تخلفات رایج در شراکت و نحوه جلوگیری از آن‌ها را بشناسید

نمونه قرارداد شراکت

یکی از مسائل رایج که در رابطه با شراکت یا شرکا زیاد با آن مواجه می‌شویم، مسئله خیانت‌درامانت شراکت یا شریک است! مسئله‌ای که اگر اثبات شود، برای فردی که در خیانت‌درامانت انجام داده است، مجازاتی در نظر گرفته شده است. امروز در مجله لامینگو، سعی می‌کنیم با بررسی این تخلف در شراکت و ابعاد مختلف آن به افرادی که می‌خواهند وارد شراکت شوند، کمک کنیم تا در کنار تنظیم یک نمونه قرارداد شراکت کامل از مسائل و جزئیات حقوقی این موضوع نیز باخبر باشند.

 

این مطلب را حتما مطالعه کنید: همه آنچه که درباره قرارداد شراکت و مسائل حقوقی آن باید بدانید!

 

قرارداد شراکت خود را کتبی و مدون کنید!

عمده اختلافات و مشکلاتی که بین دو یا چند شریک به وجود می‌آید، اختلاف قراردادی است. قراردادی که یا به‌صورت کامل به تمام جزئیات آن اشاره نشده است و یا به‌صورت شفاهی بین دو یا چند شریک، بسته شده است. تخلف در شراکت از نوع خیانت‌درامانت در قراردادهایی که به‌صورت شفاهی تنظیم‌شده‌اند، کار بسیار دشواری است، اما اگر قرارداد شما به‌صورت کتبی و مدون موجود باشد، احتمالاً مشکلی در این زمینه نخواهید داشت.

 

نمونه قرارداد شراکت

 

 با توجه به این‌که تمامی نکات، شرط و شروط‌ها، مسائل حقوقی و… در یک نمونه قرارداد مشارکت کتبی وجود دارد، شاهد این هستیم که در صورت به وجود آمدن خطا یا اختلافی در شراکت به‌راحتی این مسئله یا مشکل از طریق مراجع قضایی قابل‌پیگیری است. اگر در این زمینه به مشکل یا چالشی برخورد کردید، می‌توانید از خدمات مشاوره حقوقی مشاوران حقوقی لامینگو کمک بگیرید.

توصیه می‌شود حتما قبل از شروع شراکت با شرکایتان، یک نمونه قرارداد شراکت را دریافت و بررسی کنید. بدین منظور می‌توانید هم‌اکنون از طریق لینک زیر اقدام به دانلود فرمایید. لامینگو یک نمونه قرارداد شراکت استاندارد که توسط تیم حقوقی مجرب تنظیم گردیده، در اختیارتان قرار می‌دهد.

دانلود قرارداد شراکت

 

قرارداد شراکت چیست و چگونه از بروز اختلاف جلوگیری می‌کند؟

شما می‌توانید سرمایه‌های مادی و معنوی خود را با یک یا چند نفر دیگر شریک شوید. هدف شما از این کار می‌تواند، شروع یک کسب‌وکار، سرمایه‌گذاری در یک بیزینس، مشارکت در ساخت‌وساز و… باشد. با توجه به مفاد قانونی اگر شما توافقات خود را میان شریک یا شرکایتان رسمی کنید، عقد شراکت انجام داده‌اید.

 

این مطلب را حتما مطالعه کنید: انواع شراکت را بهتر بشناسید و با تفاوت‌های آن آشنا شوید

 

در این قرارداد باید تمامی مسائل حقوقی مرتبط با شراکتتان ازجمله شیوه تقسیم سود یا سهم‌الشراکه، نحوه خروج از شراکت و… کاملاً بررسی شود. اگر در این زمینه احساس کردید که نمی‌توانید به‌تنهایی از عهده تنظیم نمونه قرارداد شراکت برآیید، کافی است که از خدمات مشاوره حقوقی لامینگو استفاده کنید. متخصصین حقوقی لامینگو پس از بررسی توافق‌نامه شفاهی شما با شریکتان، اقدام به تنظیم یک قرارداد شراکت می‌کند.

 

نمونه قرارداد شراکت

 

بررسی یکی از رایج‌ترین تخلفات در امور مشارکت

آیا شریک می‌تواند در قانون، خائن نام بگیرد؟ آیا می‌توانم از شریکی که خیانت‌درامانت کرده است، شکایت کنم؟ آیا تشکیل پرونده کیفری برای خیانت‌درامانت شریک، فایده‌ای دارد؟ اگر شما هم این سؤالات را دارید، احتمالاً باید بدانید که با توجه به رویه قضایی و شیوه‌ای که دادگاه تشکیل می‌شود، نظرات مختلفی ممکن است راجع به موضوع خیانت‌درامانت وجود داشته باشد.

در بسیاری از پرونده‌های کیفری، ممکن است که قاضی فرد خائن را شناسایی کند و او را با توجه به عملش، مجازات کند، اما در برخی دیگر از قراردادها این موضوع ممکن است که اصلاً به‌صورت صحیح بررسی نشود و اثبات ادعای شاکی صورت نگیرد. در این مواقع ممکن است که فرد شاکی، مسئولیت اشتباه خود در هنگام عقد قرارداد را بر عهده نگیرد و ادعا کند که مسائل قانونی و دولتی مشکل‌دارند.

حقیقت این است که امکان تحقق جرم خیانت‌درامانت شراکت وجود ندارد. دلیل آن‌هم این است که هر شریک با شرکای خود در مال یا اموالی سهیم می‌شود و نمی‌توان در نظر گرفت که یک فرد در اموال خود به خودش خیانت کند. عده دیگری بر این باورند که همان مقدار که یکی از طرفین شراکت برای تصرف در اموال حق دارد، طرف دیگر هم حق دارد و اگر این موضوع رعایت نشود، خیانت‌درامانت صورت گرفته است.

 

تنظیم یک قرارداد شراکت، مانع بروز تخلفات

اگر می‌خواهید که شراکت شما از هرگونه حاشیه و چالش دور باشد، اولین کاری که باید انجام دهید مراجعه به یک متخصص حقوقی است! متخصص حقوقی خبره بر اساس نیاز، خواسته‌ها و توقعات شما یک نمونه قرارداد شراکت تدوین می‌کند که در آن تمامی مسائل حقوقی در نظر گرفته‌شده باشد.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

اگر علاقه‌مند هستید که در این زمینه اطلاعات بیشتری داشته باشید، می‌توانید با مراجعه به مجله لامینگو، دیگر مقالات مرتبط با مسائل حقوقی کسب‌وکار را مطالعه کنید. همچنین اگر در رابطه با مسئله تخلف در شراکت، سؤال، نظر و یا تجربه‌ای دارید، می‌توانید مطالب خود را در بخش مربوطه انتهای این مقاله با ما و دیگر علاقه‌مندان به اشتراک بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب عرفان خجسته وهاب زاده

دیدگاه شما

بدون دیدگاه