شرایط انتقال کارمندان رسمی چیست؟ | مقررات انتقال کارمندان دولت

10 ماه پیش
انتقال کارمندان رسمی

در یک تقسیم‌بندی کلی، کارمندان مشغول به کار را می‌توان به دو دسته کارمندان دولتی و کارمندان خصوصی تقسیم کرد. کارمندان خصوصی مشمول مقررات قانون کار و کارمندان دولتی، مشمول مقررات قانون استخدام کشوری و مدیریت کشوری می‌باشند. بر اساس قوانین، کارمند دولت به شخصی گفته می‌شود که مطابق با مقررات و ضوابط مربوطه و با عقد قرارداد با مقام صلاحیتدار، در یک ارگان اجرایی مانند شرکت نفت مشغول به کار است. شرایط انتقال کارمندان رسمی مطابق با آیین‌نامه انتقال کارمندان دولت است که توسط هیئت وزیران به تصویب می‌رسد. در روند شغلی هر کارمندی ممکن است شرایطی ایجاد شود که نیاز به انتقال کارمند باشد و در این شرایط، انتقال کارمندان با درخواست این افراد و با موافقت محل کار مبدأ و مقصد انجام می‌گیرد. در همین راستا کارمند متقاضی انتقالی باید به سامانه مربوطه مراجعه و درخواست خود را ثبت نماید.

در این مقاله قصد داریم تا به بررسی شرایط انتقال کارمندان رسمی و قوانین حاکم بر این انتقال بپردازیم. در نتیجه اگر قصد کسب اطلاعات در این زمینه را دارید، این نوشتار را تا انتها مطالعه کرده و سؤالات خود را با ما در میان بگذارید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

آیا انتقال کارمندان دولت ممکن است؟

همانطور که در مقدمه این مطلب بیان شد، ممکن است در طی روند شغلی کارمندان، شرایطی برای این افراد ایجاد گردد که نیاز به انتقال از محلی به محل دیگر و یا حتی از شهری به شهر دیگر باشد. برای مثال، ممکن است مشکلاتی میان چند تن از کارمندان در یک دستگاه اجرایی ایجاد شود و در نتیجه این مشکلات و ایجاد خلل در روند انجام امور، مقام صلاحیتدار در آن دستگاه انتقال برخی از کارمندان را ضروری ببیند. علاوه بر این ممکن است در زندگی شخصی کارمند شرایطی ایجاد شود که در نتیجه آن شرایط، این شخص قصد مهاجرت به شهر دیگری را داشته باشد. در همین راستا با توجه به الزاماتی که در برخی شرایط برای منتقل شدن کارمندان وجود دارد، قانون به پیش‌بینی امکان انتقال کارمندان پرداخته است و شرایط انتقال کارمندان رسمی را مقرر کرده است.

قانون مدیریت خدمات کشوری در بحث مربوط به انتقال کارمندان دولت، آیین‌نامه‌ای را تدوین کرده است که موارد مربوط به انتقال کارمندان دولت و همچنین مقررات و ضوابط حاکم بر این موضوع در این آیین‌نامه درج شده است. در نتیجه، کارمندانی که قصد تغییر محیط کار خود و انتقال به محل دیگری را دارند، باید درخواست خود را مطابق با این آیین‌نامه ثبت نمایند. در همین راستا در ماده 121 آیین‌‌نامه اجرایی انتقال کارمندان دولت اینگونه مقرر شده است که «نحوه انتقال و مأموریت کارمندان مشمول این قانون، من‌جمله انتقالی کارمندان ایثارگر به سایر دستگاه‌های اجرایی و همچنین بحث مربوط به مرخصی بدون حقوق آن‌ها در یک آیین‌نامه اجرایی توسط هیأت وزیران به تصویب می‌رسد.» این آیین‌نامه در نهایت در سال 1389 به تصویب هیأت وزیران رسید و سپس اجرایی شد.

دریافت مشاوره حقوقی

 

انتقال کارمندان رسمی چه شرایطی دارد؟

همانطور که پیش از این بیان شد، قانون خدمات مدیریت کشوری انتقال کارمندان دولت را از طریق پیش‌بینی آیین‌نامه اجرایی مربوطه مد نظر قرار داده است و این آیین‌نامه در نهایت در سال 1389 توسط هیأت وزیران دولت به تصویب رسید. انتقال کارمندان دولت شرایطی دارد که این شرایط در ذیل این آیین‌نامه مقرر شده است و هر انتقالی که بخواهد صورت بگیرد، باید مطابق با این شرایط باشد.

بر اساس این آیین‌نامه، یکی از شرایط انتقال کارمندان دولت، ابلاغ رسمی این انتقال از سوی دستگاه مبدأ و موافقت دستگاه مقصد با این انتقال است. به عبارت دیگر، تا زمانی که دستگاه‌های مبدأ و مقصد با انتقال کارمند موافقت ننمایند، انجام انتقال ممکن نخواهد بود. در اینجا ممکن است از خود بپرسید که اگر دستگاه‌های مبدأ و مقصد با این انتقال موافق باشند اما انتقال کارمندان مازاد بر نیاز محل مقصد باشد، در این شرایط آیا انتقال ممکن است یا خیر؟ در پاسخ به این سؤال باید بدانید که در این شرایط نیز اگر دستگاه‌های مبدأ و مقصد با انتقال کارمندان موافقت نمایند، این انتقال بلامانع خواهد بود.

یکی دیگر از شرایط انتقال کارمندان دولت اعم از رسمی یا پیمانی این است که اگر انتقال این کارمندان به دستگاه‌هایی باشد که به موجب قانون خدمات کشوری مستثنی شده‌اند، این انتقال تنها در صورتی ممکن است انجام شود که در مقررات این دستگاه‌ها به آن اشاره شده و با آن موافقت شده باشد. برخی از این دستگاه‌ها عبارت‌اند از وزارت اطلاعات، نهادهای عمومی غیردولتی، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس خبرگان رهبری و نیروهای نظامی و انتظامی.

انتقال کارمندان دولت

 

سایر نکات مربوط به انتقال کارمندان رسمی!

یکی از موضوعاتی که در ارتباط با انتقال کارمندان دولت به سایر ارگان‌ها و دستگاه‌ها باید بدانید این است که اگر کارمندان به صورت داوطلبانه قصد انتقال از دستگاه‌های اجرایی تهران به واحدهای همان دستگاه اجرایی در سایر شهرستان‌ها را داشته باشند، در این صورت امتیازات ویژه‌ای به این افراد تعلق خواهد گرفت. البته باید توجه داشته باشید که این موضوع منوط بر این است که این کارمندان ضوابط قانونی استخدام را طی نموده باشند.

نکته دیگری که در ارتباط با انتقال کارمندان دولت باید بدانید این است که از تاریخ اجرای حکم کارمندان، رابطه این کارمند با دستگاه مبدأ به صورت کامل قطع خواهد شد و کارمند دولت و دستگاه اجرایی پس از این تاریخ دیگر مسئولیتی در قبال یکدیگر نخواهند داشت. برای مثال، پس از اجرای حکم انتقال، حقوق و مزایای کارمند تنها به وسیله دستگاه مقصد پرداخت خواهد شد و دستگاه مبدأ هیچگونه مسئولیتی در این زمینه نخواهد داشت. علاوه بر این، پس از انتقال کارمندان دولت به دستگاه مقصد و اجرای حکم انتقال، درخواست مرخصی کارمندان باید مطابق با مقررات و ضوابط دستگاه مقصد باشد.

یکی دیگر از مواردی که علاوه بر انتقال در آیین‌نامه مزبور مورد توجه قرار گرفته است، مأموریت کامندان دولت است. بر اساس این آیین‌نامه، کارمندان دولت برای مدت حداکثر 6 ماه در سایر دستگاه‌های دیگر مشمول قانون، مجاز به مأموریت هستند. توجه داشته باشید که در مدت زمان مأموریت، پست سازمانی این افراد حفظ خواهد شد و همچنین، حقوق و مزایای این افراد به آن‌ها پرداخت خواهد شد. پس از سپری شدن مدت زمان مأموریت کارمند، این مدت زمان قابل تمدید خواهد بود.

این مطلب را نیز بخوانید: شرایط استفاده از مرخصی زایمان 1402 | مدت مرخصی

 

نحوه انتقال کارمندان رسمی چگونه است؟

تا به اینجای این نوشتار توضیحات لازم درباره شرایط انتقال کارمندان دولت مطرح شد. اما یکی از بیشترین سؤالاتی که اشخاص در این زمینه دارند این است که نحوه انتقال کارمندان چگونه است و برای دریافت انتقالی انجام چه اقداماتی لازم است. در پاسخ به این سؤال باید بدانید که انتقال کارمندان دولت غالباً با تقاضای خود این افراد صورت می‌گیرد و اصولاً نمی‌توان کارمندان را بدون رضایت به محلی دیگری برای خدمت منتقل کرد. با این وجود اما انتقالی گرفتن کارمندان دولت علاوه بر ثبت درخواست توسط این افراد، نیازمند رضایت دستگاه‌های اجرایی مبدأ و مقصد نیز می‌باشد. با توجه به این توضیح، متوجه این موضوع خواهیم شد که کارمندی که قصد منتقل شدن به محل دیگری را دارد، در وهله اول باید رضایت دستگاه‌های مبدأ و مقصد را کسب نماید.

موضوعی که در اینجا باید به آن توجه داشته باشید این است که با تصویب آیین‌نامه مزبور، قرار بر این شد تا سامانه‌ای ایجاد شود که کارمندانی که تقاضای انتقالی را دارند، درخواست خود را از طریق مراجعه به این سامانه ثبت نمایند. اما چنین سامانه‌ای هیچ‌گاه راه‌اندازی نشد و در نتیجه، کارمندان باید درخواست خود را به دستگاه‌های مربوطه ارائه نمایند. البته برخی از دستگاه‌ها اقدام به راه‌اندازی چنین سامانه‌ای کرده‌اند؛ برای مثال سایت انتقال دستگاه فرهنگیان profile.medu.ir است. علاوه بر این، انتقال کارمندان دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز از طریق سایت و سامانه مخصوص به انتقال کارمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یعنی سایت transfer.behdasht.gov.ir انجام می‌شود و متقاضیان باید به این سامانه مراجعه نمایند.

پس از ثبت درخواست انتقالی توسط کارمند متقاضی و طی شدن تشریفات اداری و رضایت دستگاه‌های ذی‌ربط با انتقال کارمند، دستگاه اجرایی مقصد مکلف است که اقدامات لازم برای آغاز فعالیت کارمند را انجام داده و اقدام به صدور حکم کارگزینی برای کارمندان انتقالی نماید.

انتقال کارمندان دولت

 

جمع‌بندی

یکی از مسائلی که در ارتباط با اشتغال کارمندان وجود دارد این است که ممکن است گاهی شرایطی رخ دهد که این کارمندان متقاضی انتقال باشند. از آنجایی که گاهی این انتقال ضروری است، در نتیجه مقرراتی برای این موضوع وضع شده است. به‌طور کلی انتقال و مأموریت کارمندان رسمی و پیمانی دولت بر اساس آیین‌نامه اجرایی ماده 121 قانون مدیریت خدمات کشوری انجام می‌شود. شرایط و نحوه انتقال کارمندان دولت طبق آیین‌نامه اجرایی، منوط به درخواست کارمند و صدور حکم یا ابلاغ رسمی از سوی دستگاه مبدأ می‌باشد. در حال حاضر سایت و سامانه رسمی برای انتقال کلیه کارمندان رسمی و پیمانی دولت پیش‌بینی نشده و متقاضی باید درخواست خود را به سازمان مربوطه ارائه نماید. پس از ثبت درخواست و صدور موافقت دستگاه مبدأ و مقصد، انتقال کارمندان رسمی انجام می‌شود.

اگر شما به عنوان کارمند دولت قصد دارید که درخواست انتقال خود را به دستگاه دیگری ارائه نمایید، پیشنهاد ما این است که ابتدا مشاوره حقوقی لازم را دریافت کرده و سپس اقدام به تکمیل مدارک و ثبت درخواست خود نمایید. در این زمینه، شما می‌توانید مشاوره حقوقی مربوطه را از همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو به صورت حضوری، تلفنی و یا آنلاین دریافت نمایید و مورد استفاده قرار دهید.

کانال تلگرام لامینگو

 

بلاگ حقوقی لامینگو

اگر قصد کسب اطلاعات حقوقی در ارتباط با سایر مسائل حقوقی را داشته اما زمان کافی برای مراجعه به مشاورین حقوقی را ندارید، شما می‌توانید با مطالعه محتواهای حقوقی، دانش حقوقی خود را افزایش داده و اطلاعات لازم در زمینه‌های مختلف را کسب کنید. برای این کار شما باید موضوع مورد نظر خود را در اینترنت جست‌وجو کرده و مطالب مربوطه را از سایت‌های معتبر مطالعه کنید. پیشنهاد ما به شما ورود به بلاگ حقوقی لامینگو و مطالعه مطالب این بلاگ است. بلاگ لامینگو پلتفرم تولید محتوا است و همکاران ما در تیم تولید محتوای لامینگو همواره در تلاش هستند تا محتواهایی با موضوعات روز و پرکاربرد حقوقی تهیه و در این بلاگ منتشر کنند.

پس از ورود به بلاگ لامینگو و مطالعه مطالب، شما می‌توانید چنانچه پرسش یا ابهامی درباره هر یک از محتواها در ذهن دارید پرسش خود را برای ما بنویسید تا همکاران ما به آن پاسخ دهند. در پایان ضمن تشکر از زمان و توجه شما خواهشمندیم تا نظرات و انتقادات خود در ارتباط با هر نوشتار را در انتهای آن مطلب و در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید. شما می‌توانید از این طریق به ما در بهبود مطالب بلاگ کمک کنید. برای دریافت جدیدترین اخبار حقوقی، لامینگو را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید و ما را به دوستان و اطرافیان خود نیز معرفی نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه