اقدامات لازم پس از جذب سرمایه چیست؟
از جمله سخت ترین مراحل کارآفرینی جلب رضایت سرمایهگذار است. وقتی طرح ارائه میشود و مورد تایید سرمایهگذار واقع میگردد، یعنی ایده کسبوکار مقبول افتاده است. و اکنون وقت آن رسیده تا جدیت در کسبوکار را به سرمایهگذار استارتاپ خود اثبات کنید.
جذب سرمایهگذار بسیار زمانبرخواهد بود، حتی ممکن است یک سال از شروع کسبوکارتان بگذرد، اما هیچ سرمایهگذاری جذب استارتاپ شما نشود. از این رو تلاش برای جذب سرمایهگذار، یک کار تمام وقت به شمار میرود. هرگز در این مرحله مایوس و ناامید نشوید زیرا توان خود را برای پیش بردن پروژه را از دست میدهید. حتی ممکن است طرحی که مدتها بر روی آن تفکر نموده اید با شکست صددرصدی مواجه گردد.
اما بعد از جذب سرمایه برای کسبوکار، تازه ماجرا شروع میشود و کار اصلی اعضای تیم استارتاپ آغاز میشود. یکی از اموراتی که میبایست پیش از جذب سرمایه در مورد آن تصمیمات لازم اتخاذ شود، صحبت در مورد درآمد حاصله و چشم اندازهای دور پروژه است که هر دوی این موارد باید به روشنی تعریف شوند و هیچ نقطه ابهام آمیزی متوجه آن نباشد. در ضمن همه جزئیات کار را به دقت و با تیزبینی بررسی کنید تا دچار خطا نشوید.
اما بعد از جذب سرمایه باید به شعارهای کسبوکارتان جامه عمل بپوشانید. این مرحله پر استرسترین مراحل کارآفرینی است، چرا که سرمایهگذار استارتاپ، بعد از اعلام همکاری و اختصاص دادن بخشی از دارایی خود جهت شروع تولیدات پروژه شما، تیم را تحت فشار قرار میدهد. این استرس به کل اعضای استارتاپ منتقل میشود و سبب بالارفتن میزان استرس در این مرحله میشود. بهتر است در این مرحله بنیانگذار پروژه خونسردی خود را حفظ کند و با پشتکار زیاد و تحمل مشقت این مرحله، به دیگر اعضا صبوری و سعی دو چندان را بیاموزد و عملا امید را به بدنه تیم تزریق کند.
اصولا وقتی استارتاپ شما در مرحله جذب سرمایه قرار دارد، گمان میکنید این مرحله دشوارترین مرحله راه اندازی کسبوکار است. اما چنانچه پیش تر اشاره شد، این تازه آغاز دردسرها و شلوغیها است. عمده فعالیت تیم، بعد از جذب سرمایهگذار مشخص میشود. اگر میخواهید از استرس مراحل اولیه پروژه کم کنید، توصیه میکنیم قبل از شروع هر اقدامی، نقشه و چشم انداز دور پروژه را طراحی کنید. این امر به شما اعتماد بهنفس بیشتری میدهد تا اگر با شکست هایی مواجه شدید به راحتی و در نهایت آرامش به عقب برگشته و دلایل شکست کار را جستجو کرده و به رفع آنها بپردازید، تا بتوانید طعم موفقیت در کسبوکارتان را در آینده ای نزدیک بچشید.برای دریافت اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه لینک زیر را دنبال کنید:
دریافت مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه
موضوعاتی که در این مقاله به بررسی آنها درباره اقدامات لازم پس از جذب سرمایه میپردازیم:
- ارتباط پیوسته با سرمایهگذار
- جلسات دورهای با سرمایهگذار استارتاپ
- از سرمایهگذار کمک بخواهید و به سرمایهگذار کمک کنید
- بدانید چه زمانی باید جواب منفی بدهید
ارتباط پیوسته با سرمایهگذار
بعد از جذب سرمایه هرگز ارتباط تیم را با سرمایهگذار قطع نکنید. بسیاری از استارتاپها خیال میکنند با جذب سرمایه، کار تمام شده و تنها زمان محاسبه سود پروژه باید به سراغ سرمایهگذار خود بروند. اما این نگرش کاملا اشتباه است. سرمایهگذارانی که میخواهند مسائل مالی یک استارتاپ را حمایت کنند، سه مورد را به خوبی در نظر دارند:
بنیانگذار پروژه، شخص با استعداد و امیدواری است که حتی با حاکم شدن شرایط سخت، به فعالیت خود با پشتکاری مضاعف ادامه میدهد.
بینانگذار پروژه، به خوبی میداند که طرح را چگونه به سمت تولید بیشتر و افزایش سود حاصله هدایت کند.
سرمایهگذار استارتاپ، بعد از آنکه سرمایه مورد نیاز برای پیشبرد پروژه را به استارتاپ پرداخت کرد، در جریان همه امورات پروژه قرار میگیرد.
اگر از همان ابتدای پروژه با شکست مواجه شدید، حتما از همان اول سرمایهگذار را مطلع کنید. مخفی کردن چنین مواردی که دانستن آن حق مسلم سرمایهگذار است، بزرگ ترین اشتباه محسوب میشود.این اقدام باعث میشود ادامه همکاری سرمایهگذار با استارتاپ به ورطه نابودی کشانده شود. صداقت داشتن با سرمایهگذار برای جلب اعتماد بیشتر، بسیار ضروری است. پس بیش از آنکه شکست پروژه را از زبان دیگران بشنوند، طرح یک نشست فوری با سرمایهگذار را برنامه ریزی کنید و با صداقت کامل موضوع شکست کار را برای او توضیح دهید. حتما دلایل شکست را از قبل بررسی کنید، تا در نشست به صورت مستند آن ها را به سرمایهگذار اطلاع دهید.
تمام نکات کلیدی در خصوص مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه
جلسات دوره ای با سرمایهگذار استارتاپ
خوب است از همان ابتدا برنامه نشست با سرمایهگذار را در تقویم مشخص کنید. بهتر است هر ماه یک نشست با سرمایهگذار داشته باشید. در این نشست همه افراد تیم را دعوت کنید و همه اتفاقات مهم را با آنها درمیان بگذارید. اما اگر موردی ضروری پیش آمد که نیاز است سرمایهگذار از آن با خبر باشد، جلسه ای اضطراری ترتیب دهید تا هم وی را مطلع گردانید و هم نظر او را بدانید و بتوانید بهتر برای ایدهی خود تصمیم اتخاذ کنید.
در واقع در این نشست ها فرصت خواهید داشت، تا جدیت در کار را به سرمایهگذار اثبات کنید و به سرمایهگذار نشان میدهید که برای این همکاری ارزش قائل هستید و تمایل به ادامه همکاری با اورا دارید. توجه به همین موارد به ظاهر ساده کمک شگرفی در بالا بردن درصد موفقیت پروژه خواهد داشت، پس هرگز ساده از کنار آن نگذرید و یا در مورد تحقق آن کوتاهی کنید. زیرا ضرر و آسیب آن برای کل تیم میباشد.
از سرمایهگذار کمک بخواهید و به سرمایهگذار کمک کنید
هر سرمایهگذاری علاقه دارد که دائما با تیم پروژه در ارتباط باشد، تا تعامل بیشتری بین آنها برقرار شود. به عنوان مثال اگر قصد دارید برای پروژه وسیلهای خریداری کنید از آنها بخواهید تا آن وسیله را به قیمت مناسب برایتان جستجو کنند. زیرا سرمایهگذاران متصل به شبکه گستردهای هستند و میتوانند کمکهای مفیدی برای پایین آوردن هزینههای استارتاپ به شما پیشنهاد بدهند. در این زمان شرایط موجود را بپذیرید که استارتاپ شما جوان و نوپا است و قطعا نیازمند به تجربه افراد باتجربه است.
سرمایهگذاران استارتاپ معمولا در فضای وسیعی کار میکنند. شما میتوانید پیشنهاد برگزاری نشستها را در فضای کاری آنها بدهید. ارتباط داشتن با سرمایهگذار برای بهبود تعاملات بسیار موثر خواهد بود و از استرس های حاکم بر پروژه کم میکند. وقتی شما در تعامل با سرمایهگذار باشید، آنها به توانایی و استعدادهای شما پی میبرند و بیش از پیش شما و پروژه را باور میکنند و خدمات بیشتری در اختیارتان قرار میدهند، چرا که توجه آنها ، موجب نفع خودشان هم میشود. پس از هیچ خدمتی برای پیشبرد طرح دریغ نخواهند کرد.
بدانید چه زمانی باید جواب منفی بدهید
یکی دیگر از مواردی که باید هر کارآفرینی به آن توجه داشته باشد، این است که در طی نشستهایی که با سرمایهگذار استارتاپ دارد، به توصیههای سرمایهگذار عمل نماید، اما تحقق این امر همیشگی نیست. گاهی نصیحت های سرمایهگذار ممکن است به ضرر پروژه تمام شود. در این زمان با نهایت احترام پاسخ منفی بدهید و پیشنهاد سرمایهگذار را رد کنید. سرمایهگذاران با توجه به اینکه بخش اعظمی از دارایی خود را به پروژه شما اختصاص داده اند، احساس می کنند که در همه امور صاحب نظر هستند. ناگفته نماند اکثر اوقات این توصیهها مفید و کار گشا است، اما گاهی هم کاملا به ضرر پروژه است که در این مواقع با صراحت و احترام به سرمایهگذار پاسخ نه بدهید. باید این نه گفتن به گونه ای باشد که سرمایهگذار احساس نکند که شما قصد دارید خودرای عمل کنید تا ادامه همکاری تان همچنان عالی و لذت بخش پیش برود.
در انتها باید بدانید
در انتها باید بدانید که استفاده از ترفندهای زیر میتواند زمینهساز ایجاد بهترین شرایط برای جذب سرمایه برای کاربران باشد:
- ارتباط گرفتن با سرمایهگذار
- استفاده از خدمات مشاوره حقوقی برای جذب سرمایه
کاربران میتوانند برای کامل کردن اطلاعات خود در زمینه اقدامات پس از جذب سرمایه و استفاده از خدمات مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه مقالات ما را در پلتفرم هوشمند حقوقی لامینگو دنبال نمایند. همچنین امکان درج سؤالات و ابهامات دراینباره در انتهای این مقاله نیز برای کاربران وجود دارد.
دیدگاه شما