انواع روش‌های لغو تعهد و آزادسازی مدرک تحصیلی در سال 1402

1 سال پیش
آزادسازی مدرک تحصیلی

با توجه به شرایط کنونی کشور ایران و تمایل و توجه افراد به خصوص جوانان به زندگی و تحصیل و کار در کشورهای توسعه‌یافته جهان اول، مهاجرت امروزه به پدیده‌ای فراگیر در جامعه ایران تبدیل شده است‌. مهاجرت تحصیلی روشی بسیار محبوب در میان جوانان است و افراد زیادی از این طریق اقدام به خروج از کشور و مهاجرت به کشورهای دیگر می‌کنند. در همین راستا یکی از مراحل بسیار مهم اپلای و مهاجرت تحصیلی، ترجمه مدرک دانشگاهی و ریزنمرات آن است که برای این کار، فرد متقاضی مهاجرت باید اقدام به آزادسازی مدرک تحصیلی خود بنماید. البته باید توجه داشته باشید که شما تنها زمانی نیاز به آزاد کردن مدارک تحصیلی خود برای اپلای دارید که فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های دولتی در مقطع روزانه باشید. در غیر این صورت، مدرک شما آزاد خواهد بود.

با توجه به اهمیت آزاد کردن مدرک تحصیلی، سؤالات بسیاری برای افراد در این زمینه ایجاد می‌شود؛ سؤالاتی مانند اینکه هزینه آزاد کردن مدرک چقدر است؟ روش‌های آزادسازی مدرک و مراحل لازم برای آزاد کردن مدرک تحصیلی چیست؟ به همین دلیل در این مقاله تصمیم گرفتیم تا با ذکر توضیحاتی کامل، به این پرسش‌ها پاسخ داده و افراد را در طی کردن این مسیر راهنمایی کنیم. در نتیجه پیشنهاد می‌شود چنانچه قصد مهاجرت تحصیلی به کشورهای مختلف را دارید و مایل به کسب اطلاعات لازم در این زمینه هستید این نوشتار را تا پایان مطالعه کرده و چنانچه نیاز به کسب اطلاعات بیشتر داشتید با همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو در ارتباط باشید.

دریافت مشاوره حقوقی

آزادسازی مدرک تحصیلی چیست؟

اگر شما دانشجوی دوره روزانه در دانشگاه‌های دولتی ایران هستید و یا از این دانشگاه‌ها فارغ‌التحصیل شده و اکنون تصمیم دارید که برای ساختن یک زندگی بهتر به خارج از کشور مهاجرت تحصیلی کنید، لازم است که مدرک دانشگاهی خود را آزاد کنید. به عبارت دیگر، از آنجایی که تحصیل در دوره روزانه دانشگاه‌های دولتی ایران رایگان است و هزینه تحصیل شما از سوی دولت پرداخت می‌شود، شما باید پس از اتمام تحصیل خود این هزینه را جبران کنید. در صورتی‌که در دانشگاه‌های آزاد و سایر دانشگاه‌های شهریه‌پرداز مانند دانشگاه پیام نور و دوره شبانه دانشگاه‌های دولتی اینچنین نبوده و افرادی که دانشجوی این دانشگاه‌ها هستند، خود هزینه تحصیلشان را پرداخت می‌کنند و در نتیجه این اشخاص برای دریافت مدرک خود نیازمند طی کردن مراحل آزادسازی مدرک و انجام خدمت رایگان نمی‌باشند.

اما دانشجوهای دوره روزانه دانشگاه‌های دولتی، در قبال دولت تعهد دارند که به اندازه مدت زمان تحصیل خود، در شغل مرتبط به آن رشته تحصیلی در ایران کار کنند. دلیل لزوم آزاد کردن مدرک نیز این است که شما برای اپلای کردن و ادامه تحصیل در کشورهای دیگر، نیاز به ترجمه نمرات خود و ترجمه مدرک دانشگاهی دارید و این مورد یکی از مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی است. در نتیجه بهتر است زمانی که تصمیم به مهاجرت گرفتید و اقدام به تکمیل مدارک خود کردید، این موضوع را نیز مورد توجه داشته باشید.

نکته بسیار مهمی که در اینجا باید به آن اشاره شود این است که ترجمه مدرک تحصیلی مخصوص به مدرک اصلی است ‌و ترجمه مدرک موقت دانشگاهی مورد پذیرش نخواهد بود. علاوه بر این‌، باید بدانید که آزادسازی مدرک تحصیلی از روش‌های مختلفی ممکن است و در ادامه این مطلب قصد داریم تا با هم به بررسی این روش‌ها بپردازیم، پس با ما همراه باشید.
‌ ‌

روش‌های آزاد کردن مدارک تحصیلی

همانطور که پیش از این نیز بیان شد، یکی از مراحل مهم در پروسه مهاجرت تحصیلی، آزاد کردن مدارک تحصیلی دانشگاهی است چرا که ترجمه این مدرک برای تکمیل مدارک مهاجرت الزامی می‌باشد. روش اصلی آزادسازی مدرک برای دانشجویان دانشگاه‌های روزانه دولتی این است که پس از تحصیل خود، به مدتی که تحصیل کرده‌اند در ایران مشغول به کار شوند. البته توجه داشته باشید که مدت زمان این تعهد برای دانشجویان دانشگاه‌های منطقه یک به میزان تحصیل خود یعنی برای یک دوره لیسانس 4 سال و برای دانشجویان دانشگاه‌های منطقه دو و سه، به مدت 8 سال می‌باشد.

اما برای آزادسازی مدرک تحصیلی روش‌های دیگری نیز به جز این روش وجود دارد که شما می‌توانید با توجه به شرایط خود یکی از این روش‌ها را انتخاب کرده و اقدام به آزاد کردن و ترجمه مدرک خود نمایید. در ادامه این مطلب به توضیح سایر روش‌های آزاد کردن مدرک تحصیلی خواهیم پرداخت.
‌‌

آزادسازی مدرک تحصیلی

آزادسازی مدرک تحصیلی از طریق عدم کاریابی

همانطور که گفته شد، اگر شما دانشجوی دوره روزانه دانشگاه‌های دولتی ایران باشید، باید پس از اتمام تحصیل خود به مدت مشخصی در ایران کار و یا به اصطلاح خدمت کنید تا بتوانید دانشنامه تحصیلی خود را آزاد کنید. اما ممکن است شما نتوانید پس از اتمام تحصیل در ایران شغلی پیدا کنید که در این صورت، آزاد کردن مدرک سخت خواهد شد. اما اصلاً نگران نباشید چرا که شما می‌توانید با اثبات این موضوع که شغلی برای شما در ایران وجود نداشته است نیز مدرک خود را آزاد کنید. برای این کار شما باید مدرک تحصیلی خود را در مؤسسات کاریابی قرار دهید و برای پیدا کردن کار ثبت نام کنید. بعد از این، شما شش ماه فرصت برای کار پیدا کردن دارید و چنانچه در طول این مدت موفق به یافتن کار نشوید، می‌توانید گواهی عدم کاریابی را از مؤسسه مزبور دریافت نمایید.

در ارتباط با این روش آزادسازی مدرک تحصیلی شما باید نکاتی را در نظر داشته باشید؛ ابتدا باید توجه کنید که شما تنها زمانی می‌توانید از این روش استفاده کنید که سابقه کار یا بیمه نداشته باشید و نکته بعد این است که شما باید حداکثر ۶ ماه پس از فارغ‌التحصیلی خود، برای ثبت نام دریافت گواهی اقدام کنید. نکته دیگری که در این زمینه باید مورد توجه قرار دهید این است که آقایان تنها زمانی می‌توانند برای دریافت گواهی عدم کاریابی در مؤسسات مذکور ثبت نام کنند که حداقل یک سال از پایان خدمت سربازی آن‌ها گذشته باشد.

دقت داشته باشید که اگر شما در حال تحصیل در دوره روزانه دانشگاه‌های دولتی هستید، نمی‌توانید برای دریافت گواهی عدم کاریابی برای مدرک مقطع قبلی خود اقدام کنید. برای مثال، اگر شما دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد هستید نمی‌توانید تا پیش از اتمام این مقطع برای دریافت گواهی عدم کاریابی برای مدرک کارشناسی خود اقدام کنید.

آزادسازی مدرک تحصیلی با سابقه بیمه

روش دیگری که برای آزاد کردن مدارک تحصیلی وجود دارد، آزادسازی از طریق سابقه بیمه است. افرادی می‌توانند از این روش استفاده کنند که در حال حاضر مشغول به کار بوده و بیمه هستند. در این روش، سابقه بیمه شما به عنوان مدت زمان تعهد به خدمت محسوب می‌شود و هر چند سال که شما سابقه بیمه داشته باشید، از مدت زمانی که باید در ایران خدمت کنید کسر خواهد شد. اگر سابقه بیمه شما بیشتر از مدت زمانی شود که لازم است در ایران کار کنید، شما می‌تواند از اضافه آن برای آزاد کردن مدارک مقاطع دیگر خود نیز استفاده کنید. در ارتباط با سربازی آقایان نیز باید بدانید که کل مدت خدمت سربازی، از مجموع مدتی که شما تعهد به خدمت در ایران دارید کسر خواهد شد.
‌‌

این مطلب را نیز بخوانید: مشاوره حقوقی مهاجرت تحصیلی و شرایط اخذ ویزای تحصیلی

 ‌

آزادسازی مدرک تحصیلی از طریق پرداخت هزینه

یکی دیگر از روش‌های آزادسازی مدرک تحصیلی که کاربردی‌ترین روش نیز محسوب می‌شود، آزاد کردن مدرک از طریق پرداخت هزینه است. به عبارتی شما در این روش تعهد به خدمت خود در ایران را خریداری می‌کنید و بدون انجام تعهد می‌توانید مدرک خود را آزاد کرده و آن را ترجمه کنید. سؤالی که در اینجا ممکن است برای شما ایجاد شود این است که هزینه آزادسازی مدرک چقدر است؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که این هزینه هر سال متغیر می‌باشد و هزینه مزبور از سوی وزارت علوم اعلام و به مؤسسات عالی ابلاغ می‌گردد. شما می‌توانید برای اطلاع از مبلغ دقیق آزاد کردن مدرک خود، با آموزش دانشکده خود تماس گرفته و از جزئیات این موضوع مطلع شوید.

نکته‌ای که در اینجا باید به آن اشاره شود این است که ترم‌هایی که دانشجو در آن صرفاً واحد پایان‌نامه را داشته است و همچنین واحدهای درسی پیش‌نیاز در این مبلغ محاسبه نخواهد شد. هزینه آزاد کردن مدرک تحصیلی بر اساس رشته، مقطع تحصیلی، سال شروع و اتمام تحصیل، تعداد ترم‌های تحصیلی، سهمیه منطقه و حتی دانشگاه محل تحصیل متفاوت است. اما به طور کلی، هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی بر اساس آنچه در سال ۱۴۰۱ از سوی وزارت علوم اعلام شده است، به شرح زیر است:
‌‌

آزاد کردن مدارک تحصیلی

گروه علوم انسانی

گروه علوم انسانی در مقطع کاردانی و کارشناسی به ازای هر ترم: 59,743,600 ریال

گروه علوم انسانی در مقطع کارشناسی ارشد به ازای هر ترم: 106,806,400 ریال

گروه علوم انسانی در مقطع دکتری به ازای هر ترم: 174,716,000 ریال

گروه علوم پایه

گروه علوم پایه در مقطع کاردانی و کارشناسی به ازای هر ترم: 63,748,800 ریال

گروه علوم پایه در مقطع کارشناسی ارشد به ازای هر ترم: 125,941,200 ریال

گروه علوم پایه در مقطع دکتری به ازای هر ترم: 224,275,200 ریال

گروه هنر

هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی در گروه هنر در مقطع کاردانی و کارشناسی به ازای هر ترم: 86,096,800 ریال

گروه هنر در مقطع کارشناسی ارشد به ازای هر ترم: 148,597,200 ریال

گروه هنر در مقطع دکتری به ازای هر ترم: 248,092,400 ریال

گروه فنی و مهندسی

گروه فنی و مهندسی در مقطع کاردانی و کارشناسی به ازای هر ترم: 70,265,600 ریال

گروه فنی و مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد به ازای هر ترم: 125,377,600 ریال

گروه فنی و مهندسی در مقطع دکتری به ازای هر ترم: 224,671,200 ریال

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

علاوه بر این، باید توجه داشته باشید که هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و پیراپزشکی به شرح زیر می‌باشد:

رشته پزشکی

در مقطع کارشناسی دانش‌آموختگان سال تحصیلی 1373-1374 تا پایان سال 1389-1390 به ازای هر سال 42,000,000 ریال

در مقطع کارشناسی دانش‌آموختگان سال 1390-1391 تا پایان سال 1401-1402 به ازای هر سال 150,000,000 ریال

در مقطع کارشناسی ارشد دانش‌آموختگان سال تحصیلی 1373-1374 تا پایان سال 1389-1390 به ازای هر سال 117,000,000 ریال

در مقطع کارشناسی ارشد دانش‌آموختگان سال 1390-1391 تا پایان سال 1401-1402 به ازای هر سال 300,000,000 ریال

رشته دندانپزشکی

دانش‌آموختگان سال تحصیلی 1373-1374 تا پایان سال 1389-1390 به ازای هر سال 94,000,000 ریال

دانش‌آموختگان سال 1390-1391 تا پایان سال 1401-1402 به ازای هر سال 340,000,000 ریال

رشته داروسازی

دانش‌آموختگان سال تحصیلی 1373-1374 تا پایان سال 1389-1390 به ازای هر سال 84,000,000 ریال

دانش‌آموختگان سال 1390-1391 تا پایان سال 1401-1402 به ازای هر سال 280,000,000 ریال

آزاد کردن مدارک تحصیلی

مراحل آزادسازی مدرک تحصیلی چگونه است؟

یکی از مهم‌ترین موضوعات در ارتباط با آزاد کردن مدرک تحصیلی، مراحل این امر است. در همین راستا بسیار لازم است که اگر شما قصد اپلای و ادامه تحصیل در خارج از ایران را دارید، از جزئیات این مراحل و اقداماتی که باید انجام دهید مطلع بوده و مسیر مهاجرت تحصیلی خود را هموار کنید. اولین مرحله‌ای که شما باید آن را طی کنید، ثبت نام در سامانه سجاد است. سامانه سجاد سامانه‌ای است که وزارت علوم برای ارائه خدمات غیرحضوری و رسیدگی به امور دانش‌آموختگان ایجاد کرده است و شما نیز در اولین قدم باید در این سامانه ثبت نام کنید. پس از این شما باید برای آزاد کردن مدارک تحصیلی خود، به آموزش دانشکده خود و یا اداره دانش‌آموختگان دانشگاه خود مراجعه کرده و تمام هزینه‌های لازم برای صدور مدرک تحصیلی خود را پرداخت کنید.

پس از این شما باید وارد سامانه سجاد شده و مدارکی را آپلود کنید. این مدارک شامل مواردی مانند پشت و روی کارت ملی، تمام صفحات شناسنامه، برگ معافیت از خدمت سربازی و یا کارت پایان خدمت می‌شود. پس از اینکه تمام این مدارک را در سایت آپلود کردید، شما باید به قسمت لغو تعهد به خدمت رایگان بروید و فرم‌های مربوطه را تکمیل کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله، شما می‌توانید به جای اصل مدرک، کارنامه غیررسمی خود را که از آموزش دریافت کردید آپلود کنید. در مرحله بعد شما باید منتظر تأیید مدارک از سوی دانشگاه خود بمانید و پس از دریافت تأییدیه، شما باید مجدداً به کارتابل دانشجویی خود در سامانه مراجعه کرده و هزینه لازم برای آزادسازی مدرک تحصیلی خود را پرداخت کرده و کد رهگیری دریافت کنید. دانشنامه تحصیلی شما پس از انجام مراحل طی یک تا دو هفته صادر خواهد شد.

کانال تلگرام لامینگو

سخن آخر

در این مقاله مطالب لازم در ارتباط با آزادسازی مدرک تحصیلی بیان شد. همانطور که مطالعه کردید، یکی از مهم‌ترین اقداماتی که شما باید در راستای مهاجرت تحصیلی و اپلای برای ادامه تحصیل در ایران انجام دهید، آزاد کردن مدارک تحصیلی و ترجمه مدرک و ریزنمرات است. برای آزاد کردن مدرک راه‌های مختلفی وجود دارد که عبارت است از دریافت گواهی عدم کاریابی، داشتن سابقه بیمه، انجام تعهد به خدمت در ایران و پرداخت هزینه آزادسازی مدرک. در بین این روش‌ها غالب افراد اقدام به خرید مدرک خود می‌کنند و کار خود را راحت می‌کنند. هزینه آزادسازی مدرک هر ساله تغییر می‌کند و در سال جاری هزینه آزاد کردن مدرک افزایش چشمگیری داشته است و این موضوع سبب اعتراض بسیاری از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های دولتی در مقطع روزانه شده است. در هر حال اما آزاد کردن مدرک و پرداخت هزینه لازم، امری اجتناب‌ناپذیر در راستای مهاجرت تحصیلی شما می‌باشد.

مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور یکی از روش‌های مطمئن برای مهاجرت است که به شما این فرصت را می‌دهد تا در کشورهای توسعه‌یافته که امکانات آموزشی گسترده‌ای دارند مشغول به تحصیل شوید و پس از تحصیل بتوانید شغل مورد نظر خود را پیدا کرده و مشغول به کار شوید. اما باید توجه داشته باشید که آزاد کردن مدارک تحصیلی تنها یکی از مراحل اپلای برای مهاجرت تحصیلی است و شما علاوه بر مدرک و دانشنامه تحصیلی به مدارک دیگری نیز مانند انگیزه‌نامه، توصیه‌نامه، مدرک زبان آیلتس یا تافل و سایر مدارک برای دریافت ویزای تحصیلی نیازمند هستید و بهتر است اگر قصد مهاجرت تحصیلی دارید، اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.

مشاوره حقوقی مربوطه را از لامینگو بخواهید!

در این نوشتار سعی کردیم تا هر آنچه که لازم است در ارتباط با آزادسازی مدرک تحصیلی مانند روش‌های آزاد کردن دانشنامه و هزینه آزادسازی مدرک بیان گردد. با این وجود، موضوع آزاد کردن مدرک یکی از مهم‌ترین مباحث در ارتباط با مهاجرت تحصیلی است و لازم است تا شما مراحل لازم برای آزاد کردن مدرک و اپلای تحصیلی را زیر نظر مشاوران حقوقی انجام دهید و از مشورت و راهنمایی‌های این اشخاص استفاده کنید. پیشنهاد می‌شود چنانچه قصد کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه را دارید، با همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو در ارتباط باشید. شما می‌توانید مشاوره حقوقی لازم در این زمینه را از طریق تماس تلفنی و یا مراجعه حضوری دریافت کرده و اطلاعات خود را کامل کنید.

مطلبی که درباره روش‌های لغو تعهد و آزادسازی مدرک تحصیلی مطالعه کردید، یکی از هزاران محتواهای تولیدی در بلاگ حقوقی لامینگو است. همکاران ما در تیم تولید محتوای لامینگو روزانه مطالبی را در این بلاگ منتشر می‌کنند که مطالعه آن به افزایش دانش حقوقی شما کمک می‌کند. در همین راستا پیشنهاد می‌شود اگر از مطالعه این مطلب رضایت داشته و مطالعه آن برای شما مفید بوده است، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و سایر محتواهای این بلاگ را نیز مطالعه نمایید. شما می‌توانید سؤالات خود در ارتباط با هر مطلب را در انتهای همان مطلب برای ما نوشته و با ما به اشتراک بگذارید. همکاران ما در سریع‌ترین زمان ممکن به پرسش‌های شما پاسخ می‌دهند و ابهامات شما را رفع خواهند نمود. لامینگو را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید و ما را به دوستان و همکاران خود نیز معرفی نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه