درباره کد رهگیری پیش فروش آپارتمان چه میدانید؟
در سالهای اخیر، بسیار شاهد این موضوع بودهایم که افراد با پسانداز چندساله و دریافت وامهای مسکن، اقدام به پیش خرید ملکی نمودهاند؛ اما مورد کلاهبرداری قرار گرفته و تمام سرمایه خود را از دست دادهاند. نمونه قرارداد پیش فروش ساختمان، با آنکه یکی از رایجترین قراردادها در میان فروشندگان و افرادی است که قصد خرید مسکن دارند، برای بسیاری از مردم یادآور انواع جرائم در معاملات ملکی میباشد.
امروزه اما این جرائم معاملات ملکی با الزام طرفین معامله پیش فروش ساختمان به دریافت کد رهگیری معاملاتی و همچنین، منع صاحبین بنگاه املاک از تنظیم قرارداد دستنویس، بسیار کاهش یافته است و درصورتیکه پیشفروشنده و پیشخریدار از قانون حاکم بر پیش فروش آپارتمان آگاه بوده و الزامات حقوقی را رعایت نمایند، ریسک تنظیم این قرارداد نزدیک به صفر میگردد. یکی از این الزامات حقوقی، دریافت کد رهگیری معامله انجامشده است که توسط سامانه معاملات املاک صادر میگردد و مزیت اخذ چنین کدی این است که برای هر قرارداد ملکی، فقط یک کد صادر میگردد که این موضوع سبب میگردد جرم فروش مال غیر در معاملات ملکی به حداقل برسد.
پیش از بیان ادامه مطلب، باید ذکر گردد که نمونه قرارداد پیش فروش ساختمان از طریق لینک زیر برای شما قابل دسترسی است و شما میتوانید این قرارداد را که توسط کارشناسان قراردادنویسی تنظیم گشته است، دریافت نموده و پیش از عقد معامله مورد بررسی قرار دهید.
دریافت نمونه قرارداد پیشفروش آپارتمان
نمونه قرارداد پیش فروش ساختمان چیست؟
پیش فروش ساختمان، قراردادی بهنسبت نوظهور در قانون ایران است. طرفین این قرارداد پیشفروشنده و پیشخریدار هستند که پیشفروشنده متعهد میگردد ساختمانی بر اساس مشخصاتی که در متن قرارداد ذکر میگردد، بسازد و پس از پایان کار، آن را به خریدار تسلیم نماید. طرفین قرارداد، موعدی را برای تحویل ساختمان تعیین مینمایند و پیشخریدار نیز موظف میگردد مبلغ این ساختمان را در موعدهایی که بر آنها توافق گشته است، به فروشنده بپردازد.
این قرارداد، قراردادی تشریفاتی است که رعایت کلیه مفاد مندرج در قانون پیش فروش ساختمان در آن الزامی میباشد. در این قرارداد، طرفین باید مواردی ازجمله عنوان قرارداد، موضوع قرارداد، مشخصات طرفین قرارداد و نمایندگان، سمت نمایندگان، اوصاف قراردادی ساختمان، تعهدات هر یک از طرفین، مبلغ قرارداد، موعد تحویل ساختمان، خسارت دیرکرد پرداخت مبلغ قرارداد و دیرکرد تحویل ملک، شرایط فسخ قرارداد و مرجع حل اختلافات قراردادی را درج نمایند.
پس از پایان کار ساختمان، طرفین نمونه قرارداد پیش فروش ساختمان باید در دفاتر اسناد رسمی حاضر شده و سند ملک را انتقال دهند؛ بر اساس قانون پیش فروش ساختمان، درصورتیکه هر یک از طرفین در جلسه انتقال سند حاضر نگردد، سردفتر این موضوع را با ذکر دلیل ثبت مینماید.
کد رهگیری قرارداد پیش فروش آپارتمان
با توجه به قوانین جدید عقد معاملات ملکی، طرفین قرارداد ملکی ملزم به ثبت قرارداد خود در سامانه ثبت معاملات میباشند. زمانی که طرفین قرارداد و یا بنگاه املاک پیشنویس قرارداد ملک را در سامانه ثبت مینمایند، سامانه معاملات مسکن کدی ۱۳رقمی صادر مینماید که این کد به طرفین ابلاغ میگردد و طرفین میتوانند از طریق این کد، قرارداد خود را در سایت مشاهده نموده و همچنین سابقه ملکی ملک را بررسی نمایند.
برای ثبت معامله ملکی در سامانه مربوطه، باید مدارکی ازجمله کارت ملی، شناسنامه، مدارک نشاندهنده مالکیت ملک، کد پستی ملک مورد معامله و سایر مدارک لازم برای عقد قرارداد باید در اختیار مشاور املاک قرار بگیرد و در صورت وجود نقص در مدارک هویتی یا مدارک مالکیتی، معامله تا زمان تکمیل مدارک در سامانه ثبت نمیگردد.
این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد پیش فروش آپارتمان و مهمترین نکات حقوقی مرتبط با آن
لزوم اخذ کد رهگیری
اخذ کد رهگیری نمونه قرارداد پیش فروش ساختمان نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ زیرا صدور این کد به افراد کمک مینماید که از معاملات معارض مطلع گردند و در دام افراد کلاهبردار سرمایه خود را از دست ندهند. معامله معارض به معاملهای گفته میشود که در آن فروشنده ساختمان یک واحد ملکی را همزمان به چندین نفر فروخته است. این اتفاق در قراردادهای پیش فروش ساختمان بسیار رخ میدهد و از آنجایی که معامله پیش خرید دارای سند نمیباشد و هنوز ساختمان ساخته و یا کامل نشده است، برخی از فروشندگان از این موضوع سوءاستفاده کرده و یک آپارتمان را به چند نفر میفروشند.
امروزه اما با صدور کد رهگیری این مشکل تا اندازهای حل شده است و پیش خریدار میتواند از طریق دریافت کد رهگیری از مسائلی مانند مالکیت ملک، بدهی صاحب ملک به شهرداری و یا بانک، سابقه معاملات انجامشده در ارتباط با این ملک، نوع مالکیت ملک از منظر مالکیت مشاع با مفروز، نوع سند ملک و سایر اطلاعات مورد نیاز اطلاع یابد.
افراد باید توجه داشته باشند که بسیاری از بنگاههای املاک با هدف عدم پرداخت مالیات، از ثبت معامله ملکی در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور خودداری نموده و افراد را از امکان دریافت کد رهگیری و مزایای آن مطلع نمینمایند؛ به همین دلیل، نیاز است طرفین قرارداد خود به قانون پیش فروش ساختمان آگاه بوده تا در تنظیم نمونه قرارداد پیش فروش آپارتمان متحمل ضرر نگردند.
جمعبندی
نمونه قرارداد پیش فروش ساختمان بهدلیل تقاضای بالای مردم برای داشتن مسکن از سویی و افزایش بیرویه قیمت مسکن از سویی دیگر، جزء قراردادهای پررونق گشته است و همچنین، به راهی برای سرمایهگذاری تبدیل شده است. با وجود این، اگر افراد موارد قانونی را در عقد این قرارداد رعایت ننمایند، نهتنها صاحب مسکن نشده، بلکه سرمایه خود را نیز از دست داده و متحمل ضرر میگردند. اخذ کد رهگیری قرارداد پیش فروش آپارتمان یکی از این موارد قانونی است که ریسک قراردادهای پیش خرید و پیش فروش را کاهش میدهد.
درصورتیکه مایلید در ارتباط با دیگر موضوعات مرتبط با قرارداد پیش فروش آپارتمان مطالعه نموده و اطلاعاتی را به دست آورید، میتوانید وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و محتواهای منتشرشده با این موضوع را مشاهده و بررسی نمایید.
7 دیدگاه
-
3 سال پیش
با سلام
در اخذ کد رهگیری برای پیش فروش ساختمان – یکی از مدارک لازم کدپستی هست ولی ساختمانی که هنوز ساخته نشده و یا تکمیل نشده است که کد پستی ندارد . در این لطفا توضیح بدهید ممنون-
3 سال پیش
با سلام و عرض ادب
از طریق اداره پست منطقه این مورد را میتوانید پیگیری بفرمایید.
-
-
3 سال پیش
سلام
زمین کدپستی دارد ولی واحد پیش خرید که کدپستی مختص به خود ندارد پس چطوری کد رهگیری دریافت کنیم؟-
3 سال پیش
با سلام و عرض ادب،
میباید ابتدا برای دریافت کدپستی اقدام فرمایید.
-
-
2 سال پیش
اگه زمين مشاركتي باشه و فروشنده سازنده زمين باشه نه مالك زمين كه تا اينجا ٣ دونگ بنامش شده ميشه كد رهگيري گرفت؟
-
2 سال پیش
با سلام و احترام،
برای دریافت کد رهگیری املاک، به چند طریق میتوانید عمل کنید، از یکسو میتوانید از طریق پیام کوتاه، کد ملی یکی از طرفین قرارداد و کد رهگیری قرارداد خود را با فرمِ «کدملی#کدرهگیری» به شماره 110203001 بفرستید یا از طریق سامانه ثبت و دریافت کد رهگیری املاک اقدام فرمایید.
-
دیدگاه شما