مجمع عمومی ساختمان چند نوع است و چه وظایف و اختیاراتی دارد؟
امروزه رواج شهرها و گسترش آپارتمان نشینی اقتضاء مینماید تا افراد با فرهنگ آپارتمان نشینی و قوانین و مقررات این حوزه آشنایی کامل داشته باشند. چرا که بسیاری از اختلافاتی که مابین همسایگان در یک آپارتمان پیش میآید ناشی از ناآگاهی افراد نسبت به قوانین و مقررات آپارتمان نشینی است. مجمع عمومی ساختمان از جمله ارکان و عناصر مهم در اداره یک ساختمان محسوب میگردد که قانون تملک آپارتمانها توجه ویژهای نسبت به آن داشته است. در این گفتار درصدد هستیم تا با توجه به این قانون، مجمع عمومی ساختمان، انواع آن و وظایف و اختیارات آن را با یکدیگر بررسی نماییم.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
مجمع عمومی ساختمان چیست؟
یک آپارتمان مانند هر نهاد دیگری نیاز به رئیسی دارد تا تصمیمات کلی را در خصوص اداره آن گرفته و آنها را اجرا نماید. مجمع عمومی ساختمان نهادی است که به منظور اداره بهتر ساختمان تشکیل میگردد. این مجمع تجمعی از مالکین آپارتمان است که موظف است تصمیمات کلی و اصلی را در خصوص اداره ساختمان اتخاذ نماید. مجمع عمومی ساختمان وظیفه تصمیمگیری را بر عهده داشته و بعدها تصمیمات آن توسط مدیر یا هیأت مدیره ساختمان به اجرا درخواهد آمد.
مجمع عمومی ساختمان در چه زمانی تشکیل میگردد؟
آییننامه اجرایی قانون تملک آپارتمانها جهت تشکیل مجمع عمومی آپارتمان شرایط ویژهای معین نموده است. در این آییننامه شرط شده است که مجمع عمومی در ساختمانهایی میتواند تشکیل شود که تعداد مالکین از سه نفر تجاوز نماید. بنابراین، مجمع عمومی ساختمان در آپارتمانهایی با تعداد حداقل چهار مالک تشکیل میگردد. به منظور تشکیل مجمع عمومی آپارتمان، تعداد مالکین شرط است، نه تعداد واحدها. برای مثال اگر آپارتمانی شش واحد باشد، اما تنها سه مالک داشته و هر فرد مالک دو واحد از آپارتمان باشد، به دلیل عدم تجاوز تعداد مالکین از عدد سه، در این آپارتمان مجمع عمومی ساختمان نمیتواند تشکیل شود.
ساز و کار مجمع عمومی ساختمان
مجمع عمومی ساختمان به موجب موافقتنامه مالکین تشکیل خواهد شد. پس از تشکیل مجمع عمومی، در اولین جلسه بایستی رئیس مجمع تعیین شود. علاوه بر تعیین رئیس مجمع، مدیر یا مدیران ساختمان نیز در همین جلسه تعیین خواهند شد. این مجمع بایستی حداقل یک مرتبه در سال تشکیل جلسه دهد.
جلسات مجمع عمومی آپارتمان با حضور مالکین بیش از نصف مساحت تمام قسمتهای اختصاصی آپارتمان رسمیت مییابد. در صورت عدم حضور این اکثریت، جلسه میتواند برای دو مرتبه با فاصله پانزده روز تجدید شود. اما اگر در مرتبه سوم نیز این اکثریت حاصل نگردد، جلسه مجمع عمومی ساختمان با همان تعداد حاضر تشکیل شده و رسمیت مییابد.
این مطلب را نیز بخوانید: شکایت از همسایه بابت عدم پرداخت شارژ ساختمان | مجازات عدم پرداخت شارژ
انواع مجامع عمومی ساختمان
مطابق قانون، مجمع عمومی ساختمان میتواند به یکی از دو صورت عادی یا فوقالعاده به شرح زیر تشکیل گردد:
1. مجمع عمومی عادی
مجمع عمومی عادی خود به سه نوع مختلف به شرح زیر تقسیم میگردد:
الف) مجمع عمومی عادی نخستین
نخستین جلسهای که مالکان آپارتمانها به منظور اداره آن و رسیدگی به امور ساختمان تشکیل میدهند، مجمع عمومی نخستین نامیده میشود. این مجمع رکن اصلی و اساسی ساختمان جهت اتخاذ تصمیمات کلی راجع به آن محسوب میگردد.
ب) مجمع عمومی عادی سالانه
پس از آن که مالکین ساختمان، مجمع عمومی عادی نخستین را تشکیل داده و تصمیمات کلی و اصلی را در خصوص اداره ساختمان اتخاذ نمودند، موظفاند تا به صورت مرتب هر سال مجدداً تشکیل جلسه داده و تصمیمات جدید را در خصوص اداره بهتر ساختمان اتخاذ نمایند. این جلسات سالانه، مجمع عمومی عادی سالانه نامیده میشوند.
ج) مجمع عمومی عادی فوقالعاده
برخی مواقع ممکن است یک مرتبه تشکیل جلسه مجمع عمومی عادی ساختمان در سال جهت اتخاذ تصمیم در خصوص امور ساختمان کافی نباشد و اموری حادث شود که نیاز به تشکیل مجدد مجمع عمومی باشد. در چنین مواقعی، مالکین میتوانند علاوه بر جلسات سالانه خود تشکیل جلسه داده و در خصوص امور حادث شده تصمیمگیری نمایند. این نوع از مجامع، مجمع عمومی عادی فوقالعاده محسوب میگردند.
2. مجمع عمومی فوقالعاده
بر خلاف، مجمع عمومی عادی که به انواع مختلفی تقسیم میگردد، مجمع عمومی فوقالعاده تنها به یک شکل میباشد. در مواقع اضطراری و ویژه و بدون توجه به زمان یا مکان خاصی، مجمع عمومی فوقالعاده میتواند تشکیل شود. این مجمع با مجمع عمومی عادی فوقالعاده از حیث وظایف و اختیارات متفاوت میباشد.
وظایف و اختیارات مجمع عمومی ساختمان
با توجه به انواع مختلف مجامع عمومی ساختمان، هر یک از آنها وظایف و اختیارات مخصوصی دارد. وظیفه مشترک تمام این مجامع، اتخاذ تصمیم در خصوص اداره ساختمان است.
مجمع عمومی عادی نخستین موظف است مدیر یا مدیران ساختمان و خزانهدار و تاریخ تشکیل جلسات مجمع عمومی عادی سالانه را تعیین نماید. همچنین، اساسنامه ساختمان نیز در طی همین مجمع تصویب میگردد. تصمیمگیری در خصوص امور جاری و سالانه ساختمان چون تغییر مدیر، خزانهدار یا رئیس مجمع عمومی ساختمان و رسیدگی به اقدامات آنها نیز بر عهده مجمع عمومی عادی سالانه قرار دارد. گزارشهای سالانه مربوط به درآمد و هزینههای ساختمان نیز در این مجمع تصویب میگردد.
مجمع عمومی فوقالعاده نیز وظیفه رسیدگی به امور اتفاقی و فوقالعاده ساختمان را دارد؛ از جمله انتخاب جانشین برای مدیر ساختمان و تجدید جلسات هیأت مدیره.
به منظور آشنایی با نحوه انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت میتوانید به لینک زیر مراجعه نمایید: راهنمای کامل تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان از 0 تا 100
نتیجهگیری
با توجه به اینکه همه افراد جامعه به دنبال این هستند تا در آپارتمانها از هر حاشیه و اختلافی با همسایگان خود دور بوده و زندگی آرامی در کنار یکدیگر داشته باشند، شناخت قوانین و مقررات آپارتمان نشینی از اهمیت بسیاری برخوردار است. از جمله مواردی که ضروری است همه افراد با آن آشنایی داشته باشند، مجمع عمومی ساختمان و وظایف و اختیارات آن است. این مجمع به منظور اتخاذ تصمیمات کلی در خصوص اداره آپارتمان تشکیل میگردد و به انواع مختلفی به شرحی که توضیح داده شد تقسیم میگردد.
امیدواریم که با تهیه این مقاله توانسته باشیم تا نکات ضروری و مهم در خصوص مجمع عمومی ساختمان را بیان نموده باشیم. در صورتی که پس از مطالعه این مقاله، با سؤال یا ابهامی مواجه شدید، میتوانید سؤال خود را به منظور پاسخگویی توسط کارشناسان متخصص مجموعه لامینگو در قسمت دیدگاهها درج نمایید. در صورت نیاز به دریافت مشاوره تخصصی در این خصوص نیز میتوانید به قسمت دریافت مشاوره مراجعه نموده و با مشاورین متخصص مجموعه لامینگو مشورت نمایید. مجموعه حقوقی لامینگو با تشکیل بلاگ لامینگو این امکان را فراهم نموده است تا بتوانید مطالب حقوقی گوناگون در حوزههای مختلف را بر حسب نیاز خود مطالعه نموده و اطلاعات حقوقی خود را افزایش دهید.
دیدگاه شما