برای بازسازی ساختمان چه قوانینی وجود دارد؟

4 سال پیش
نمونه قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان

ساختمان در اثر گذر زمان و استفاده از آن دچار فرسودگی می‌شود مالکین و ساکنین ساختمان‌های فرسوده به علت مشکلاتی که ممکن است در اثر این فرسودگی‌ها برای کیفیت زندگیشان اتفاق بیافتد اقدام به انجام عملیات بازسازی ساختمان می‌کنند به همین جهت در این مسیر با مسائلی روبرو خواهند شد یکی از مهم‌ترین مسائلی که در این مسیر می‌بایست به آن توجه نمایند این است که هر اقدامی در جهت تغییرات ساختمان از تعمیرات جزیی تا بازسازی و تغییرات اساسی باید براساس اصول پیش برود و برخی از این اقدامات به دلایلی نیاز به دریافت مجوز برای ادامه فعالیت دارند. در همین جهت در ادامه درباره قوانینی که می‌بایست در بازسازی ساختمان به آن‌ها توجه نمود صحبت خواهیم کرد.

 

این مطلب را حتما مطالعه کنید: آنچه باید درباره پیمانکاری بازسازی ساختمان بدانید

 

بازسازی ساختمان به چند روش انجام می‌گیرد؟

بازسازی اصولی یک ساختمان به دو روش امکان دارد که انجام گیرد:
-بازسازی سبکی ساختمان
بازسازی حفاظتی ساختمان
در بازسازی به روش سبکی در ساختمانی فرسوده و قدیمی از آیتم‌هایی برای جایگزینی آنچه که بوده است استفاده می‌شود که بیشترین شباهت را بر اصل آن داشته باشد و باعث نشود که شکل اصلی و سبک اصلی ان تغییراتی کند. به همین جهت این نوع از بازسازی بیشتر در ساختمان‌هایی با قدمت تاریخی و آثار باستانی صورت می‌گیرد. اما بازسازی محافظتی بیشتر به آن دسته از اقدامات بازسازانه گفته می‌شود که در ساختمان‌های مسکونی افراد اقدام به تغییراتی می‌کنند تا بتوان استفاده کارآمدتری از محیط داشته باشند باشند و اصل و کلیت یک ساختمان تغییر می‌کند.

 

نمونه قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان

 

قوانینی که برای بازسازی ساختمان وجود دارند چیست؟

بازسازی خانه در واقع تغییرات و تغییر حالت کاربری قسمت‌های حتی اساسی ساختمان را شامل می‌شود بنابراین در این اقدامات نکته‌ای که اهمیت پیدا می‌کند این است که توجه به قوانین و اصولی که می‌بایست بر اساس آن به پیش رفت می‌تواند در روند پیش برد این اقدامات بسیار مهم باشد. توجه نمودن به اصول قوانین و روند این اقدامات می‌تواند کار را بهتر و هموارتر نماید. بنابراین حتی ممکن است در صورت عدم توجه به اصول و قواعد این اقدامات کار بازسازی شکست خورده و افراد مجبور به تخریب سازه‌ها شوند و یا این که جریمه‌های مختلف در صورت عدم رعایت اصول و قواعد برایشان رخ بدهد.

 

دریافت مجوز بازسازی ساختمان چگونه است؟

برخی از اقداماتی که در بازسازی ساختمان انجام می‌شود نیاز به دریافت مجوز بازسازی دارند. این که برای یک کار مجوز دریافت شود دلایل چندی برای این مسئله وجود خواهد داشت. اقداماتی که همواره نیاز به نظارت مهندس و ناظر دارند و وجود مهندس فنی و ناظر در این اقدامات به دلیل اشراف و علم وی باعث تخریب و اجرا صحیح عملیات می‌شود. بنابراین امروزه از همان ابتدا تخریب و انجام عملیات لازم است که برای مواردی که نیاز به دریافت مجوز و پروانه دارند اقدام نمود.

پیش از هر اقدام مالک ساختمان در جهت قراردادی که برای بازسازی ساختمان خود منعقد نموده است می‌بایست مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و با ارائه این مدارک به شهرداری جهت دریافت مجوز بازسازی ساختمان به پیش برود:
– ارائه اصل و رونوشت سند ملک
– ارائه اصل و رونوشت شناسنامه مالک
– ارائه نمودن اصل و رونوشت فیش نوسازی
– اصل و فتوکپی از تمامی قبض‌های تاسیسات ساختمانی
– ارائه مدرک پایان کار و جواز عملیات‌های قبلی

این نکته نیز حائز اهمیت است که اگر بر اساس اصول برای پیشبرد کارها اقدام شود و کارها با مجوزهای لازم به پیش روند مالکین می‌توانند مشمول وام‌های بازسازی ساختمان شوند. همچنین برخی از املاک و ساختمان‌ها قابلیت بازسازی نخواهند داشت بلکه تخریب آن‌ها با توجه به قوانین سازمان میراث فرهنگی مشمول جریمه خواهد شد. پس هر نوعی از تخریب در جهت بازسازی اگر ساختار اصلی یک ساختمان را درگیر نماید می‌بایست از مراتب مربوطه مجوز لازم دریافت شود.

 

نمونه قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان

 

 

در صورتی که شما نیاز به دریافت یک نمونه قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان دارید می‌توانید با مراجعه نمودن به لینک زیر با مشاوره از کارشناسان خبره ما در جهت ارائه نمونه قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان استفاده نمایید:

نمونه قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان

 

کدام یک از اقدامات بازسازی ساختمان نیاز به دریافت مجوز ندارند؟

برخی از اقدامات در بازسازی ساختمان بر اساس قوانین بازسازی ساختمان نیاز به دریافت مجوز ندارند و مالک ساختمان می‌تواند بدون دریافت مجوز بازسازی نسبت به بازسازی ساختمان اقدام نماید. نکته مهم در این نوع اقدامات این است که این کارها تغییراتی اساسی در ساختمان ایجاد نمی‌کنند و می‌توان با وجود تغییرات ماهیت ساختمان را حفظ نمود و سکونت ساکنین دچار تغییراتی نخواهد شد. هر نوع اقدامی در بازسازی خانه که به نوعی تعمیر تلقی شود و تغییر اساسی در اصل ساختمان ایجاد نکند می‌تواند بدون دریافت مجوز از شهرداری انجام شود. به عنوان مثال تغییر کف ساختمان، نقاشی ساختمان و مواردی که شاید به نوعی بتوان گفت تعمیرات آنچه هست می‌باشند نه بازسازی و از نوسازی آنچه که وجود دارد.

 

این مطلب ممکن است برای شما مفید باشد: در بازسازی ساختمان به چه نکاتی باید توجه کرد؟

 

در صورت عدم رضایت ساکنین برای بازسازی چه باید کرد؟

ممکن است در برخی از موارد یک یا چند نفر از ساکنین ساختمان نسبت به بازسازی فرسودگی بنا رضایت نداشته باشند و مانع این اقدامات شوند بنابراین بر اساس آیین نامه و قانون تملک آپارتمان‌ها درباره صدماتی که ممکن است در صورت فرسودگی بنا ایجاد شود در ماده 13 این آیین نامه به این نکته اشاره نموده است که اگر بر اساس نظر دادگاه ساختمان عمر مفید خود را به پایان رسانده است و عده‌ای از افراد ساکن در ساختمان مخالف این اقدام بازسازی باشند سایر افراد موافق با بازسازی ساختمان می‌توانند افراد مخالف را در ساختمانی استیجاری سکونت دهند و در پایان عملیات و بازگرداندن ساکنین ساختمان هزینه هایی که برای ان‌ها ایجاد شده است را به صورت نقدی یا اقساط از آن‌ها دریافت نمایند.

 

سخن پایانی

در پیشبرد قانونی اقدامات بازسازی در ساختمان برای این که کارها به صورت قانونی و اصولی به پیش برود شاید مهم‌ترین نکته این است که فرسودگی ساختمان به تایید دادگستری برسد و این نکته نیز مورد تایید قرار بگیرد که ساختمان مورد نظر برای بازسازی در بافت‌های فرسوده یک شهر قرار دارند. در نهایت نباید فراموش کرد که بازسازی ساختمان شاید در جهت نوسازی ساختمان باشد و هدف تغییرات باشد اما نمی‌توان تنها سلیقه صرف را در این مسئله به کار گرفت و رعایت اصول فنی و قوانین در این روند داشتن مجوز بر اساس آنچه قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان بوده است می‌تواند روند کار را بسیار اصولی و قانونمند به پیش ببرد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

فراموش نکنید که می‌توانید جهت دریافت نمونه قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان از خدمات ما بهره‌مند شوید. در صورتی که این مطلب برای شما مفید بوده است ما را از نظرات خود مطلع سازید و با مراجعه نمودن به بلاگ لامینگو از سایر مطالب استفاده نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه