با انواع سیم‌کشی ساختمان و نحوه پیمانکاری آن آشنا شوید

نمونه قرارداد پیمانکاری برق ساختمان

سیم‌کشی ساختمان درواقع مجموعه از فعالیت‌هایی است که یک پیمانکار برق برای عبور جریان برق از سیم‌ها، ایجاد انشعاب در مسیر هدایتی جریان الکتریکی و یا … انجام می‌دهد. هر کارفرمایی که می‌خواهد از یک پیمانکار برق برای فعالیت‌های ساختمانی موردنیاز خود استفاده کند، بهتر است در مورد انواع سیم‌کشی برق و موارد مهم یک نمونه قرارداد پیمانکاری برق اطلاعات لازم را داشته باشد. امروز در مجله لامینگو پس از بررسی انواع سیم‌کشی ساختمان، برخی از مفاد مهم این نوع قرارداد پیمانکاری را بررسی می‌کنیم.

 

حتماً مطالعه کنید: پیمانکاری برق و هرآنچه که باید در رابطه با آن بدانید!

 

انواع سیم‌کشی ساختمان

با توجه به موقعیت، امکانات، ابزار و میزان مهارت پیمانکار، سیم‌کشی ساختمان می‌تواند شکل و تنوع زیادی داشته باشد. به صورت کلی سیم‌کشی ساختمان به شکل‌های زیر، قابل دسته‌بندی است:

 

سیم‌کشی توکار ساختمان

یکی از انواع رایج سیم‌کشی ساختمان است که با توجه به ظرافت موجود در آن، این روزها طرفداران بیشتری دارد و کارفرمایان ترجیح می‌دهند که سیم‌کشی ساختمان آن‌ها به صورت توکار انجام شود. البته سیم‌کشی توکار خود قابل دسته‌بندی به مواردی همچون سیم‌کشی توکار با جعبه‌فیوز، سیم‌کشی توکار با کلید و پریز و سیم‌کشی توکار با جعبه‌تقسیم است.

 

  نمونه قرارداد پیمانکاری برق ساختمان

 

شما باید در نمونه قرارداد پیمانکاری برق خود می‌توانید ذکر کنید که چه نوع سیم‌کشی توکاری باید صورت بگیرد. این موضوع باعث ایجاد تعهد در پیمانکار می‌شود که اگر فعالیت خود را به درستی انجام نداد، ملزم به پرداخت جریمه ذکر شده در قرارداد است. برای آن‌که آشنایی بهتری با این نوع سیم‌کشی‌ها داشته باشید در ادامه به صورت خلاصه، آن‌ها را تعریف کرده‌ایم:

  • سیم‌کشی توکار از طریق جعبه‌فیوز: در این شکل سیم‌کشی، هر بخش خانه دارای سیم‌کشی توکاری است که در جعبه‌فیوز، انشعابات آن مشخص می‌شود. معمولاً در این نوع سیم‌کشی، باید تابلوها به صورتی کنار یکدیگر قرار بگیرند که مسیر دسترسی آن‌ها به تابلوی اصلی، وجود داشته باشد.
  • سیم‌کشی توکار با کلید و پریز: نوع دیگری سیم‌کشی که در آن قوطی کلید و پریز، معمولاً جایگزین جعبه‌فیوز می‌شود. در حال حاضر، این نوع سیم‌کشی، بیشتر مورداستفاده است و کارفرمایان به این شیوه علاقه بیشتری نشان داده‌اند.
  • سیم‌کشی توکار با جعبه‌تقسیم: یکی از شکل‌های قدیمی در سیم‌کشی توکار است که این روزها رواج ندارد و بجای آن سیم‌کشی با جعبه‌تقسیم، جایگزین شده است.

 

سیم‌کشی روکار ساختمان

نوع دیگری از سیم‌کشی که می‌توانید در صورت نیاز از آن استفاده کنید، سیم‌کشی روکار ساختمان است. در این نوع سیم‌کشی که معمولاً پس از اتمام فرایند ساخت‌وساز یک ساختمان اداری، تجاری، صنعتی و یا مسکونی استفاده می‌شود، سیم‌ها در معرض دید و بیرون از دیوار قرار دارند. معمولاً برای این‌که جلوه بهتری در این نوع سیم‌کشی وجود داشته باشد، پیمانکار برق سیم‌ها را در داخل یک داکت قرار می‌دهد.

اگر علاقه‌مند هستید که یک نمونه قرارداد پیمانکاری برق ساختمان که توسط متخصصین حقوقی تیم سامانه تنظیم قرارداد لامینگو تهیه‌شده است را دانلود کنید، می‌توانید بر روی لینک زیر کلیک کنید:

دانلود نمونه قرارداد پیمانکاری برقکاری ساختمان

 

مراحل سیم‌کشی ساختمان

سیم‌کشی ساختمان، یک مهارت کاملاً تخصصی است که مراحل انجام آن به موارد زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

  • طراحی نقشه سیم‌کشی، اولین فعالیت لازم برای شروع عملیات پیمانکاری برق
  • تراز بندی یا نحوه مشخص کردن قرارگیری کلید و پریز
  • کنده‌کاری یا مشخص‌سازی مجراهای سیم‌کشی ساختمان با استفاده از بتن کن و شیار زن
  • لوله‌گذاری و سیم‌کشی
  • نصب کلید و پریز

 

نمونه قرارداد پیمانکاری برق ساختمان

 

نکات مهم قرارداد پیمانکاری برق ساختمان چیست؟

در یک نمونه قرارداد پیمانکاری برای انجام فعالیت‌های تأسیساتی و فنی مربوط به برق لازم است که موارد مهمی مثل مشخصات شخص پیمانکار و کارفرما، محل ساختمان، مدت‌زمان قرارداد، هزینه انجام پروژه، تعهدات کارفرما و پیمانکار، شیوه پرداخت هزینه و… را در نظر بگیرید. اگر در تنظیم نمونه قرارداد پیمانکاری در هر حوزه‌ای نیاز به مشورت حقوقی دارید، بهتر است که از خدمات تیم حقوقی لامینگو استفاده کنید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

این مطلب را از دست ندهید: قرارداد پیمانکاری برق چیست و چرا به آن نیاز دارید؟

 

نتیجه‌گیری: قبل از شروع کار، یک قرارداد داشته باشید!

اگر می‌خواهید که از چالش‌ها، خطرات و خسارات احتمالی سیم‌کشی ساختمان در امان باشید، بهتر است که از همان ابتدا و قبل از شروع کار یک قرارداد با کارفرما و یا پیمانکار خود امضا کنید. اگر علاقه‌مند هستید که اطلاعات بیشتری راجع به مسائل حقوقی کسب‌وکار به‌دست آورید، می‌توانید به وبلاگ لامینگو مراجعه کنید و دیگر مقالات ما را مطالعه کنید. همچنین اگر در رابطه با این موضوع اطلاعاتی دارید، می‌توانید با ما و دیگر افراد در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب عرفان خجسته وهاب زاده

دیدگاه شما

بدون دیدگاه