تعزیرات حکومتی و وظایف این سازمان چیست؟

4 سال پیش
مشاوره حقوقی تعزیرات

در حکومت اسلامی مرجعی برای رسیدگی به تخلفات صنفی، اقتصادی یا بهداشتی و درمانی وجود دارد. این موضوع مورد تازه ای نیست و از بدو شکل گیری حکومت اسلامی وجود داشته است. این مرجع که امروزه و در جامعه ما مرجع تعزیری می‌باشد؛ می‌تواند در قالب عناوین مختلف وجود داشته باشد و در باقی حکومت‌های دنیا با توجه به احکام قضایی و اجرایی به شکل خاصی نمود داشته باشد. پس از انقلاب اسلامی این سازمان در ایران در جهت پیگیری مسائلی که مربوط به عموم بوده است تشکیل شد. هدف از وجود این سازمان جلوگیری ار تخلف‌های مربوط به مسائل عام المنغعه در جهت تادیب متخلفین بوده است.

 

تعزیرات حکومتی به چه مواردی می‌پردازد؟

تخلفات مثل کم فروشی، تقلب، احتکار، خارج از شبکه عرضه کردن، پنهان کردن و درج نکردن قیمت، امتناع از عرضه کالا، عدم ارائه فاکتور، رعایت نکردن و اجرا نکردن ضوابط قیمت گذاری و اجرا نکردن تعهداتی که در قبال دریافت عرضه برای تولید کنندگاه و وارد کنندگان وجود دارد، نداشتن پروانه برای کسب و کار یا بهره برداری و فروش اجباری و عدم اعلام موجودی از مواردی هستند که در این سازمان مورد پیگیری قرار خواهند گرفت چرا که این موارد تخلف محسوب می‌شوند. خصیصه این سازمان تعزیری بودن مجازات‌ها می‌باشد که به این معناست که مجازات دارای تعزیر است و مراتب مختلف تخلف دارای مجازات مختلف و شدید یا خفیف‌تر خواهد بود.

 

این مطلب را بخوانید: بررسی حقوقی جرم احتکار و مجازات آن در شرایط شیوع کرونا

 

صلاحیت‌های سازمان تعزیرات

صلاحیت‌های سازمان تعزیرات مواردی هست که به موجب قوانینی که این حوزه در حیطه تخلفات مربوط به این سامان قرار می‌گیرد. قوانین تعزیرات صلاحیت های این سازمان را به سه دسته تقسیم می‌کند:
1- رسیدگی به تخلفات در بخش امور اقتصادی چه دولتی و چه خصوصی (مربوط به قوانین تعریزات حکومتی)
2- رسیدگی به تخلفاتی در زمینه بهداشت، دارو و درمان ( مربوط به تعزیرات مسائل بهداشتی و درمانی)
3- رسیدگی به تخلفاتی که مربوط به قاچاق کالا یا ارز می‌باشد. (چگونگی اعمال تعزیرات حکومتی بر قاچاق کالا و ارز)

 

جهت دریافت مشاوره حقوقی تعزیرات از وکلا پایه یک و کارشناسان خبره این حوزه در این مرکز به لینک زیر مراجعه نموده و مشاوره خود را آغاز کنید:

دریافت مشاوره حقوقی تعزیرات

 

تعزیر منصوص شرعی چیست؟

برخی از مجازات‌ها و نوع ان‌ها در قانون و مسائل شرعی آمده است. اینکه مسائل مربوط به قتل یا مراتب مختلف دیگر مثل شرب خمر یا زنا و.. در قانون برای آن ها حد تعیین شده است که در مجازات حدی نوع و میزان کیفیت آن هم به صورت دقیق بررسی شده است و می‌توان با تکیه بر آن جهت اعمال مجازات استفاده نمود. در معنایی می‌توان گفت که جرائم تعزیری را با توجه به مصالح یا منافعی که برای جامعه دارد صلح انگاری میکنند.

 

مشاوره حقوقی تعزیرات

 

پس مواردی نوع و کیفیت یک جرم در قوانین شرعی نیامده است و می‌تواند به دو صورت باشد:
– ممکن است با وجود اینکه یک عمل در شرع حرام هم اعلام شده باشد ولی مجازاتی برای آن تعیین نشده باشد. یعنی این موضوع آنقدر مورد توجه قرار نگرفته باشد که برایش مجازات تعیین شده باشد. این مورد معریز منصوص شرعی است که در قانون شرع آمده است.
– نوع دیگر این تعزیرات که ممکن است نام ان نه به عنوان فعل حرام در شرع آمده باشد و نه این که مجازاتی برایش تعیین شده باشد. این مورد میتواند بخاطر مسائل مختلفی که در یک جامعه رخ می‌دهد با عنایت به زمان رخ دادن حرام یا حلال شناخته شوند این موارد را تعزیرات غیر منصوص شرعی می‌گویند.

 

شاید این مطلب برای شما جالب باشد: چگونه به تعزیرات حکومتی شکایت کنیم؟

 

مجازات تعزیری چیست؟

میزان یا نوع مشخصی برای اعمال مجازات وجود ندارد و قاضی پرونه برای مجرم با توجه به نوع و میزان تخلف وی که مورد بررسی قرار میگیرد مجازاتی را تعیین می‌کند که درباره این موضوع مسائل زیر می‌تواند تاثیر گذار باشد:
– انگیزه و وضعیت ذهنی متهم در هنگام انجام عمل مجرمانه به چه صورت بوده است.
– جرم در چه شرایط و با چه شیوه ای رخ داده است.
– گستره و دربرگیری این جرم چقدر بوده است.
– متهم پس از انجام و ارتکاب جرم به چه اقداماتی پرداخته است.
– سوابق قبلی متهم و وضعیت اجتماعی یا خانوادگی او به چه صورت است.
همه این موارد بر میزان و نوع مجازات تعزیری او تاثیر مستقیم دارد.

 

موارد تکمیلی

زمانی یک جرم را تعزیر به حساب خواهند آورد که از حد که به عنوان ملاک قرار می‌گیرد و صد ضربه شلاق است کمتر باشد. این مورد با توجه به نظر دادگاه تعیین می‌شود. برخلاف مجازات حد که در پی عدم تکرار این جرائم در سطح جامعه است؛ در جرائم تعزیری هدف این است که مجرم تادیب و تربیت شود. مسئله ای که وجود دارد این است که جرائم تعزیری می‌توانند با اعلام توبه و پشیمانی مورد تجدید نظر قرار بگیرند ولی در مورد مسائل حدی اینطور نیست. به همین ترتیب می‌توان گفت که جرائم تعزیری را می‌توان مورد تخفیف یا تعلیق نیز قرار داد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در صورتی این مطلب برای شما مفید واقع شده است مارا از نظرات خود بهره‌مند سازید و هم‌چنین با مراجعه به بلاگ لامینگو از سایر مطالب نیز استفاده کنید. خدمت مشاوره حقوقی تعزیرات لامینگو نیز همواره در دسترس شماست.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه