پلمپ دفاتر تجاری، از طریق سامانه ثبت شرکت‌ها و به‌صورت اینترنتی بعد از تأیید کارشناس اداره ثبت شرکت‌ها انجام می‌شود.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در پایان به یاد داشته باشید

موارد ذکرشده در قسمت قبل تنها به بیان کلی هزینه‌های مربوط به ثبت شرکت می‌پردازد. هزینه ثبت شرکت به عوامل متعددی نظیر میزان سرمایه و تعداد اعضای شرکت ثبت بستگی دارد. متقاضی ثبت شرکت می‌بایست به‌تمامی این موارد و شرایط دقت کند. شما می‌توانید از طریق مشاوره ثبت شرکت از تمامی چالش‌ها و موانع ثبت آن مطلع شوید. درصورتی‌که این مطلب را مطالعه نمودید، نظر خودتان را از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین، جهت استفاده از سایر مطالب به وبلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره مدرسی

دیدگاه شما

یک دیدگاه

  • حامد
    3 سال پیش

    سلام و وقت بخیر خدمت شما.
    در مورد ثبت شرکت من چون خودم تمام مراحل رو شخصا انجام دادم، باید بگم روندش خیلی سادس و تمام مراحل آموزش داره و فقط و فقط از طریق سامانه جامع ثبت شرکت ها انجام میشه و اصلا نیاز به مراجعه به اداره اسناد نیست، تنها یک بار هم نیاز هست اون هم زمان تحویل اسناد ممهور شرکته. از بابت هزینه: ثبت شرکت هزینه ای نداره و اون سرمایه ای که در اساسنامه قید میشه تنها مربوط به زمانی هست که شرکت در دارایی و مالیات به مشکل بر بخوره. هزینه چاپ آگهی در روزنامه کثیر الانتشاره که کمه، هزینه ارسال مدارک و خرید دو پوشه از اداره پست که ناچیزه.
    ممنونم.