در مورد شرکت و انواع آنچه می‌دانید؟

3 سال پیش
مشاوره ثبت شرکت

ببا توجه به شرایط کنونی بازار کسب‌وکار بسیاری از افراد تمایل دارند فعالیت خود را به‌صورت رسمی آغاز كنند. این در حالی است که آنها نمی‌توانند به‌تنهایی و به‌صورت حرفه‌ای وارد عرصه کسب‌وکار شوند. به همین جهت افراد جهت دستیابی به سود و منفعت بیشتر با دیگر اشخاص فعال در حرفه خود شروع به همکاری می‌کنند تا توانایی‌های خود را اعم از سرمایه، تخصص و ارتباطات در کنار یکدیگر قرار دهند. رای آنکه این توانایی و سرمایه‌ها به‌درستی مورداستفاده قرار بگیرد لازم است این موارد را تحت چهارچوب خاصی به‌صورت قراردادی رسمی و حرفه‌ای منعقد کنند. شرکت نیز یکی از این نوع قراردادها هستند که هرکدام دارای چهارچوب و تعریف خاصی از ارتباطات مابین شرکا و سهامداران را بیان می‌کند. سهامداران می‌بایست پیش از تشکیل آن به کمک مشاوره ثبت شرکت با شرایط و ضوابط این شرکت‌ها و شرایط ثبت آن آشنا شوند. در ادامه به تعریف شرکت و انواع آن برای ثبت شرکت می‌پردازیم.

درصورتی‌که شما نیاز به دریافت مشاوره ثبت شرکت دارید؛ می‌توانید از طریق لینک زیر با وکلا و کارشناسان در سایت لامینگو در تماس باشید.

 

دریافت مشاوره ثبت شرکت‌

 

شرکت در لغت به چه معناست؟

شرکت در لغت به معنی شراکت و شریک شدن است. به‌طور کلی به مجموعه افرادی که برای انجام فعالیت خاصی اعم از تجاری، فرهنگی و اجتماعی به‌منظور کسب سود گرد هم می‌آیند شرکت گفته ميشود. در تعریف کلی به این نوع شرکت‌ها تجاری نیز ميگويند. این در حال است که هدف تأسیس برخی از اين نوع شرکت‌ها تجاری نیست و اعمال تجاری انجام نمی‌دهند. به این نوع شرکت‌ها، شرکت‌های حقوقی یا مدنی گفته می‌شوند.

 

هرآنچه که در مورد مشاوره ثبت شرکت باید بدانید!

 

مشاوره ثبت شرکت

 

تفاوت شرکت مدنی و تجاری در مشاوره ثبت شرکت

شخصیت حقوقی: یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های این نوع شرکت‌ها شخصیت حقوقی آن است. شرکت تجاری دارای شخصیت حقوقی است؛ درحالی‌که شرکت مدنی شخصیت حقوقی مستقل ندارد.

قانون حاکم: قوانین و قواعد مربوط به شرکت‌های مدنی عموماً بر اساس قانون مدنی تبیین می‌شود. این در حالی است احکام مرتبط با شرکت‌های تجاری بر اساس قانون تجارت و لایحه قانونی آن مصوب می‌شود.

انحلال و تصفیه: به دلیل وجود شخصیت حقوقی در شرکت‌های تجاری قوانین و مقررات این شرکت‌ها تابع مقررات خاصِ انحلال و تصفیه قانون تجارت می‌باشد. اما در شرکت‌های مدنی مسئله انحلال وجود ندارد و تنها مسئله‌ای که در این شرکت‌ها مطرح می‌شود افراز و تقسیم اموال است.

اداره شرکت: در شرکت‌های تجاری عموماً اداره آن با رأی اکثریت انجام می‌شود. به این شکل که با رأی اکثریت اعضا، هیئت‌مدیره تعیین می‌شود و هیئت‌مدیره نیز بارأی اکثریت تصمیمات مربوط به شرکت را می‌گیرد. اين در حالي است كه اداره شرکت مدني از اجتماع شرکا انجام می‌شود.

فروش سهم‌الشراکه: در شرکت‌های تجاری در صورتی افراد می‌توانند سهم خود را به فروش برسانند که علاوه بر رعایت ضوابط مخصوص شرکت، دیگر شرکا نیز رضایت داشته باشند. این در حالی است که در شرکت‌های مدنی هر یک از مالکین اختیار فروش سهم خود را دارد.

اساسنامه: در شرکت‌های تجاري تمامی شرایط و ضوابط مهم نظیر موضوع شرکت، مرکز اصلی شرکت، نحوه انتصاب و اختیارات مدیران و به‌طورکلی نحوه فعالیت‌های شرکت در اساسنامه گنجانده شده است. این در حالی است که هیچ‌یک از قوانین كشوري وجود اساسنامه را برای شرکت‌های مدنی لازم ندانسته است.

موارد بيان شده بخشی از تفاوت‌های این دو نوع شرکت است، درصورتی‌که افراد مایل‌اند در این مورد اطلاعات کامل‌ترین به‌دست آورند می‌توانند به کمک مشاوره ثبت شرکت از تمامی این تفاوت‌ها آشنا شوند.

 

 

مشاوره ثبت شرکت

 

انواع شركت در مشاوره ثبت شركت

شزكت تجاري

بر اساس ماده 20 قانون تجارت شرکت‌های تجاری عبارت است از:
1-شرکت سهامی (عام و خاص): این نوع شرکت‌ها سرمایه خود را به‌صورت سهام طبقه‌بندی کرده‌اند و به هرکس به میزان سرمایه خود بخشی از این سهام را دریافت می‌کنند. موضوع فعالیت شرکت سهامی می‌تواند امور تجارتی و یا غیرتجاری باشد.
2-شرکت با مسئولیت محدود: این شرکت‌ها عموماً بین دو تا چند نفر تشکیل شده است. در این شرکت‌ها سرمایه افراد به سهام تقسیم نمی‌شود و تنها آنها بر اساس سرمایه خود مسئولیت پرداخت قروض و تعهدات شرکت را بر عهده می‌گیرند.
3- شرکت تضامنی: این شرکت بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی فعالیت می‌کند. درصورتی‌که شرکت با مشکلی مواجه شود یا در صورت وجود بدهی در شرکت تمامی شرکا مسئول پرداخت قروض شرکت هستند.
4- شرکت مختلط غیر سهامی: این شرکت برای امور تجارتی بین یک یا چند نفر تشکیل می‌شود. در این شرکت فردی مسئول کلیه قروضی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیدا شود و مسئولیت دیگر شرکا به میزان سرمایه آنها است.
5- شرکت مختلط سهامی: در این نوع شرکت سرمایه افراد به‌صورت سهام درآمده و بر اساس سهامی که دارند مسئولیت‌های شرکت را بر عهده می‌گیرند.
6- شرکت نسبی: در این نوع شرکت‌ها مسئولیت هریک از شرکا به نسبت سرمایه‌ای که در شرکت سرمایه‌گذاری کرده‌اند، مشخص می‌شود.
7- شرکت تعاونی تولید و مصرف: این نوع شرکت‌ها زیرمجموعه تمامی شرکت‌ها قرار می‌گیرد و سعی در رفع احتیاجات و بهبود وضع مالی اعضاء شرکت دارد. عموماً این شرکت‌ها نقش تولیدکننده و توزیع‌کننده را برای شرکت ایفا می‌کنند.

 

شرکتها

 

شرکت‌های مدنی:

شرکت قهری: شرکت قهری جنبه اختیاری ندارد و بدون اراده مالکین به وجود می‌آید. مانند شرکت‌هایی که به‌صورت وراثت به افراد تعلق گرفته است.

شرکت اختیاری: شرکتی که به اختیار و میل صاحبان ملک یا سرمایه منعقد می‌گردد. به‌عنوان نمونه دو یا چند نفر باهم قراردادی می‌بندند و اموال خودشان را به‌صورت مشاع درمی‌آورند.

 

تفاوت شرکت و برند چیست؟

برای بیان تفاوت این دو عبارت ابتدا لازم است با مفهوم برند آشنا شویم. عموماً در تمامی شرکت‌هایی که به‌صورت تجاری فعالیت می‌کنند، درصورتی‌که بتوانند محصول به‌خصوصی را تولید کنند، صاحبان شرکت می‌توانند برای هرکدام یک نام منحصربه‌فرد انتخاب کنند که به آن برند گفته می‌شود. تفاوت این دو اصطلاح عبارت است از:

1- شرکت درواقع از شراکت دو تا چند نفر برای انجام فعالیت خاصی تشکیل می‌شود، این در حالی است که برند یا نام تجاری برای معرفی یک محصول استفاده می‌شود.

2- نام شرکت ازنظر مدت انقضاء، نامحدود است، مگر اینکه در اساسنامه مدت فعالیت آن مشخص شده باشد. اما برند به مدت 10 سال متعلق به متقاضی یا متقاضیان خواهد بود.

3- طبق قانون هر نوع شرکتی مشمول پرداخت مالیات و عوارضی می‌شود، درحالی‌که برای نام تجاری هیچ‌گونه عوارضی پرداخت نمی‌شود.

4- پس از فوت صاحب شرکت، نام آن قابل‌انتقال نبوده اما در مورد برند این مورد صدق نمی‌کند.

افراد می‌توانند در زمان مشاوره ثبت شرکت اطلاعات بیشتری در این مورد به‌دست آورند.

 

شرکتها

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در پایان به یاد داشته باشید

همان‌گونه که بیان شد شرکت مجموعه‌ای است که افراد به‌وسیله سرمایه و توانایی‌های خود اقدام به فعالیت‌های تجاری و غیرتجاری می‌کنند تا درنهایت بتوانند منفعت مادی خود را به حداکثر برسانند. بااین‌حال شرکت دارای انواع متفاوتی است که هرکدام دارای شرایط و ضوابط مخصوص به خود را دارد که میزان ریسک‌پذیری آن نسبت به موضوع و نوع شرکت بسیار متفاوت است. به همین دلیل توصیه می‌شود برای انتخاب نوع شرکت با وکلایی که طور تخصصی در حوزه مسائل شرکت‌ها و مشاوره ثبت شرکت فعالیت دارند مشورت نمایید تا به‌طور کامل از ویژگی‌های هریک از این شرکت‌ها اطلاع پیدا کنید.

موسسه حقوقی لامینگو با داشتن بهترین وکلا در این زمینه آمادگی ارائه بهترین مشاوره و خدمات را به شما عزیزان دارد. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید از سایر مقالات آموزشی موجود در بخش وبلاگ لامینگو  کمک بگیرید. کاربرانی که سؤالات و ابهاماتی در ذهن دارند نیز می‌توانند در انتهای این مقاله و در بخش نظرات آنها را درج و نظر وکیل پایه‌یک دادگستری را دراین‌باره بدانند.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره مدرسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه