مهم ترین نکات حقوقی در یک قرارداد شراکت چیست؟

نمونه قرارداد شراکت

مشارکت مدنی یکی از انواع شراکت است که در آن طرفین با به اشتراک گذاشتن منابع مادی و معنوی خود برای به‌دست آوردن سود یا سهم‌الشراکه توافقاتی انجام می‌دهند. اگر تابه‌حال تجربه شراکت نداشته‌اید و اولین بار است که می‌خواهید با یک یا چند نفر مشارکت کنید، بهتر است که قبل از هر اقدامی راجع به مهم‌ترین نکات یک نمونه قرارداد شراکت ،اطلاعات کافی داشته باشید.

قرارداد مشارکت مدنی می‌تواند برای مصارف مختلفی ازجمله ساخت‌وساز، تولید نرم‌افزار، سرمایه‌گذاری، کارهای خدماتی و… مورداستفاده قرار بگیرد. در این نوع قرارداد تفاوتی ندارد که اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند، اما برای پیشگیری از مشکلات و چالش‌هایی که ممکن است در این زمینه به وجود آید، توصیه می‌شود که حتماً طرفین از تمامی نکات حقوقی مربوط به این قراردادها، اطلاع کافی داشته باشند.

 

حتما مطالعه کنید: همه آنچه درباره قرارداد شراکت و مسائل حقوقی آن باید بدانید!

 

مهم‌ترین نکات حقوقی قرارداد شراکت چیست؟

با بررسی قراردادهای مشارکت، احتمالاً شما هم متوجه خواهید شد که با توجه به این که چه نوع قرارداد مشارکتی را می‌خواهید تنظیم کنید، نکات مرتبط با آن متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال قرارداد مشارکت در ساخت، مشارکت مدنی خصوصی، مشارکت مدنی با بانک و… هر کدام دارای موارد قابل توجهی هستند که در هنگام تنظیم قرارداد باید به آن‌ها توجه کنید.

 

نمونه قرارداد شراکت

 

نکات مهم حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت

یکی از قراردادهای رایج، قرارداد مشارکت در ساخت است. این نوع قرارداد که احتمالاً شما هم تابه‌حال در مورد آن زیاد شنیده‌اید، باید با دقت بالایی تدوین و تنظیم شود تا از مشکلات مالی و حقوقی که ممکن است هر یک از طرفین با آن بر خود کند، جلوگیری شود. معمولاً در هر نمونه قرارداد مشارکت در ساخت، شاهد این هستیم که مالک یا مالکین با یک پیمانکار یا سازنده توافقاتی بر روی سهم و سود حاصل از این شراکت انجام می‌دهند.

با توجه به مهم بودن قرارداد مشارکت در ساخت و نکات پیچیده‌ای که این نوع قرارداد نسبت به سایر شراکت‌های مدنی دارد، تیم حقوقی لامینگو اقدام به تهیه یک نمونه قرارداد مشارکت با رعایت تمامی دستورالعمل‌های قانونی کرده‌اند که هم‌اکنون شما می‌توانید از طریق لینک زیر، نمونه قرارداد شراکت در ساخت را دریافت کنید:

دانلود قرارداد شراکت

 

چند نکته کوتاه در مورد نکات حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت‌وساز

چند نکته حائز اهمیت و مهم در این نوع قرارداد که باید به آن توجه داشته باشید، عبارت اند از:

  • شفاف‌سازی تمامی بندهای قرارداد با استفاده از جملات ساده و روان که برای همگان قابل فهم باشد!
  • از الفاظ قانونی مهم در این زمینه استفاده‌شده باشد.
  • قبل از امضای قرارداد حتما با یک مشاور حقوقی خبره در این زمینه مشورت کنید و راجع به مواردی که ابهام دارید، حتما سوال بپرسید!
  • سعی کنید که فردی را به‌عنوان پیمانکار انتخاب کنید که دارای صلاحیت‌های لازم در این زمینه باشد.
  • در صورتی که احساس نیاز کردید، می‌توانید از دو شاهد آگاه برای توافق‌نامه خود استفاده کنید.
  • در نمونه قرارداد شراکت در ساخت خود، حتما راجع به موضوع ممنوعیت واگذاری ساخت پروژه به افراد غیر، تعیین تکلیف کنید.
  • در صورت امکان، حتماً راجع به مصالح به‌کار رفته در قرارداد، تصمیم‌گیری کنید.
  • قبل از امضای قرارداد، حتماً بندی را به هزینه‌های جانبی مثل برق، گاز، مالیات، گواهی ساخت و… اختصاص دهید و راجع به آن تصمیم‌گیری کنید.
  • و…

درصورتی‌که احساس می‌کنید، باید حتماً با یک مشاور خبره در این زمینه صحبت کنید، می‌توانید با کارشناسان حقوقی مجموعه لامینگو ارتباط برقرار کنید و از خدمات حقوقی استفاده کنید.

 

حتما مطالعه کنید: ویژگی‌های یک شریک مناسب چیست؟ عاملی مهم در موفقیت شراکت

 

نکات مهم نمونه قرارداد شراکت با بانک

نوع دیگری از قراردادهای شراکت که باید نکات مهم حقوقی آن را بررسی کرد، مشارکت با بانک است. در این نوع قراردادها معمولاً یک فرد نیاز به سرمایه دارد و به‌تبع آن بانک قصد سرمایه‌گذاری بر روی آن پروژه یا فعالیت اقتصادی را بعد از بررسی‌های لازم دارد. این نوع قراردادها باعث می‌شوند که بانک و طرف مقابل با یکدیگر شریک محسوب شوند.

نمونه قرارداد شراکت

 

در این نوع قراردادها باید تمامی نکات مهم حقوقی ازجمله اطلاعات هویتی، موضوع شراکت، میزان سرمایه‌گذاری بر روی پروژه یا فعالیت اقتصادی، طول مدت مشارکت، واگذاری سهام و… کاملاً بررسی شود. معمولاً در این نوع قراردادها، حقوق بانک از سهم‌الشراکه توافق شده به‌صورت یکجا پرداخت نمی‌شود، بلکه در مدت‌زمان شراکت به‌دفعات مختلف این هزینه پرداخت می‌شودازجمله نکات مهم این نوع قرارداد شیوه تقسیم سود، خروج از شراکت، واگذاری سهام و… است که باید در همان ابتدای تنظیم قرارداد به آن‌ها به‌صورت شفاف اشاره شود و طرفین در رابطه با آن تصمیم‌گیری لازم را انجام دهند.

 

حتما مطالعه کنید: با اصول اولیه یک شراکت موفق آشنایی دارید؟ 5 اصل مهم شراکت را بشناسید

 

نتیجه‌گیری: اهمیت قرارداد شراکت چیست و چرا نباید بدون قرارداد وارد مشارکت شویم؟

یکی از مشکلات رایج تمامی افرادی که درزمینه شراکت به مشکلات مختلف برخورد کرده‌اند، موضوعات مالی و یا شیوه‌های تقسیم سود بوده است. با بررسی دقیق‌تر این نوع مشارکت‌ها، متوجه خواهید شد که افراد بدون تدوین یک نمونه قرارداد شراکت با یکدیگر شریک شده‌اند و این آغاز ماجرا بوده است. اگر می‌خواهید که تجربه یک شراکت موفق را داشته باشید، توصیه می‌کنیم که حتماً با رعایت اصول و قواعد آن وارد شراکت شوید.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

همچنین  در این زمینه توصیه می‌کنیم که حتماً اطلاعات حقوقی خود را راجع به این موضوع افزایش دهید. در این زمینه می‌توانید با مراجعه به مجله لامینگو و مطالعه دیگر مقالات، دانسته‌های حقوقی خود را افزایش دهید. اگر درزمینه نکات مهم حقوقی یک نمونه قرارداد شراکت، تجربه، سؤال و یا نظری دارید، می‌توانید در بخش نظرات با ما و دیگر افرادی که این مقاله را مطالعه می‌کنند، مطالب خود را به اشتراک بگذارید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب عرفان خجسته وهاب زاده

دیدگاه شما

یک دیدگاه