نفقه فرزند دختر تا چه سنی باید پرداخت شود؟

3 سال پیش
مشاوره حقوقی نفقه

حفظ و تنظیم خانواده در تمامی جوامع و همچنین در جامعه ما نیازمند رعایت برخی از شرایط و اصولی است که افراد با قرارگیری در موقعیت‌های خاص می‌بایست به آن‌ها پاسخ داده تا بتوانند کانون خانواده خود را حفظ نمایند. زن و مردی که از طریق ازدواج با یکدیگر مزدوج می‌شوند چه از نظر عرفی و چه از نظر شرعی می‌بایست وظایفی را نسبت به یکدیگر و نسبت به خانواده ای تشکیل داده‌اند، ادا نمایند. به همین ترتیب مرد در یک خانواده به عنوان همسر و به عنوان پدر فرزندان خود وظایفی از جمله نفقه را برعهده دارد.

نفقه یکی از این وظایف است که برای همسر در ازا تمکین زن از مرد می‌بایست به وی پرداخت گردد . فرزندان نیز تا مدت زمانی معین و با شرایطی خاص از نفقه پدر بهره‌مند می‌گردند. شرایط متفاوتی می‌تواند در دریافت نفقه فرزندان از پدر خود تاثیرگذار باشد. آنچه که ما در این مطلب می‌خواهیم به آن بپردازیم نفقه فرزند دختر از پدر خود خواهد بود. به همین ترتیب اگر شما نیز با هدف کسب اطلاعات دراین‌‌جا هستید در ادامه با ما همراه باشید.

درصورتی‌که شما به دنبال دریافت یک مشاوره حقوقی نفقه هستید؛ می‌توانید از طریق لینک زیر با کارشناسان و وکلا ما در این مرکز در تماس باشید و از خدماتی که آن‌ها در راستا مشاوره حقوقی نفقه برای شما درنظر گرفته اند استفاده نمایید:

 

دریافت مشاوره حقوقی نفقه

 

نفقه چیست؟

هنگامی که دو نفر تصمیم به ازدواج و تشکیل خانوده می‌گیرند برخی از اصول و شرایطی که لازم است در یک زندگی خانوادگی از جانب آن‌ها بر آورده شود، باید مورد توجه قرار گیرد. به‌ همین ترتیب نفقه یکی ازاولین و اساسی‌ترین حقوقی است که برای اعضای خانواده در قوانین و شرع تعریف شده است. مرد موظف است این حق را به همسر خود و فرزندان خود تا زمان معینی اعطاء کند.

نفقه بر اساس قانون مدنی ماده 1107 اینگونه تعریف می‌شود که تمامی هزینه‌هایی که زن برای یک زندگی متعارف لازم دارد با توجه به وضعیت زندگی زن ،باید برای وی فراهم گردد. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که نفقه حقی است که فرزندان یک مرد نیز می‌بایست از آن بهره‌مند شوند. بر اساس قانون 1168 قانون مدنی، نگهداری فرزند هم به عنوان حق و هم به عنوان تکلیف برای ابوین تعریف شده است. این حق و تکلیف تنها نگهداری فرزندان نیست بلکه باید نیازهای اساسی فرزند تا حد توان پدر،برآورده شود.

 

این مطلب را حتما مطالعه کنید: همه آنچه مشاوره حقوقی نفقه به آن می‌پردازد!

 

مشاوره حقوقی نفقه

 

نفقه فرزندان چگونه باید پرداخت گردد؟

حق نفقه فرزندان، عبارت است از هزینه ای که پدر و یا کسی که حضانت فرزندان را برعهده دارد می‌بایست پرداخت کند. هزینه‌هایی شامل هزینه حق مسکن، البسه، غذا و اثاث خانه که برای رفع حاجت فرزندان نیاز است می‌بایست به وی پرداخت گردد. نکته‌ای که وجود دارد این است که نفقه فرزندان تفاوت‌هایی با نفقه همسر دارد. نفقه همسر در هر شرایط تا زمان حیات هر یک از طرفین ازدواج باید به وی پرداخت گردد. اما فرزندان تنها تا مدت زمان معینی که از نظر قانونی دیگر می‌توانند از پدر و یا کسی که حضانتشان را برعهده دارد نفقه‌ای دریافت نکنند و خودشان به منبع درآمدی برای رفع نیاز خود رسیده باشند؛ می‌توانند از حق دریافت نفقه از برخوردار باشد.

به علاوه درباره نفقه فرزندان درصورتی‌که پدر در قید حیات باشد و قادر به پرداخت نفقه باشد؛ نفقه فرزندان توسط وی به آن‌ها پرداخت می‌گردد. اما در صورت عدم حضور وی، این تکلیف برعهده جد پدری فرزندان خواهد بود. در آخر در صورتی که جد پدری حضور نداشته باشند و یا اینکه قادر به پرداخت نفقه به فرزندان نباشد؛ حق نفقه فرزندان با مادرشان خواهد بود. لازم است در نظرداشت که نفقه به فرزندان اعم از دختر و یا پسر بودن آن‌ها می‌بایست به صورت یکسان پرداخت شود و تنها درصورتی‌که هر یک از فرزندان به حدود قانونی عدم دریافت نفقه رسیده باشند در دریافت حق نفقه آن‌ها تغییراتی به‌وجود خواهد آمد.

 

نفقه فرزند دختر تا چه سنی می‌بایست پرداخت شود؟

هنگامی که زن یا مرد چه در یک ازدواج دائمی چه در ازدواج موقت و چه حتی در صورت بدنیا آمدن فرزندی بین دو نفر که عقد محضری هم بین آن‌ها صورت نگرفته باشد؛ وظیفه پرداخت نفقه به فرزند برعهده والدین او و در وهله اول، پدر او خواهد بود. نکته‌ای که وجود دارد این است که تمامی موارد قانونی که برای پرداخت نفقه فرزندان وجود دارد رعایت شود. در میزان پرداخت نفقه عاملی دخیل نیست و چه فرزند یک ازدواج دائم و یا حتی حاصل یک رابطه نامشروع باشد؛ پدر موظف است نفقه را پرداخت نماید.

همان‌طور که در موارد قبلی گفتیم پدر فرزند موظف است تحت هر شرایطی نفقه فرزندان خود را به آن‌ها پرداخت نماید و صحبتی از جنسیت و یا سن خاصی نیز مطرح نبوده است. اما می‌توان درباره فرزند دختر این‌گونه عنوان کرد که تا زمانی که وی با فردی ازدواج کرده و به عنوان همسر مسئولیت پرداخت نفقه او برعهده همسرش باشد؛ پدر لازم است که نفقه او را پرداخت نماید. این مورد با توجه به سن ازدواج دختر متفاوت خواهد بود و از منظر قانونی نیز محدودیتی از نظر سن و یا جنس در دریافت نفقه تعریف نشده است.

 

مشاوره حقوقی نفقه

 

کانال تلگرام لامینگو

 

این نکات را در پایان به یاد داشته باشید

زن و مردی که به واسطه ارتباط و ازدواج با یکدیگر صاحب فرزند می‌شوند؛ فارغ از جنسیت فرزندشان موظف به تامین هزینه‌های زندگی وی در حد رفع نیاز و حاجت او هستند. این تکلیف برعهده پدر فرزند است. به همین جهت در صورت نبود وی اجداد پدری فرزند و در صورت نبود آن‌ها و یا ناتوانی آن‌ها در پرداخت نفقه فرزند، مادر می‌تواند این حق را دریافت کند. نکته‌ای که در این‌باره وجود دارد این است که تنها در صورت ناتوانی اجداد پدری و یا نبود پدر این تکلیف برعهده مادر نخواهد بود بلکه مادر می‌تواند با ارائه ادله کافی این حق را از پدر دریافت نماید.

در این مطلب تلاش کردیم درباره سن پرداخت نفقه به فرزند دختر اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم. همان‌طور که پیش‌تر گفتیم در تمامی موارد قانونی که برای پرداخت نفقه فرزندان وجود دارد سن و یا جنسیت در پرداخت نفقه برای فرزند دختر مسئله نبوده و نفقه پدر به فرزند دختر در زمان ازدواج وی قطع خواهد شد. به همین ترتیب دریافت نفقه از حقوق فرزند بوده و در صورتی که پدر از پرداخت نفقه ممانعت نماید از منظر قانونی می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد. در همین راستا مشاوره حقوقی نفقه یکی از امکاناتی است که افراد می‌توانند با کمک آن نسبت به دریافت حق نفقه و مسائل مربوط به آن اقداماتی انجام دهند.

فراموش نکنید که می‌توانید جهت دریافت مشاوره حقوقی نفقه از خدماتی که این مرکز برای شما درنظر گرفته است استفاده نمایید. درصورتی‌که تا انتها این مطلب با ما همراه بودید و این مطلب برای شما مفید بوده است دیدگاه خودتان را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین می‌توانید برای استفاده از سایر مطالبی که برای شما وجود دارد به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه