مجازات‌های تعزیری دارای چه درجاتی هستند؟

4 سال پیش
مشاوره حقوقی تعزیرات

همه اعمال و مواردی که چه از لحاظ شرعی و چه از لحاظ قانون مصوب در یک جامعه تخلف محسوب شود و یا اینکه در پی انجام آن متخلف بداند چیزی از حالت معمول جامعه تغییر کرده است و یک نوعی بی اعتنایی به قانون رخ داده است در سزای انجام آن کار فرد متخلف مشمول جریمه و مجازات خواهد بود.

در برخی از موارد میزان تخلف با توجه به موازین شرعی محاسبه شده است ولی در مواقعی نیز ممکن است با توجه به صلاحدید جامعه نوعی از مجازات باید برخی از تخلف‌ها که با توجه به شرایط زمانه تعیین می‌شوند بوجود بیایند. این مجازات‌ها که مجازات تعزیری هستند می‌توانند مراتب مختلفی داشته باشند که ما در این مطلب سعی کرده‌ایم به مجازات‌های تعزیری بپردازیم.

 

این مطلب را حتما بخوانید: تعزیرات حکومتی و وظایف این سازمان چیست؟

 

مجازات تعزیری و بازدارنده چیست؟

مجازات‌های بازدارنده بخاطر این که در فقه جایگاهی ندارند تعریف ان‌ها دارای ابهام است و می‌توان درباره فهم ان‌ها با چهار فرضیه ان‌ها را تعریف کرد:
– مجازات بازدارنده همان مجازات تعزیری است که فقها با توجه به برخی از اعمال که در شرع نیز گناه به حساب می‌آیند بر متخلف اعمال کنند.
– مجازات بازدارنده برای اعمل و رفتارهایی اعمال میشود که از لحاظ قانون شرع مرتکب گناه نشده و تنها به این علت تخلف به حساب می آید که وجود این گونه از اعمال در جامعه باعث فساد در جامعه می‌شوند.
– مجازات بازدارنده به عنوان مجازاتی که تکمیل کننده مجازات‌های تعزیری است برای متهم برخی از پرونده‌ها اعمال می‌شوند.
– مجازات بازدارنده نوعی از نهی از منکر است و در شرع به عنوان یک عمل نیک به حساب می‌آید.

اگر شخصی مرتکب عمل خلافی به عمد شده باشد؛ مجازات‌های بازدارنده برای حفظ نظم و صلاح جامعه تنها مجازات‌های تعزیری برای ان کافی نباشد و بنابراین این مجازات‌ها در کنار احکام تعزیری بر متخلف اعمال خواهند شد.

بنابراین به صورت کلی مجازات‌های تعزیری برای جرائمی مورد استفاده قرار می‌گیرند که در شرع به عنوان جرم نام برده شده است ولی حد و حدود آن و چگونگی اعمال مجازات بر ان مشخص نشده است اما مجازات‌های بازدارنده با توجه به شرایط زمانه برای برخی از تخلف‌ها اعمال شده و در جهت اینکه تنها عاملی باشد برای کمتر شدن و جلوگیری از وجود آن در جامعه.

جهت دریافت مشاوره حقوقی تعزیرات از وکلا پایه یک و کارشناسان خبره این حوزه که در این مرکز حضور دارند می‌توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید:

دریافت مشاوره حقوقی تعزیرات

 

مجازات تعزیری چیست؟

مجازات‌های تعزیری می‌تواند دربردارنده مجازات‌هایی مثل حبس، جریمه نقدی، شلاق ، محروم شدن از حقوق خود در جامعه و مصادره شدن اموال شخص و یا محروم شدن از صدور برخی از اسناد باشد. مجازات تعزیری می‌توانند با مجازات حدی بر یک متهم اعمل شود که در این شرایط همیشه مجازات‌های حدی از مجازات تعزیری بیشتر خواهد بود.

 

مشاوره حقوقی تعزیرات

 

مجازات‌های تعزیری چه درجاتی دارد؟

برخی از اعمال با توجه به قانونی که در یک جامعه توسط قانون‌گذار اعمال شده است؛ جرم به حساب می‌آید و بنابراین با توجه به مجازات‌های تعزیری برای برخی از اعمال از جمله کلاهبرداری، سرقت، پولشویی، صادر کردن چک بی محل، تخریب اموال، جعل اسناد و همچنین استفاده از این اسناد و جرائمی علیه امنیت ملی و… می‌توانند مشمول مجازات‌های تعزیری شوند که مجازات‌های تعزیری دارای هشت مرتبه هستند. در هر مرتبه درجه و نوع مجازات‌ها با توجه به اینکه متهم مرتکب چه جرمی شده است متفاوت خواهد بود.

 

مجازات تعزیری درجه یک

مجازات‌هایی که مشمول درجه اول مجازات تعزیری هستند می‌تواند در بر دارنده 25 سال حبس تعزیری، پرداخت جریمه تقدی بیش از یک میلیارد ریال باشد. همچنین اگر فرد متهم یک شخص حقوقی باشد موقعیت او منحل شده و کلیه اموال وی مصادره خواهد شد.

 

مجازات تعزیری درجه دو

جرائمی که مشمول مجازات درجه دو تعزیری می‌شوند می‌توانند دربردارنده حبس از 15 سال تا 25 سال باشند و پرداخت جریمه نقدی به مبلغ بیش از 550 میلیون ریال تا مبلغ یک میلیارد ریال خواهد بود. جهت دریافت مشاوره حقوقی تعزیرات اینجا کلیک کنید.

 

مجازات تعزیری درجه سه

این درجه از مجازات‌های تعزیری می‌توانند دربردارنده حکم حبس تعزیری از 10 سال تا 15 سال باشد و جریمه نقدی وارده بر متهم مبلغ 360 میلیون ریال تا 500 میلیون ریال خواهد بود.

 

مجازات تعزیری درجه چهار

حکم حبس تعزیری از بیش از پنج سال تا تا ده سال و جریمه نقدی بیشتر از 180 میلیون ریال تا 360 میلیون ریال و همچنین به صورت دائمی از خدمات عمومی و دولتی انفصال پیدا خواهد کرد.

 

مجازات تعزیری درجه پنج

حکم حبس از بیش از دو سال تا پنج سال خواهد بود و همچنین جزای نقدی وارده بر متهم پرداخت مبلغ هشتاد میلیون ریال تا 180 میلیون ریال خواهد بود. فردی که مشمول مجازات درجه پنج تعزیری می‌باشد به مدت بیش از پنج سال تا پانزده سال از حقوق اجتماعی محروم خواهد شد و به صورت دائمی از انجام یک یا چند شغل برای اشخاص حقوقی و همچنین از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای یک شخص حقوقی محروم خواهد شد.

 

مجازات تعزیری درجه شش

حکم حبس در این درجه از مجازات‌ها بیشتر از شش ماه تا دو سال خواهد بود و همچنین جریمه نقدی وارده بر این متخلفین مبلغ بیست میلیون ریال تا هشتاد میلیون ریال خواهد بود. این درجه از مجازات‌ها شامل حکم شلاق از سی و یک ضربه تا هفت و چهار ضربه می‌باشد همچنین اگر جرم در منافات با عفت باشد؛ این میزان تا نود و نه ضربه شلاق خواهد بود.

فرد متهم از حقوق اجتماعی از شش ماه تا پنج سال محروم خواهد بود و حکم قطعی وی در رسانه‌ها انتشار پیدا خواهد کرد. متخلفین که مشمول این مجازات‌ها شده اند تا مدت پنج سال از داشتن شخص برای افراد حقوقی، دعوت از افراد برای سرمایه گذاری برای افراد حقوقی و همچنین صدور برخی از اسناد محروم خواهند بود.

 

مشاوره حقوقی تعزیرات

 

مجازات تعزیری درجه هفت

حکم حبس از نود و یک روز تا شش ماه و پرداخت جریمه نقدی به مبلغ بیشتر از ده میلیون ریال تا تا بیست میلیون ریال خواهد بود. همچنین حکم شلاق از یازده ضربه شلاق تا سی ضربه شلاق و محروم شدن از حقوق اجتماعی تا شش ماه برای متخلفین مشمول مجازات تعزیری درجه هفت خواهد بود.

 

مجازات تعزیری درجه هشت

این درجه از مجازات شامل حکم حبس تا سه ماه و پرداخت جزای نقدی تا مبلغ ده میلیون ریال و حکم شلاق تا ده ضربه خواهد بود.

 

شاید این مطلب برای شما جالب باشد: تعزیرات گران فروشی چگونه است؟

 

موارد تکمیلی درباره مجازات‌های تعزیری

حکم حبس تعزیری و میزان آن می‌بایست از حبس ابد کمتر باشد. بر این مبنا هیچ حبس ابدی نمی‌تواند تعزیری باشد و کسی که دارای حکم حبس ابد است شامل مجازات‌های تعزیری نشده است. اینکه حبس تعریزی باشد می‌تواند برای فردی که حکم برای او صادر شده است مسائلی را دربرداشته باشد که می‌توان گفت در صورتی که حکم حبس دو سال یا کمتر از آن باشد قاضی دادگاه می‌تواند اجرای حکم را از شش ماه تا دو سال به تاخیر بیاندازد.

همچنین اگرحکمی حبس به مدت 15 سال یا کمتر از 15 سال باشد؛ قاضی پرونده می‌تواند پس از این که حکم را صادر کرد و شرایط وجود داشته باشد حکم متهم را به مدت پنج سال تعلیق کند و فرد آزاد شده در صورتی که در مدت تعلیق خود مرتکب خطایی نشود این جرم از پرونده او حذف خواهد شد. همچنین تحت برخی شرایط ممکن است که مجازات‌هایی دیگر جایگزین حکم حبس تعزیری شوند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

تیم حقوقی لامینگو همواره آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی تعزیرات به شما است. اگر این مطلب برای شما مفید بوده است در بخش نظرات دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید. همچنین می‌توانید با مراجعه بلاگ لامینگو از سایر مطالب مرتبط نیز استفاده کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه